biz babamla napıcaz akıl verin...

Bu parasıyla ezmek değil bence kendince yardımcı olmaya çalışıyor evladını parasıyla ezmek gibi bir niyeti olduğunu hiç sanmam bir babanın.. bence babanızın tadını çıkarın size yardım etmesine izin verin ben olsam öyle yapardım. Aidata vereceğim parayı da birikimime koyar babama hayatımızı kolaylaştırdığı geleceğimizi hazırlamamıza yardımcı olduğu için teşekkür ederdim .

bizde geri vericez zaten daha yeni çektik maaşımızı..

Ben eşinizin gururlu değil art niyetli olduğunu düşünüyorum.
Sanırım kendi ailesinden maddi ve manevi bir yakınlık görmediği için babanızın ona 'babalık-büyüklük' yapması zoruna gidiyor ve kaldıramıyor.
Kaldıramadıkça da gelip size sataşıyor ve laf sokuyor. Siz de babanızın büyüklüğünü görmeksizin sadece onun penceresinden bakıp babanıza ister istemez kinleniyorsunuz.
Madem o çok savunduğunuz eşiniz çok 'gururlu', bir dahaki ay çok güzel bir hediye alıp babanızın yanına gidersiniz içimizden geldi der, verirsiniz. Sonuçta ilk defa yardım yapmamış size.

Ne güzel iste sizi dusunmus vermis benin babamda arada öyle şeyler yapar valla biz seviniyoruz ne ben nede esim bisey demiyoruz mutlu oluyoruz çünkü sevdiğinden yapio...keske herkes öyle olsa bile diyoruz. .

katılıyorum..............

Ben eş olmuş ve ayrı bir ev kurmuş kişilere yapılacak müdahalelerde iyi niyetli dahi olunsa çok dikkatli olunması gerektiğini düşünürüm.
Nasıl ki biz hanımlar biz evdeyken ve yemek yapmayı biliyorken kayınvalidelerin mutfağa girip herşeye karışmalarından rahatsız oluruz,bir erkekte kendi evini geçindirebiliyorken dışardan gelen yardımlardan rahatsız olması bana normal geldi.
Babanız keşke parayı size verseydi bana göre daha uygun olurdu.
Ancak babanız sizin en değerliniz sakın onu üzmeyin vebali çok büyük olur.
Kendisine aidatı zaten verecekmişsiniz o zamanda çok yumuşacık dersinizki babacığım parasal desteklerini bana yap.Ben anlayacağını sanıyorum.

Bence babaniz sizin iyiliginizi dusunmus ama sslinda bukdr karrisilmamali benim annemde aynen boyleydi ne zaman evime gelse alisvrris fln yapardi esim kuplere binerdi sonra anneme kizmadan uyardim ya birak kendi alsin sen rahatina bak dedim o gun bugjndur bişey almaz sizde babanizi uygun bi dille uysrin kizmayin elin ogluna yaranilmaz vermese vermedi pinti der verse gurur yaparlar

öncelikle elaleme göre yaşamayın,babanız belli ki evlatlarına düşkün gurur duymalısınız nice babalar var evlatlarına bir bardak suyu çok gören ,babanızın değerini bilin ayrıca adamcagız sizi neden parasıyla ezsin böyle bir düşünceye nasıl ve neden vardınız anlamış değilim

OTE="FUNDAM86, post: 36930843, member: 112997"]ama bu kaçıncı oldu ya sürekli parasıyla eziyor bizi artık yorulduk yani..eşimde eziliyor böyle durumlarda istemiyor artık ve hep huzurumuz kaçıyor kaç kere başka şeylerde uyardık anlamıyor yine aynı yine aynı....[/QUOTE]
benimde kp aynı sizin babanız gibi ... bende karsıyım ailenin çpcuklarına karışmasına
.. kötü bir niyet düşündüklerini sanmasam da rahatsız edici bir durum. .. eşin maaşı aldığında parayı götürün babanıza borcumuzu getirdik diyin... Güzel bir şekilde bir daha size danışmadan böyle birşey yapmamasını anlatın ....

alt katımda oturan bir komşum vardı.babası gelir onca insanın içinde para çıkarır,al kızım harçlık yap der veriridi.bu da komşumun çok hoşuna giderdi,babam bizimle ilgileniyor derdi.açıkcası bana saçma gelirdi,para verecekse çağırıp gizlice de verebilirdi.günlerden bir gün kaynanası komşumun kızına çıkardı para verdi,al kızım okul ihtiyacını karşıla dedi.komşum kızardı bozardı,arkasından milletin içinde hiç olacak iş mi,biz çocuğumuzun masrafını karşılayamıyor muyuz diye söylendi durdu.
burada baba da art niyet yok ama yanlış davranmış,illa yardım edecekse parayı kızına verip kendi ödemelerini yapmalarını sağlayabilirdi.

Hem diplerine kadar gidip hem de komşu gibi yaşamayı beklemek çok gülünç gerçekten. Bide kocanızla bir olup kendi öz babanıza o kim oluyor ki tavrı acayip nankörce bir davranış. Adam evladını düşünüp kendi çapında bişeyler yapmaya çalışıyo demekki. O zaman uzaklaşacaksınız. Hem çocuğunuza baktırıp hemde mesafe beklemek çok garip. Annelik yapılınca sorun yok ama babalık yapınca vay efendim o kim? insanlara iyilik yaramaz gardaş bir kez daha teyit etmiş oluyoruz.

bir de merak ettim,görevliye mi sormuş parayı verip vermediğinizi,yoksa görevli mi vermediler diye söylemiş.

Iyi de tamam eşin gururludur ama adam aidati vermiş. Varmış vermiş, babasının hayrina vermemis ki yani eşiniz parayi babaniza geri verecek. Üstüne falan konmayacak. Boyle gereksiz gururlar bana saçma geliyor. Paran yoksa bir dostun, akraban oder sen de sonradan ona ödersin, ne var yani bunda?

Anlayabiliyorum az çok.

Babam da ev almamız için yardım etmek istiyor.

Allah razı olsun, çok iyi niyetli, ama ben ne kadar bunaldığımı anlatamam.

Keşke o kendisini düşünse, biz kendimizi düşünsek.

parayi kapiciya veriin madem :) gidip babaniza versin
madem lafci bir kapici var bunuda gidip yayar gururunuzu kurtarirsiniz
(bence gurur meselesi yapilmamali ama o kadar dert ettiniz ki bari bunu yapin)

Baban varmış da vermiş. Bak agzınla söylüyorsun baban var. Ya hiç olmasaydı. Büyütülecek bir olay değil kırmadan konuşabilirsin.

derler ya evlata yaranılmaz...yazık babanıza üzüldüm.

ne babalar var evladından 5 kurusu kacırıyo..bu durumda nasıl art nıyet dusunebılıyosunuz şaştım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…