- 15 Ocak 2022
- 505
- 221
- 53
- 30
- Konu Sahibi serendipity16
-
Ya arkadaşım sen yaşının genç olduğunu düşünürsün bense yaşlı olduğumu düşünürüm ne yapayım yani sen evlenmediysen hala benim içinde 28 beni korkutan bi yaş ben hayata geç kaldığımı düşünüyorum çünkü yaşıtlarım çoktan doğurdu büyütüyor bile 30 yaklaştıkça korkularım da artıyor ben mi anlatamıyorum sen mi anlamıyorsunİşte bu yüzden hiç olmayabilir.
“Senin derdin beni ilgilendirmez” bakışı …
“Ben geç görüyorum öyle uygun görüyorum” bakışı…
Dağları yaratanın kendin olduğunu sanıyorsun ya. O öyle değil işte..
Bence de insan üzgünken bu duyguyu yaşamalı ağlamalı içini boşaltmalı , üzülme demenin hiçbir anlamı yok hele de böyle hassas konularda o yüzden size katılıyorum. Sizinki kıskançlık değil bu arada imrenmek ve bu çok doğal lütfen kendinize haksızlık etmeyinİnşallah sende benim akrabam değilsindir durumun nedir bilmiyorum ama daha yeni düşük yapmışken ben hiçbir arkadaşıma dalga geçer gibi üzülme takma demem üzgün ve sinirliyken üstüne gitmem zaten daha yeni arkadaştık inceldiği yerden koptu nasıl tepki verdiğim sizi hiç ilgilendirmez. İnsanlar her zaman kendisinde olmayan bir şeyi kıskanır insani bi duygu bu çocuğunuz var mı yok mu bilmiyorum ama insana bu dönemde her şey dokunuyor eminim sizinde başkalarında kıskandığınız çok şey vardır
beta hcg duZENSIZ ve az artti。 saglikli gebelik degil dedi dr。 kanamam hergecen gun artti。 son gunu kramplar asiri artti wcye giderken bayilmisim kendime geldim anbulans cagirdim hastaneye vardikdan bi saat sonra bi anda asiri kanamayla gitti bebegim
Anlıyorum sizi bu dönemde herkes insanın canını acıtıyor. Onların gözünde olmuyorsa bi sorun vardır bi de en sinir olduğum şey hemen kadına suç atmaları ama bazılarında erkekte problem olması özellikle erkek tarafının bunu asla kabul etmemesi bu konuda gerçekten Türkiye çok yoruyor her şeyi açık açık sormaları insanın özelinin kalmaması sanki biz doğurunca onlar rahatlayacak bizim taştan olduğumuzu üzülmediğimizi düşünüyorlar herhaldeAh canım aynı şeyleri yaşıyoruz neredeyse . Hassas donemlerdeyiz. İnsanlar ne dediğini bilmiyor. Biz de yaklaşık 3 yıllık evliyiz neredeyse 2 senedir bebek istiyoruz. Bir kimyasal gebeliğim oldu. 3 ay önce doktora gittigimde rahmimin ters olduğunu öğrendim. Bu gebeliğe engel değil ama olabilir dedi yani. Kimyasal olduysa hamile kalırsın sabret 2 ay ovulasyon dene gel dedi birde folik asit verdi. 2 ay birşey olmadı. Biz tatildeyiz. Tekrar doktoruma gideceğim. Memleketteki insanların benden sonraki evlenen insanların bebeklerini konuşuyor. En yakın arkadaşım hamile nasılsın demeden kız olacak diyor. İnsanlar neden böyle anlam veremedim. Bugün kayinvalidem ile sohbet ederken kızım olmaz ise üzülme Rabb'im bilir herşeyin en iyisini dedi. Sonra tedavisi varmış demi deditedavisi olacak birşey yok ki herseyimiz normal . Doktor bile neden geldiniz der gibi konuştu ama insanlara anlatamadim . Yoruldum anlayacaginiz a dan Z kisine kadar yoruldum.
