Böyle evlilik olur mu?

Öncesini bilmiyorum ama salgın dönemi insanların psikolojisi çok bozuldu. Normalden daha fazla yoruluyoruz . Biz de böyleyiz ama eşim çocuklarla ilgilenir. Saat 22.30 da zar zor uyuturuz. O saatten sonra da kolumuzu kaldıracak halimiz kalmaz.

Okuyunca annemle babamın evliliği canlandı gözümde.
Bizde bir tık daha ilerisiydi.
3 kardeştik filan benzettim baya.
Adam 6-7 aydır böyle ise belki bir derdi sıkıntısı vardır konuş karşına al.
Ama adam sorun olmadığı halde böyle ise sıkıntı var.
Ben insanların değişeceğine filan inanmıyorum
7 sinde neyse 70 inde o
Babamdan da gördüm zaten en iyi örneğini
Annemde çok mutsuzu artık günden güne erimeye başladı
Şuan 47 yaşında ve boşanıyorlar mahkemeleri var
Babamda kabul etmedi boşanmayı sıkıntı çıkardı
Çıkartsa ne olacak? Boşanmak isteyen her türlü boşanıyor.
Annem uzun zamandan sonra ilk kez mutlu

Babalarına olan düşkünlüklerini nasıl anladınız? Uyanık kaldığı 40 dakikada çay bardakları ile aynı konumdasınız resmen. Adam kaç çocuğunun olduğunu biliyordur inşallah. Görmüyor ya hani ondan dedim. Size boşanın diyemem çünkü gerçekten çaresiz bir durumdasınız. Allah yardımcınız olsun.

üçüz 10 yaşında çocuklar

bu çocuklar bebek iken hayat nasıldı

valla bir tanesini zor büyüttüm 3 tanesini nasıl büyüttünüz

o aralarda bir şeyler kopmuş olabilir mi yani karı koca gibi değil de çocukların annesi gibi mi oldunuz

işini göremedim konuda adamın 8-9 gibi gelmek cidden yorucu olur mesleği ne

pandemi mahvetti o ayrı da pandemi öncesi de çok farklı değilmiş sanki

çocuklar birbirlerine yeter hale gelmişler anladığım baba da akşam gelen bir figür

geç gelmesinin gerekçesi önemli bir yerde mi çalışıyor kendi işi mi vs vs

kendi işi olan adam evine zamanında gelsin mesela, gün boyu sallanıp onunla bununla takılıp gece iş yapan kişiler var onlardansa bunu bıraksın acilen

size dönük ilgi yok o zaman hizmetler biraz askıya alınsın yani ne bileyim yemek mesela arada ona kalmasın

akşam o gelinceye kadar perdeler makinede kalsın gelince astırılsın

klozet kırık yapmadı yaptırmadı dediniz ya söyleyin çocuklara babaları ile birlikte tamir etsinler

babaları gelince götürsünler ettirsinler

biraz içinden gelmeli ama biraz da yönlendirilmeli

erken kalkıyormuş kahvaltı hazırlasın önemli olan iş yapması vs değil bir şeyleri ailesi ile paylaşması

Tabikide yorgunluğuna saygı duymak gerekir maddi açıdanda bir problem yaratmıyorsa size. Ancak bu kadar ilgisizliği bencede bir kadın üzerinde moral bozukluğuna sebep verir. İlişkinizi renklendirmek için siz bir şeyler yapsanız denemeleriniz oldu mu

Ben olsam o eşi evde yoksayardım madem pervane oluyorsunuz gören yok o zaman tamamen kendime dönerdim, spora giderdim alışveriş yapardım üstüme başıma çekidüzen verirdim, o gelmeden duşumu alır parfümü sıkıp evde mis gibi dolaşır ama ondan herhangi bi talepte bulunmazdım,çocuklar da büyümüş bu saatten sonra kendime yatırım yapardım, o gelmeden önce yemeğimizi yer keyif yapmaya başlardım o gelince yemeğini güleryüzle hazırlar ama hemen içeri geçip kahve kitap keyfi vs takılırdım, boşansam nasıl bi ev düzeni olacaksa onu yapar evi finanse etmesinin hatrına da onun yemeğini kıyafetlerinin düzenlenmesini hallederdim, zaten dilenseniz de sevgi/ilgi veren yok bari gururumla onurumla içime dönerdim.

