- 26 Mayıs 2018
- 8.212
- 38.817
- 548
- 51
Mutfak masrafı ile ilgili bir bilgi görmedim ben.Biride dememiş ki hem mutfak masrafını yapıyorsun hem faturasını ödüyorsun hemde üstüne 600 tl veriyorsun. Acaba ahali sadece 600 tl mi anlıyorhaftalık pazar ve market 150 tl anca yetiyor. Faturaya girmiyorum bile, elektrik 120, doğalgaz 260 geldi enson. Bu arada 90 metre karelik ev. Gerisini siz düşünün
Fatura/mutfak/600 tl den birini yapmayın. Herşey çok pahalı zaten anlayış gösterecektir. Yada en güzeli tek başına yaşıyorsa sizle kalsın tek mutfak tek fatura olur.
Bakınız alıntı da belirttim.Mutfak masrafı ile ilgili bir bilgi görmedim ben.
Konu sahibi faturalarını ödüyorum ve eline 500-600 TL veriyorum yazmış.
2700 maasım var 1.000 benim faturalarım tutuyor babanesininde 500 eskiden ikimizinkide yarı yarıyadı içinde internet telefon vs. hepsi var.
evet mimarım ama ne yazıkki başka birinin ofisinde maaslı çalışıyorum. ayrıca market alışverişinide yapıyorum bitti zaten param.
eşim kredi ödüyor o hiç veremez.
Kendi evinin market alışverişi olarak algıladım ben.Bakınız alıntı da belirttim.
Bu yüzden zoruna gidiyordur. Şahsen benim anneme bu teklifi yapsam beni evden içeri almaz, üzerine çocuğa birşeyler alır verir. Evet kimse kesinlikle bakmak zorunda değil. Bende haftada 2 gün çocukluk arkadaşımın çocuğuna bakıyorum sabahtan akşama kadar, evde olan şeylerden yediriyorum, para yada yardim talep etmiyorum çünkü çok zor durumda olduğu için çalışmak zorunda. Birde malûm pazar el yakıyor, malûm kız faturalar 3 katı oldu zorKendi evinin market alışverişi olarak algıladım ben.
Eşim kredi ödüyor evi ben geçindiriyorum minvalinde...
Bende Allah nasip ederse çocuğumu anneme bırakıp çalışmayı planlıyorum ve de aylık 750-1000 tl anneme vermeyi düşünüyorum Annemin böyle bir talebi kesinlikle olmadı kabul de etmez verince ama zorla da olsa vereceğim sonuçta annem benim kölem değil beni büyüttüğü gibi dinlenecek vaktinde torununu da büyütecek Allah annelerimizi kayınvalidelerimizi başımızdan eksik etmesin Parayla emekleri ölçülmez ben hiç gocunmam para vermektenArkadaşlar merhaba ,
1 senedir çalışıyorum kızım 2 yaşında babanesi bakıyor.
bakmaya başladığı günden beri düzenli olarak 500-600 lira veriyorum birde faturalarını ödüyorum. zaten daha hamileyken bile para verirsiniz diye söylemişti. bana her ne kadar normal gelmese de istediği için veriyorum malum kış ayındayız faturalar aldı başını gidiyor.
şuan aldıgım maas faturalar ve kayınvalidemin harclıgına anca yetiyor.
anı düşünerek saçma bir karar vermek istemiyorum ama çok bunaldım.
kendisi evimde işimi yapar çocuguma hergün farklı yemek hazırlar gerçekten dört dörtlük bakıyor asla hakkını ödeyemem belki verdiklerim yaptıklarının yanında hiç bile kalır..
ama inanın çok bunaldım. bu 1 senede kendine bir kalın bilezik birde zincir aldı benim cebimde 5 kuruş yok ay sonunu zor getiriyoruz.
1000 lira gibi bir emekli maaşı var evi kira değil.
hani insan kızım sende o kadar çalışıyorsun bu kadar verme falan demez mi zoruma gidiyor.
çocuk artık büyüdü neredeyse 4-5 saat uyanıktır.eskisi gibi yormuyor babanesi ne bileyim ya böyle hissetmiyordum aslında ama şu faturalar canımı sıktı.
