- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi serendipity16
-
Okurken dayanamadım saydırdım sizinkilere4 yıldır anne olmak için elimden gelen herşeyi yaptım. Ben daha evlenmeden önce 3 yıllık evli olan arkadaşım yanımda ağlıyordu. Bebeğim olmuyor çok canım yanıyor onu o zamanlar tam olarak anlayamamışım ama bende onla birlikte ağlıyordum üzüntüsünden dolayı. Evliliğimin 1. Yılında o doğum yaptı bana geç kaldın ne kadar tembelsin hadi yap bi tne demeye başladı. Benden 6 ay sonra evlenen arkadaşımla 2 yıl birlkte tedavi gördük. Çatlatma iğnelerimizi birbirimize vurduk. Birlikte ağladık birlikte dua ettik ilaç takibimizi birlikte yaptık. O hamile kaldı ben kalamadım rbbim nasip etmedi. O arkadaşımda karşıma oturup karnını sevdi, ultrason fotoğraflarımı suratıma çarparcasına üstüme attı, hamileliği öne sürerek sürekli şu yemeği yap canım çekti şu pastayı yap canım çekti şeklinde beni kullandı. Çocuğu doğdu sevmeye kalktığımda sen tutamazsın, sen yapamazsın aman dikkat et, orasına elleme burasına dokunma.. daha neler neler. Geçen yaz bi düşük yaptım görümcem kahkaha atıp bi çocuğu tutamadın içinde diye dalga geçti. Depremde evim yıkıldı ortadaa kaldık. Benim ailemin yanında kalıyoruz şu an, ev içinde ev olmuyo insan rahat edemiyo. Yatak odasının kapısını kapatıp uyuyamıyorum bile, bunu dile getirdiğim insanlar hâlâ bana çocuk yap dene çalışmaları bırakma diyor. Öyle bunaldım ki. Bunca şeyin içinde ben de arkadaşlarımın hamilelik haberlerini alıyorum. Kıskanmıyorum, imreniyorum. Ama bazı insanların kıskandığımı sanmaları bile beni çok üzüyo seni çok çok iyi anlıyorum. İnsanlar nankör. Kendini insanların bu laflarından koruman lazım. Ben artık bu konu hakkında kimseyi konuşturmuyorum. Ağzını açanı bozup susturuyorum. Kendi psikolojin için bunu yapmalısın. Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bi evlat verir inşallah sana dua edicem
Sana bunu hissettiriyor olabilirlermi. Bir toplumda aa bebek varmı düşünmüyomusun diye soruyolardır eminim. Üzme kendi rabbim zamanında verır. 10 yıl cocugu olmayan tanıdıgım var dun kızını kucagına aldı. Verılen evladında imtihan olduğunu unutma. Verılmeyenınde imtihan olduğunu unutma. Rabbim hayırla vereceği zamanı bekliyodur. Sen sıkma canını dua etMerhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Elimden geldiği kadar sakin kalmaya çalışıyorumOkurken dayanamadım saydırdım sizinkilere
Ne kadar acımasız insanlar
Allah ıslah etsin hepsini
Siz de üzmeyin canınınızı
Hepsinde vardır bir hayır.
Sakin olun.
Tedavinize odaklanın.
