- 11 Ocak 2021
- 1.160
- 1.694
- 83
- 33
- Konu Sahibi Sunshine232
-
Cok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için . Mahkemeler her durumda kanıt istiyor bu durumda çocuğun ifadesi yeterli olacak mıdırKişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi için dava aç boşanma davana bakan avukat ile görüşüp. Bu durumlarda çocuğun üstün yararı önceliklidir. kişisel ilişki değişen koşullara göre yeniden uyarlanabilir. Yargıtayın esas aldığı bir kaç kriter var. Çocuğun cinsel güvenliği önceliklidir. Çocuğun cinsel güvenliği de dar yorumlanmaz örneğin baba ve 3. Kişi ile çocuğun aynı yatağı paylaşması uygun değildir. Çocuğun bir yabancı ile yatırılıyor. Bunun dışında başka yabancı bir çocukla da beraber yatırılıyor ki belirtilen yaş grupları cinsel bölgelerin keşfedildiği yaş grubu. Her ne kadar tatmin olma saikiyle çocuklar birbiriyle iletişim kurmasa bile bir diğer kriter olan çocuğun ahlakının tehlikeye girmesine sebep olabilir.
Yok ben asla muhattap olmuyorum hiçbir şey söylemiyorum hukuki yollardan bakacağız artık onunla biz her olaya hiçbir konuda anlaşamıyoruzNeden bu kadar atarlandınız?
Kolay mı bir kadın için hem bunları yaşamak hem de çocuğunu kollamak?
Boşanıyor hem de mağdur olarak ve mağdur eden arsızca yaşamaya devam ediyor.
Bak ben de boşandım. Hayatıma biri girse çocukları alıp verirken kol kola onla alıp vermem.
Çocuğun mahremi anne babasıdır ondan başkasıyla yatıp kalkması da doğru değil.
Kardeşleri bile belli bir yaştan sonra ayırıyoruz di mi sağlıklı bir yaşamları olsun diye.
Konu sahibi böyleleri tatlı dilden anlarlar. Kendini iyi hisseder. Ona de ki bak ikimizin çocuğu ve sağlıklı bir şekilde büyüsün. Evleniyormuşsun hayırlı uğurlu olsun kızımın da ikinci bşr evi oluyor ne güzel. Ama içinde yaşarken bir takım şeyleri biz anne baba olarak konuşarak düzenlemeliyiz. Bir abisi de olacak iyi hoş ama ayır odalarda yatmalılar. Öz abi de olsa bunu yapardık.
Diğer bir konu madem kızımı Her haftasonu alıp ilgileneceksin bir odası olsun kendini oraya ait hissetsin.
Çünkü bu adam babası ve çocuğu bir ömür alacak. Tartışmayla da olmuyor çocuk için ya sabır deyip ılımlı davranacaksın.
Ve kadını gözüne sokmasının nedeni sana nispet. Belli ki aklı hala sen de. Sen de tartışıp onun oyununa gelme
Tabiiii suan o degil de ben evleniyor olsaydım üstelik birlikte uyuma gibi bir durum olsaydı evimi bile basardıNisanlıya denecek bir şey yok şu aşamada.
Babada hayatına bu kadın girene kadar ilgili değildi, konu sahibinin konularını biliyorum,kendisi de yazmış nafaka artırımı isteyince çocuğu bir ay görmemiş, beni öldü bilsin demis. Zaten baba olarak güvense, başından beri çocuğuyla ilgili olsa kafası daha rahat olurdu. Adam muhtemelen nişanlısının karşı ilgili baba rolü oynuyor, insan eski de olsa eşinin ciğerini bilir. Bu kafada biri çocuğun ruh halini, neyin zarar verip veremeyeceğini düşünmez, derdi başka çünkü.
