- 11 Ocak 2021
- 1.160
- 1.694
- 83
- 33
- Konu Sahibi Sunshine232
-
Maalesef devir artık bizim zamanımızdaki gibi degil. Küçük çocuğa kimse sapık muamelesi yapmıyor ama gereken önlem alınmak zorundaGerek olup olmadıgı evin durumuna göre belli olur. Ev genisse ayrı odalarda kalabilirler oda yoksa aynı oda da olur. Kreste ve anaokulunda bizi uyuturlarken kız erkek aynı odada uyurduk. kaynasmaları için de bu yapılmıs olabilir cunku uyku oncesi cocuklar sohbeti cok sever. bu gercekten sorun olmamalı.
ama diğer konuyu bilemeyecegim. kadın kendini alıstırıp sizin cocugu ileride almaya da calısabilir durduk yerde neden onların yanında yattı acaba? tek bundan işkillenirdim.
eğer cocuk korkup onların yatagına girip aralarına yattıysa yapılacak bişi yok.
O zaman gerekli uyarıyı sözlü yaptım avukatımla da konuştumSizin konularinizi biliyorum.
erkek cocugu ile ayni odada yatirdigi zaman gereken islemleri yapmaliydiniz. Kisisel iliskinin yeniden duzenlenmesi icin dava acabilirdiniz. Hatta kisitlanmasini da talep edebilirdiniz. O zaman bunu yapmadiniz. Simdi beraber fotograf atıyorlar diyorsunuz. Buradan bakinca sorun cocuk degil, eski esinizin mutlu olmasi gibi görünüyor. Sosyal mecralardan eski esinizi silmenizi tavsiye ederim. Birde avukatla görüşün
Diğer konularda haklı olabilirsiniz ama bu cümleye anlam veremedim. Onlar çocuk. Aynı odada yatmışlar. Burdan ne anlam çıkardınız?yaşta.Kadının da bir oğlu var 7 yaşında ilk beraber kaldıklarında kızımla kadının oğlunu aynı odada yalnız yatırmışlardı
Aynen en yakın zamanda harekete geçeceğimAnladım.Bu durumda zaman kaybetmeden bir avukatla görüşün; her haftasonu üstelik yatılı kalması fazla olmuş. Anne kız sizin beraber zaman geçirebileceğiniz, eğlenebileceğiniz haftasonunuz kalmamış.
Kızınız için de bir uzmandan destek alın. Her haftasonu babasında kalmasını azaltmak istediğinizde; bunu kendisi cezalandırmak için yaptığınızı düşünmemeli.
Öncelikle mahkeme kararının her haftasonu babada diye karar vermesi ilginç fln değil. Böyledir zaten bu, hafta içi annede, hafta sonu babada. Sizin dediğiniz gibi bir şart, kural kanun yok.Mahkeme kararı “her haftasonu” mu ilginç. Bir hafta annede bir hafta babadadır.
Babasından kopmasın diye eğer böyleyse bile ne kadar iyi bir babaymıs o ilgili
Umarım mükemmel bir aile olurlar aşkla dolu❤
Kadın eski eşinizi paylaşıyor diye bile burada yazmadığınız kalmadı size ne? İnsan hayatındaki kişiyi tabi ki paylaşır.
Konu bir tek çocuk olsa bunları burada dile getirmezdiniz.
Kendiniz yazıp kendiniz batıyorsunuz..
Harika bir çift oldukları belli , sizin gibi eski eşten sonrakızınızla ve kadının oğlu ile harika bir eşleşme olmuş onlar için eski eşi de baba olarak takdir ettim
Sizin hayatinizda bir adam olsa, adam, kiziniz ve siz ayni yatakta yatsaniz. Normal karşılayacak mi babasi ? Ayni sey bakin, hic fark yok. Bu normal degil. Uzman görüşü alirsaniz, bir cocugun kendi oz ebeveynleri ile yatmasi dahi sikintilidir. Çocuğun anne veya babayla yatması; çocuğun kişilik gelişimi, bireyselleşmesini ve cinsel gelişimini olumsuz şekilde etkileyebilir.
