- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Nasıl bir ironiymiş açıklayın çok merak ettim??
"Alarm" demişim. Burda yardım çağrısında bulunuyorum :) Gıcık olmak üzereyim diyerek olmak üzere olan bir durumu belirtmişim. İçeriğinde ise en sonunda bunu önlemek için ne yapabileceğimi sormuşum. Alıntıladığın cümlede ise gene o beni sevmedi ben de onu sevmedim havası olmasın demişim. Yani tavsiye istiyorum hepsinde. İroni anlayışını çok merak ettim bak şimdi.
konuyu baştan özet geçmeyim istiyorsan. dön aklı selim bir biçimde oku.
yorumlar işine gelmiyorsa konu açmazsın. sen ne yazdıysan biz onu okuduk.
Amaaan salla gitsin bırak onu çok sevsinler baş tacı yapsınlar ne olacak sen eşinle mutlu olmaya bak eltinle mi yaşayacaksın boşver!!
Sevmezsen sevmezsin kkimse kimseyi sevmek zorunda degil saygı olsun yeter!!
bence hiç takma değmiyo inanki salla gitsin bakışları falan bende ilk başlarda çok takardım hala yine takıyorum bazen facede herkesin herşeyini beğenen eltim benim neden hiç bişeyimi beğenmiyo ama sallıyorum artık eşimle mutluluguma bakıyorum onlarıda aramıyorum gorursem hos sohbet muhabbet yaparım ama fazla samımı olmaya calısmıcam artık bu arada evleneli 6 ay oldu :) bende en küçük gelinimmm :)))
Ben en kucuk gelinim ve en sevilenimama bunun icin extradan hic bisey yapmadim... tatli dilli oldum icten oldum onlara hörmet gosterdim hepsi bu... benim iki eltim var biri kv ile altli ustlu oturuyor... korkum eltimin kv yi bana karsi kurmasiydi cunku 12 yillik gelini ve anne kiz gibilerdi... ama ben iyi oldukca o kurmak icin bisey bulamiyo malzeme vermiyorum hic... ve mesafemi korudukcs iliskimiz seviyeli ve sevgi dolu bi hal aldi
.. sen sakin diger eltin gibi vicik vicik olma ve gorustigunuz zamanlarda gulen yuzunu tatli dilini esirgeme... mesela benim eltiye ben malzeme vermedikce iyi oldukca bana karsi bisey bulamadikca kendi icindeki kiskzncligi bastiramayip kv ile kendisi kötü oldu...
Yoo, mantık çerçevesindeki yorumlar gayet de işime geliyor. Bunun için açtım konuyu zaten. Ama ortaya bir laf atıp da sonra dönbak oku tarzı yazılar pek mantıklı olmuyor. Laf söylemiş olmak için söylemeyin lütfen. Nedense insanlar haklı haksız eleştirmeye pek bayılıyorlar. Konu benimse çarpıtmaları elbette ki engelleyeceğim. Yorumunuz üstüne yorum olmasın istiyorsunuz herhalde.
Eltiniz size laubali gelmiş, saygısız gelmiş ama onu öyle kabul edip sevmişler .şimdi ne yapsınlar siz hareketlerini sevmediniz diye oğullarındanmı boşatsınlar, ne mutlu sizeki hareketleri yanlış bile olsa seviliyo eltiniz ve sizde o aileye gelin gidiceksiniz, eğer çok aklınıza yatmıyosa çok sıkı fıkı olmazsınız kıskançlıgın anlamı yok
sende eleştirilmeye pek gelemiyorsun.
aman naparsan yap, nasılsa sen daha çok konu açarsın.
Yani kayınvalideniz onu öyle kabul etmiş hareketleri size ters gelsede yapılıcak bir sey yok sizde kafaya takıp boş yere kuruntu yapmayın onlar seviyo diye sizde sevmek zorunda değilsiniz saygı çerçevesinde aile olmak adına arada sırada görüşürsünüz yeterevet haklısınız. hareketleri bana ters gelse bile belli ki bana saygısızlık gibi gelen şeyler (k.valide sandalye tepesinde diğer sandalyelerin ynnda sıkış sıkış otururken isteme anında onun baş köşede tekli koltukta oturması gibi) onlara öyle gelmiyor. bu durumda yapacak bir şey yok.
tek kelimeyle fesatlık yapıorsun şuan..
