biz babamla napıcaz akıl verin...

bence baba sizin işinize siz istemediğiniz sürece karışmamalı
iyi bir şey yapıyor ama HAYATINIZA MÜDAHALE EDİYOR.
size sormalı kızım ben ödeyivereyim demeli
eşiniz "ben karımı, ailemi geçindiremiyo muyum, başkasına mı muhtaç bırakıyorum" diye düşünebilir ki bence haklı.

parayi kapiciya veriin madem :) gidip babaniza versin
madem lafci bir kapici var bunuda gidip yayar gururunuzu kurtarirsiniz
(bence gurur meselesi yapilmamali ama o kadar dert ettiniz ki bari bunu yapin)

Bence öyle yapmasın..
O zaman babasını daha da çok rencide edecek kapıcı laf etmesin derken..
Nasıl bir aile olduğunu düşenecekler böyle yaparsa.
Kapıcıyla babaya para göndermek..
Iıh.. Olmaz..

işte bu yüzden aileler yardım etmemeli, hatta yağmurlu havada su vermemeli.. nasıl olsa verse de yaranamıyor vermese de..

ayy çok teşekkür ederim anlayan birkaç kişi olmasına çok sevindim..genel yorumlar nankör evlat tarzında ama kesinlikle çok yanlış ne alakası var ben ona kötü davranmıyorumki sadece maddi açıdan yardım istemiyoruz durumumuz var çok şükür ikimizde çalışıyoruz ama dışarıya karşı babam bizi geçindiriyormuş gb.bir hava yaratılsın istemiyoruz sadece...neyse yinede herkeze teşekkürler

Aynı şeyi kendi babası yapsa büyük olasılıkla övünerek size anlatırdi.

bir hikaye anlatayım, babam ameliyattan yeni çıkmıştı, hırkaya ihtiyacı olmuş, beni aradı, benden hırka almamızı istedi ve tarif etti. eşim yanımdaydı, eşim olay çıkardı. Neden beni aramıyor oğlu degilmiyim vs. Diye o kadar çok söylendi ki anlatamam... haklısın dedim ona hak verdim.... bir zaman sonra k.validem eşimi aradı yemek getireceğiz ne istersin vs. diye... bana soran yok. halbuki yemeğe ihtiyacım var mı yok mu beni ilgilendirir... bende olay çıkarttım. aslında bilerek yaptım. onun davranışını merak ettim. bana hak verecek mi diye. ne dedi biliyor musun... "o başka, o başka" dedi... bende açtım ağzımı yumdum gözümü.....

aslında haklısınız. ama babanıza kızmayın. o iyilik için yapmış.

bence babanıza haksızlık yapıyorsunuz siz de eşinizde... sizin evladınızda karşı apartmanda oturuyor olupta aidatını ödeyemediğini biliyor olsaydınız siz de aynı davranışı yapardınız. Elalemin ne diyeceği babanızın sizi düşünmüş olmasından çok mu daha önemli babanız halen sağ olduğu için böyle düşünüyorsunuz allah göstermesin bizim gibi yetim olsaydınız bu anı çok arardınız..

bir kaç kişi çok ağır yorumlar yazmış cevap bile vermiyorum çünkü benim neye tepki gösterdiğimi hiç anlamamışlar anlatmaklada anlamayacaklar yapcak bişey yok...ben aman eşim kızmasın kırılmasın derdindede değilim anne baba üzecek biride değilim ama evliliğime bir şekilde müdahale edilmesini istemiyorum..

Bir kaç arkadaş ta demşş ki baba kızına ve damadına sorsaydı ben vereyim diye ya da kapıcıya değil de direkt kızına verseydi demişler. Ama şu da kesin adam böyle yapsaydı kızla damat kabul etmeyeceklerdi. Adam da bunu bildiği için '' çekindiğiniz için kabul etmeyeceğinizi '' düşünüp direkt kapıcıya vermiş. İnanın bunda hiç bir kötülük yok. Eşinizle bir olup eşinizi haklısın diye gaza getireceğinize babam bizi düşünmüş vermiş öderiz parayı çekince tatlı bir dille de konuşuruz kendisiyle deyin. Eşiniz de kavga çıkarmaya yer aramasın ! !

Merhaba ,
Size yapılan yorumlarda aşırı bir yorum görmedim kendi adıma. Çevrenize bir bakın öncelikle. Kimi insanlar babalarını çok erken bir yaşta kaybedip , baba sözüne hasret ; kiminin babası başında ancak evladına gölge olamıyor vs vs... Milyonlarca farklı insan , farklı hayat var.

