Biraz ayrı olmak iyi gelecek bu arada eşiniz veya siz aileler hariç kafa dinlenebileceğiniz bir ortam var mı ,arkadaş olur mesela ,gidin yani durmayın dib dibe... aileler objektif yaklaşamıyor bu durumlara özellikle anneler...kimse kendince kıyamıyor evladına...Severek evlendik. O çok istedi. Çok uğraştı. Hala da uğraşıyoruz. Ama çok yıprandık işte. Zaten şu andan sonra görüşmem annesiyle.
Aynı düşünüyoruz. Ben de bi türlü kaldıramıyorum ailelerin işin içine girmesini. İşte dünden beri konuşuyor gitme diye. Ama inat yaptım o nişana gideceğim de diyor. Siz olsanız kalıp bir kere daha dener miydiniz? Yoksa gider miydiniz?Eşinizin iki gece dışarı çıkmasını neden sorun ediyorsunuz? Siz de çıkın, sizin de eşiniz dışında bir hayatınız olsun. Var mı bilmiyorum ama genelde koca, ev, aile odaklı yaşayan, kendilerine ait alanları olmayan kadınlar, bu tip konuları sorun ediyor. Eşiniz bekarken çıkmıyor muydu arkadaşlarıyla ya da alkol almıyor muydu?
Eşinizin ailesini çağırması büyük bir vasıfsızlık örneği. Bana göre direkt soğuma ve boşanma sebebi. Zira evlilik bazı iletişim ve sorun çözme becerilerini geliştirmiş insanların yapması gereken bir şey. Eşinizde bu yoksa, 5. sınıf öğrencisi gibi "örtmenim, Ayşe saçımı çekti" modunda ailelere koşuyorsa, o adamda iş yoktur bence. Gitmenizden korkuyorsa, sizi ikna etmesi gereken kişi kendisi, aileleriniz değil.
Kayınvalidenin evlerine gitmenizi istememesi olabilir ama nişana getirme demesi terbiyesizlik. Sonuçta nişan sahibi kendisi değil, siz de onun emir eri değilsiniz. Eşinizin aklı buna ermiyorsa, bu da büyük sorun. Adam olgun değil. Ayrıca kayınvalide kırılmak istemiyorsa, "çocuğum kendi sorunlarınızı kendiniz çözün, koskoca insanlarsınız" deme olgunluğunu gösterseydi ya.
Annesi size tam olarak neden küsmüs orayi pek anlayamadim?Bu kadar benim yanımda değilken nasıl mutlu olalım zaten. Hep seviyor, hep ölüyor. Ama bence hep önce ailesi. Ben sonra geliyorum.
Düğün zamanı da iki kere gerilmiştik. Zaten sürekli ağlar. Ona sesimi yükseltip onu 3. Kere ağlatmışım. O da alınmış.Annesi size tam olarak neden küsmüs orayi pek anlayamadim?
Küs değiliz. Konuşuyoruz. Arkadaş işini bilmiyorum. Yani benim o kadar yakın kalabileceğim bi arkadaşım yok burada.Biraz ayrı olmak iyi gelecek bu arada eşiniz veya siz aileler hariç kafa dinlenebileceğiniz bir ortam var mı ,arkadaş olur mesela ,gidin yani durmayın dib dibe... aileler objektif yaklaşamıyor bu durumlara özellikle anneler...kimse kendince kıyamıyor evladına...
Eşinizi üzmeyin bir şans daha verin gerçekten..giderken küs olmayın sakın ama...
Bir kere daha anladım ki herkesin kendi evladı. Kimse kimseyi öyle çok sevmiyor. Baştan beri ayırt etmiyorum öz evladımdan derken. Zaten ben de görüşmeyi düşünmüyordum ama böyle söyleyince gururuma çok dokundu.Nişana git ama kaynananın evine gitme. O kim oluyor, sana nişana gelmesin diyebiliyor. Nişan onun mu? Annenin arkanda olması biraz zoruna gitmiş. Kocan kaybetme kaygısına düşmüş ya. Dilediği gibi ezikleyememiş. Oğlu alkolik olmaya doğru gidiyor, kadın gelin eziklemenin peşinde. O kadar oğlunu düşünüyorsa tedavi ettirsin.
