- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.787
- 178
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Bizim birbirimize kullandığımız sözler sevgi sözleri sadece..Bununla saygı yitirilmez..Aslında biraz insanın karakteriyle alakalı saygının bitmesi..Misal ben ve kayınvalidem her zaman belirli bir çizgisi olan insanlarız..Samimiyiz evet dertleşiriz,konuşuruz,dışarı çıkar yemeğe gideriz,eğlenmeye gideriz,birbirimize güzel sözler söyleriz ama bu da bir saygı çerçevesi içindedir..Asla haddimiz olmayan konular hakkında konuşmayız..Birbirimizin özel hayatıyla ilgili konular olsun,benim kendi ailem yada onun ailesiyle alakalı konular olsun bunlar konuşulmaz bizde...Daha doğrusu konuşmamız gereken kadarını konuşuruz..Mesela karşılıklı oturup sigarada içeriz,kahvede içeriz ama konuşmamız gerekenler ve davranışlarımız belli bir sınırdadır..Yani kayınvalidemde bende genel yapı olarak böyleyiz aslında..O çok haddini bilen bir insandır..Ben ona ne şekilde hitap edersem edeyim, o çizgisini asla bozmaz ve hadsizlik yapmaz..Bende aynı şekilde öyleyim..Dediğim gibi aslında bu karakter meselesi..Bizim aramızda ki bağ sevgi bağı sadece asla bir laubalilik ve saygısızlık söz konusu değil..Ama çizgiyi hitap şekillerimiz değil,karakterlerimiz belirler..Siz o sözlere rağmen aradaki saygıyı yitirmediyseniz büyük iş başarmışsınız. Benim çevremde gördüğüm, k.valideyle bu kadar samimiyet saygının yitirilmesine, genellikle gelinin kvalideyi takmaması ve kvalidenin de çok rahat gelinle oğlunun ilişkilerine müdahale etmesine yol açıyor. Benim tercihim değil. Bizimkilerin tercihi de o yönde olabilir, ama bu durumun bu rahatlığın benim kvalidemle aramın bozulmasına yol açmaması benim tek derdim. Derdim bu olduğu için onların ilişkilerinin detayını yazdım, onları eleştirmek için değil.
Meraba benim fikrim söyle; büyük gelin "büyük " olmasi durumundan olayi farkini ortaya koymaya calisiyor. Seni rakip olarak görebilir. Tek gelindi simdiye dek, en cok sevilen, ilgiyi en cok gören, en düsünceli, en anlayisli, en espirili fln... Kayinvaldenin yanindaki otoritesini korumaya calisan bir tip. Aynisindan bende de var. Bende en kücük gelinim az cok anliyorum sizi. Hislerinizin sizi yanilttigini dusunmuyorum hic. Yalniz o yerini saglam yapmis size düsen saygili olun kayinvaldeyle ve eltinize karsi. Ufak bir aciginizi görse laf söz etmekten cekinmez eltiler. Benim eltimde hep kiskanclik icindeydi kayinvaldenin gözbebegidir kendisi nasil basariyor bu tipler anlamiyorum hicEltilik filan yaptığım yok canım. Kızın benden hoşlanmadığını düşünüyorum. Aile arasında anneler ve teyzeler yemek yiyecek dendi nişandan önce, pat o da gelivermiş. Hadi tamam geldi, ama nişan alışverişi konuşmasında nişanlığın kendisinin aldığını söylemesi, k.valideye uyarı niteliğinde değil de nedir...Bırak kim alıyorsa alsın, neden müdahale etme gereği duydu ki...Sonra gene k.validem dikince nişanlığımı bu kez gerçekten sinir oldu...Bunu da benle çok az konuşarak, kötü bakışlar atarak belli etti. Evet ortada söylenen bir söz yok ama bazen hissediyorsun işte, karşındakinden negatif elektrik aldığında bunu çok net hissedersin değil mi, ben de hissettim işte...Ama böyle devam etsin istemiyorum. Sonuçta nişanlımın ailesini ben de seviyorum. Eltimle oluşan negatifliğin onlara yansımasını istemiyorum derdim bu.