Size yapılan olumsuz eleştirilerin temeli , çıkış noktanız aslında. Babanız elindekini sizden esirgememiş , gönlü zenginmiş ne mutlu size. İnşallah hep böyle devam eder.

" bizim kapıcıda çok gevşek ağızlı 40 kişiye yayar şimdi aidatlarınıda kayınbaba ödüyo der dedi..." Apartman görevlisinin iş tanımı , görev ve sorumlulukları baştan bellidir. Apartman görevlisi işini yapmak ve kendi hayatını idame ettirmek yerine apartman sakinlerinin dedikodusuyla gününü ziyan ediyorsa bu , onun sorunu.

Evliliğinize müdahale edilmemesi konusu daha derin. Bunu tabi ki anne ve babanızla konuşma ve çözümleme yoluna gidebilirsiniz.

Sadece bu örnek dahilinde "bizim kapıcıda çok gevşek ağızlı 40 kişiye yayar" aman el alem ne der ? diyerek babanızı kırmayın.

El alem bir şey söylerse , babam o benim , çok şükür dağ gibi yanımda. Baba ile evlat arasına girilmez deyin , geçin :)

Bu analar babalar ne yapsa yaranamiyor yav

Basligi gorunce de bi sey var sandim yani

Kardes zaten kapiciya paramiz yok demissiniz, baban odeyince mi rezil oldunuz? Dusunur ki baba su an odedi sonra babaya odenecek bu diye. Parasizliktan utanilmaz

Böyle babam olsaydı keske de öpüp başimin üstünde gezdirseydim... Elalemin ne dediği de eksik kalsaydı...

Böyle babam olsaydı keske de öpüp başimin üstünde gezdirseydim... Elalemin ne dediği de eksik kalsaydı...

Aynen. İyilikten maraz doğar dedikleri bu olsa gerek. Kendi isteğiyle aynı binaya taşınan kendisi ama en ufak birşeyi aile huzurumuzu bozuyorlar diye algılayacaksa babasının da annesinin de işi var demektir. Bence aidatı ödeyemediler denmesinden daha iyidir. Benim babam ne annemle evliyken ne de boşandığında gram bizimle ilgilenmemiştir. defterim yok boyam yok derdim özellikle sabah erken kalkar giderdi kaçardı resmen. Harçlık nedir tüm okul hayatım boyunca bilmedim. Evlendim tek iğnesi yok evimde. Üniversiteyi kazandığım halde şehir dışına gidemedim çünkü babama güvenemedim harcını veririm der zamanı gelince ulaşamazsın rezil olursun ağlayarak açıköğretim yazdım. Ben asıl eşime kızardım o zaman aidatı öde babama neden laf diyorsun o da iyiliğimizi istemiş kötü bir şey yapmamış derdim insan kendi ailesine rezil olmaz ki. Bir de ne yapıcam babamla demiş konu sahibi başınızın üzerinde taşıyın o babayı. Ve madem kocanız herşeyi kendi ödemek istiyor ona göre ayarlasın herşeyini. Babanız da kapıcının laf etmesini sürekli kızın kapısına gelinmesini istemez. Ne duyarlı bir baba yazık kıymeti bilinmiyor banane ne yaparlarsa yapsınlar deyip kapasa mıydı.

Ben de müdahale istemem maddi konularda. Bunu istemediğim için de çocuk baktırmam ve karşı dairelerine taşınmam.
Aidat maddiyse çocuk bakmak da maddi bana göre. Tam karşı dairemde annem babam oturacak ve elleri üzerimde olmayacak öyle mi? Bu pek mümkün bir şey değil

keşke bbenim babamda siziki gibi olsaa benm babamda bize düşmanca davrananları bağrına basar

insanlar size söyleyiş tarzınıza kızmakta daha çok, babanızı sanki suç işlemiş gibi göstermişsiniz ilk yorumunuzda ve başlık hiç olmamış, babanız iyi niyetli davranmış ve iyi niyetli güzel usluplu uyarırsınız olur biter babanızı ve babanız gibi düşünceli olsa keşke tüm babalar....

evet haklısın
250 tl aidat parası olan eve taşınmayı bilen sizin , bu 250 tl ödeyebiliyor olmanız gerekiyordu
babanız size yardım ederek evet haklısın huzurunu kacırıyor
ama unutma bugun varsın veya var yarın yok. el oglu ıcın degermi sanıyorsun babana kızmaya?
sen onun babasına kızmaya calıs bak neler oluyor gorursun.
kocan adam olsun aidatını ödesin bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…