- Konu Sahibi koizumirisa
-
ben 9 saatten önce acıkmıyorum . O yüzden sık yeyince sadece fazla yemiş hissediyorum.
Selam bitanecik günlüğüm,
Yine kopardım sayfalarını, yine zayıflayamadım, yine rezil ettim kendimi değil mi? Çok ağladım sonunda, yapma demiştin.
Bir filmin başına geçtim, bitene kadar sadece o kıza benzemek istedim. Zayıflarsam güzel olacak mıydım acaba? Nerden bilebilirdim ki. Hiç zayıf olmamıştım. Acaba kaderim bu muydu?
O kıza benzeyip benzememem değildi önemli olan, hafif olmak nasıl bir şeydi bilmek istiyordum sadece. O zaman voleybol oynarken dik dik bakmazlardı bana belki. Daha yukarı zıplayabilirdim. Bir şeyi devirdiğimde kendimle dalga geçmezdim, insanlar benden önce dalga geçmesin diye. Bir şey yerken acaba insanlar bana mı bakıyor diye düşünmezdim. İstediğimi giyerdim. Daha az ağlardım. Hiçbir şey yapamasam bile en azından merakımı giderirdim. En azından sadece hayal olmazdı.
Biliyor musun, yine bana hakaret ettiler. Biliyorsun tabi ki. Önceden de etmişlerdi. Yine edecekleri belli değil miydi.
Eğer benim gibiysen üstündeki tek şey kilon oluyor. Seni tanıtırken, benzetirken, anlatırken, esprilerine katarken hep bu sıfatla anılıyorsun. Şişman kız var ya , oha bu kız o yaşta mı, (saçımı yaptığımda) Adele'e benziyor...
Evet, vazgeçmiştim. Artık yapamayacağıma karar vermiştim. Bu alın yazımdı. Bana yapışmıştı. Sökememiştim. İnsanlar hep hakaret edecekti. Ben hep hiç sevilmediğimi düşünecektim. Kötü anılarım ikiyle üçle beşle çarpılacaktı.
Sonra 27 kilo veren bi kız gördüm. O kadar güzeldi ki. Yine ümitlendim işte.
Yazmaya başladım. Gördüğüm bulduğum tüm diyetleri. Yine doldurdum seni.
Peki nasıl cesaret edip başlayacaktım?
Korkmayacağım. Yavaş yavaş ilerleyeceğim. Geriye koşmayacağım.
Söz verdim, artık ağlamayacağım.
İstiyorsa bu benim kaderim olsun günlük, kaderi değiştirmeye var mısın?
canım lütfen bırakma.. kaderi değiştirmek bizim elimizde, bazen ne yaparsak yapalım değiştiremeyeceğimiz şyler de vardır hayatta, sonucu değiştirmek için elimizden bişey gelmez ama bu öyle değil, bu bizim elimizde, bizim tercihimiz.. hadi artık var mısın sırtımızda taşıdığımız şu damacanaları :) sonsuza dek atmaya..O zamanla 1500e düşecek. Şu an 1900 kalori yapayım diyorum. Sonra zayıflamam durakladıkça kalori düşecek, zaten canım da yemek istemeyecek. EEn büyük sorunum "bunu yiyeyim yarın başlarım" bundan sonra öyle olmayacak. Öyle bir diyet düşünmüyorum. Sağlıklı zayıflamak istiyorum sadece. Kitabını okudum, bana uygun değil.
Ben iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum :]
Kalori hesabı için internetteki sitelerden yararlanıyorum ben; kalorisepeti.com, fittingo.com, kilotakibi.com, myfitnesspal.com gibi :]
Günlük yediklerimi yazıyorum, sitede günlük toplam kalorin hesaplanıyor :]
dokuz saatten önce acıkmaman ilginç gerçekten uzun süre aç kalıyosan eğer metabolizman yavaşlar, ama menülerini gördüğüm kadarıyla da uzun sure aç kalmıyosun..
canım lütfen bırakma.. kaderi değiştirmek bizim elimizde, bazen ne yaparsak yapalım değiştiremeyeceğimiz şyler de vardır hayatta, sonucu değiştirmek için elimizden bişey gelmez ama bu öyle değil, bu bizim elimizde, bizim tercihimiz.. hadi artık var mısın sırtımızda taşıdığımız şu damacanaları :) sonsuza dek atmaya..