Beraber yatma olayı nasıl gelismis bilemeyiz ama nisanlisiyla aynı evde yaşayıp üçü beraber uyuyan konu sahibi olsaydı eski eş çok daha fazla sorun çıkarırdı eminim. Öyle ay ne güzel aile olacaklar kızımı seviyorlar gibi toz pembe bakılabilse keşke konuya.
Ben konu sahibinin duygularını anlayabiliyorum ama paylaşılan fotoğraflara takılması falan gereksiz orada konuyu çocuktan çıkarıp kişiselleştiriyor.
Yazın bir ay vermektense iste bu uygulamayı tercih etmiştim ben de ..Haklı olduğunuz konular var. Kendinize yapılanlar icin degil cocugunuzun fiziksel ve ruhsal guvenligi icin harekete geçin.
6-7 yaş grubunda cocuklar merakli oluyor. Cocugu istismar etme amacli degil merak yuzunden bile yanlis seyler yaşanabilir. Babanin her haftasonu cocugu yatili alması saglikli degil. Normalde her ayin 1. Ve 3. Haftasi aliyrolar. Mantik şu: cocuk bir haftasonunu anne ile, bir haftasonunu baba ile geçirsin.
Ki yaptı da zaten vermedim diye polise şikayet ettiMahkeme kararı haftada birken çocuğu vermeyip polis zoruyla mi aldırsın? Bu eski koca şu an bunu yapacak durumda
Mahkeme bana aaa sen siddet görmüşsün darp raporun var uzaklaştırma kararın var bu cocugu babayla istersen görüştürme dedi de ben mi verdim zorla ? Ayrıca bana siddet uyguladı diye çocuğuna da mı siddet uygulayacaktı ? 15 günde bir verilen yatılı almalarda mahkeme bir ay yatılı veriyor yazın. O süre cok uzun olduğu icin yazın 10 gün her haftasonu alma şeklinde anlaştık neyini anlamakta güçlük yaşıyorsunuz ?Ben ve kardeşim boşanmış anne babaların çocuklarıyız eğer çocuklar öncelikse bu yazdığım yorumlar çocukluklarımızın verdiği durumla alakalı yaşadıklarımızda alakalıdır. Annem canını dişine takıp göndermedi şikayet ettiği durumlar vardı çünkü kaygıları vardı şayet ilgili bir kadın olsaydı karşı taraf annem duruma pozitif bakardı..hayatımda gördüğüm en naif insan annemdir evlatları için canını verir. İstismara varacak kadar bir kaygı duyuluyorsa eğer bir anne canını dişine takarak şehir bile değiştirir benim anlatmak istediğim bu. Çocuğu her hafta gönderip kaygı duymak acaba ne yaşadı diye sorgulamak bana göre bu da istismardır o halde.. Her hafta gönderipte ki kaldı ki konu sahibi bunu ben istedim mahkemede her hafta babası alsın istedim diyor ya düşünsenize şiddet görmüşsünüz çocuğunuzu ellerinizle şiddet gördüğünüzü iddia ettiğiniz bir adama veriyorsunuz.. Oturmayan normal olmayan bir çok şey var ben burada tabii ki de çocuğu düşünüyorum çünkü benim çocukluğum ve kardeşimin çocukluğu zaten bunları yaşamakla geçti.. Her şeyden önce tabii ki de çocuğun önemi var ona iyi davranan birine gidiyorsa ilgili bir babaysa ve çocuk buna şikayet etmiyorsa ortada sorun yoktur.. Annelik içgüdüsü ile problem ettiği bir konu varsa da çocuğu göndermemeli ne yapar eder ortalığı yıkar canını dişine takar yine de bir şekilde mahkemeyi ikna eder.. Zaten normal anlaşan boşanan çiftler de bile bir hafta anne de bir hafta babada gibi bir durumda var ama burada şiddet iddaa edilip, istismar iddia edipte her hafta ellerinle göndermezsin benim anlatmak istediğim bu.. benim burada son kez söyleyeceğim şey en önemlisi çocuğun psikolojisi belki karşı tarafla iyi anlaşıyordur neticede karşı tarafında bir çocuğu var umarım çok iyi anlaşırlar her şeyin hayırlısı
Ben birsey demiyorum zaten hiçbir şekilde eski ese ama demeyince de cocuk icin birsey yapmıyorum hissi geliyor bu sefer de bilmiyorum zor böylesi arafta kalmakSevgili sunshine benim kızım da babasıyla ve kadınla beraber yatıyordu hem de 10 yaşına kadar falan.