Selam canım,Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
İnsan gerçekten çok kötü hissediyor kendini ya yani onların kolay hamile kalması onların elinde olan bir şey değil bizim de zor hamile kalmamız bizim elimizde olan bir şey değil ama kolay hamile kalanlar sanki karşı tarafa hava atarcasına konuşuyorbi tanıdık benim hamile kalamayisindan konuşurken annem ona sen 2.ciyi düşünüyor musun diye sorunca Kocam üstüme ceket atsa hamile kalırım ama bilerek istemiyorum demişti o an benim durumumu bilerek böyle bi cümle kurması bana bilerek yaptı gibime geldi içim yanmıştı insanlar çok düşüncesiz
Zor şeyler yaşamışsınız üstüne deprem sizi yıkmıştır Allah kolaylık versin gerçekten o psikoloji de nasıl bi bebek düşünür yapabilir insan. Ama arkadaşlarınız cidden ağır konuşmuş benim şaşırdığım nokta aynı acılardan geçen arkadaşınızın tavırları aksine size daha yardımcı olmalıydı aynı şeyleri yaşadığı için valla Allah herkese vicdan versin4 yıldır anne olmak için elimden gelen herşeyi yaptım. Ben daha evlenmeden önce 3 yıllık evli olan arkadaşım yanımda ağlıyordu. Bebeğim olmuyor çok canım yanıyor onu o zamanlar tam olarak anlayamamışım ama bende onla birlikte ağlıyordum üzüntüsünden dolayı. Evliliğimin 1. Yılında o doğum yaptı bana geç kaldın ne kadar tembelsin hadi yap bi tne demeye başladı. Benden 6 ay sonra evlenen arkadaşımla 2 yıl birlkte tedavi gördük. Çatlatma iğnelerimizi birbirimize vurduk. Birlikte ağladık birlikte dua ettik ilaç takibimizi birlikte yaptık. O hamile kaldı ben kalamadım rbbim nasip etmedi. O arkadaşımda karşıma oturup karnını sevdi, ultrason fotoğraflarımı suratıma çarparcasına üstüme attı, hamileliği öne sürerek sürekli şu yemeği yap canım çekti şu pastayı yap canım çekti şeklinde beni kullandı. Çocuğu doğdu sevmeye kalktığımda sen tutamazsın, sen yapamazsın aman dikkat et, orasına elleme burasına dokunma.. daha neler neler. Geçen yaz bi düşük yaptım görümcem kahkaha atıp bi çocuğu tutamadın içinde diye dalga geçti. Depremde evim yıkıldı ortadaa kaldık. Benim ailemin yanında kalıyoruz şu an, ev içinde ev olmuyo insan rahat edemiyo. Yatak odasının kapısını kapatıp uyuyamıyorum bile, bunu dile getirdiğim insanlar hâlâ bana çocuk yap dene çalışmaları bırakma diyor. Öyle bunaldım ki. Bunca şeyin içinde ben de arkadaşlarımın hamilelik haberlerini alıyorum. Kıskanmıyorum, imreniyorum. Ama bazı insanların kıskandığımı sanmaları bile beni çok üzüyo seni çok çok iyi anlıyorum. İnsanlar nankör. Kendini insanların bu laflarından koruman lazım. Ben artık bu konu hakkında kimseyi konuşturmuyorum. Ağzını açanı bozup susturuyorum. Kendi psikolojin için bunu yapmalısın. Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bi evlat verir inşallah sana dua edicem
Sizin gibi düşüneni cidden az maalesef çoğu sözleriyle kırıyor insanı mesela bi tanıdığım var ikinciye hamileydi benimle beraber ben düşük yapınca hiç çocuk konusunu açmadı ben bilerek açtım nasıl iyi mi diye oda bana seni üzmek istemiyorum boşver konuşmayalım dedi yok olur mu öyle şey dedim yani keşke herkes sizin gibi ince düşünse ama düşünmeden konuşan çokinşAllah hayırlısıysa olsun , hayırlı zaman da gelsin.
kendinizi ve karşınızdaki insanları baskı altına almayın, bulunduğunuz anı yaşayın
cocuk elbette güzel ama yaşamın orta merkezine yerleştirirseniz nefes alamazsınız
coğu insan fiziksel problem yaşamadıkları halde hamile kalamıyor bu takıntılar yüzünden.
karşı taraftaki insanlar da bazen ne yapacaklarını şaşırıyor,
benden önce evlenen arkadaşım evliliğinin 5ci yılında ve cocugu yok
benimle kaşılaştı yolda, ben 7 aylık hamileydim, ben karnımı saklamaya çalışıyorum
ki nazardan değil, hava atıyormuş gibi durmamak için , herkesin de nazardan korktuğunu sanmam
o bana bakmamaya çalışıyor.
Aminn. Vicdan herkese nasip olmuyo maalesef. Görümcemde benimle dalga geçti ama onunda 3 yıl bebeği olmamış tüp bebek yaptırıp anne olmuş. Çevremde kimse bana yardımcı olmadı ne yazık ki. Evet şuan çocuk düşünecek durumda değiliz kendi evimiz yok burası kalabalık uyurken bile utana sıkıla gidiyoruz odaya bana hâlâ çocuk yap diyen insanlara artık tavrım net. Kimseyi kırmak istemiyorum ama bunuda yapmazsam artık iyice çıkmaza girecek psikolojim.Zor şeyler yaşamışsınız üstüne deprem sizi yıkmıştır Allah kolaylık versin gerçekten o psikoloji de nasıl bi bebek düşünür yapabilir insan. Ama arkadaşlarınız cidden ağır konuşmuş benim şaşırdığım nokta aynı acılardan geçen arkadaşınızın tavırları aksine size daha yardımcı olmalıydı aynı şeyleri yaşadığı için valla Allah herkese vicdan versin
Çok haklısınız burada da arkadaşlarla konuşunca öyle düşündüm kiminin maddi durumu yoktur başkasına özenir kiminin eşi iyi değildir başkasına özenir herkesin bi eksik tarafı var işte. Size de inşallah Allah hayırlısı versinSelam canım,
Ben 3 sene vajinismustum yani ilişkiye giremedim.