Teşekkür ederim beni anladığınız için bi kaç arkadaş asla böyle şeylere imrenmediği için kaç saattir üstüme geliyorlar bu durumu yaşamayan anlamaz benim hissettiklerimin de çok normal olduğunu düşünüyorum ki çoğu kişi benimle aynı düşünüyorBence de insan üzgünken bu duyguyu yaşamalı ağlamalı içini boşaltmalı , üzülme demenin hiçbir anlamı yok hele de böyle hassas konularda o yüzden size katılıyorum. Sizinki kıskançlık değil bu arada imrenmek ve bu çok doğal lütfen kendinize haksızlık etmeyin
Öyle haklısınız birde onlar istiyor biz istemiyoruz gibi yapmıyorlar mı.Anlıyorum sizi bu dönemde herkes insanın canını acıtıyor. Onların gözünde olmuyorsa bi sorun vardır bi de en sinir olduğum şey hemen kadına suç atmaları ama bazılarında erkekte problem olması özellikle erkek tarafının bunu asla kabul etmemesi bu konuda gerçekten Türkiye çok yoruyor her şeyi açık açık sormaları insanın özelinin kalmaması sanki biz doğurunca onlar rahatlayacak bizim taştan olduğumuzu üzülmediğimizi düşünüyorlar herhalde
Onları görmezden gelin ağzı olan konuşuyor, bunu yaşamayan anlamaz (aynı şeyleri yaşayanları tenzih ediyorum siz zaten üzerinize alınmayın bile)Teşekkür ederim beni anladığınız için bi kaç arkadaş asla böyle şeylere imrenmediği için kaç saattir üstüme geliyorlar bu durumu yaşamayan anlamaz benim hissettiklerimin de çok normal olduğunu düşünüyorum ki çoğu kişi benimle aynı düşünüyor
Ve sanki istemeyle bitiyormuş gibi çok basit anlatıyorlar , evlat sanki bakkaldan alınıyor. Üstelik en acı olan kısmı bunu anne olan kişiler de yapıyor belki o kolay bir şeklide hiç uğraşmadan hemencik çocuğu olmuştur ya da uğraşmıştır bilemem ama kendinin tuzunun kuru olduğu bir konuda ahkam kesmeleri beni hem üzüyor hem sinirlendiriyorOy
Öyle haklısınız birde onlar istiyor biz istemiyoruz gibi yapmıyorlar mı.Yani benden daha çok kim ister anne olmayı
Ay evet sanki doğunca da onlar bakacakOy
Öyle haklısınız birde onlar istiyor biz istemiyoruz gibi yapmıyorlar mı.Yani benden daha çok kim ister anne olmayı
Size tavsiyem böyle kişiler ile görüşmeyin.az insan çok huzurVe sanki istemeyle bitiyormuş gibi çok basit anlatıyorlar , evlat sanki bakkaldan alınıyor. Üstelik en acı olan kısmı bunu anne olan kişiler de yapıyor belki o kolay bir şeklide hiç uğraşmadan hemencik çocuğu olmuştur ya da uğraşmıştır bilemem ama kendinin tuzunun kuru olduğu bir konuda ahkam kesmeleri beni hem üzüyor hem sinirlendiriyor
İnsanlar size kasıtlı mı yapıyolardı peki? Çok yanlış düşüncelerdesiniz.Yaşı geçmiş derken yaşını başını almış demek istedim elliye merdiven dayamış ve ben bu lafı çevremde iki kişi adına kullandım . Bu sizi niye bu kadar ilgilendiriyor kiben burda kimseyide kasıtlı göstermedim .
Gördüğüm kadarıyla hemen çocuk doğuranlar böyle zorbalık yapıyor etrafına bi de özellikle yaşlılar eskiden tabi daha kolaymış 7 8 tane doğuran insanlar var. Yıllarca çocuğu olmayan insanlar aksine kimseye neden çocuğun yok demezVe sanki istemeyle bitiyormuş gibi çok basit anlatıyorlar , evlat sanki bakkaldan alınıyor. Üstelik en acı olan kısmı bunu anne olan kişiler de yapıyor belki o kolay bir şeklide hiç uğraşmadan hemencik çocuğu olmuştur ya da uğraşmıştır bilemem ama kendinin tuzunun kuru olduğu bir konuda ahkam kesmeleri beni hem üzüyor hem sinirlendiriyor
Kesinlikle az insan çok huzur ama bazı insanlar yorum yapmak için aradaki samimiyeti (olmayan samimiyeti )sorgulamıyor bile , önüne gelen sana akıl vermeye çalışıyorSize tavsiyem böyle kişiler ile görüşmeyin.az insan çok huzur
Ayy ne kadar ağır söz söylemiş bana bile dokundu bi de nasıl güzel ilgilenmişsiniz toplumumuz maalesef böyle nankör herkes olmasa da çocuğu olanlar da olmayan kadın için kesin çocuğumu bizi kıskanıyor diye düşünüyor herhalde. Allah çocuklarınızı size bağışlasınBen 5 sene hamile kalamadim hiç kimse içinde üzülmedim hep dedim ki onlara veren Rabim Banada vermiyor Deme ki...
