çalışan anneler

Gerçekten çok veriyorsunuz filmdelisi arkadaşımın evinde bir yardımcısı var 9-6 geliyor haftanın 6 günü
Bütün evin işini yapıyor hergün silip süpürüyor, çoğu zaman yemeği de yapıyor, hergün banyolar yıkanıyor vs.
Birde 1 yaşında bebek var ona da bakıyor arkadasım da evde bu arada kadın iş yaparken bebeği kendisi oyalıyor. Mesela arkadasım gece dışarı çıkcaksa bebeği kadının evine götürüyor sabaha kadar onda kalıyor. Aile gibi olmuşlar bebek aşırı düşkün kadına
1800+ sigortaya çalışıyor

Ya sonuçta öyle yada böyle güzel bi şekilde bakıyor evin işini yemekte yapıyor totaldenbunlar için 1000 lira civarı para ödüyorsun adı üstünde kaynana bunları ücretsiz sevgisinden yapacak bir kaynana yeryüzünde toplasan sayısı birkaç tanedir onlarda bize denk gelmez. Seninki yine bi şekilde parayla olsun yapıyor... benim ki hiç bir halta yaramaz sürekli gezer gezmediğinde hastayım der çekilir kenara gezerken asla hasta değildir evde olduğu günler muhakkak rahatsızdır ve ben kendi memleketimden km lerce ötedeyim annem var çok şükür yanımda kalıyor mecburen kendi evinden uzak çünkü eşim denizci yani saçma sapan bir evliliğin içindeyim. İşin içimden çıkamıyorum da artık çok geç... şuan Doğum iznindeyim az kaldı sonra alabilirsem ücretsiz izin alıcam bugün mevlidim var. Çocuk hiç durmuyor giyinemedim duş bile alamadım hala.. annem napsın ortalığı ayarlıyor. Çocuk kucağımda kaynana sözde sabah 9 da gelecekti az önce geldi misafir gibi üstelik Giresun a gitmişti gezmeye geçen hafta üşütmüş Boğaz enfeksiyonu var kadın bakteri yuvası gibi mikroplar bunu mesken edinmiş en ufak bi rüzgarda ağzı burnu tıkanıyor.. öyle değilse başka hastalıkları vardır. kaldıki burda doğru düzgün kış bile olmuyor Kars’ta falan yaşasa napardı acaba çocuğu iki dk tutma işine bile yaramadı yani bugün. ya işte böyle bide akşam telefonda yeşil elbisemi mi giyeyim bilmem ne renkli olanı mı diye soruyor fikirsiz insan çok önemli onun ne giyeceği bak ben saç baş darmadağınık uykusuzluktan mor gözlerle hala kucağımda memeci kızımla saat 12:20 geliyor karyolada emziriyorum yarım saat sonra insanlar gelecek.... az önce yanıma gelip giyin istesen diyor sinir oluyorum ya yani beterin beteri var haline şükret dostum......

Son düzenleme:
Sizin verdiginiz parayla ne isterse alir onun bilecegi is. Baska bakiciya baktirmak zorunda kalsaydin 2500den asagi vermeyecektin, cocugun guvenli biriyle buyuyor daha ne istiyorsun anlamadim ... garip yaa gercekten

Babaanne parayla bakacağına bakıcıya birakirim
Benim için çok kırıcı bir durum para alması
Bakmak zorunda asla değil ama bakacaksa da karşılıksız olmalı

Bence kayınvalidenle konuş. anne bu ay çok sıkıştım yükselen faturalardan bu ayda sana 100 tl 200 tl neyse eksik versem sıkıntı olur mu de tepkisini ölç. eğer çok kızarsa veya ilgisi düşerse sende işi bırak kendin bak

Kaynanasi çocuğu ile ilgili laf söylese gelip burda o kim ki karışıyor,konuşuyor diyecek kişiler bu konuda da babannesi değil mi parasız bakmalı diyor. Tabii babanneler bakmak zorunda kendi çocuklarına da onlar baktı toruna da onlar bakmalı. Biz de içimizden gelirse birkaç hediye alır bununla ovunuruz işte. İstemediğimiz bir şey yaparsa da çocukla ilgili beni dinlemek zorunda deriz falan

Parayi sen degil esin versin. O zaman bikac ay sonra bak nasil itiraz ediyor annesine. Kayinvalideye gelince gercekten acimasizmis

Alla alla buyukanneler parayla mi torun bakiyor ? Çocuğum olmadığı için bilemiyorum ama çevremde hiç torunana parayla bakan birini duymadım. Tamamen kreşe mi verseniz acaba. O parayı vermek benim de içime otururdu. Ama kreş öyle değil, hem yaşıtlarıyla sosyalleşir hem de bir şeyler öğrenir.

