Bitmek bilmeyen eski es derdi

Ben haftasonları gitmesinde bir gariplik görmüyorum. Haftasonları babasıyla görüşmesi konusunda mahkemede anlaşmışlar. Normal yani. Kaldı ki yeni eşin çocuğu da onlarla? Yalnız olsalar anlayacağım hadi.

Ayrıca bana şiddet uygulamış bi insanın mutlu aile pozu kestiği yeni karısıyla benim çocuğumun da içinde olduğu bir tabloyu ben kabul etmem. Benim çocuğum o. Annesi benim. Yine sevsin, ilgilensin ama ne demek beraber yatmak yani. Vıcık vıcık hiç hoş değil.

Normal bir boşanma olmadığı için iletişimleri de kısıtlı belli ki. Kadın onların mutlu aile tribine katlanmak zorunda mı? Kendi kendilerine olsunlar aile. Kızcağız oraya babası için gidiyor. Her şeyin bi yolu yordamı var. Birlikte uyudukları haberi kadına nasıl gitti mesela? Neden böyle bir ayrıntı verildi? Çok anlamsız.

Gerçekten zor. Allah sizin de yardımcınız olsun
Kadının kızımla arasının iyi olmasında hiçbir sorun yok hatta iyi de olsun kendini kötü hissetmesin yavrum sadece bu kadarına gerek yoktu

Çocuk gece korkmuş olabilir sizinle birlikte uyuyabilir miyim demiştir ve onlar da birlikte uyumuştur bunda bir istismar asla yok bakın istismar kelimesi çok ciddi bir ithamdır.
Konu sahibi bu denli rahatsız ise her hafta göndermeyecek bakın her hafta göndermek çok uç bir nokta Hiç mi çocuğunla bir vakit geçirmiyorsun bir hafta sonu bir aktiviteye gitmiyorsun çocuğuna ne katıyorsun?
Çocuk anne neden hafta sonu bir aktivite yapmıyor bir program yapmıyor hep babada hafta sonu. Gitsin gitmesinde sorun değil diyorsunuz okey bunada tamam ama her hafta gönderip de açık aramak gerçekten tuhaf Bir şey. Yarın bir gün bu adam zaten çocuğum sürekli benimle her hafta sonu benimle bizim yaşasın diyebilir.

Gerçekten zor. Allah sizin de yardımcınız olsun
Kadının kızımla arasının iyi olmasında hiçbir sorun yok hatta iyi de olsun kendini kötü hissetmesin yavrum sadece bu kadarına gerek yoktu
Nispet yapiyorda olabilirler henüz evli degiller sanirim yada evlillermi bilmiyorum. bazi seyler icin beklemeniz gerek taşlar oturmasi icin zamana ihtiyac vardir sabretmek zor ama mecburuz .yarina dönük plan yapin gecmise degil .bunlar oluyor olacak bundan sonrasi icin ne yapilabilir benim hissettiklerim neler bu hisler dogrumu degilmi tartin bi

Hanımefendi ben boşanıyorum diye çocuğumunda mı babayla iliskisini kısıtlayacaktım? Ben kendim yazdırdım protokole her hafta alabilsin diye ama yanlış yapmışım böyle olacağını bilseydim yapmazdım.
Ben kızımı tanıyorum babamla uyuyacağım diye gidiyor her hafta babası da bunu cok iyi biliyor ne olurdu aynı düzene devam edip kadını dahil etmeseydi cok mu zordu ?
Siz benim eski eşimi zerre tanımadığınız icin böyle üstten üstten yazıyorsunuz

Bu cok mantıklı bu şekilde dava açabilir miyim acaba ? Cok teşekkür ederim fikriniz icin

Boşanma protokolünüze, her haftasonu görüş ve yatılı kalma olarak mı yazdırmıştınız ?

Google'da boşanmada baba çocuğu ne kadar görebilir ? sorusunun cevabı

"Çoğunlukla aile mahkemeleri, ayda 2 gün(hafta sonuna denk gelen 2 gün), okul yarı yıl tatillerinin bir haftası, dini bayramlarda birer gün ve çocuğun yaşı mümkün kılıyorsa yaz aylarında 15 ya da 30 gün çocukla babası arasında görüşmeye yönelik kişisel ilişki kararı vermektedir." yazıyor mesela.

Ben yazları daha küçük olduğu icin bir ay yatılı vermektense her hafta sonu alsın yazın da 10 gün alsın şeklinde söyledim o şekilde anlaştık

Gerek var mı sizce buna ? Ne alaka ayrıca
Gerek olup olmadıgı evin durumuna göre belli olur. Ev genisse ayrı odalarda kalabilirler oda yoksa aynı oda da olur. Kreste ve anaokulunda bizi uyuturlarken kız erkek aynı odada uyurduk. kaynasmaları için de bu yapılmıs olabilir cunku uyku oncesi cocuklar sohbeti cok sever. bu gercekten sorun olmamalı.

ama diğer konuyu bilemeyecegim. kadın kendini alıstırıp sizin cocugu ileride almaya da calısabilir durduk yerde neden onların yanında yattı acaba? tek bundan işkillenirdim.

eğer cocuk korkup onların yatagına girip aralarına yattıysa yapılacak bişi yok.