şimdi işe gelirken ister istemez o sıcak evde bütün gün oturuyor keyfi yerinde ben deli gibi çalışıyorum istediğim hiç bişeye sahip değilim diyorum.
eşim bu kadar zoruna gidiyorsa çık diyor ama nankörlük ediyorsun eve yardımcı alsan annemin yaptıgı temizliği yapmaz diyor.
bende annen bakıcı gibi paralı bakıyor zaten babanesi gibi bakmıyor diyorum.
acayip bunaldım sizde durumlar ne ?
son 2 aydır kendimi acayip bitik hissediyorum.aklımdan bunları atamıyorum işe adapte olamıyorum.
Yanlış anlamayın ama bence babanne değil de neredeyse bedavaya bulduğunuz çok iyi bir bakıcı-ev yardımcısı gibi düşünün ve dört elle sarılın derim. Zira benim çevremde (Ankara-İstanbul) duyduğum iyi referansları olan bakıcı ücretleri 1800-2200 civarında ve yalnızca bir çeşit yemek yapıyorlar o da mümkün olursa. Temizlik için birini çağırsanız 150 tl den başlıyor. İşten ayrılıp kendiniz de bakabilirsiniz ama o da hiç kolay bir şey değil. Benim de 14 aylık bir kızım var ücretsiz izindeyim ve kendimi aşırı yorgun, bakımsız ve bunalmış hissediyorum; işe başlasam da kendime gelsem diye hayaller kuruyorumArkadaşlar merhaba ,
1 senedir çalışıyorum kızım 2 yaşında babanesi bakıyor.
bakmaya başladığı günden beri düzenli olarak 500-600 lira veriyorum birde faturalarını ödüyorum. zaten daha hamileyken bile para verirsiniz diye söylemişti. bana her ne kadar normal gelmese de istediği için veriyorum malum kış ayındayız faturalar aldı başını gidiyor.
şuan aldıgım maas faturalar ve kayınvalidemin harclıgına anca yetiyor.
anı düşünerek saçma bir karar vermek istemiyorum ama çok bunaldım.
kendisi evimde işimi yapar çocuguma hergün farklı yemek hazırlar gerçekten dört dörtlük bakıyor asla hakkını ödeyemem belki verdiklerim yaptıklarının yanında hiç bile kalır..
ama inanın çok bunaldım. bu 1 senede kendine bir kalın bilezik birde zincir aldı benim cebimde 5 kuruş yok ay sonunu zor getiriyoruz.
1000 lira gibi bir emekli maaşı var evi kira değil.
hani insan kızım sende o kadar çalışıyorsun bu kadar verme falan demez mi zoruma gidiyor.
çocuk artık büyüdü neredeyse 4-5 saat uyanıktır.eskisi gibi yormuyor babanesi ne bileyim ya böyle hissetmiyordum aslında ama şu faturalar canımı sıktı.
şimdi işe gelirken ister istemez o sıcak evde bütün gün oturuyor keyfi yerinde ben deli gibi çalışıyorum istediğim hiç bişeye sahip değilim diyorum.
eşim bu kadar zoruna gidiyorsa çık diyor ama nankörlük ediyorsun eve yardımcı alsan annemin yaptıgı temizliği yapmaz diyor.
bende annen bakıcı gibi paralı bakıyor zaten babanesi gibi bakmıyor diyorum.
acayip bunaldım sizde durumlar ne ?
son 2 aydır kendimi acayip bitik hissediyorum.aklımdan bunları atamıyorum işe adapte olamıyorum.
1500 mü? keske oyle olsa.Bakıcilar tum gün 1500 alıyo nasil baktiklari mechul ..hic degilse hem babaanesi hem tertemiz bakiyo deyip moral bulmaya calis..1 sene sonra krese gider zaten
bence de. acaba kv ben vazgeçtim bakmıyorum dese napacak merak ediyorum. işten ciksa maddi sıkıntı büyüyecek, bakıcı bulmak istese bunun en az iki katini ödeyecek üstüne temizlik icin ayri birini tutacak. insan elindekinin kıymetini bilmiyor.Ya yazılanlara şaşırıyorum. Parayla mı bakılırmış. Niye bakılmasın. Benim iki kızım var perişan oluyorum gün içinde. Yemeğe temizliğe halim kalmıyor. O yaştaki kadın bunların hepsini yapsın ama para almasın. Sebep? Yapmak zorunda mı?