İste en basından beri anlatmak istediğim şey bu cok teşekkür ederim anladığınız icinSizin hayatinizda bir adam olsa, adam, kiziniz ve siz ayni yatakta yatsaniz. Normal karşılayacak mi babasi ? Ayni sey bakin, hic fark yok. Bu normal degil. Uzman görüşü alirsaniz, bir cocugun kendi oz ebeveynleri ile yatmasi dahi sikintilidir. Çocuğun anne veya babayla yatması; çocuğun kişilik gelişimi, bireyselleşmesini ve cinsel gelişimini olumsuz şekilde etkileyebilir.
Yani evet haklı olabilirsiniz yeni nesil telefonlardan herseyi öğreniyor. ben kuzenlerimle 17-18 yasına kadar bizde misafir olduklarında aynı odada kaldık. ailelerimiz için de sakınca olmadı. gerci kuzenler olarak beraber büyüdük gözümüzü açtık onu gördük. artı şimdiki nesil gibi her şeyi bilmiyorduk.Maalesef devir artık bizim zamanımızdaki gibi degil. Küçük çocuğa kimse sapık muamelesi yapmıyor ama gereken önlem alınmak zorunda
Kızım kesinlikle mıc mıc iliskiden hoşlanmaz korksa bile yanına çağırır eminim buna ex es buna uygun ortam hazırlamış cok belli
Bazı şeyler zorlamayla olmuyor içten gelirse ne ala ama zorlama is cok sırıtıyor kardeş gibi büyüyecekseniz diye dayatılan iki cocuk var ortada hadi onu da geçtim yeni tanıştığı bir kadınla aynı yatakta yatırılıyor benimle bile uyumaz cok fazla neye ses çıkaramadı da uyumak zorunda kaldı diyorumYani evet haklı olabilirsiniz yeni nesil telefonlardan herseyi öğreniyor. ben kuzenlerimle 17-18 yasına kadar bizde misafir olduklarında aynı odada kaldık. ailelerimiz için de sakınca olmadı. gerci kuzenler olarak beraber büyüdük gözümüzü açtık onu gördük. artı şimdiki nesil gibi her şeyi bilmiyorduk.
Ben bu durumdan çok çocuğu koynuna almasına sinirlendim. aklıma kurt düşerdi kendilerine alıştırıp sonra cocuğun velayetini almaya çalışabilirler mi? bilemedim. kadının niyeti ne anlayamıyorum.
kocanızla da isterse sokak ortasında sevişsin valla hiç umrumda olmazdı boşuna takmışsınız o kısmı. kendi özel hayatı. siz eşinizi görüş alanınızdan çıkarın. görseniz de aldırmayın. sizin sinir olduğunuzu gördükçe daha çok yapacak.
kadın şuan için mutlu yeni evli 3-5 seneye görürüm o mutluluğu
Siz olsaydınız çocuğu kapınızdan mı geçirmezdiniz :))Normal olmayan sizsiniz???? Bakın yazdığınıza “Her cumartesi kadınla alıp kadınla bırakıyor kızımı benim kapımdan alınca sürekli fotoğraflar atıyor birlikte”
Ne güzel çocuğunuzu dışlamıyorlar siz hastasınız bence tedavi olun boşamasaydınız kaldıramıyorsunuz. Çocuğu dışlamıyorlar aralarına almışlar “aile” olmaya çalışıyorlar. Diyorum ya ben olsam sizin çocuğunuzu kapımdan geçirmem sizin yüzünüzden. Yok bu bazı eski eşlerin takıntılı durumu yazık gerçekten…
çocuğu dövüyorlarmıs gibi davranıyorsunuz oysaki tek yaptıkları “aile olmaya çalışmak” o kadar hırsınızdan gözünüz dönmüş ki neyi sorun etsem diyr düşünüyorsunuz ettikleriniz bile diğer kadının insan olduğunu gösteriyor.