Yani kayınvalideniz onu öyle kabul etmiş hareketleri size ters gelsede yapılıcak bir sey yok sizde kafaya takıp boş yere kuruntu yapmayın onlar seviyo diye sizde sevmek zorunda değilsiniz saygı çerçevesinde aile olmak adına arada sırada görüşürsünüz yeter
ya ben kendi kendimi eleştirmiş, kıskançlık yapıyorum evet demişim daha ne olsun :) açarsam takip et eleştir sen de ne yapayım :)
ee sorun ne o zaman Allaşkına.
biz de aynı şeyi söylüyoruz neden kabul etmiyorsun. huyunu biliyorsun değiştirmeye çalış.
o zaman sorma beni benimsemeleri için ne yapayım diye.
alan razı veren razı sanane.
sorun söyleyiş tarzın. ve ortada bir şey yokken kıskançlık yapıyorsun havasına getirmen, getirmeniz. ortada bir şey yok değil. nedense bakışlarının fotolarda çıktığını, kaç kez hem de, yapmacık gülümsediğini, pek konuşmadığını söylememe rağmen bunlar geçerli kabul edilmiyor . hala bir şey yok deniyor. sinir olduğum nokta bu. yüzüme bir şey dememesi bunu değiştirmiyor.
Hiç bir beklentiye girme boşver eşinle iyi ol daha ne onlarla ilişkin de saygı çercevesinde olsun bırak kimi severlerse sevsinler7 yıllık güzel bir birlikteliğin ardından 2 hafta önce nişanlandık. Nişanlım ailenin en küçük oğlu. Kendisinden büyük bir ablası ve iki abisi daha var ve büyük abi 2011'de evlendi. Eşi özellikle kayınvalidem tarafından çok seviliyor. Bunun temelinde ise çapkınlıklarıyla ve sorumsuzluklarıyla ünlü kaynımı evlendikten sonra çekip çevirerek, eve aileye bağlı biri haline getirmesi yatıyor. Bu sebeple bütün aile büyük gelini takdir ediyor, gelinimiz değil ailemizin kızı deniyor hep. Buraya kadar herşey güzel. Sorun şu ki, bununla ilgil bir konu da açmıştım daha önce, bizim nişandan önce nişanlımın ailesi benim annemi ve dayımın eşini dışarda yemeğe davet etmişti nişan hazırlıklarının konuşulması için. Ben yoktum o yemekte başka şehirde çalıştığım için.O yemekte eltim de vardı. Nişan alışverişlerinden bahsedilirken, bu hanımefendi ortaya atılıp "Valla ben kendi nişanlığımı kendim aldım." diye fikrini beyan edince annemler de susmuş, sonunda kendi nişanlığımı almam kararlaştırılmıştı. Ve elimde değil arkadaşlar, bu olaydan sonra eltimin bu söylediğini hiç iyi niyetli bulmamış, belki de nişanlığı almamak için kayınvalidemle önceden sözleşmiş olabileceklerini düşünmüştüm. Fakat sonuç olarak benim başka şehirde olmam ve nişanın çok kısa bir sürede yapılacak olması gibi sebeplerle nişanlığımı kayınvalidem tanıdık bir terziyle birlikte kendi elleriyle dikti(Kendisi de bir süre terzilik yapmış, elinden bu işler çok iyi gelen biridir.)
Ve belki de kendi nişanlığını kendisinin alması, benimkinin kayınvalidem tarafından dikilmesi gibi sebeplerle, bu sayın eltim tarafından hiç sevilmediğimi hissediyorum kızlar. İsteme, nişan, nişan sonrası yemek derken 3 kez bir araya geldik ve kendisi devamlı yüzünde çok yapmacık bir gülümsemeyle durdu. Aramızda hiç konuşma olmadı diyebilirim. "Annecim", "babacım" lafları ağzından düşmüyor, nişanlımın ailesi de ona bu kadar bayılıyorken şimdi acaba beni onun kadar sevmezler mi korkusu sardı beni...Sorun şu ki, tarzlarımız farklı. Kayınvalidem de o da çok rahat insanlar. Karşılıklı sigara içmeler, hatta hatta gelinin kayınvalideme "Nafişim"diye seslenmesi... (k.validemin isminin kısaltması olarak)Kızın yaptığı elle tutulur bir şey yok ancak ben onun aileye bu kadar yakın olmasını, bir de en başta bizimkilerin yanında kendi nişanlığını kendisinin aldığını söyleyip kayınvalidemlerin orda biz alalım demesini engellemesini biraz korkutucu buldum kendi açımdan...Ben asla o kadar samimi olamam k.valideyle, Nafiş Mafiş derken hayatta hayal edemiyorum kendimi, demem zaten. Hatta anne bile diyemedim dahaAbartıyor muyum bilmiyorum...Bana sanki büyük abi daha saygı görüyor, o sebeple büyük gelin de daha kıymetliymiş gibi geliyor. Daha şimdiden anlaşmazlık olsun istemiyorum ama kıza gıcık olmaktan da kendimi alamıyorum...Farklı şehirlerdeyiz şu anda, evlenince aynı şehirde olacağız kısmetse. Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?