Onlar evlenmeden önce de babasıyla yatıyordu korkuyorum ayağına.
Kızım, Hep onla yatıyor biraz da benle yatsa nolur diye ağlıyordu ben kızınca.
Evlendiği kızcağız iyi sabirliymis ki o dönemi atlattık.
Dedim ki eğer aralarında yatmaya devam edersen benle yatamazsin. Tarafını seç.
Tabi beni seçti.
Biz halen kuzumla birlikte yatarız koyun koyuna.
Çok da güzel oluyor valla.psikolojisi de gayet düzgün bir çocuk.
Yani çok takmayın.
Emin olun kadın da bu durumdan rahatsızdır.
Lütfen kabullenin. Onlar evli. Bırakın adamın pisliğini kadın düşünsün.
Siz bela olan eski eş olmayın.
Cok bir yorum yapmadı bu konu hakkında. Zaten bosandıgımızdan beri babaya gidip geldikten sonra birsey konuşmak istemiyor
Nerde paylaşıyorlar? Kendiyle sizin kizinizin resimlerinimiZor bir durum gerçekten çıkamıyorum işin içinden. Kapıya da kadınla bırakıp kadınla alıyorlar sürekli fotoğraflar paylaşıyorlar kızımla birlikte tahrik üstüne tahrik
Kızımla giderken mutlaka konuşuyorum nasıl uyumak istersen o şekilde uyu hiçbir şeye zorunlu hissetme kendini diye ama karşı taraf beni direk ekarte ettiği icin ne yapmak istiyorsa onu yapıyorBence bu konuda kizinizin ne istedigi cok onemli. Bu haftasonu giderken 'Babanla uyumak istiyorsan ya da tek basina uyumak istiyorsan babana soyleyebilirsin. Beraber uyumanin/yalniz uyumanin sana iyi/kotu hissettirdigini konusabilirsiniz. Senin duygularin benim icin de baban icin de cok onemli' gibi konusabilirsiniz. Duygularini acikca ifade etmeyi ve ebeveynlerinin bu duygulari valide edebileceklerini ogrenmeli kiziniz. Yoksa iki taraf arasinda gidip gelirken yipranacaktir.
Evet kızımın fotoğraflarını. Hem whatsapp durumunda hem de gizliliğini kaldırdığı İnstagram hesabındaNerde paylaşıyorlar? Kendiyle sizin kizinizin resimlerinimi
Şiddete uğradığından, yaşadıklarını hazmedemediğinden şimdi herifin böyle yapmacık hallerle mutluluğunu göze sokmasını veya onca pislik sonrası mutlu mesut gezmesini hazmedemiyor olamaz mı? O da insan, duyguları var, zoruna gitmesi ve rahatsız olması normal. Eski eş başka bi kadınla gelip çocuğunu alıyor, aynı yatakta yatmalar gezip foto çekip atmalar falan çok da rahatsız edici.Gerçekten şiddete uğramış bir kadın bu kadar başkasıyla olmasını takmaz emin olun.
Şaibeli.
Şiddet varsa diğer kadın neden umursanıyor? Fotoğraf paylaştı yok ask yaşıyorlar vs vs umrunda olmaması gerek.
Gerçekten şiddete uğramış bir kadın bu kadar başkasıyla olmasını takmaz emin olun.
Şaibeli.
Şiddet varsa diğer kadın neden umursanıyor? Fotoğraf paylaştı yok ask yaşıyorlar vs vs umrunda olmaması gerek.