Zorunuza gidiyorsa gidin başka şehirde yaşayın çocuğunuzu da göndermeyin bu kadar basit hem çocuğu her hafta sonu gönder hem sorun et oh ne güzel dünya.
Niye her cumartesi veriyorsun çocuğu??? Mahkeme bile her hafta vermiyor?
Vermiyorum de?
Ama çocuğu maşa olarak kullanmak için göndermek kolay geliyor bir şey olsa da sorun etsem diye… :)
Hangi mahkeme o şekilde karar veriyor ? Aile hakimi sıfatıyla da görev yapmışlığım var çok kısa bir süre ilçedeyken. Benim gözden kaçırdığım bir uygulama mı var çok emin yorum yaptınız daHer hafta çocuğunu göndermesi normal değil zaten en başta her hafta bakın mahkeme bile bir çocuğun bir hafta annesiyle bir hafta babasıyla olmasını doğru buluyor. Her hafta gönderiyor karşı tarafın da çocuğu var kızını Dışlamıyor aksine birlikte vakit geçiriyorlar her hafta hangi ilişkide her hafta bir başkasının çocuğuyla vakit geçirilir doğru mudur normal midir bence değildir ama kadın saygı duyup her hafta bu kadının kızını alıyor vakit geçiriyor kendi çocuğu da olduğu için insan hafta sonu hayatındaki insanla başbaşa olmak ister ama düşünsene de her hafta gönderiyor ve hep bir sorun çıkartmaya çalışıyor konu sahibi.. Yok şöyle oldu yok böyle oldu karşı taraftaki de bir çocuk bakın o da 7 yaşında bir cocuk birlikte yatırdı yok şöyle oldu yok böyle oldu karşı tarafta bir çocuk çocuktan bahsediyoruz genç ergen biriyle birlikte yatırmamışlar tamam yine normal değil bana göre de ben de tepki veririm ama uslup denen bir şey var karşı tarafa bir sapık muamelesi yapılmaz o da bir çocuk Allah için. Sırf sorun çıkartmak için sanki ortada çocuğa istismar çocuğa dayak varmış gibi davranılıyor bir okuyun bakalım konularını sizde anlarsınız.
Diğer konularda haklı olabilirsiniz ama bu cümleye anlam veremedim. Onlar çocuk. Aynı odada yatmışlar. Burdan ne anlam çıkardınız?
Neden bu kadar atarlandınız?Normal olmayan sizsiniz???? Bakın yazdığınıza “Her cumartesi kadınla alıp kadınla bırakıyor kızımı benim kapımdan alınca sürekli fotoğraflar atıyor birlikte”
Ne güzel çocuğunuzu dışlamıyorlar siz hastasınız bence tedavi olun boşamasaydınız kaldıramıyorsunuz. Çocuğu dışlamıyorlar aralarına almışlar “aile” olmaya çalışıyorlar. Diyorum ya ben olsam sizin çocuğunuzu kapımdan geçirmem sizin yüzünüzden. Yok bu bazı eski eşlerin takıntılı durumu yazık gerçekten…
çocuğu dövüyorlarmıs gibi davranıyorsunuz oysaki tek yaptıkları “aile olmaya çalışmak” o kadar hırsınızdan gözünüz dönmüş ki neyi sorun etsem diyr düşünüyorsunuz ettikleriniz bile diğer kadının insan olduğunu gösteriyor.
Zorunuza gidiyorsa gidin başka şehirde yaşayın çocuğunuzu da göndermeyin bu kadar basit hem çocuğu her hafta sonu gönder hem sorun et oh ne güzel dünya.
Niye her cumartesi veriyorsun çocuğu??? Mahkeme bile her hafta vermiyor?
Vermiyorum de?