Yakın çevremde kim hamile kaldıysa hediyeler aldım bebek ziyaretlerine gittim,doğumların da refekatci olarak kaldım.. Taki eşimin kuzeni birgün kayinvalidemlere geldiler ailecek yemekte ordayız bir kızı vari 1.5 yaşlarında falan hiç susmadı o gün hep ağladı eve erken gitmek istediler cocuk ağladığı için çıkarken ne dese iyi biz nezaman buraya gelsek bu çocuk çok ağlıyor o gün hiç uzulmedigim kadar üzülmüştüm ondan sonra kimsenin çocuğunu sevmedim çocuğu olan yere gitmedim aradan 1 sene geçti Rabim mükâfatını tecelli etti çok şükür.. 1 değil 2 evlat verdi...
Ah canım benim bu sine neler gördü Ama hepsini Allah'a şikayet ettim zor oldu ama oldu Rabime hamd olsun ...Allah'ım olmayan herkese nasip etsin annalik duygusunuAyy ne kadar ağır söz söylemiş bana bile dokundu bi de nasıl güzel ilgilenmişsiniz toplumumuz maalesef böyle nankör herkes olmasa da çocuğu olanlar da olmayan kadın için kesin çocuğumu bizi kıskanıyor diye düşünüyor herhalde. Allah çocuklarınızı size bağışlasın
Sizi en iyi anlayanlardanım. Benden sonra evlenip hamile kalan çok insan var çevremde yani onların adına seviniyorum ama içten içe bi üzüntü de yaşıyorum. Sizi çok çok iyi anlıyorum artık sosyal medya bile kullanmak istemiyorum inanın böyle hissetmeniz çok doğal. Ne zamandır istiyorsunuzMerhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Canım benimde hiçbir sebep yokken olmadı sonra 2 kimyasal 1 düşük yasadım şimdi düşününce stresten kaynaklandığını anlıyorum.Bende bir ara ister istemez kötü olurdum gebelik haberlerine bir gün bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama ne zaman Rabbime teslim oldum gerçek anlamda hiç ummadığım vakitte nasip etti Allah.Son zamanlarda aldığım gebelik haberlerinde bir pkoslu arkadaşım vardı tek seferde bebeği oldu sonra dedim ki sorun olsun olmasın Allah'ın dilemesiyle olacak iş bu.Hamile arkadaşlarıma dua ettim onları tebrik ettim ama içten kalpten.Biliyordum ki Rabbimin dilemesi bu sadece... Senin için de dua edeceğim inşallah tez zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin sana Rabbim ve çocuk isteyen bekleyen herkeseMerhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Ne güzel inanın okuyunca çok içten mutlu oldumBen 5 sene hamile kalamadim hiç kimse içinde üzülmedim hep dedim ki onlara veren Rabim Banada vermiyor Deme ki...
Yakın çevremde kim hamile kaldıysa hediyeler aldım bebek ziyaretlerine gittim,doğumların da refekatci olarak kaldım.. Taki eşimin kuzeni birgün kayinvalidemlere geldiler ailecek yemekte ordayız bir kızı vari 1.5 yaşlarında falan hiç susmadı o gün hep ağladı eve erken gitmek istediler cocuk ağladığı için çıkarken ne dese iyi biz nezaman buraya gelsek bu çocuk çok ağlıyor o gün hiç uzulmedigim kadar üzülmüştüm ondan sonra kimsenin çocuğunu sevmedim çocuğu olan yere gitmedim aradan 1 sene geçti Rabim mükâfatını tecelli etti çok şükür.. 1 değil 2 evlat verdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?