- 20 Haziran 2012
- 1.132
- 1.117
- 333
- Konu Sahibi sensizlink
-
Ben söyleyeceğimi söyledim. Karar artık senin. Ailesine ne ki? senin hayatın, senin kocan.. Canın ne istiyosa ona göre davranırsın. o ne düşünür bu ne derlerle şekillendirme hayatınıÇok teşekkür ederim. Hiç cesaretim yok, belki bana çok olumsuz bir şekilde dönecek. Ve bu beni daha çok üzecek .. Nişanlı iken bir defa daha aynısını yaşadık ayrışmak istedim ve sonra yine adım attım ailesinin gözünde daha da düşmek istemiyorum. Ne yapcam bilmiyorum
Baska bırıyle evlenınce kı hıc sanmıyorum 2 kere 2 ıyı kısı denk gelsınAdama yazik..bence sorun sizsiniz.. adami ezmekten hor görmekten bu hale gelmissiniz.Bosan cnm gör bakalim daha iyisini bulabilecekmisin?Kusura bakma da kiymet bilmezleri görünce cok sinir oluyorum.
Somut bir sebep yok. Anlaşamıyoruz. Ben o yanımda iken ona çok merhametsiz davrandım, ama şuan kıymetini anladım. Vicdanım çok huzursuz..
Yazsan arasan barissaniz yine bu noktaya geleceksiniz hiç yeltenmeyin siz bu adama aşık değilsiniz sevseniz o şekilde davranıp kovalarken içiniz sizlardi ama siz gayet rahatmissiniz onla barışmayı yine sevdiginizden değil de acidiginizdan istiyosunuz oyuzden ben tekrar bu noktaya geleceğinizi dusunuyorum he sevgi aşk olsaydı arada kesinlikle barışın derdim hakkınızda hayırlısı ben esinize üzüldüm AllahDüşündüğüm şey dün o hazırlanıp giderken bu idi zaten.. Beni güzel sevdi bunu biliyorum, çoğu şeyime katlandı. Bunlara rağmen bu evliliği bitiren benim. Keşke o bana eee seni mi çekicem yeter artık! Dese gitse böyle olmazdım.. anlatabildim mi ?? Ne yapayım yazayım mı ona son defa nasıl davranayım şaştım kaldım..
Her şeye rağmen son bir defa deneyeceğim, çünkü çok huzursuzum.
Haklısınız . ALLAH affeder mi bilmiyorum, ama gerçekten çok pişmanımKadınlar; değer vermeyen, ilgilenmeyen, aldatan, umursamayan, can yakan sorumsuz bir dolu adamdan bahsedip dert üstüne dert çekip yalnızlık ve boşlukla durmadan her forumda yazarken bu nasıl bi şımarıklık böyle?
Mesaj atıcam da geri dönüş yaparsa da bilmem ne. Okul müsameresi için okul aile başkanını mı arıyosunuz.
1- ayrılalım fikri sizin
2- yatağa gelen adım atan o reddeden siz
3- gitmemek için uğraşan o harekete geçmeyen siz
4- ağlayıp üzülen o umursamadan gitmesini izleyen siz
5- ailenize karşı kibarlık gösteren ayrılma sürecinde bile vedalaşan o, hala ailesinin ilgisizliği gibi bi bahane bulmaya çalışan siz
Tam olarak beklentiniz neydi ki?
Vicdan azabı çektiğiniz konusunda gerçekten "samimi" iseniz bi silkelenip kendinize gelin ve özrün en büyüğünü dilemek için ne yapabilirsiniz ona bakın.
Yok değil iseniz, eğlenceli topik olmuş, ayrılma sürecinizde bol bol yazar çizersiniz.
Merhabalar,
Nasıl nerden başlayacağım hiç bilmiyorum, kafam allak bullak.. Bu sefer konu çok ciddi. Eşimle evleneli 6 ay olmuştu ve şuan boşanma aşamasına girdik..
Nedeni ne derseniz de elle tutulur somut bir neden yok yapı olarak zaten çoğu benden kaynaklı ama uzlaşamıyorduk.
Araya giren soğukluklar, iletişimsizlik,kopukluklar bugün bu noktaya getirdi.
Benimle mutlu değilsin ayrılalım dedim, tamam dedi, o başka odada ben yatak odasında uyuduk, gece bir ara yanıma geldi uyuma numarası yaptım yanıma yattı ve ayağıma dokundu. Sanırım beni uyandırıp tepkimi ölçmekti maksat, kalktım ve napıyorsun biz ayrılıyoruz beraber yatamayız dedim.. gitti yataktan.
Ertesi akşam geldi ve bana " Ben şimdi eşyalarımı toplamalıyım değil mi ?" Dedi. Bende evet dedim ve odadan çıktım.
Arkamdan gelip " gidersem bir daha dönmem son kararın bu mu ?" Dedi. Evet dedim. Ve içim çok rahattı o eşyalarını topladı,ağırdan alarak. Ve çıkarken hiç vedalaşma gibi girişimde bulunmadı. Ben dedim sana söyleyeceğim bir iki şey var diye..
Hakkımı helal ettiğimi, İyi dileklerde bulunduğumu söyledim, ağlayarak gitti. Alt katta dedemler oturuyor vedalaşmak için onlara girdi orda da ağlamış biraz. Sonra çıkıp gitti yolda annemi aramış vedalaşmak için, ona acı verecek olsa da benim fotoğraflarımı yanına aldığını söylemiş ve ağlamış, o ağlayınca annem de ağlamış.. ve tüm bunlar beni yine pişmanlığa itti..