Ama çocuğu maşa olarak kullanmak için göndermek kolay geliyor bir şey olsa da sorun etsem diye… :)
Nisanlıya denecek bir şey yok şu aşamada.Şöyle bir kadında olabilirdi kendi oğlunu ön planda tutup bu çocuğu geri planda tutan insan olabilir de olabilir böyle şeyler. Ama bir aile olmaya çalışıyorlar belliki babada ilgili her hafta sonu çocuğunu alıyor olması gereken de bu zaten ben de bunu savunuyorum çocuğun gitmesi dışlanmaması diğer çocukla bir arada tutulması çok güzel şeyler onlar belki ilerde birbirine destek olacaklar neticede birinin annesi birinin babası evleniyor ister istemez bir can bağı oluyor insanda aynı evde olacaklar vakit geçirecekler eski eş ve nişanlısı iki çocukla birlikte hafta sonları geçiriyorlar bu çok güzel bir şey bence de.. Ben de zaten çocuğu gönderip sürekli bir sorun aramaya karşıyım o zaman konu sahibi çocuk göndermeyecek hayır diyecek çocuğum benimle vakit geçirecek her hafta göndermiyorum şiddet gördüm diyor ya bunu mahkemeye sunarak çocuğu göndermeyebilir güvenmiyorum der bir sürü şey söyler ama hem çocuğu gönderip hem de karşı tarafa üstelik kadını burada hiçbir sıkıntısı yok adamın Nişanlısının sizce burada bir problemi var mı? Eski eşi yok fotoğraf paylaşıyor yok şöyle yapıyor diye kadına da burada şikayetleniyor ben onu da anlamadım o kadında hiçbir suç bulmuyorum açıkçası.
Birlikte yattı demiş çocuk belki gece korktu baba sizinle yatabilir miyim dedi kadında insan evladı olduğu için gel demiştir yat bizimle.. Yani bunda nasıl bir kötülük olabilir ben gerçekten bunu anlamıyorum.. İstismar diyen var Allah için ya birazcık mantıklı düşünün gerçekten sırf eski eş biriyle evleniyor diye o kadın neden suçlu ya.. Çocuk gece korkmuştur birlikte uyumak istemiştir yani buna nasıl bir istismar olabilir artık gerçekten bazı kelimelerin nereye vardığını anlamadan yazıyor bazı insanlar.
O zaman gerekli uyarıyı sözlü yaptım avukatımla da konuştum
Beraber fotoğraf atması degil sorun olan sürekli bir misilleme var bu da yatakta yatırdıktan sonra yaptığı hareketler diyorum
Aslında benim konuda demek istediğim rahatsız ise her hafta göndermesin çocuğu gönderip diken üstünde olmak açık aramak çocuk için daha kötü.. canını dişine takıp göndermeyen anneler de var.. herkesin yavrusu kendine özel böyle bir kaygı durumunda yollamamak için yollar aranması daha doğru değil midir? Çözüm basit aslında “gönderme..”Nisanlıya denecek bir şey yok şu aşamada.
Babada hayatına bu kadın girene kadar ilgili değildi, konu sahibinin konularını biliyorum,kendisi de yazmış nafaka artırımı isteyince çocuğu bir ay görmemiş, beni öldü bilsin demis. Zaten baba olarak güvense, başından beri çocuğuyla ilgili olsa kafası daha rahat olurdu. Adam muhtemelen nişanlısının karşı ilgili baba rolü oynuyor, insan eski de olsa eşinin ciğerini bilir. Bu kafada biri çocuğun ruh halini, neyin zarar verip veremeyeceğini düşünmez, derdi başka çünkü.
Beraber yatma olayı nasıl gelismis bilemeyiz ama nisanlisiyla aynı evde yaşayıp üçü beraber uyuyan konu sahibi olsaydı eski eş çok daha fazla sorun çıkarırdı eminim. Öyle ay ne güzel aile olacaklar kızımı seviyorlar gibi toz pembe bakılabilse keşke konuya.
Ben konu sahibinin duygularını anlayabiliyorum ama paylaşılan fotoğraflara takılması falan gereksiz orada konuyu çocuktan çıkarıp kişiselleştiriyor.