İnat yaptım ne ya? Neyin inadıymış, inadı kimeymiş? Hem kal, hem ergen triplerimi sineye çek diyor o zaman. Bunu söyleyin bakalım ne diyor. İnsan "kal" denilince kalmamalı, kalmaya değer bir şeyler görüp kalmalı. Şuan ne görüyorsunuz kalmaya değer? Siz boşanmayı düşünüyorsunuz, adam nişan derdinde. Sebebi de inat... Mantıklı mı? Dünden beri konuşuyor dediğiniz ne, ne konuşuyor mesela? Boş laflarsa, isterse 10 yıl konuşsun, ne fayda... Laflara değil, yaptıklarına odaklanın. Ben olsam karşımda olgun bir adam görmediğim için, yaptıklarını incitici ve çocukça bulduğum için evliliğimize olan güvenimin sarsıldığını, eğer ilişkiyi kurtarmak istiyorsa yetişkin gibi davranmasının zamanı geldiğini konuşurum. Yok hala inat, hala nişan diyorsa, kusura bakmayın da kalın kafalı insanla ilişki filan sürdürülmez.Aynı düşünüyoruz. Ben de bi türlü kaldıramıyorum ailelerin işin içine girmesini. İşte dünden beri konuşuyor gitme diye. Ama inat yaptım o nişana gideceğim de diyor. Siz olsanız kalıp bir kere daha dener miydiniz? Yoksa gider miydiniz?
İnat yaptım ne ya? Neyin inadıymış, inadı kimeymiş? Hem kal, hem ergen triplerimi sineye çek diyor o zaman. Bunu söyleyin bakalım ne diyor. İnsan "kal" denilince kalmamalı, kalmaya değer bir şeyler görüp kalmalı. Şuan ne görüyorsunuz kalmaya değer? Siz boşanmayı düşünüyorsunuz, adam nişan derdinde. Sebebi de inat... Mantıklı mı? Dünden beri konuşuyor dediğiniz ne, ne konuşuyor mesela? Boş laflarsa, isterse 10 yıl konuşsun, ne fayda... Laflara değil, yaptıklarına odaklanın. Ben olsam karşımda olgun bir adam görmediğim için, yaptıklarını incitici ve çocukça bulduğum için evliliğimize olan güvenimin sarsıldığını, eğer ilişkiyi kurtarmak istiyorsa yetişkin gibi davranmasının zamanı geldiğini konuşurum. Yok hala inat, hala nişan diyorsa, kusura bakmayın da kalın kafalı insanla ilişki filan sürdürülmez.
Bu güne kadar hep o alttan almış, bu sefer ben alacakmışım. İşte söz konusu ailesi olunca onlara tepkili görünmemek adına gitmek istiyor.Haftada 2 dışarı çıksın sorun etmeyin, o çıkınca siz de arkadaşlarınızla çıkın. Ne diye evde kukumav kuşu gibi oturup onu bekliyorsunuz?
Nişana da ya ikiniz gidin ya da ikiniz de gitmeyin...
Nişana gitmek benim için bi seçenek değil. Yani ya o gitmesin ya ben boşanayım modundayım. Ya da sineye çekip oturayım evde.Nişana gidin gurur yapmayın. Kendi evi için sadece söz sahibi olabilir kayınvalideniz. Eğer nişana gitmezseniz sürekli şuraya gelmesin buraya gelmesin gibi ültimatomlarla karşı karşıya kalırsınız. Tabi eşinize güveniyorsanız gidin. Sırf annesine yaranmak için nişanda sizi yalnız bırakıp annesinin etekleri altına sığınırsa daha kötü olur her şey.
Zaten öyle kocaman kocaman laflar edenden, gereksiz aşırı mıç mıç samimiyete girenden korkmak lazım.Bir kere daha anladım ki herkesin kendi evladı. Kimse kimseyi öyle çok sevmiyor. Baştan beri ayırt etmiyorum öz evladımdan derken. Zaten ben de görüşmeyi düşünmüyordum ama böyle söyleyince gururuma çok dokundu.
Siz gidemiyosaniz göndermeyin Bnce yada sizde gidin . Adam ailesi için senden gecmek istiyo gibi ,asil aile artik sensin ailesine duskun erkek bunu gec farkediyo.Bu güne kadar hep o alttan almış, bu sefer ben alacakmışım. İşte söz konusu ailesi olunca onlara tepkili görünmemek adına gitmek istiyor.
Neleri alttan almış mesela?Bu güne kadar hep o alttan almış, bu sefer ben alacakmışım. İşte söz konusu ailesi olunca onlara tepkili görünmemek adına gitmek istiyor.
Yok aslında. İşte bi de annesi çıktı şimdi.Zaten öyle kocaman kocaman laflar edenden, gereksiz aşırı mıç mıç samimiyete girenden korkmak lazım.
Alkol dışında sorununuz var mı?
Şu noktada çözümsüz sorunlar gibi gelmedi. Terapist düşünmez misiniz?Yok aslında. İşte bi de annesi çıktı şimdi.
İşte ufak çaplı kaprislerimi. Ama söz konusu ailesi olunca kimseyi görmüyor gözü.Neleri alttan almış mesela?
Düşündük onu da.Şu noktada çözümsüz sorunlar gibi gelmedi. Terapist düşünmez misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?