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Yaaaa o nasıl kayınvalide.ay çok ayıplıyorum şu an kendimi ama kadın tutsanız aylık 500 e yine de size kalan işler olur.bence kıymetini bilin.şöyle düşünün .çalısıyorsunuz ve mutfak masrafını çıkarıyorsunuz.çalışmayınca o da olmayacak.üstüne is güc

Eşiniz çalışmıyor mu? 600 tl verseniz faturalarla 1000e gelse de size para kalması gerekmiyor mu? Eşiniz çalışmıyorsa evin giderlerini siz karşılıyorsanız babaannesi yerine babası baksın çocuğunuza?

Ben olsam parayla bakmayı teklif eden babaanneye cocuk baktırmam. Siz harclık verırsınız içinizden gelir hediye alırsınız faturasını odersınız alısverısını yaparsınız o ayrı. Ama kendisinin parayla bakmak istemesi cok tuhaf.Mesleği bu degılse tabi

Benim kayınvalidem yada annem çocuğuma bakmak için para isteseydi bir de faturalarını ödememi isteseydi, bütün gün bende olmasına ve emekli maaşı olmasına rağmen çoooook tuhafıma giderdi. Torun bu torun. Toruna parayla mı bakılır. Ne cins insanlar var ya, bir de milletçe kendimizle övünürüz. Para verdiğin için bakan babanne. Ben sırf ona inat kreşe verirdim, üstüne bir de görmesinde sıkıntı çıkarırdım. Ne güzel iş ya oh.

Kimse sizin çocuğunuza bakıp evinizi temizlemek Zorunda değil az bile veriyorsunuz bu hizmete göre.

Çok zorunuza gidiyorsa işi bırakın evinizde bebek bakın. Kreş yaşına gelince tekrar başlarsınız.

Kayinvalidenizin iletisim bilgilerini bana verirseniz ben kendisinden kopeklerime bakmasini isteyecegim hem de sizin verdiginizin iki katina.
Yani parayla torun mu bakilir diyenleri hakkaten anlamiyorum. Kadin ogluna bakmis yetistirmis onu savmis o gorevi eyvallah ama torun da gorev midir yani? Kadin emekli maasi var guzel ama bin tl kime yeter ayrica dhnyanin bin turlu hali var simdi sizden aldigi destekle birikim yapiyor ki gelecekte kimseye muhtac olmasin. Ayrica bence size mahcup olmamak icin onca is yapiyor evde. Hic bir zorunlulugu olmamasina ragmen. Benim gorumcem bakicisina 1800 arti sgk veriyor ki kadin hiiiic biseye elini surmez. Corba bile yapmam cocuktan gozumu ayiramam demis kabul etti mecburen. Haftada iki de temizlik yemek icin baska kadin geliyor. Sirf bu islere kac tl harciyor ayda.
Cocuk bakmak ev isi yapmak keyif oh sicacik ev diye dusunerek burdaki onlarca ev hanimi anneye de haksizlik ediyorsunuz. Bence bir fabrika iscisinden daha cok calisanlaardir onlar. Ve arada bir gonlunuzden kopan ete yaga ve sekere bagli mi olsun kadincagiz? El insaf. Azicik sabredin.
Ayrica ev vs aldiniz sanirim o kadar buyyk bi krediniz varsa. E oyle bir borc varken durumunuz da belliyken o kadincagiza guvenip mi yaptiniz cocugu?

Kadın evinin temizliğini yapıp birde çocuğuna bakıyor.Bence abartıosunuz.Sonuma kadar hak ediyor bence.Bilezik ,zincir az bile öyle kayınvalideye.Neden bedava yapsınki bunları sen kendi nefsine vurda söyle.Anne eşim kredi ödüo faturalarını artık ben ödemesem olur mu diye ricada bulunabilirsin.Sıcavık yerde oturcak tabi soğuktamı baksın çocuğuna.Az bile veriosun bence .Bazı anneler almıyo para evet ama herkes aynı değil.Bazı insanların gideri çok.Bence birazcık duygusal dönemdesiniz.Birazcık dinlenmeye ihtiyacınız var.

