Babanıza karşı olan duygularınız...dertleşelim mi

Biraz anlayışlı olsa biraz yüzü gülse bana karşı. Kavgasız bir günümüz geçse. Evde bir gün huzur olsa keşke.

Iste anlatılmaz yaşanır...anlayış 0 zaten ....hep ben suçluyum her konuda dinlemez anlamaz dinlemeye bile çalışmaz hep onun dediği haklı doğru bağırarak konuşur işine gelmeyince susturur çaresizce dişini sıkarsın karşısında...falan filan

Babanızın size olan yaklaşımındandır duygularınız... Babam benim için çok başka, sanki içi deniz dışı kaya. Sert görünür ama dokunsan ağlar bilirim. O yüzden onu düşününce burnumun ucu sızlar. Hele evlenirken gördüğüm hali... keşke hep çocuk kalsaydım da dizlerinin dibinden ayrılmasaydım.Annelik de babalık da herkese göre değil, çocuk sahibi olmayı sadece görev zannediyorlar, yapalım bi tane bulunsun... Babam sevgisini pek gösteremezdi ama ben anlardım bi bakışından, gözlerinin doluşundan hatta kızışından. Eşime de diyorum şimdi çocuğumuz olursa soğuk bi baba olma hep hissettir.

Babamı geçen sene kaybettim annemle 16 yıldır ayrıydılar babam başka bir şehirde yaşıyordu zaten hiç yanımda olmadığı için şuan eksikliğini hissetmiyorum cenazede ağlayamadım bile ama yine de seviorum onun elinde değildi olanlar hastaydı çünkü ölmeden 4 yıl önce teşhis konuldu şizofrendi babam ona karşı nefretimin öfkemin bitmesine neden oldu bu ama yine de üzülüyorum neden benim normal bir babam olmadı diye de yapacak bişey yok kader kısmet işte

Kimse dört dörtlük değil.. herkes birşeyler yaşamıştır.. birşeyler eksiktir.. önemli olan olduğu gibi kabul etmektir...
bazen ben dam derken, babam pece der... yanı ben başka birşeyden bahsederken o başka konuşur...
babam sağ olsun.. köşelerde otursun .. sesini duyum yeter...başka ne yapacak ki...

Ben buna biraz yazmak istiyorum. Yaklaşık 12 yaşında babasını bu vatana şehit vermiş biri olarak belki de duygusal düşünüyorum. 3 kardeşiz ve birimiz anılarla yaşıyoruz birimiz belli belirsiz birimiz de bir resme sadece boş bakabiliyor. Bu benim babamdı diyebiliyor. Çünkü çok küçüktü.
Kardeşim lösemi hastalığına yakalayıp ölümle pençeleşirken hep varlığını hissettim ete kemiğe bürünsün gelsin dursun burda bir şey söylemesin diye kendi kendime çok yalvardığım oldu.
Nolursa olsun belki yanlış düşünüyorum ama varsa biri aileden sarılın ona. Her yanlışın bir dönüşü vardır. 1 saniye de olsa göreyim diyenleri hatırlayın. Allah kavuşturmayan ayrılıklar vermesin.

Sanirim benm babam daha beter genede:) ben anmak bile istemiyorum yasattiklarini.hayatim psikolojim darmadagin.peki bukadar kotu seyler yasatanlarin baba hakki olabilirmi sizce?

babammmmm, oğlum gibi artık, başka çok başkaaa....
sevgi göstermeyi öğrenememiş ama ben onu sevdikçe gösterdikçe o da öğrendi, artık sessizce gelip boynumdan öper, yanaklarımı koklar, içimi ısıtır canım babam, onu bambaşka severim...