Bizim birbirimize kullandığımız sözler sevgi sözleri sadece..Bununla saygı yitirilmez..Aslında biraz insanın karakteriyle alakalı saygının bitmesi..Misal ben ve kayınvalidem her zaman belirli bir çizgisi olan insanlarız..Samimiyiz evet dertleşiriz,konuşuruz,dışarı çıkar yemeğe gideriz,eğlenmeye gideriz,birbirimize güzel sözler söyleriz ama bu da bir saygı çerçevesi içindedir..Asla haddimiz olmayan konular hakkında konuşmayız..Birbirimizin özel hayatıyla ilgili konular olsun,benim kendi ailem yada onun ailesiyle alakalı konular olsun bunlar konuşulmaz bizde...Daha doğrusu konuşmamız gereken kadarını konuşuruz..Mesela karşılıklı oturup sigarada içeriz,kahvede içeriz ama konuşmamız gerekenler ve davranışlarımız belli bir sınırdadır..Yani kayınvalidemde bende genel yapı olarak böyleyiz aslında..O çok haddini bilen bir insandır..Ben ona ne şekilde hitap edersem edeyim, o çizgisini asla bozmaz ve hadsizlik yapmaz..Bende aynı şekilde öyleyim..Dediğim gibi aslında bu karakter meselesi..Bizim aramızda ki bağ sevgi bağı sadece asla bir laubalilik ve saygısızlık söz konusu değil..Ama çizgiyi hitap şekillerimiz değil,karakterlerimiz belirler..
kıskandığınız belli 4 senedir o ailenin içinde bırakında kayınvalidenizle analı kızlı gibi olsun siz başkalarını kafanızda kurmak yerine samimiyet kurun diş bilemeden
Ben her zaman samimiyetimi karşımdaki insana göre şekillendiririm..Karşınızdaki insan haddini bilen biriyse samimi olmaktan korkmayın bence..Ama bilmeyen biriyse mesafeli olmakta fayda var her zaman..Bunu belirleyecek olan kişide sizsiniz..Kayınvalidenizi siz tanıyacaksınız zamanla..Tavrınızı onun davranışlarına göre belirleyin..Ama sakın eltinizle bir yarış içine girmeyin gerçekten kaybeden siz olursunuz..Çünkü onunla araları iyi kayınvalidenizin..Sizin yeriniz ayrı olsun,onun yeri ayrı olsun..Siz nasıl davranmak istiyorsanız öyle davranın,o da nasıl davranmak istiyorsa öyle davransın..Ve kendi kendinizi şimdiden kurmayın,herşeyi zamana bırakın,kendi kendine şekillensin herşey...sizin adınıza sevindim o zaman...ben 7 yıldır bu aileyi tanıyorum ama ilişkimiz hep mesafeli oldu. kvalidem her zaman evine ne zaman istersem çaya yemeğe gelebileceğimi, hatta çat kapı uğramamın onu çok mutlu edeceğini söyleyip durmuştur. ben de zaman zaman gittim ama bunu daha arada resmiyet olmadan alışkanlık haline getirmedim. belli zamanlarda görüştük. aslında hiç de şikayetçi değilim bu durumdan, bence bu zamana kadar olması gerktiği gibi gitti ilişkimiz. belki zaman ilerledikçe bizim ilişkimiz de farklı yönde ilerleyecek, daha samimi olacağız, ben çok daha yakın hissedeceğim. bilemiyorum. zaman gösterecek.
Kayınvalidemle en sevdiğimiz şey şöyle köpüklü kahvelerimizi alıp karşılıklı sigara içmektir. Çok da eğleniriz üstelik. Ben ona x sultan derim genelde. Bunların bir gün laubalilik olarak görüleceği de kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Bana bir kez bile gelinim dememiştir, başımın tacıdır kendisi. Gün gelir de eşimin kardeşi evlendiğinde, eşi bunları samimiyet değil de şımarıklılık laubalilik olarak görürse kendisi bilir.
Sebepsiz yere değil, kuruntularınız yüzünden hissetmişsiniz.eğer öncesinde eşinin nişanlısının ailesinin yanında ben kendi işimi kendim yaptım, kendi nişanımda bunları bunları aldım,bence böyle olmalı tarzında konuşursan, ailece bir araya gelindiğinde rahat ve umursamaz tavırlarınla ben kendimi çoktan kabullendirdim msajı verme derdinde olursan işte o zaman yaptıkların laubalilik olarak görülebilir...sebepsiz yere hissetmedim ben bunları...