Son 3 senedirde sebepsiz gebelik olmuyor.
Eylülde tüp bebek istiyorum.
Aynı anlattığın benim çevremdede var inan benden hariç herkes hamile gibi. Ve iki kişininde doğumunda bizzat yanında bulundum şahit oldum (burda doğuma alıyorlar)
Senin dediğin gibi bi durum çok olmadı bende, aksine banada umut oldu.
Kendini suçlu hissetme, sonuçta çok istediğin birşey ve sen ulaşamıyorken sanki etrafındaki herkes çok kolay ulaşıyor gibi. Umutsuz ve üzgün hissetmen doğal.
Bunu içinde çoğaltıp kendine yük edinme.
Anormalim kötüyüm diyede düşünme. Sende olan onlarda olmayan birşey içinde başkası böyle hissedebilir.
Mesela benim eltilerimün hepsi ev hanımı ben avukatım. Zaman zaman keşke bizde çalışsak vs diyorlar.
Herkes istediği ama ulaşamadığı şeyler için üzülüyor.
İçini ferah tut, kalbini daraltma.
Tedaviye bak, umudunu yiritirme
Rabbim hayırlısını nasip etsin.
Ve rica ediyorum isterken herzaman hayırlısını dile. Bazen biz duygusallıkla olsunda başka istemiyorum diyoruz sonra hayırsız oluyor pişMan oluyoruz.
Rabbim hayırlısını sağlıklısını versin herşeyin
Aynen öyle valla açıkça deyin daha evimiz yok hangi ortamda çocuğumuz büyüyecek diye inşallah önce eviniz sonra çocuğunuz olur Allah kalbinize ferahlık versin bende dua edicem sizeAminn. Vicdan herkese nasip olmuyo maalesef. Görümcemde benimle dalga geçti ama onunda 3 yıl bebeği olmamış tüp bebek yaptırıp anne olmuş. Çevremde kimse bana yardımcı olmadı ne yazık ki. Evet şuan çocuk düşünecek durumda değiliz kendi evimiz yok burası kalabalık uyurken bile utana sıkıla gidiyoruz odaya bana hâlâ çocuk yap diyen insanlara artık tavrım net. Kimseyi kırmak istemiyorum ama bunuda yapmazsam artık iyice çıkmaza girecek psikolojim.
Allah razı olsun arkadaşımAynen öyle valla açıkça deyin daha evimiz yok hangi ortamda çocuğumuz büyüyecek diye inşallah önce eviniz sonra çocuğunuz olur Allah kalbinize ferahlık versin bende dua edicem size
ÂminElimden geldiği kadar sakin kalmaya çalışıyorumama ciddi anlamda çok zor bi psikoloji. Kendimi o kadar eksik yetersiz hissediyorum ki. Kadın değilmişim gibi. Birde şuan evim yok kendi ailemle birlikte yaşıyorum düzenim kalmadı eşimle özel hayatımız kalmadı zaten çocuk dışında da birsürü dert sıkıntımız var. Allah herkese yardım etsin. İnan isteyip te olmayan herkese dua ediyorum. Benden daha zor şeyler yaşayanlar da var biliyorum rabbim görüyo. Sabrımızın sonu selamet olur inşallah
Tabi ki canım hayırlı evlat olması en önemlisi dua ederken öyle etmek lazımAllah hayırlısını nasip etsin çocuk sahibi olamıyorum diye üzülen insanları görünce hep annesinin kafasını kesip balkondan atan adam geliyor aklıma öyle olacağına hiç olmasın diyorum bu arada bende hiç anne olmadım .Ama çocuğum beni ömür boyu mutsuz edecekse hiç olmasın tek geldim tek ölürüm