Ondan vazgeçtiğinizi hissettirirken güzelleştiğinizi görünce emin olun bi afallayacaktır

Çocuklar babalarına düşkün eve gelir gelmez boynu na atılıyorlar. Onlar çocuk başka baba nasıl olur bilmiyorlar ki. Belki ileride dank eder yetişkşnliktr illaki anlarlar ama şuan bişey demiyorlar. Alıştılar uyumasına.
Bbbeklikleri çok zordu çokkk. Beraber yıprandık diyebilirim hastalıkları vs vs. Bi dönem maddi sıkıntımız da vardı. Hastalıklar atlattık. Dile kolay 12 yıl. Ama onun bu ilgisizliği bitirdi beni.
Bir arkadaş demiş benim annemde böyleydi babamda şimdi boşanıuorlar. Gerçekten huylu huyundan vazgeçmez. Benim sonumda öle olsun istemiyorum ama benide tüketti ilgisizliği. Misal evde geç gelir ararız ya cvp vermez ya verilir beklemeyin siz yemek yiyin der. Bi arayıp haber vermez. Offf anlatsam neler neler. İlgizlşk adına...
Ben artık umursamıcam cidden korAna bitsin çeşitli kurslar fln gidşcem kendi hayatım a bakıcsm

Hepimiz bu süreçten o kadar etkilendik ki.. Başka kimseyle görüşmediğimiz için haklı olarak eşimizden ilgi ve şefkat bekliyoruz. Bazen beklentilerimizin içerisinde boğulmak yerine karşı tarafın da beklentilerini görmek gerekebilir ama. Onlarda da istemez maddi ve manevi kaygılar yaşanıyo bunun yorgunluğu olabilir. Çocukların bunaldığını bahane ederek biraz ailenizin yanına gidin bence 1-2 hafta kadar. Zihin olarak biraz rahatlarsınız. Döndüğünüzde de aynı rahatlamayı karşı tarafta bulamazsanız karşınıza alıp konuşursunuz.

Koronayı beklemeyin. Online şahane kurslar var artık, dil olur, hobi olur, felsefe, kişisel gelişim vs ne aklınıza gelirse. Hem kafanız dağılır, hem de iki yetişkin muhatabınız olur da açılırsınız biraz.

Bu arada çocukların hiç mi ödevi, okuması yok? En azında kurs saatlerinde başına salın adamın, hafta da 2 gün 2 şer saatte olsa baba olduğunu hissetsin şam lokumuu.

Me jınzı yeni gördüm gözümden kaçmış. Evet biraz göbeği var. Ve tatlıya hamur işini aşırı düşkün. Eskiden az yapardım ama bu karantina da dozu kaçırdık. Sıkıntıdan yaptık bişeyler.
Dün mesaj attım. Çocukların ileride yani büyünce sana karşı tavırlı ve soğuk olurlarsa yada benim tavırlarım sana soğuk geliyorsa zoruna gitmesin dedim. Bi düzenle Kendini dedim. Tamam hayatım sen nasıl istesem yazdı.akşam geldi uyudu gene

Nasıl ya ?
Yediden sabaha kadar uyumak nasıl oluyor?
Benim eşim aşırı beden gücü olan bir işte çalışıyor.
Bazen 24 saat bile çalışabiliyor.
Yine de bu kadar uyuduğunu görmedim.
Depresyonda mıdır nedir??