He anliyorum o kiz da gicik olur tabi 'ben kendim aldim ndn ona alindi ikimiz de geliniz' diye dusunup kiskanmistir muhtemelen. Ama sen salla. Simdi onlar gelinleriyle iyiler ya, senden yana negatif bisi olursa sana kotu derler.Eltilik filan yaptığım yok canım. Kızın benden hoşlanmadığını düşünüyorum. Aile arasında anneler ve teyzeler yemek yiyecek dendi nişandan önce, pat o da gelivermiş. Hadi tamam geldi, ama nişan alışverişi konuşmasında nişanlığın kendisinin aldığını söylemesi, k.valideye uyarı niteliğinde değil de nedir...Bırak kim alıyorsa alsın, neden müdahale etme gereği duydu ki...Sonra gene k.validem dikince nişanlığımı bu kez gerçekten sinir oldu...Bunu da benle çok az konuşarak, kötü bakışlar atarak belli etti. Evet ortada söylenen bir söz yok ama bazen hissediyorsun işte, karşındakinden negatif elektrik aldığında bunu çok net hissedersin değil mi, ben de hissettim işte...Ama böyle devam etsin istemiyorum. Sonuçta nişanlımın ailesini ben de seviyorum. Eltimle oluşan negatifliğin onlara yansımasını istemiyorum derdim bu.
:) cnm valla kaynanam acikca soyle diyor kayinbabam bise demiyo amca de ne dersen de fark etmez kizim diyo sagolsun kociskom bise demiyo nasil istersen diyo isin kötü yani ben hic bisey diyemiyorum ne anne ne teyze :) ama 2 eltim var ikiside anbe demiyo zaten o yüzden ustüme cok dusmuyolarben de en başta dışardan biraz soğuk gözüküyorum ama tam aksine, sevdiğim insanlarla çok çabuk kaynaşırım. mesela daha ilk andan itibaren k.validemle güzel, sıcak bir iletişimimiz olduğunu düşündüm. Ta ki k.validenin büyük geliniyle olan samimiyetini görene kadar. Sıcak iletişim nasıl oluyormuş onlarda gördümAma gereksiz bir kıyaslama içine girdiğimi fark ediyorum. Sonuçta o o,ben de benim. Bu arada anne baba diyememeni eşin ve ailesi nasıl karşılıyorlar? Bir baskı var mı?
Bakın, şu nişanlığı satma konusunda size yazdığım cevapla diğer yazanlara hitaben de yazıyorum, son kez konuşuyorum. Sizi asla ama asla ilgilendirmez. Lafları cımbızla kafanıza göre çekip yayılım ateşine tutmaya çalışıyorsunuz ama yemezler. Nişanlığı satmak k.validemin fikriydi ve ben de kabul ettim. Ortada ayıp olan bir şey yok. Burdan da tutturamadınız.
"yemezler" mi. konuşmaya bak!
eltinin de kv.kp. le ilişkisi seni ilgilendirmez. henüz o aileye dahil değilsin.
daha gelin bile değilsin, buraya gelmiş eltinin dedikodusunu yapıyorsun. bir de onları dinlemek lazım.
şurda kaç kişi sana haksızsın dedi, hala bildiğini okuyorsun, naparsan yap ya.
onlar aile, ilişkilerinin kritiğini yapmak size mi düştü.
off, bayat yorumlarını kendine sakla.baydın.
bence hiç takma değmiyo inanki salla gitsin bakışları falan bende ilk başlarda çok takardım hala yine takıyorum bazen facede herkesin herşeyini beğenen eltim benim neden hiç bişeyimi beğenmiyo ama sallıyorum artık eşimle mutluluguma bakıyorum onlarıda aramıyorum gorursem hos sohbet muhabbet yaparım ama fazla samımı olmaya calısmıcam artık bu arada evleneli 6 ay oldu :) bende en küçük gelinimmm :)))
ben nişanlıyım bende kucuk gelınım. benımde eltim günün her saati facede fink atıyo ne hıkmetse benım ve nısanlımın fotolarını begenmıyo ama bende takıyorum artık. oysakı hıc konusmuslugumuz bıle yok kendılerı ıngılterede yasıo.
Onun kadar sevmesinler ne olacak ki. Herkes çok sevilmeli diye bir şey yok. Sevgi açlığınız mı var ki. Bu tür ilişkilerde saygı daha önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?