Babanıza karşı olan duygularınız...dertleşelim mi

Allah sabrını versin mekanı cennet olsun...lâkin biz değer bilecek bir zaman geçiremiyoruz ki maalesef anında bir tartışma konusu buluyor devamlı gergin devamlı atarlı devamlı stresli ....babanız arkasında böyle düşünen kendisini deli gibi seven evlat bırakmış ne güzel

Yapısı gereği pek duygularını ifade edemez babam. Ailesinden gelme bir durum. Rahmetli babaannem pek sevgi göstermemiş hicbirine, tüm kardeşleri de aynı babam gibidir.
Sevgisini de pek ifade edemezdi. Sarılıp, öpmek? Bizde hiç olmadı hatta.. Ama ayrıntıları iyi gozlemledigimde ne çok sevdiğinin farkina vardim. Ama bunu algılamabilmem, ergenligimden sonrasına tekabül ediyor.. Anlattiginizi okuyunca, ergenlikteki dusuncelerim geldi aklima.. sizle paylaşmak istedim.
Mutlaka seviyordur sizi, sadece ifade edemiyordur.
Sorunuza gelince, evlenince degil de, yaş ilerledikçe daha bir hassaslasiyorsunuz ailenize karşı.

Başımı oksamayi kucağına alıp iki oyun oynamayı geçtim zaten hep karşımda her olayda zıttımda her olayda her durumda eleştirel ...asla birseyi söylemek paylaşmak icimden gelmez küçükken de genç kızlan de şimdi hala çünkü konuşamıyoruz anlaşamıyoruz ...tarzı devamlı tartışma yüksek ses eleştirmek ☹

Ben evin en küçüğüyüm. Babam diğer kardeşlerime h sevgi gösterememiş. Onların deyişi ile hep gurbette çalışmış. Yılda sadece birkaç kez görebilmiş çocuklarını. Bir de eskiden büyüklerin yanında çocuk sevilemezmiş. 15 yıl sonra da almış ailesini memleletten İstanbul'a gelmişler. Sonra ben olmuşum. Babamlanaz vapur gezisine gitmemişizdir. 9 yaşlarına kadar çok samimiydik. Sonra ne oldu da koptu bülmiyorum. Babamla sıfır iletişim. Sonra bir kaza geçirdim merdivenlerden düştüm. Gecenin bir vakti hastane falan eve geldik. Hayatta ummadığım bir şey oldu. Annem yattı babam sabaha kadar beni bekledi. Ben yattım o mutfakta oturdu ama hiç uyumadım. Ufacık bir inleme sesinde yanıma koştu, ağrın mı var kızım, ne yapayım diye. Aldığım darbenin etkisiyle halüsinasyon görüyorum herhalde dedim. Ondan sonraki gece de uyumamış, bir ara uyandığımda çocukken üzerimi örttüğü gibi örtmüştü üstümü. Yanlardan sıkıştırmış battaniyeyi. Şimdi babamın en çok beni sevdiğini düşündün değil mi? En çok beni değil, en büyük ablamı sever. Annemle babam konuşurken duymuştum da çok şaşırmıştım. Çünkü asla belli etmez, edemez. Çünkü sevgi görmemiş, sevgi göstermeyi bilmiyor. Çocuklullarını da hiç görememiş. Ablam babam en çok Bordoya düşkündür bir gün dedi de güldüm. Sevgisini gösteremiyor ne yapsın.

Zamaninda babaanne den dolayi biraz soğuk gibi gelirdi .ama babaanne olmayan ortamlarda bestas oynardik.kış günleri kuran okurdu biz dinlerdik.babaannem ölünce daha da ayrı sevdi bizi şimdi telefonu açıp karakiz nasılsın diyince gözlerim parlar.ALLAHyokluğunu vermesin inşallah.
Ama bir arkadaşım var .olsede kurtulsam der ben çok üzülürüm ona mesela.

BABAM. Hem gülüşüm hem gözyaşım.. En en iyi dostumdu.. Artık sadece babam..
Herkes sırt döner herkes cıkarına bakar ama babam benim acımı sarıp sarmalar sanıyordum.. Yanıldım... Kimse ondan secim Yapmasını istememiştim ama o kızını değil kardeşini seçti..Ben dostumu çok özledim... Bir kız arkasında dağ gibi baba gölgesini artık hissedemez ise hep bir yanı noksan oluyor..