Ben daha şimdiden diyorum ilerde torun filan bakamam. Yapamam valla. İki çocuk bana yetti. Parayla bile bakamam. Çocuk bakmak çok zor. Bunun için kızlarım bana küsecekse de küssün yani.
Burda çok şahit oldum çalışan kadınların biz işe gidince dinleniyoruz dediğini. Çok mu kolay görünüyor eve kapanıp çocuk bakmak yemek temizlik yapmak. Siz kayınvalidenizin sıcak evde keyif yaptığını düşünüyorsanız o halde bırakın işi biraz da siz yapın o keyfi.
Kimseye yaranılmıyor ya. Parasız baksa gönlü rahat edecekler var yani. İnanamıyorum. İş başka arkadaşlık başka. O yaştan sonra o da çalışıp harçlığını çıkarıyor ne var yani. Örneğin siz babanızın şirketinde çalışsanız ama para almasanız nasıl olur. O da çalışıyor aynı şey.
Kadın dört dörtlükmüş. Kıymetini bilin sonra çok pişman olursunuz.
+10000000
Ayrica söz konusu konu sahibin kendi annesi olsa, eminim verilen para o kadar batmazdi.
Hayir madem batiyor, kreş denilen şey var. Hem çocuk sosyalleşir. Tabi evde yemek pişmez ve ev temizlenmez. Onun içinde ayri kadin tutmali. Oda ucuz değil.
Ben olsam isteyerek para öderim. Yaşli bir kadin için hem 2 yaşinda çocuğa bakmak, hem.evi temiz tutup ve yemek yapmak çok zor. Bunu başkasina yaptirsan zaten 1000lirandan fazla gider.
Inanin cok sanslisiniz. Olaya sadece maddi yonden bakmayin. Sanirim bakan kisinin adi kv olunca isler degiaiyor. Anneniz baksa bu pencereden bakmazdiniz sanki. Ben de diyorum ki yemek temizlik olmasa da tum günün yorgunluguna ragmen oyun oynasam cocugumla vakit gecirsem. Hamileyim her seye ragmen ona vakit ayiriyorum ayirmak gerekiyor gocunmuyorum ama pilim bitiyor resmen.tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Ne düşünceli kadın.tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
O zaman sorun ne tamam babaannesi bakmasin bakiciya ver 1500 ucret ode ev isine dokunmaz yaoarsa supurur belki yemegi de aksamlari aksamlari sen hazrlarsin yemekte hazrlamaz cevremden duyduklarimi soyluyorum ddover mi halaret mi eder bakar mi ttv nin karsisina oturtup aksama kadar ot gibi yasar mi cococuk bilemezsin krese versen yine emin olamazsan orda da doven var bir arkadasim oglu kresten geldiginde saf gibi oluyor erkenden de uyuyor dye doktora goturdu kan tahlili yapildi cocuklara sakinlessinler doye surup icirildigini ogrendi ha benm annemde babami brakti 12 saatlik yzagabgtti yengemin ogluna bakiyor yegenime masallah temz bakar yedirir giydirir evi temizler yemegi hazrlar aksamda abim.ve yengem.isten gelnce basbasa kalsinlar dye cikar 2 saat yurur ggezer dolasir 5 kurus almaz bir de alisveris yaoar torununun ihtiyaclarini karsilar kaynvalideniz de firsatcilik yaomibbence ama en azndan emin elde dyip mutlu oluntabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
ciddimisiniz vayyy beee ben bakım cocugunuza nerdesiniz dermişim :)) şaka bi yana heralde sizin geliriniz 10bin falan bu kadar para veriyosaniz öle olsaması gerek.. ziraa ben 2500 maaş alıyom teknik elemanım otururum cocuguma kendim bakarim daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?