Bir çocuğun tek ebeveyni olmak tüm hayatını ona adamak, kendi özel hayatının sıfırlanması kolay mı geliyor kulağınıza bilmiyorum ama neden göndermesin? Zaten bu toplumda çocuklu boşanmaların yükünü kadınlar çekiyor çoğunlukla, kadınlara çocukları göndermeyin demek yerine babaların aklı başında davranması üzerinde durulmalı bence. Çocuklarında babalarına ihtiyacı var ayrıca. Hoşuna gitmeyen her meselede çocuğu göndermeyip babasıyla iletişimini sıfırlamaya annenin hakkı yok zaten.Aslında benim konuda demek istediğim rahatsız ise her hafta göndermesin çocuğu gönderip diken üstünde olmak açık aramak çocuk için daha kötü.. canını dişine takıp göndermeyen anneler de var.. herkesin yavrusu kendine özel böyle bir kaygı durumunda yollamamak için yollar aranması daha doğru değil midir? Çözüm basit aslında “gönderme.
Ben ve kardeşim boşanmış anne babaların çocuklarıyız eğer çocuklar öncelikse bu yazdığım yorumlar çocukluklarımızın verdiği durumla alakalı yaşadıklarımızda alakalıdır. Annem canını dişine takıp göndermedi şikayet ettiği durumlar vardı çünkü kaygıları vardı şayet ilgili bir kadın olsaydı karşı taraf annem duruma pozitif bakardı..hayatımda gördüğüm en naif insan annemdir evlatları için canını verir. İstismara varacak kadar bir kaygı duyuluyorsa eğer bir anne canını dişine takarak şehir bile değiştirir benim anlatmak istediğim bu. Çocuğu her hafta gönderip kaygı duymak acaba ne yaşadı diye sorgulamak bana göre bu da istismardır o halde.. Her hafta gönderipte ki kaldı ki konu sahibi bunu ben istedim mahkemede her hafta babası alsın istedim diyor ya düşünsenize şiddet görmüşsünüz çocuğunuzu ellerinizle şiddet gördüğünüzü iddia ettiğiniz bir adama veriyorsunuz.. Oturmayan normal olmayan bir çok şey var ben burada tabii ki de çocuğu düşünüyorum çünkü benim çocukluğum ve kardeşimin çocukluğu zaten bunları yaşamakla geçti.. Her şeyden önce tabii ki de çocuğun önemi var ona iyi davranan birine gidiyorsa ilgili bir babaysa ve çocuk buna şikayet etmiyorsa ortada sorun yoktur.. Annelik içgüdüsü ile problem ettiği bir konu varsa da çocuğu göndermemeli ne yapar eder ortalığı yıkar canını dişine takar yine de bir şekilde mahkemeyi ikna eder.. Zaten normal anlaşan boşanan çiftler de bile bir hafta anne de bir hafta babada gibi bir durumda var ama burada şiddet iddaa edilip, istismar iddia edipte her hafta ellerinle göndermezsin benim anlatmak istediğim bu.. benim burada son kez söyleyeceğim şey en önemlisi çocuğun psikolojisi belki karşı tarafla iyi anlaşıyordur neticede karşı tarafında bir çocuğu var umarım çok iyi anlaşırlar her şeyin hayırlısıBir çocuğun tek ebeveyni olmak tüm hayatını ona adamak, kendi özel hayatının sıfırlanması kolay mı geliyor kulağınıza bilmiyorum ama neden göndermesin? Zaten bu toplumda çocuklu boşanmaların yükünü kadınlar çekiyor çoğunlukla, kadınlara çocukları göndermeyin demek yerine babaların aklı başında davranması üzerinde durulmalı bence. Çocuklarında babalarına ihtiyacı var ayrıca. Hoşuna gitmeyen her meselede çocuğu göndermeyip babasıyla iletişimini sıfırlamaya annenin hakkı yok zaten.
Mahkeme kararı haftada birken çocuğu vermeyip polis zoruyla mi aldırsın? Bu koca şu an bunu yapacak durumda.
İhtiyaç olan sağlıklı iletişim ama onu da sağlayan boşanmış çift sayısı hala çok az malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?