- 15 Ocak 2022
- 505
- 221
- 53
- 30
- Konu Sahibi serendipity16
-
Aynen sosyal medya’da üzüntümüzü ikiye katlıyor herkes çocuğunu hamile haberini paylaşıyor hep. Biz 2 sene istemedik korunduk hep eylülden beri deniyordukSizi en iyi anlayanlardanım. Benden sonra evlenip hamile kalan çok insan var çevremde yani onların adına seviniyorum ama içten içe bi üzüntü de yaşıyorum. Sizi çok çok iyi anlıyorum artık sosyal medya bile kullanmak istemiyorum inanın böyle hissetmeniz çok doğal. Ne zamandır istiyorsunuz
Allah yardımcımız olsun inanın teselli etsem kendimi ederim sizede birşey diyemiyorum yani ama şunu unutmayın ki zamanı gelince en güzellerini yaşayabiliriz. Daha 3 sene olmuş sanırım sizinde evleneli çok uzun değil önümüzde uzun yıllar varAynen sosyal medya’da üzüntümüzü ikiye katlıyor herkes çocuğunu hamile haberini paylaşıyor hep. Biz 2 sene istemedik korunduk hep eylülden beri deniyorduk
Teslimiyet gerçekten çok önemli ama ben daha yolun başındayım demek ki bu duyguyu henüz içimden atamadım ama zamanla törpilicem kendimi biliyorum Allahıma hep dua ediyorum veren de o alan da o tabi ki. Doktorlar sorun var çocuğunuz olmaz der nasipte varsa onların bile olurCanım benimde hiçbir sebep yokken olmadı sonra 2 kimyasal 1 düşük yasadım şimdi düşününce stresten kaynaklandığını anlıyorum.Bende bir ara ister istemez kötü olurdum gebelik haberlerine bir gün bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama ne zaman Rabbime teslim oldum gerçek anlamda hiç ummadığım vakitte nasip etti Allah.Son zamanlarda aldığım gebelik haberlerinde bir pkoslu arkadaşım vardı tek seferde bebeği oldu sonra dedim ki sorun olsun olmasın Allah'ın dilemesiyle olacak iş bu.Hamile arkadaşlarıma dua ettim onları tebrik ettim ama içten kalpten.Biliyordum ki Rabbimin dilemesi bu sadece... Senin için de dua edeceğim inşallah tez zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin sana Rabbim ve çocuk isteyen bekleyen herkese
Elhamdülillah herşey zamanının esiriymis herkesin tavrı tarzı onun ameliymis ,imtihaniymis her daim bunun idrakiyla yaşamayı beceririz İnsaAllahNe güzel inanın okuyunca çok içten mutlu oldumrabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyormuş , siz bir kırmızı gül isterken rabbim size bir gül buketi göndermiş
Aynen öyle kesinlikle ... Allah'tan ümit kesilmez derlerTeslimiyet gerçekten çok önemli ama ben daha yolun başındayım demek ki bu duyguyu henüz içimden atamadım ama zamanla törpilicem kendimi biliyorum Allahıma hep dua ediyorum veren de o alan da o tabi ki. Doktorlar sorun var çocuğunuz olmaz der nasipte varsa onların bile olur
Bunu size mi anlattar ya.brnim annem bırak ilişki muhabbetini, cinsiyetimle ilgili en ufak bir imâda yerin dibine geçip, beni susturuyorHissettikleriniz her insanın hissedebileceği duygular. öncelikle kendinizi suçlamayın lütfen .. ama halk arasında bile klişeleşmiş bir laf vardır ‘düşüğün arkası yakındır diye:)))’ bunu aklınızdan çıkarmayın . Annem de benden önce hiçbir şekilde planda yokken hamile kalmış ve düşük yapmış . Düşükten sonra tam 1 yıl çocuk yapmak için uğraştık ve olmadı diyor . Neyse demek ki vakti ve zamanı daha gelmedi diyerek çocuk yapma düşüncesinden odağını çektiği ilk ilişkide ben olmuşum :))) bütün vücudumuz o kadar farklı çalışıyor ki. Öncelikle lütfen odak noktanızı çocuk yapmaktan ayırın. Bu stres bile sizi etkiler. Siz istemeseniz de Şuan tüm düşünceniz ‘ benim çocuğum olmuyor mu’ diye olumsuzluklar içinde muhtemelen . Biz bir şeyleri planlarken hayat bize çok farklı planlar sunuyor inanın. Ve her şeyi bizden çoooook daha iyi bilen biri var malum ona inanın güvenin yeter. Vakti zamanı gelince size de o mutluluğu yaşatacaktır
Ne ilgisi var şikayet etmekle ? Millet çöpe atıyor, öldürüyor da tekrar tekrar oluyor.hayata gereksiz romantik bakıyorsunuz.İlk bebeğimi 21 yaşında kucağıma aldım. 8 yıl önce. Hiç uğraşmadan çabasız. Tabi genç anneyim, o dönem üniversite öğrencisiyim. Bunun nasıl büyük bir lütuf olduğunu anlayamamışım. Çokça şikayet etmişim. Bebek hiç büyümeyecek sanmışım. Uykusuzluğum, saçımın başımın dağınıklığı, istediğim zaman duş alamamak o rahat hayatımın üstüne zul gibi gelmiş.