O arkadaşınız gerçek bir arkadaş değilmiş. 2 yıl çektiği sıkıntı ve üzüntüyü nasıl unutmuş. Allah unutturup kimsenin yarasına tuz bastırmasın bize. Burda hep kıskançlıktan bahsedilmiş de aslında bu kıskançlık değil. Gayet insani bir duygu yoksunluğu, eksiklik, burukluk, çaresizlik hissi. İnsan kendine üzülüyor imrenip özeniyor. İnşaAllah Allah bbir bekleyiş içinde olanlara beklediğini hayırla sağlıkla verir en kısa zamanda.4 yıldır anne olmak için elimden gelen herşeyi yaptım. Ben daha evlenmeden önce 3 yıllık evli olan arkadaşım yanımda ağlıyordu. Bebeğim olmuyor çok canım yanıyor onu o zamanlar tam olarak anlayamamışım ama bende onla birlikte ağlıyordum üzüntüsünden dolayı. Evliliğimin 1. Yılında o doğum yaptı bana geç kaldın ne kadar tembelsin hadi yap bi tne demeye başladı. Benden 6 ay sonra evlenen arkadaşımla 2 yıl birlkte tedavi gördük. Çatlatma iğnelerimizi birbirimize vurduk. Birlikte ağladık birlikte dua ettik ilaç takibimizi birlikte yaptık. O hamile kaldı ben kalamadım rbbim nasip etmedi. O arkadaşımda karşıma oturup karnını sevdi, ultrason fotoğraflarımı suratıma çarparcasına üstüme attı, hamileliği öne sürerek sürekli şu yemeği yap canım çekti şu pastayı yap canım çekti şeklinde beni kullandı. Çocuğu doğdu sevmeye kalktığımda sen tutamazsın, sen yapamazsın aman dikkat et, orasına elleme burasına dokunma.. daha neler neler. Geçen yaz bi düşük yaptım görümcem kahkaha atıp bi çocuğu tutamadın içinde diye dalga geçti. Depremde evim yıkıldı ortadaa kaldık. Benim ailemin yanında kalıyoruz şu an, ev içinde ev olmuyo insan rahat edemiyo. Yatak odasının kapısını kapatıp uyuyamıyorum bile, bunu dile getirdiğim insanlar hâlâ bana çocuk yap dene çalışmaları bırakma diyor. Öyle bunaldım ki. Bunca şeyin içinde ben de arkadaşlarımın hamilelik haberlerini alıyorum. Kıskanmıyorum, imreniyorum. Ama bazı insanların kıskandığımı sanmaları bile beni çok üzüyo seni çok çok iyi anlıyorum. İnsanlar nankör. Kendini insanların bu laflarından koruman lazım. Ben artık bu konu hakkında kimseyi konuşturmuyorum. Ağzını açanı bozup susturuyorum. Kendi psikolojin için bunu yapmalısın. Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bi evlat verir inşallah sana dua edicem
Google a başkalarının hamile olduğunu duyunca üzülmek diye aratıp buraya geldim. 11 ay oldu denemeye başlayalı… önce eşimi ikna etmek için 2 yıl uğraştım. Tam denemeye başladık 3. Ayda moralim bozulmaya başlamışken canım eltim ben hamileyim dedi. Düşündüğümüzü de biliyordu. Bir de dördümüzün olduğu ortamda “abiniz attı mı ilkinde yaparım dedi” demez mi. 11 mart 2023 hiç hayatımda bu kadar ağlamamıştım. Uzun süre kaçtım. Tabii kimseler anlam veremedi. Bir ay sonra hamile kaldım. Kimyasal gebelik. Büyük bir psikolojik yıkım. 3 ay sonra yine hamileyim. Bilin bu sefer noldu? Düşük. Bu sefer hem psikolojik hem fiziksel inanılmaz bir acı. Üzerine yine eltimin ben evde yatarken eşimin ailesiyle şarap içerken fotoğraf paylaşıp ben içemiyorum tabii li hikayeleri. Kendimizi gezmeye vermişken karnını ovuşturup gezebiliyorken gezin diyişleri. Bir tek eltimdi. Sonra işte 8 yıldır çocuk düşünmüyorum diyen yakın arkadaşımın 3 aylık hamile olması şoku. Daha sonra aynı birimde her gün göreceğim insanın hamile olması şoku daha. Kafamız rahatlasın diye gittiğimiz yurtdışı seyahatinde buluşacak olduğumuz arkadaşın hamile olması da. Acı çekiyorum. Dışardan dünyanın en kötüsü olarak görünüyor olabilirim ama çok acı verici durum. Evliliğime de yansıdı eşim artık kendine acı çektirmek istiyorsun diyip beni tersliyor. Ve ben sizin bu yazınızı görüyor sonra da 2024 mayıs anneleri grubuna yazdığınızı görüyorum. Bir de sizi kıskanıyorum. Hayırlısıyla kucağınıza alın evladınızı tabii de. Ben hala aynı yerdeyim. Ne terapi işe yarıyor ne gezmek ne kıyafetler. Bir gece gözyaşlarıyla hiç tanımadığım insanlara derdimi yazarken buluyorum işte kendimi.Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
