Bebeğinizin 40i cikana kadar annenizlemi kaldiniz kaynananizlami

Sezaryen ile doğum yaptım, annem 15 gün yanımda kaldı. O benimle ilgilendi. Kayınvalidemin de evi yakındı gelip gitti, temizlik ve yemeğe yardım etti. Sonra ikisi de evlerine geçti, yalnız kaldık. 15 gün fazla bile bence. 40 günü düşünemiyorum.

Kafayi yemek istiyorsa
n 40 gün kal, annen yada kv'de ile

Yani sakin yapma. En fazla bir hafta kalip gitsinler. Anne olarak çok iyi bileceksin neyi nasil yapmak istedigini. Annen ve kv'de ise sadece müdahale edecekler senin gözünde ve lohusa olarak iyicene depresyona girersin.

Esin ile çoçuga bakman en güzeli. Ve bu sekilde esinede sorumluluk vermis olursun, bastan alistirmis olurusun.

Iki cocugum var kizim 3 aylik oglum 27 aylik. Ikisinde de tek basima evimde kaldim ve ilk banyolari da dahil hickimseye yikatmadim cocuklarimi. Ozellikle oglumda lohusa kafasi kimseye dokundurmak istememistim. Bence kimsede kalma en rahat evin olacaktir destek veren gelsin evinde versin. Ayrica cocuk bakmak da yikamak da zor degil ille bise yapmak osteyen de temizlik yemek yapsin cok isine yarar

Valla ne diim helal olsun ama ben bu donemde annelerin olmasi taraftariyim obur turlu harap olunur ilelebet durmicaklarki bi 20 gun bile durunsa kadinda kendine gelir kendini toparlar

aynen dikisler acemilik narkozun verdigi agir uyku hali ilk 10 gun gercekten zor geciyor
ben sezeryanliydim agrim vardi ama ayakta dolaniyordum yinede emzirirken yerinden kalkmak falan zor oluyor gercekten süt icin sık sık dus almak gerekiyor herkesin esi gunlerce izin kullanamiyor duş taylen bebege kim bakacak kaygisi oluyor en azindan bi 15 gun insan yaninda birini ariyor

hastaneden cikarkenn dr bana 10 gun ev supurup silme dedi dikisler zorlanmasin diye size boyle bir uyarida bulunulmadi sanirim

Valla ne diim helal olsun ama ben bu donemde annelerin olmasi taraftariyim obur turlu harap olunur ilelebet durmicaklarki bi 20 gun bile durunsa kadinda kendine gelir kendini toparlar
Maalesef kalalım mı diyen olmadı. Annem 1 gece kaldı çocuk sabaha kadar ağladı annem rahatça uyudu, sabahta duşunu alıp gitti kv hiç teklifte bile bulunmadı, arada uğradığında da temizlik yemek yardımını bırakın ayağına hizmet bekledi. Eşim 3 gün izinliydi, sonrasında hep yalnızdım. Çok zorluklardan geçtik ama Allah’a şükür bi şekilde hallettik

hastaneden cikarkenn dr bana 10 gun ev supurup silme dedi dikisler zorlanmasin diye size boyle bir uyarida bulunulmadi sanirim
Hayır zaten sonradan dikiş yerlerim sulandı, iltihaplandı antibiyotik kullandım. nerdeyse 9 sene oldu hala dikiş yerlerinde arada kaşıntı, sulanma, iltihaplanma olur bellide ilk günler kendimi korumadığını içindir

Ben de sezrryanliydim evet bi banyoya girmek bile sorun dikislerle emzirmek cocugu baEn yataktan kaldirirken dikis yerlerimin acidigini hatirliyorum kambur kbur yuruyodum gece yataktan desteksiz kalkamiyodum fakan

Helal olsun gercekten buyuk is basarmissiniz o zaman Allah kimseye muhtac etmesin diyelim

Kendime bir Doğum planı yaptım annemle kv den uzak bir şehirdeyiz . Ağrım başlayınca annemle kv ye haber vereceğiz gelecekler . Doğumdan birkaç gün sonra kp i arayıp davet edeceğim gelip torununu görsün . Sonra kv kp dönerler evlerine onlar giderken babamla kız kardeşim gelir bebeği görürler 2 gün de onlar kalır annemi de alıp giderler bu söylediğim herşey 10 gün içinde olup bitsin istiyorum anneme de dedim gidiş dönüş bilet alın diye . Annem kalsa kv ye git denmez . Kv çok istedi onun evinde Doğum yapıp yatayım hatta ben daha hamile bile değilken söylüyordu ben istemiyorum dedim . Şimdi de Doğumdan sonra evde kimseyi istemiyorum. Doğumdan 1 ay önce filan kv yi arayıp planımı anlatacağım buraya gelince kaos yaratmasın . Hayatta şimdiye kadar herşeyi yanlız başardım Bunuda başaracağıma eminim

evet muhtemelen bununla alakali
yaniniza gelecek kimseniz yokmuydu sizmi istemediniz

Ben de sezrryanliydim evet bi banyoya girmek bile sorun dikislerle emzirmek cocugu baEn yataktan kaldirirken dikis yerlerimin acidigini hatirliyorum kambur kbur yuruyodum gece yataktan desteksiz kalkamiyodum fakan
aynen dayanilmayacak bir agri degil ama boyle kalkarken otururken bebegi tasurken bile bi agri oluyor

Helal olsun gercekten buyuk is basarmissiniz o zaman Allah kimseye muhtac etmesin diyelim
Amin sağolun. Yapabiliyor olduğumuz sürece ya karışmamak adına, ya da umursanmadığımız için yalnız bırakıldık açıkçası iyi bile olduğunu düşünüyorum kendi başıma büyüttüm hiçkimse söz söyleyecek, eleştirecek, akıl verecek hakkı bulamadı kendinde. Allah verdi sabrını ve gayretini iyi ki böyle olmuş diyorum bazen

Kimsenin evinde kalmayacam annem bana gelecek . Gelmeseydi de eşim yardım ederdi sadece yıkamak için değil genel anlamda yardım alınabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…