Oysa bir baktım ki. Oğlan büyüdü. Kendi kendine bakar oldu. Kendi duşunu alıyor, ödevini yapıyor, yemeğini yiyor, uykusu gelince yatıp uyuyor. Bir taraftan ben artık büyümüşüm yaş 30a dayanmış, mesleğimi elime almışım, düzenimi kurmuşum. Olsa dedim şöyle kucağımda bir bıcırık, belki allah nasip ederse bir kız evlat. Çalışırım da, ona da bakarım, severim, misler gibi koklarım, büyütürüm onu da.
Ama gel gör ki, ilk hamileliğimden sonra hiç hamile kalmamıştım. Onlarca farklı doktor tahliller röntgenler. Herkes yok yok, sizde bir sorun yok deneyin gelin. Yahu sorun yoksa ben 8 Yıldır neden hamile kalamıyorum.
Gittiğim her yerde her düğünde ikinci ne zaman sorusunu duymaktan fenalık geçiriyordum. Kimisine nasip diyerek konuyu kapatıyordum çok üsteleyenleri bozup atıyordum sanki ilk çocukta çok koştunuz da diyerek.
Neyse, Bir tüp bebek doktoruna başvurduğumuzda eşimde ciddi morfoloji sonucu olduğu ortaya çıktı. Dedik tamam yapalım. Ama arkadaşlar bu tüp bebek işi ismi gibi kısa hemen koydular bitti gibi bir işlem değilmiş ki.
Sürekli kontroller, iğneler, haplar, hormonlar, anestezi altında opu, transfer. Yine iğne.
28 temmuzda testim pozitif çıktı.
Sokağa çıkıp bağırıp ben hamileyim demek istedim. Öyle sevindim ki. 8 yıl negatifi görünce bir yanım da inanmamıştı ya. Sanki bir şey olacak gibi gelmişti. Mutluluğum 10 gün sürdü.
Nitekim haftasonu ağrıdan kıvrandıktan sonra bu sabah değerlerim yarıya düşmüş.
Yani Allah artık ilkinde nasıl şikayet ettiysem yine nasip etmedi bana. Gebeliğim düşükle sona eriyor.
Bu yorumu neden yazdım yazacağınız hangi yorum beni ya da sizi rahatlatır, bilmiyorum. Bildiğim tek şey, bu süreç insanı çok yıpratıyor.
Nasıl olsa bir evladın var diyenler olacak böyle rahatlatmak isteyecekler beni. Evet arkadaşlar bir evladım var. Ama öyle şartlar altında büyüttüm ki, ona da kendime de yetemedim. Ailesiz, uzak bir şehirde, problemli eş ailesiyle, üniversite öğrencisi halimle bir bebek büyüttüm. Tek istediğim keyfini çıkara çıkara bir bebiş daha büyütmekti. Nasip olmadı
Hem istiyorsnz hemde düşük yapmişsnz. Bu dusuncelernz normal. Benden sonra evlenen bile 2 nci cocugu yapti. Bense hala ölu bebekle düşüklerle ugrasiyorum. Bende oyle dusunuyorum çok canim yaniyor gercekten ama şuan yeniden hamileyim insallah bu saglikla kucagima alirimMerhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Bırak kolayı, 2, 3 yöntemle korunup hamile kalan insanlar hep vardı ve olmaya olmaya devam edecek.bence üstüne üstüne giderek bu işler çözülüyor.eskiden bilenler bilir, evli olmamama rağmen bu insanları kıskanıyordum.ama sonra baktım dedim ki.sanki benim elimde olan birşey mi ? Ne onların başarısı, ne benim başarısızlığımCanım bende onlar adına mutlu oluyorum tabi ki ama bende olmadığı için içten içe imreniyorum burada konuştuğum çoğu kadın da aynısını düşündüğüne göre benim için normal bi durum siz başkasının çocuğunu kıskanmazsınız ama parasını kıskanırsın mutlu evliliği vardır geziyordur tozuyordur kıskanırsın ben hiçbir şeyi kıskanmam diyene ben inanmam açıkçası. Diğer arkadaşıma sürekli benimle çocuğunun dertlerini anlattığı için sinir oldum dedim ve ben kolay hamile kalıyorum demesi hoş değil çocuk isteyen bi arkadaşıma ben kolay hamile kalıyorum ya demem mesela. Siz öyle düşünüyorsunuz ben böyle düşünüyorum herkesin kişiliği farklı tartışmaya gerek yok. Ben ince düşünceliysem karşımdakinin de öyle düşünmesini isterim patavatsız olmaya gerek yok