Ben de sizi yaşadığım tecrübelere dayanarak uzak durmanız gereken bir firma ile ilgili uyarmak istiyorum. Ev yardımcısı aradığımız süreçte karşımıza çıkan Ankara’daki Portakal İnsan Kaynakları keskinlikle uzak durulması gereken bir firma arkadaşlar. Eş olan İskender Bey ve Nilüfer Hanım profesyonel firmaları taklit ederek profesyonel görünümlü bir ofis yapmışlar. Söylemleri insanlara iş bularak yardım etmenin erdemleri üzerine ancak tek bir hedefleri var o da insanların çaresizliklerini kullanarak para kazanmak. Hem bakıcı, yardımcı vs arayan insanların hem de iş arayan insanların çaresizliklerinden sonuna kadar faydalanıyorlar. Hem yüz yüze görüşmelerde hem de telefon görüşmelerinde (paralel hattan müdahil olarak) sürekli aynı anda konuşarak size söz hakkı bile tanımıyorlar. Binlerce databaselerinin olduğundan bahsediyorlar ancak sizin kriterlerinize uygun bile olmayan bir tek kişiyi karşınıza çıkarıp sizin adınıza o kişinin size en uygun kişi olduğuna karar verip size baskı yapıyorlar. İstediğiniz kriterleri ve hangi alanlarda çalıştırmak istediğinizi belirttiğinizde yine sizin adınıza kararlar verip sanki siz yalan söylüyormuşsunuz da daha farklı şekillerde çalıştıracakmışsınız gibi çalışanın alacağı ücreti arttırmaya çalışıyorlar. Buradan çalışanın haklarını korudukları sonucunu çıkarmayı çok isterdim ancak tek hedefleri alacakları parayı arttırmak. İş buldukları kişilere ağır hakaretlere varan söylemlerde bulunduklarına bizzat şahit olduk maalesef. Evimizin içine soktukları insanın bırakın profil özelliklerini falan bilmeyi gerçek adını bile bilmiyorlardı. Keşke önden ödeme yapıp bu insanlara mecbur olmadan önce bu firma ile ilgili araştırma yapmış olsaydık da bu yanılgıya düşmeseydik. Biz bu hatayı yaptık ve fahiş paralar ödedik sizler yapmayın lütfen arkadaşlar. Daha önce benzer şeyler yaşayan bir arkadaşımız bu firma ile mahkemelik olmuş ve mahkemeyi kazanmış, bunu da facebooka yazmış. Ancak biz çok sonra farkettik. Tek amaçları çalışanları size vadettikleri 6 ay süresince sizin evinizde tutmak. Sonrasında muhtemelen yine fahiş bir para karşılığında aynı çalışanı başka bir yere yönlendiriyorlar. Çok iyi referansları var diye evimize soktukları kişinin referansı olduğunu iddia ettikleri aile ile iletişime geçip oradan ayrılışını ve o aileye yaşattıklarını öğrenmesek çok daha can sıkıcı şeyler yaşayabilirdik. Gerçekten profesyonel bir firma taahhüt ettiği süre dolduğunda bir para iadesi vs olmayacak dahi olsa yaptığı işin peşine düşer, neden devam etmediniz diye sorar, en azından çalışan ile ilgili bir sorun olup olmadığını öğrenmeye çalışır ve varsa başka insanlara yönlendirerek onları da mağdur etmez. Durumdan haberdar olduklarını biliyorum ve 10 gündür bekliyorum ama para ödemeleri için günde 8 kez arayıp, 6 kez mesaj gönderen Nilüfer Hanım ve İskender Bey’den hiç ses seda yok. Evimize soktukları kişi ile ilgili kaygılarımız oluşmaya başlayınca etrafta daha detaylı bir araştırma yaptık ve maalesef bu firmanın ve çalışması için yönlendirdikleri insanların çok fazla mağduru varmış. Sizler de dikkatli olun arkadaşlar. Ya gerçekten profesyonel bir firma ile çalışın ya da geleneksel yöntemlerle etrafınızdan gerçekten bilinen tanınan birilerini bulmaya çalışın. Hem paranıza hem de sinirlerinize yazık olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…