Gerek var mı sizce buna ? Ne alaka ayrıca
Ayni odada da yatamaz, ayni yatakta da yatamaz cocugumla kimse. Bunun hesabını mi verecegiz ya ! Ne munasebet yatsin, hayirdir. Adami bosamissin zaten cocuk icin mecbur iletişimde olacaksınız. Bunun kiskanclikla ilgisi yok, sizin sümük diye attiginizi, bal diye yalarlar. Çocuğum soz konusuysa karisirim tabii ki ! Not: Bosanma durumum yok, empati yaparak yazıyorum.

Sizin konularinizi biliyorum.
erkek cocugu ile ayni odada yatirdigi zaman gereken islemleri yapmaliydiniz. Kisisel iliskinin yeniden duzenlenmesi icin dava acabilirdiniz. Hatta kisitlanmasini da talep edebilirdiniz. O zaman bunu yapmadiniz. Simdi beraber fotograf atıyorlar diyorsunuz. Buradan bakinca sorun cocuk degil, eski esinizin mutlu olmasi gibi görünüyor. Sosyal mecralardan eski esinizi silmenizi tavsiye ederim. Birde avukatla görüşün

Ben yazları daha küçük olduğu icin bir ay yatılı vermektense her hafta sonu alsın yazın da 10 gün alsın şeklinde söyledim o şekilde anlaştık

Anladım.Bu durumda zaman kaybetmeden bir avukatla görüşün; her haftasonu üstelik yatılı kalması fazla olmuş. Anne kız sizin beraber zaman geçirebileceğiniz, eğlenebileceğiniz haftasonunuz kalmamış.

Kızınız için de bir uzmandan destek alın. Her haftasonu babasında kalmasını azaltmak istediğinizde; bunu kendisi cezalandırmak için yaptığınızı düşünmemeli.

Kadının ya da kadın demeyeyim ikinci eşlerin cinsiyet farketmeksizin çocuklu insanla evleniyorsa haftasonu da çocuksuz başbaşa geçirelim diye bir lüksü olamaz. Ayda yılda bir çıkarsın tabi de artık o insan ölene kadar çocuklu. Öncelik hep çocuk. Eşler çocuktan sonra gelir ki bence normali, doğalı bu. Kadının oğlu için de öyle. Konu sahibinin eşi "haftasonumuzu da oğlunsuz geçirelim yolla gitsin eski kocana" deme hakkı yok.

Her haftasonu babasına gitmesi konu sahibine haksızlık ama o konuda haklısınız. Konu sahibi iyi niyetinden büyük hata yapmış orada. Neyse düzeltilir o iş yeniden mahkemeyle.

Bir de çocuğun elin oğluyla, elin kadınıyla yatması hiç normal değil. Yani evlerinde oda da varmış. Gerekirse salonda yatırırsın bu ne saçmalıktır. O çocuğa kimse sapık muamelesi yapmıyor o da daha çocuk. Ama çocuklar meraklıdır. Kendisinden küçük bir kız. Bakayım senin vücudun nasılmış diye merak etse (sadece merak, kötü niyetsiz) çocuk travma yaşasa "aman travma yaşamadan önce uyarmak gereksiz" denmez herhalde. Sonuçta kötü olaylara hiç olabilme ihtimali açmamaya çalışıyoruz çocuklarımız için. Üstelik erkek çocukları 9 yaşında gayet normal bir şekilde ergenliğe girebiliyor. Yahu yine çocuğa bir şey demeden küçük kız çocuğu ereksiyon halinde görse merak etse bence bu şeyler için kız çok çok küçük. İstemez istemez anne. Sonuna kadar da haklı.

Aynı şey koca kadın için de geçerli. Oldu o zaman konu sahibi yeniden evlenince küçük kızını yeni kocasıyla aynı yatakta uyutsun. Baba da öylece "olur öyle şeyler, çocuk korkmuştur. Kendi istemiştir" desin. adam evi basar ki haklı da olur bence. Ne münasebet? Çocuk korktuysa odasına gidersin, korkularını anlattırırsın. Gerekirse uyuyana kadar yanında olursun, lamba açarsın vs. Aynı yatakta uyutmak nedir?

Onun dışında haklı olduğunuz konu var. İşte birlikte gelmişler kızı almaya vermeye, yok foto çekmişler vs. Bunlar konu sahibini hiç ilgilendirmez. İsterse mıç mıç yaşarlar. İsterse dünyanın en büyük aşkını yaşarlar. Konu sahibini sevememiş belki adam. Adamın içindeki kötü insan sevgisizlikten ortaya çıkmış, yeni karısına bayılıyor, o yüzden ona melek olabilir. O konularda haklısınız ama baba kızını "olası travmalardan" öncesinde korumak zorunda. Olmayacağına emin olsa da annenin içinin rahat etmesi için yapmak zorunda. Mesela benim kızım 1 yaşında ben şeker yedirmiyorum. Babası öyle düşünmüyor diyelim. Sırf benim içim rahat etsin diye yedirmemeli. Yedirmedi diye baba ölmez sonuçta. Bu korkum da belli bir temele dayanıyor. Şeker 2 yaşa kadar zararlı deniyor. Konu sahibinin de korkularının temeli var. Neler neler duyuyoruz. Babası da kızını yalnız uyutsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…