2 kere düşük yapmışsınGoogle a başkalarının hamile olduğunu duyunca üzülmek diye aratıp buraya geldim. 11 ay oldu denemeye başlayalı… önce eşimi ikna etmek için 2 yıl uğraştım. Tam denemeye başladık 3. Ayda moralim bozulmaya başlamışken canım eltim ben hamileyim dedi. Düşündüğümüzü de biliyordu. Bir de dördümüzün olduğu ortamda “abiniz attı mı ilkinde yaparım dedi” demez mi. 11 mart 2023 hiç hayatımda bu kadar ağlamamıştım. Uzun süre kaçtım. Tabii kimseler anlam veremedi. Bir ay sonra hamile kaldım. Kimyasal gebelik. Büyük bir psikolojik yıkım. 3 ay sonra yine hamileyim. Bilin bu sefer noldu? Düşük. Bu sefer hem psikolojik hem fiziksel inanılmaz bir acı. Üzerine yine eltimin ben evde yatarken eşimin ailesiyle şarap içerken fotoğraf paylaşıp ben içemiyorum tabii li hikayeleri. Kendimizi gezmeye vermişken karnını ovuşturup gezebiliyorken gezin diyişleri. Bir tek eltimdi. Sonra işte 8 yıldır çocuk düşünmüyorum diyen yakın arkadaşımın 3 aylık hamile olması şoku. Daha sonra aynı birimde her gün göreceğim insanın hamile olması şoku daha. Kafamız rahatlasın diye gittiğimiz yurtdışı seyahatinde buluşacak olduğumuz arkadaşın hamile olması da. Acı çekiyorum. Dışardan dünyanın en kötüsü olarak görünüyor olabilirim ama çok acı verici durum. Evliliğime de yansıdı eşim artık kendine acı çektirmek istiyorsun diyip beni tersliyor. Ve ben sizin bu yazınızı görüyor sonra da 2024 mayıs anneleri grubuna yazdığınızı görüyorum. Bir de sizi kıskanıyorum. Hayırlısıyla kucağınıza alın evladınızı tabii de. Ben hala aynı yerdeyim. Ne terapi işe yarıyor ne gezmek ne kıyafetler. Bir gece gözyaşlarıyla hiç tanımadığım insanlara derdimi yazarken buluyorum işte kendimi.
Merhaba bişey sorabilirmiyim bende 2 aya yakındır hayıt macunu propolis kullanıyorum sizinle aynı yerden aldım. Benim de fsh 34 lh 27 ve tüp bebeğe git normal yolla imkansız demişti doktorum değerlerin çok yüksek demişti. Sürekli kist oluyordu demissiniz kist olduğunu nasıl anlıyordunuz acaba ? Her hangi bi belirtisi varmıydı yoksa doktor muayenesiyle mi ogreniyorduniz ? Ben de sol yumurtaligimda 2 ay önce kist vardı ama adetle gittiğini hissettim şimdi de adetim gecikti gerçi düzenli değil ama acaba yine mi kost oluştu diye korkuyorum hamilelik olmuyor 1 senedir kistte bana zaman kaybı olacakSizi anlıyorum, üzülmemek elde değil ben de üzülürdüm içime kapanırdım, genel olarak neden olmuyor bebek gittiniz mi doktora , benim de olmuyordu sürekli kist oluşuyordu, amh düşük, fsh çok yüksekti ve erken menapoz sorunum vardı, hayıt macunu seti kullandım, spora yazıldım, sağlıklı beslendim bir de stresi bıraktım üzülmeyi kafaya takmayı hepsini bıraktım, ummadığım anda hamile kaldım, 6 aylık hamileyim şu anda, rabbim sana da hayırlı müjdeler nasip etsin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?