Bu arada kalori hesaplayarak her istediğinden ama az yiyebilrisin, herşeyden kararında yiyerek kilo verebilirsin..
Ya da benim gibi karatay diyeti ile hayatından unlu ve şekerli gıdaları (meyveler de dahil) hazır, raf ömrü uzun gıdaları çıkartarak, ama istediğin kadar protein yiyerek(et,yumurta,süt,yoğurt vs.) kalori saymadan da kilo verbilirsin, tercih senin.. benim şahsen tatlı ve meyve düşkünlüğüm yok, ekemeği çok severim ama sağlığım için ekmekten vazgeçiyorum.. 2 gündür çok iyi gidiyor, ne açlık ne halsizlik hiç bir şey hissetmiyorum.. henüz ne kadar verdim bilemiyorum, haftaya ptesi tartılacam, anlıycağın karatay tavsiye olunur..
tabi tercih senin, beslenme alışkanlığını, artılarını, eksilerini kendince değerlendir ve senin için uygun bir program seç.. bu arada spor da olmazsa olmaz.. şimdilik yürüyüş yaparsın biraz daha hafiflediğinde farklı sporlara geçersin ben daha önce jillian michaels 30 ds yapmıştım, çok memnun kaldım biraz hafifleyince tekrar başlıycam belki birlikte yaparız belli mi olur..
hadi canım, iradeli ve istikrarlı olduğun sürece başarılı olmaman için hiç bir sebep yok... Şu sözü çok tutarım:" Suyun taşı delmesi gücünden değil sürekliliğindendir." sahibini bilmiyorum ama çok doğru.. su bile zamanla taşı aşındırabiliyor ise biz niye yapamayalım ki?
Girip bakacağım ama istediğimi yiyerek hesaplamam zor. Bonfile sandviç alacağım mesela kantinden, nasıl yapıldığını bile bilmiyorum. Hesaplayabilecek miyim :S
Karatayı sevemedim. Yumurtayı ekmeksiz yemeyi hayal edemiyorum -sonu çok iğrenç bitiyor bende-
Spor konusunda çok zorlanıyorum. Kendimi sıkıp başlayacağım İNŞALLAH.
Yavaş yavaş taş falan bırakmayacağız :)
Ben hiç aç kalmam habire yerim. Ama aç kalsam beklesem acıkmayı hiç acıkmıyorum, sık yemek biraz garip geliyor o yüzden. Ama yemeye öyle alışmışım ki agzım boş durunca kendimi kötü hissediyorum o derece.
Annem gitti kahvaltımı hazırladım
Tost (2dilim tam bug ekmeği, 1dilim kaşar)
Omlet (1yk yulaf ezmesi, 1 yumurta)
1 salatalık 1 domates
1 üçgen peynir.
yeşil çay
(340 kalori)
İyi mi sizce?
44 KİLO VERECEĞİM İNCECİK DİYET GÜNLÜĞÜM
BOY: 1.74
KİLO: 109
BAŞLANGIÇ: 2 MAYIS 2013
HEDEF: 65
Eveet, daha önce burada bir diyet ünlüğüm vardı. 99'a düşmüştüm. Okula başlayınca 115 e çıktım. 2 haftada 6 kilo verdim. Şimdi 44 kilo verip artık zayıf bir insan olmak istiyorum. Artık kilo benim kaderim olmasın istiyorum.
KURALLAR:
1- Her lokmanı en az 45 kez çiğne.
2- Abur cuburdan uzak dur (diyet bile olsa)
3- Beyaz ekmek yeme.
4- Yağı azalt
5- En az 12 bardak su iç.
6- Küçük porsiyonlar kullan.
7- Yürü!
8- 17'den sonra HİÇBİR ŞEY yeme.
TARTIYA 5 GÜN !! VAZGEÇMEK ASLA ASLA ASLA ASLAA!
Bana katılmak isteyen?
merhaba şekerim.
175 boya 60 kilo çok çok çok çok çok çok ç ok çok çok az. ilk önce yakın hedefler koymalısın. yoksa gerçekten sıkılırsın. benim ilk hedefim 75 ten 70di. onu bitirdim. şimdi 65. sonra 60, sonra 55. sen bence hedeflerine tekrar bak. örn: ilk hedef 100, sonra 90 sonra 80 sonra 70 sonra 1 ay ara ver. sonra 5 kilo daha ver. 60 kilo gerçekten çok az senin için :) arada motive ederim seni, çünki 44 kiloluk bir macera,uzun olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?