Engelliler yarı fiyatına alıyor arabayi ÖTV KDV olmadan. Ama arkadaşın eşi % 90 engelli değilse alamazlar.4 bilezik 1 set dedim o yok nerde dediniz, o kadar altınınız yoksa neyin münakaşasını yapıyoruz 1-2 bin liraysa verin ya, kredi çekiceklermiş, bilmiyorum arabadan bahsediyoruz 4 bilezik 1 set 5-6 bin yapıyor ne diyeyim çok değil bir araba için. çünkü raporla araba sıfır olur sıfır araba da en kötüsü 35-40 bin.
Eşimin babası da engelli % 90 raporun olmadan araba alımiyorsun biliyorsun dimi canım boşu boşuna bozdurmus olmada.
Eşimin babası engelli bizde onun adına araba alıp vekâlet ile biz kullanacaktık eşim öyle istemişti ben ne kadar istemese mde. O dönem bayagi bir kosuşturma oldu. % 90 raporun olmadan alımiyorsun. Bunu öğrendik. Eşimin babası % 79 la alamadı ehliyeti ve engeli olmasına rağmen. Bütün şartlar uygun fakat raporunu 90 a yükseltti amca başka türlü olmuyor dedi resmi bütün kurumlar.H sınıfı ehliyet olması ve alacağı aracın engellilere özel olması durumunda derece aranmıyor. Konuyla da alakasız oldu ama görünce yazmak istedim.
Eşimin babası engelli bizde onun adına araba alıp vekâlet ile biz kullanacaktık eşim öyle istemişti ben ne kadar istemese mde. O dönem bayagi bir kosuşturma oldu. % 90 raporun olmadan alımiyorsun. Bunu öğrendik. Eşimin babası % 79 la alamadı ehliyeti ve engeli olmasına rağmen. Bütün şartlar uygun fakat raporunu 90 a yükseltti amca başka türlü olmuyor dedi resmi bütün kurumlar.
Şimdi baktım öğrendim hem sizin hem benim dediğimde doğruymus :) konu ile de alakasız ama olsunH sınıfı ehliyet olması ve alacağı aracın engellilere özel olması durumunda derece aranmıyor. Konuyla da alakasız oldu ama görünce yazmak istedim.
90 raporla alınan arabayi kendisi süremezmisi. O yüzden vekâlet le kullanacak biri gerekiyor mus. O yüzden de sadece plakada engelli oluyormuş. Araba normal bir araba oluyormuş. Demekki çeşitleri fazla.İşte normal araba alamaz. Engellilere uygun tertibatlı araba alabilir. Onu da sadece kendisi kullanabilir. Benim kızım engelli. Gittiğim kurumda çok var alan ben de oradan biliyorum. Mesela engeli yürüyememek ise ellerinin altına gaz firen koyuyorlar. O arabayı sağlıklı insan nasıl sürsün.
90 raporla alınan arabayi kendisi süremezmisi. O yüzden vekâlet le kullanacak biri gerekiyor mus. O yüzden de sadece plakada engelli oluyormuş. Araba normal bir araba oluyormuş. Demekki çeşitleri fazla.
Yani konu Sahibi için hayırlısı neyse o olsun. Kullanamayacak durumda ise vekâlet le oluyor kullanabilecekse demekki kişiye uygun oluyor.benim de tanıdıklarım var akrabalarım arkadaşlarım, onların arabaları nasıl bakmadım bindim de gerçi ama, vekalet de oluyormuş demek, bilmiyordum, işleri karışık bu hanımın da, altını da çok yokmuş yeni araba için devede kulak gibi görünüyor ama, ne olucak bakalım..
Evet kızlar size danismak istedim sizce bu normal mi ?
Kızlar soyle anlatayım kısaca Eşim araba alacak ve altinlarimi satacak araba icin zor olsada beni ikna etti neyse
Onceki Konumdan bilindigi uzere kayinpederim bizde ve araba alma simdi dedi sizin altinlari bize ver kıza takalım ( eltime ) zaten altin almak icin kredi cekicem cekmem sizinkileri takarim dedi
Sende araba almak istedigin zaman sana kredi cekerim dedi
Ve ben şok oldum hicbisey demedim cunku vermek istemiyorum esimede vermicektm ikna etti beni
Sonra esimle konustuk bu konuyu ve isterlerse ver dedi bende karsi ciktim hyır dedim ver iste falan dedi sonra verirler biz araba alinca dedi
Bende kbul etmedim ozaman ben hayır demem sen dersin diyo hemen herseyde topu bana atıyor bende kızdım bu konu açilmayacak dedim vermem dedim
Simdi ben kimseye hayir diyemem isterlerse nasil hayir dicem ya kizlar gozum altinda falan degil takmayi seviyorum esim satacak diyede uzuluyordum hem neden benim altini eltim taksinki mantikli mi sizce vermeli miyim napmaliyim yardim edin !
Araba icin altinmi satilir sEvet kızlar size danismak istedim sizce bu normal mi ?
Kızlar soyle anlatayım kısaca Eşim araba alacak ve altinlarimi satacak araba icin zor olsada beni ikna etti neyse
Onceki Konumdan bilindigi uzere kayinpederim bizde ve araba alma simdi dedi sizin altinlari bize ver kıza takalım ( eltime ) zaten altin almak icin kredi cekicem cekmem sizinkileri takarim dedi
Ve ben şok oldum hicbisey demedim cunku vermek istemiyorum esimede vermicektm ikna etti beni
Sonra esimle konustuk bu konuyu ve isterlerse ver dedi bende karsi ciktim hyır dedim ver iste falan dedi sonra verirler biz araba alinca dedi
Bende kbul etmedim ozaman ben hayır demem sen dersin diyo hemen herseyde topu bana atıyor bende kızdım bu konu açilmayacak dedim vermem dedim
Simdi ben kimseye hayir diyemem isterlerse nasil hayir dicem ya kizlar gozum altinda falan degil takmayi seviyorum esim satacak diyede uzuluyordum hem neden benim altini eltim taksinki mantikli mi sizce vermeli miyim napmaliyim yardim edin !
Parasını peşin ödeyeceklerse verin tabi gerçek değeri üzerinden yani ha kuyumcuya satmışsınız ha kp e fark yok derdim
ama parasını sonra vericez demişler sakın vermeyin kendi paranızın dilecisi olma riskiniz var. İsterlerse de vazgeçtim satmaktan dersiniz.
Arkadasim sakin sakin verme hic duymadinmi verip geri alamiyanlari sonra aman kredi cikmiyor o su bu bide yasi ilerlemisse zaten kredi cikmaz oyuzden altininizi istiyor kredi ceken simdide ceker alir siz araba almaya kalkiscaksiniz yok simdi param fln yaparsa ne olcak ayrica araba icin normalde bozdurmuycam diyin araba icin kredi cekersek uygun taksitlerle aliriz diyin birbhayir diyin yoksa hergun basiniz agrir arkadas anlatmisti k.pederi aliyo altinlari satiyo diger ogluna alicagina aliyo bunlarada hicbsy yok hayir diyin sizi anlar napicak kusucekmi kussun eger bu adam verir normalde cok yardim sever biriyse guveniyorsaniz icinizden geliyorsa verin ama icinizde ukte kalicaksa obur gelinden size ne yok de BEN GORDUKCE GOZUM KALIR baskasinin kolunda en net cevap budurEvet kızlar size danismak istedim sizce bu normal mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?