Nişanlı iken aynı duruma düştük ve dedemlerin ricası ile ben adım attım. Ailesi olmuyorsa ayrılın demiş. Onlardan adım yok yani.. şuan kendi içimde boğuluyorum, yaşadığım evde eşyalarımı ayarlayıp ailemin yanına döneceğim. Bu karamsarlık mutsuzluk geçer mi? İçimde bulunduğum durumdan mı kaynaklı? Ne yapmalıyım? Anneme hala anne diyerek konuşmuş, içimden bir ses sadece 1 mesaj at ve gelen cevaba göre ya hattımı değiştirip ömür boyu çekileceğim, ya da devam.. ne olur fikir verin, nefes alamıyorum daralıyorum resmen..
Tüm mesajları tek tek okuduğum nadir konulardan biri ve aslında yazmayacaktım, kendimi tutamadım. Baştan söyleyeyim ablacığım, satırlarıma çok kızacaksınız. Birçok okuyan ablalarım da belki kızacak "böyle demesine gerek yoktu!" diyecekler. Niyetim gönül kırmak değildir, buz dolu kovayı gerekirse başınızdan aşağı boşaltıp ayıktırmaktır.
Öncelikle şu konuda anlaşalım. Siz sürekli "Allâh'ım beni daha kötüsüyle sınamasın, yaptıklarım çok günahtı" kafasında olup tüm bu olanlara pişmanlık yaftası vuruyorsunuz. Şimdi "benim yüzümden oldu. %80 suçluyum." diyebiliyorsunuz ancak ilerde bunu da "amaaannn kader!" diyerek kapatacaksınız. Çünkü kendi elimizle yaptıklarımızı başka şeylerin üzerine yıkmaya alışmış, hazır, dondurulmuş bir hayat bahsimizde mevcut.
Rahat bırakın... Çünkü asla değişmeyeceksiniz. Can çıkar huy çıkmaz, demiş atalarımız. Bu ne yazık ki sizin karakteriniz. He pişman olacak mısınız peki? Ablacığım pişmanlığın daniskasını "eski eşinizi ve yeni ailesini" gördüğünüzde yaşayacaksınız.
Ailesi, bana kalırsa dibine kadar haklı.
Sizin ailenizi de tebrik ediyorum, anneniz gerçekten çok olgun ve yerinde davranmış. Kusura bakmayın o kadar bencilmişsiniz ki 'kendinize ve hayatınızdakine bir güzellik yapın ' diyemiyorum. Çünkü zaten sizi hesaba katmasam da eminim ki her durumda kendinize çok güzellikler yapacaksınızdır, başkalarının mutsuzluğuyla beslenerek. Şuan eşiniz olan insana bir güzellik yapın bu yüzden! Tüm yaptıklarınızı bir telafi olarak , gelecekte eziyet etmeyin en azından. Şimdi birçok şeyin yangısıyla çok üzülecektir ama umarım hayatı rayına oturacak ve mutlu olacaktır hem de çok. "Yak bütün fotoğrafları" moduna geldiğinde yalnız olmamasını, hâyırlı ve güzel bir hanımefendiyle birlikte olmasını temenni ediyorum.
Hayır hayır sinirlenmeyin belki sizin de hayatınıza girecek kişi iyi çıkar. Ancak bilin ki ablacığım, karıncanın hakkının Kanuni'den alınacağı bir mizan sizi es geçmeyecektir. Tüm bunlara katlanmak zorundasınız, canınız çıksa da huyunuz çıkmayacaksa. Bence çıkmaz. Sizde değişebilecek mangal yürek var mı? Yelleyin pirzolaları yanmasın, hiç ama hiç sanmıyorum. Sizi tanımıyorum ama olsaydı ablacığım konuyu bu şekilde anlatırken bile "inşaAllah bana kötüsü gelmez." diyemezdiniz. Bir insanın hayatını mahvetmenin ağırlığıyla, ben hakkettim, derdiniz. Neyse...
Öteki türlüsüne bakacak olursak... Gerçekten değişebileceğinizi bilsem " bir yuva yıkılmasın be ablacığım, geçmişinizde ayrılık gibi tatsız anılar olmasın. Iyiliklerle ötekilerin de üstünü örtün, güzel olun! " derdim. Bir iki cümle de ümitvar konuşayım , şu raddede iş tamamen sizde.
Her şeyin herkes için güzel olması dileğiyle...
Haklısınız . ALLAH affeder mi bilmiyorum, ama gerçekten çok pişmanım
Su mesaji okuyana kadar duzelir yeni evlilik alisamama evresi diyordum ama degil kisisel fikrim sakin atmayin mesaj gidin sakince bitirin 2,3 ay uzulur yoluna bakar yeniden yuvasi olur onada yazikDediğim gibi bir mesaj atmayı düşünüyorum, olumlu dönerse devam ederiz. Olumsuz dönerse ömür boyu karşısına çıkmam. Ama belki vicdanım beni rahat bırakır, sen adım attım o istemedi diye.. sizce??
Ah adaletini sevdigim dünyasi..herkes ne sorunlarla ugrasiyor yine tutunmaya çalışıyor aman bozulmasin yuvam diye..Ama böyle esini ezen hor gören ve kiymet bilmeyenleri gorunce deli oluyorum ya...Baska bırıyle evlenınce kı hıc sanmıyorum 2 kere 2 ıyı kısı denk gelsın
Onuda bozuk para gıbı harcadıgından , sonrakı evlılıgınde kuyrugu kıstırıp oturmak kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?