Siddet gerçekten cok onur kırıcı cok travmatik bir olay ben bu yaşadıklarımdan sonra dışarıda insanları tartışırken gördüğümde bile korkar hale geldim hep onun üstümde bıraktığı etkiler BunlarInsan kotu seyler yasadiginda bunu yasatan her kim olursa olsun yok olsun, kaybolsun, kotu hissetsin, hayati yolunda gitmesin, ayagi camurdan cikmasin diye hissedebilir diye düşünüyorum. Bu sadece eş icin gecerli degil, kotu ebeveyn, kotu arkadasta olabilir. Keske duygularimizi kontrol edip hep mantik cercevesinde davranabilsek ama bazen olmuyor işte. Konu sahibi icinde aynisi gecerli. Hic siddete ugramadim ama ugrasaydim adam yok olsun isterdim herhalde. Hem beni dovup hem hayatinin devam etmesini gormek istemezdim.
Burada konu sahibinin de hatasi var: eski eşinin instagram hesabi gizli olmadigi icin takip ediyor, takip ettikce ofkesini büyütüyor.
Siddet gerçekten cok onur kırıcı cok travmatik bir olay ben bu yaşadıklarımdan sonra dışarıda insanları tartışırken gördüğümde bile korkar hale geldim hep onun üstümde bıraktığı etkiler Bunlar
Bir de es durumuyla benim memleketime gelmiştik burdan gider diye beklerken gözüme soka soka bir düzen kurması cocugumu kullanması cok tahrik edici oluyor
Takip etme konusunda haklısınız kendimi tutmaya çalışacağım
Ah ne güzel çıkmış sizin ahınız öyle cok acı cekmissiniz ama eden de bulmuş cok şükür ki.Bu durumu yaşamayan anlamaz bana damdan düşeni getirin derler ya bende o damdan düşenlerdenim sizi çok iyi anlıyorum . Neden boşanmıştınız hatırlamıyorum Eski eşiniz daha yeni ilişkisinin çoooooooooook başında bakalım neler neler yaşayacaklar !!!!!!! Kızınız daha çok küçük o da zamanla anlayacak belki kendi gitmek istemeyecek belki kadın kızınızın gelmesini istemeyecek .
(Benim eski adam olamadık eşim ve beni aldattığı kadınla hemen evlendi muhteşem bir aşk yaşıyorlardı sosyal medya çalkalanıyordu benım ıkı çocuğum ve kadının brinci evliliğinden olan kızı ne fotolar ne videolar sarmaş dolaş aklımı kaçıracaktım. Kına gecesinde kadının gercek yüzü çıkmaya başlamış ve evliliklerinin ilk ayında benım ıkı çocuğu kapı dışarı atmış .Yapmadığı eziyet kalmamış kadının çocuklara ben çoook sonra öğrendim 6 ay sonra birbirlerine darp raporu alıp uzaklaştırma aldırarak boşandılar )
Çok zor ama siz sakin kalın stalk yapmayı bırakın görmeyin duymayın gecen her gunle birlikte maddi manevi güçlenmeye kızınızla hayatınızı daha da guzelleştirmeye güzel yaşamaya bakın .Geri kalanıda zamana bırakın
O süreçte aklım cok bulanıktı doğru düşünme gücümü kaybetmiştim adeta biran önce boşanmak icin de çocuğuyla bağı da kopmasın diye görüşmesine ses etmedim ama böyle olacağını bilseydim etmez miydim hic ..Acikcasi cocugunun annesini döven, kendinden daha gucsuz bir bireye siddet uygulayabilen bir erkegin iyi bir baba olduguna, cocuguna biseyler katabilecegine inanmıyorum. O yuzden yerinizde olsam bir sekilde kisisel iliskiyi kisitlandirirdim.
Onun hayatini gormezden gelmeye çalışın. Boyle psikopatlarin icsel huzuru olmadigi icin baskalarinida huzursuz etmekten zevk alirlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?