Bence çocukların büyümüş. Para kazanabileceğin ne var ne yapabilirsin onu düşün. Kendini geliştirebileceğim alanlara yönel. Belki eşin sendeki bu değişimi görünce kendini değiştirir. Yok değiştirmiyor tabii ki kendini garantiye aldıktan sonra boşanmayı düşünebilirsin. Dunyaya bir kez geldik. Mutsuz olduğumuz ortamda kendimizi çürütmeye gerek yok.

Bu bir süreç mi devamlılık mı arz ediyor önce onu bir gözden geçirin. Zira benim eşiminde bu tarz dönemleri oluyor ama geçici olduğunu bildiğim için hiç dokunmuyorum. Yorgunken gelir yemek yeriz ben bulaşıkları kaldırıp çay demleyene kadar bakarım sızmış. Ama bu en fazla 1 hafta 10 gün sürer. Sizde bu durum aylarca sürüp artık yaşam şeklinize dönüştüyse buna bir dur demeniz gerekir. Tabiiki bu boşanmak değil. Bu yüzden boşanılmaz. Oturulur, konuşulur, ortak bir paydada buluşulur. Buluşamıyorsanız zaten siz hiç evli olmamışsınız ki O zaman hayatınızı nasıl geçirmek istediğinizi sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Çok haklisiniz ama sanırım erkekler kenarda kalmamalı yüke ortak olmalılar.yoksa hem zorluğu fark etmiyorlar hem de sıkılıyor kar.İşlere az az katmaya çalışın bari.bir de böyle deneyin

A

12 yıllık evliliğimizde en baş soronumuz ilettişimsizlik. Ben konuşmayı çok severim o pek sevmez.. Ben onu öle kabul ettim bir süre... Ama bazı şeyler yaptık zamanla yaraladı beni... Zamanla aramamaya bazı öenmli şeyler hakkında bilgi vermemeye başladı.. Ne dersek misal mesaiye kalacak ben arasam öğrememiyotdum o asla aramamaya başladı yada iş çıkılo bir yere gidivrk onuda haber vermezdi..
Eve gelir kırk yee uğrar bekle bekle dur ara ara dur. Gelse laf etsen kabahatli sen olursun.iş yerinde çok öenmli değişikler olur asla anlatmaz. Aileler arasonpronlem okur kendi kardeşleri arasında asla anlatmaz hiç bir şekilde bişey anlatmaz...
Bunlar 12 yol boyunca inişli çıkışlı devam ettim. Şimdide bu. Evt eskiden de erken yatar erken kalkardı ama bu kadar erken değil. Bu kadar değildi.
Bazı arkadaşlar demiş bu sebeple boşanolöaz diye. Bende diyorum ki Bi an gözünüzü kapatın düşünün.
Evde siniz akşam yemeği hazır yada değil eşinizi bekliyorsunuz çocuklarınızla. Ara çocular baba neredesin yemeğe bekliyoruz tamam der geliyorum yada siz yiyin gelmiyorum. Neyse yemekler yenilir, çocuklarla 10 dk oynanır ben mutfağı toparlarken Bi bakmışsın uyumuş. Yenmek yenme si mutfağın toplanması ortalama 45 dk. Şimdi hergün bunu yaşarsanız ne hissedersiniz.? Bir gün değil hergün 5 ay boyunca hergün hergün......

Kamera güvenlik amaçlı değil tamamen adamın annesi tarafından kafasına sokulmuş bir fikir değilse birşey bilmiyorum.

eşinizden ilgi beklemeyin. kendinize bi hayat kurun, çalışma olsun, gelişim kursları olsun, spor olsun..
kendinize ait bi sosyal hayatınız, arkadaşlarınız olduğunda, eşinizin ilgisine de zamanına da ihtiyacınız kalmayınca emin olun o sizin enerjinizle yanınızda olmak isteyecektir.
yanlış anlaşılmasın bunu kocanızı yanınıza çekmek için yapın demiyorum. kendi hayatınızın iplerini kendi elinize alın diye söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…