Son düzenleme:
Sevgi gosterememsini gerçekten geçtim eski babalar hadi hep öyle....durum o bile olsa onun gözünde sanki bir evlâdı degil de bir güç savaşına girecek herhangi biriyim sanki ....bir konu olsa "sen ne bilirsin sen ne anlarsın" der ...basimiza birsey gelse herhangi birsey bizden yana olmaz hemen kavgaya tutuşur bir iletişimimiz yok olmadi olmuyor da..yani höffffff lanet olsun diyesi geliyor insanin....bugüne bugün 1tane düzgün iletişimimiz olmadi asla ve kat'a ....inanılmaz derecede eleştiriyor öyle büyüdüm odamdan çıkasım gelmezdi birseye takacak da eleştiri yağmuruna tutacak ruh durumumun içine edecek diye ...resmen fiziksel dayaktan farkı yok ve sonucları da fiziksel dayağın yarattığı sonuçlarla aynı inanin

Mesela hayatta basima gelen hicbir şeyi paylaşamadım çünkü muhakkak konunun içinden muhakkak benim hatalı suçlu olduğumu çıkarır ve sadece eleştirir...paylaştığına lanet ettirir ....zamanla küçükken genç kızken odamdan çıkmayan bir evlat olmuştum paylaşım iletişim 0 idi ...ve güya modern baba dışardan baksan okumuş

O benim Canımöyle arkadaş gibi olan baba kız değiliz.Ama varlığı bile bana güven,huzur verir.ne zaman sıkıntım olsa ya da hasta olsam hep annemden önce babam fark eder.konuşmasa da sormasa da o konuyu kafamı dağıtmaya çalışır ilgilenir mutlaka.hiç kimseye laf ettirmedi bizimle ilgili bu zamana kadar.annem ne kadar millet ne derci olsa da babam hep çocuklarına güvenir öncelik bizim düşüncelerimiz duygularımız olur. (Zamanında çok baskı gördüm de millet ne der diye,takıntı haline geldi bende)

Her daim iyiydi aramız. Zaten babacığım tahsilsiz olmasına rağmen müthiş bir insandı. Her şeyi ölçer biçer, adımlarını ona göre atar, karşısındakini anlamadan dinlemeden hiç bir şey yapmazdı.
Tebessüm ederek rahmetli oldu. 4 sene bitti. Annemin hasretine dayanamadı. Bir sabah annemin eve geldiğini gördü ve bize de gösterdi ama biz göremedik. 1-1,5 saat sonra kafası duvara dayalı ve gülümser bir şekilde bayıldı. Hastaneye kaldırdık ve hiç çile çekmeden rahmetli oldu.
52 yaşındayım hala onun fikirlerine ihtiyaç duyarım. Keşke olsaydı da bana akıl verseydi, şurada otursaydı bir nefes alsaydı derim.
Tüm ölmüşlerimiz nur içinde yatsınlar.

Annemle babam ben 6 yasindaksn bosandilar. Notr um bnde. Sevmiyorum amaa olumunu dusunuuorum. Canim yanar heralde.

Sırtımı yasladığım dağ... Arkamda hissettiğim en kuvvetli bağ... Allah sağlıkla uzun ömür versin. Canım babam.

Ayni benim duygularimi yazmissiniz ama genede benm babam gbi baba olabilecegine inanamiyorum

Babamla çık büyük sorunlar yaşadım hani öyle ki silsem neden denmezdi ama babam asla vazgeçmem çok severim Allah sağlık versin başımdan eksik etmesin

Kötü de olsa ilgisiz de olsa aile hele ki ana baba atılmıyo çünkü varoluş sebeplerimiz

Huyu dedik böyle dedik anlattık da bak üzüyorsun adam gibi konuşamıyoruz diye yok ayni aynı aynu artık bilerek yapıyor bunu biliyorum

Ayni benim duygularimi yazmissiniz ama genede benm babam gbi baba olabilecegine inanamiyorum
Sadece yedirip içirip okutmayı süper babalık yaptik zannederek bir de kenjdi öven manen zerre kadar icinde kırıntı bir tohum bile ekmeyen adamdır..hele ki 9 yaşında annemi kaybettik bana daha da yakınlaşıp bir bag kurmasını hadi kuramiyirsan olanı yıkamamasinı beklerdim ...odana doğru odana odadaki evlat en iyi evlattır bulaşmasın yeter

Cevremdeki yasitim,buyugum, kucugum herkesin boyle bir babaya sahip oldugun icin cok sanslisin dedigi bir baba sukurler olsun.
Dugun organizasyonumu kendisi yapti.Gelin yolu,masa duzeni,muzikler, dj 'i kendisi arastirdi,organize etti.Boyle bir baba iste.Egitimci olmasindan kaynakli her daim yol gosteren biri.Herkesi dinler.Abime anlatmadigi,onunla paylasmadigi cogu seyi bana anlatir uzakta bile olsak.Birsey alacagi zaman hemen bana sorar,danisir sence napalim diye.Yeri geldimi kizar sonra annemle haber gonderip gelsin beni opsun,barisalim der.
Her sabah uyandiginda mutfaga girip ilk yaptigi kollarini acip anneme sarilmaktir.Ben senelerdir bunlari gorup keske boyle bir esim olsa dedim durdum.Cocuklarim olursa babam gibi babasi olsun diye hep dua ettim.Yeni evliyim.Simdilik guzel hersey de babamin yeri apayri.O cok farkli.Allah basimdan eksik etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…