Simdi kolunun altina alsaydi beni gogsune yaslansaydim kokusunu icime cekseydim hic nefes almadan kapiyi bigudilerle actigim zaman gulerek o sacindaki ne kizim deseydi gorkem kizim deseydi cok ozledim babammm cokkk(

Eğer öfke varsa affetmek zorundasınız yoksa mutlu olamazsınız. Asla değişmeyecektir çünkü ama siz duygularınızı değiştirerek huzura kavuşabilirsiniz sadece.

hiç bir şey hissetmiyorum sevgiye dair göçtü gitti allah rahmet eğlesin topragi bol olsun ama baba demek yara demek benim icin
simdiye kadar hic umursamamistim ama gorumcem evlenirken dag gibi arkasinda duran babasini gelinimizi glirken belini baglayip hungur hungur aglayan babasini gorunce ilk dansini babasiyla yaptiklarinda falan yuregim sizladi meger ne eksikmişim ne kimsesizmişim kucukken olseydi takdiri ilahi der susardim bir yastan sonra ama varken yokmus gibi davranmak zor gelmis megerse

aynı benim duygularım
oysa ben ne düşkündüm babama çocukken oda bana
taki annemi aldatıp o kişiden çocuk yapana kadar
ve o kadını ailesinin içine sokup herkese kabul ettirene kadar
annem bu olaylar duyduktan 2 yıl sonra vefat etti hastaydı zaten

şuanda babamı 3. eşi de terketti çünkü o da hasta parası da yok bir emekli maaşı var
kardeşi bakmaya çalışıyor.. gidiyor muyum yanına evet ama çok da etkilenmiyorum görünce
ne acı

hep derim babası iyi olan tepesinde taşısın annesi hayatta olan of bile demesin

Soğuk desen soğuk da değil dışardan bak şenşakrak ama dışarı öyle....bizle ama tersi

Sanirim benm babam daha beter genede:) ben anmak bile istemiyorum yasattiklarini.hayatim psikolojim darmadagin.peki bukadar kotu seyler yasatanlarin baba hakki olabilirmi sizce?
babalik biyolojik katkida bulunus demek degildir.
bazi insaar hic cocuk sahibi bile llmamalidir ama olurlsr iste.
sonra dunyaya getirdikleri canli aa bu anne bu baba sevmek zorundayim moduyla yetisir ama agzina edilir tabiri caizse.
ben babami sevmem.
hicde sevmicem.

Vefat edeli neredeyse 20 yıl olacak, ilk yıllar çok özledim ama artık alıştım.
Mesela bana sarıldığını hiç hatırlamam, gelin olduğumda vedalaşırken elini öpmek istediğimde öptürmemişti, evde hep kavga gürültü vardı, bize karşı çok sinirliydi, cebimde harçlığımı hiç hatırlamam, çalıştığım halde haftalık yol parası ve minimum ekmek parası verirdi, okumak istedim hayalim doktor olmaktı ama o herzaman içimi sızlatan cümlelerini kurardı „ yaa daha isim yokta seni besleyecem” :) .
Amcamın kumarborclarını öderken hiç of dediğini duymadım mesela.
Evlenene kadar kendimi düzenli olarak aileme yük hissettim , maaşım iki gün gecikse beni patrona gönderirdi niye yatırmamış diye.
Ama... aması var işte, yaşasaydı kuru nefesi yeterdi bana. Nur içinde yatsın, oda kimseden sevgi görmemiştiki...

Canım babam.sessiz sakin kendi halinde bir adamdır.karıncayı bile incitmez.babama karşı en çok beslediğim duygu merhamet.beni de kardeşimi de çok sever.çalışamadı hiç çünkü hep hastaydı.allah başımızdan eksik etmesin.

Babam nasıl anlatiyim bilmiyorum ama onun yokluğunun düşüncesi bile nefessiz kalmama yetiyor anneme de babama da çok düşkünüm ne yaparsam yapiyim onların bana verdiği sevginin yarısını karşılamaz babam çok duygusal ayrı şehirlerde oturuyoruz 7 yıllık evliyim hayla hergelisimde babam duygularını gizlemeyiz ağlar o ağlayınca hiç dayanamam onlar benim en kıymetlim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…