şu an varmı benim 4 ay oldu yani 4. adet geldi doktora görünmeyi düşünüyorumSizi anlayabiliyorum bende mayıs ayında boş gebelikten kaybettim hamileyim diye sevinirken meğer bebek hiç oluşmamış bana da öyle söylendi kürtaj sonrası daha çabuk hamile kalınır falan diye ama 3 aydır benimde olmadı
bende ilk çocugum 8 haftalık iken kalbi durmuş ben 10+6 da ögrendşm tabi şimdi 4 ay oldu 2 aydır denedik olmadı doktora gitmeyi düşünüyom gebelige hazır mı diyeİlk cocugumda hemen tek denemede hamile kalmıştım sonra ara verdim kızımdan sonra.kizim şuan 7 yaşında geçen Ekim'de yine denedim ve hemen hamile kaldım tabi düşükle sonuçlandı.simdi 4 aydır deniyorum ama olmuyor,sebebi ne bilmiyorum ama kafama takıyorum bende
doktor ne dedş size bende 4 ay oldu düşük olalı yanş 4. adetimi oluyorum denedik olmadı ilki 8 haftalıkken kabi durduşu an varmı benim 4 ay oldu yani 4. adet geldi doktora görünmeyi düşünüyorum
3.adetimi oldum bitmek üzere bende doktora görünmeyi düşünüyorum herhangi bir sorun var mı gibisindenşu an varmı benim 4 ay oldu yani 4. adet geldi doktora görünmeyi düşünüyorum
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızHem istiyorsnz hemde düşük yapmişsnz. Bu dusuncelernz normal. Benden sonra evlenen bile 2 nci cocugu yapti. Bense hala ölu bebekle düşüklerle ugrasiyorum. Bende oyle dusunuyorum çok canim yaniyor gercekten ama şuan yeniden hamileyim insallah bu saglikla kucagima alirim
Şu an hamilesiniz galiba düşükten Sonra hemen olmuş o zamanBende martta hamile kaldim mayista düşük yaptim 8 haftalik
gerçekten düşünce gücüyle yapay zekayla hamile kaldım derlerse inanıcam bende artıkBırak kolayı, 2, 3 yöntemle korunup hamile kalan insanlar hep vardı ve olmaya olmaya devam edecek.bence üstüne üstüne giderek bu işler çözülüyor.eskiden bilenler bilir, evli olmamama rağmen bu insanları kıskanıyordum.ama sonra baktım dedim ki.sanki benim elimde olan birşey mi ? Ne onların başarısı, ne benim başarısızlığım
Allahın verdiği beden yani.şansına hangi beden sana düşerse.olay bu yani? Kaçacağınıza sabah akşam bu tarz insanların hikayelerini okuyun, dinleyin bence.ben çok kıskançken bu yöntemle tamamen duyarsızlaştım.şimdi düşünce gücüyle ilişkiye bile girmeden hamile kaldım deseler umrumda bile değil.
Merhabalar bende sizle aynı durumdayım. Bizden sonra evlenenler çatır çatır doğurdu benden küçükler 2.ciye hamile şuan etrafımızda bosanacagiz diye bebek aldıran çift bile oldu ama bizim hiç olmadı. Büyük konuşmak istemiyorum ama artık üzülmeyi geçtim kendimi yetersiz hissediyorum. Eşimin iyi bir baba olacağına inanıyorum ama bir evladımız olmuyor. Aşılama yaptirdik cuma günü kan verecem allahin izniyle tutmuştur inşallah diyorum ama bir an geliyor umudum tükeniyor eşime belli etmek istemiyorum ben üzülünce o daha çok üzülüyor dayanamıyor ağlamama stres oluyor beni mutlu etmeye çalışıyor. Benden iyi bir anne olur mu bilemem ama eşimden iyi bir baba olacağına eminim o günleri görmeyi çok istiyorum. Nolur bana dua edin o duyguyu bizde tadalimMerhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
degerin guzel arttiysa korkma leke ile baslayip kirmizi devam etti benim kahve deglKanama derken lekelenmeden bahsetmiyorsunuz dimi? Benim de ara ara kahverengi lekelenmeler oluyor. Doktor progestn verdi. Ama bi içim sıkıldı düşük mü olcak acaba diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?