Boşanmalı mıyım?

Severek evlendik. O çok istedi. Çok uğraştı. Hala da uğraşıyoruz. Ama çok yıprandık işte. Zaten şu andan sonra görüşmem annesiyle.
Biraz ayrı olmak iyi gelecek bu arada eşiniz veya siz aileler hariç kafa dinlenebileceğiniz bir ortam var mı ,arkadaş olur mesela ,gidin yani durmayın dib dibe... aileler objektif yaklaşamıyor bu durumlara özellikle anneler...kimse kendince kıyamıyor evladına...
Eşinizi üzmeyin bir şans daha verin gerçekten..giderken küs olmayın sakın ama...

Aynı düşünüyoruz. Ben de bi türlü kaldıramıyorum ailelerin işin içine girmesini. İşte dünden beri konuşuyor gitme diye. Ama inat yaptım o nişana gideceğim de diyor. Siz olsanız kalıp bir kere daha dener miydiniz? Yoksa gider miydiniz?

Nişana git ama kaynananın evine gitme. O kim oluyor, sana nişana gelmesin diyebiliyor. Nişan onun mu? Annenin arkanda olması biraz zoruna gitmiş. Kocan kaybetme kaygısına düşmüş ya. Dilediği gibi ezikleyememiş. Oğlu alkolik olmaya doğru gidiyor, kadın gelin eziklemenin peşinde. O kadar oğlunu düşünüyorsa tedavi ettirsin.

Küs değiliz. Konuşuyoruz. Arkadaş işini bilmiyorum. Yani benim o kadar yakın kalabileceğim bi arkadaşım yok burada.

Bir kere daha anladım ki herkesin kendi evladı. Kimse kimseyi öyle çok sevmiyor. Baştan beri ayırt etmiyorum öz evladımdan derken. Zaten ben de görüşmeyi düşünmüyordum ama böyle söyleyince gururuma çok dokundu.

İnat yaptım ne ya? Neyin inadıymış, inadı kimeymiş? Hem kal, hem ergen triplerimi sineye çek diyor o zaman. Bunu söyleyin bakalım ne diyor. İnsan "kal" denilince kalmamalı, kalmaya değer bir şeyler görüp kalmalı. Şuan ne görüyorsunuz kalmaya değer? Siz boşanmayı düşünüyorsunuz, adam nişan derdinde. Sebebi de inat... Mantıklı mı? Dünden beri konuşuyor dediğiniz ne, ne konuşuyor mesela? Boş laflarsa, isterse 10 yıl konuşsun, ne fayda... Laflara değil, yaptıklarına odaklanın. Ben olsam karşımda olgun bir adam görmediğim için, yaptıklarını incitici ve çocukça bulduğum için evliliğimize olan güvenimin sarsıldığını, eğer ilişkiyi kurtarmak istiyorsa yetişkin gibi davranmasının zamanı geldiğini konuşurum. Yok hala inat, hala nişan diyorsa, kusura bakmayın da kalın kafalı insanla ilişki filan sürdürülmez.

Nişana gidin gurur yapmayın. Kendi evi için sadece söz sahibi olabilir kayınvalideniz. Eğer nişana gitmezseniz sürekli şuraya gelmesin buraya gelmesin gibi ültimatomlarla karşı karşıya kalırsınız. Tabi eşinize güveniyorsanız gidin. Sırf annesine yaranmak için nişanda sizi yalnız bırakıp annesinin etekleri altına sığınırsa daha kötü olur her şey.

Haftada 2 dışarı çıksın sorun etmeyin, o çıkınca siz de arkadaşlarınızla çıkın. Ne diye evde kukumav kuşu gibi oturup onu bekliyorsunuz?

Nişana da ya ikiniz gidin ya da ikiniz de gitmeyin...
Bu güne kadar hep o alttan almış, bu sefer ben alacakmışım. İşte söz konusu ailesi olunca onlara tepkili görünmemek adına gitmek istiyor.

Nişana gitmek benim için bi seçenek değil. Yani ya o gitmesin ya ben boşanayım modundayım. Ya da sineye çekip oturayım evde.

Zaten öyle kocaman kocaman laflar edenden, gereksiz aşırı mıç mıç samimiyete girenden korkmak lazım.

Alkol dışında sorununuz var mı?

Bu güne kadar hep o alttan almış, bu sefer ben alacakmışım. İşte söz konusu ailesi olunca onlara tepkili görünmemek adına gitmek istiyor.
Siz gidemiyosaniz göndermeyin Bnce yada sizde gidin . Adam ailesi için senden gecmek istiyo gibi ,asil aile artik sensin ailesine duskun erkek bunu gec farkediyo.

Sizin nişana gitmemeniz, eşinizin annesinin isteği. O nişana annesiyle gidecek size üstünlük kurmuş olacak. Bak gördün mü oğlum benim yanımda benim dediğim oldu sen evde kös kös oturdun o beni seçti benle nişana geldi, ayağını denk al bana sesini yükseltme böyle sesini keserim diyor kadın. Zaten eve falan da gelmesin demiş, yapıcı değil yıkıcı bariz e eşiniz de bunu göremiyor. Evliliğinizin devamını istiyorsanız kocanızı kolunuza takın o nişana gidin, o annesini ezip gitmemezlik yapmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…