çalışan anneler

Mutfak masrafı ile ilgili bir bilgi görmedim ben.
Konu sahibi faturalarını ödüyorum ve eline 500-600 TL veriyorum yazmış.

Mutfak masrafı ile ilgili bir bilgi görmedim ben.
Konu sahibi faturalarını ödüyorum ve eline 500-600 TL veriyorum yazmış.
Bakınız alıntı da belirttim.

Para istedigini soylemis kayinvalideniz peki market alisveris ve faturalarda kendi talebimi sizin karariniz mi ?

Kendi evinin market alışverişi olarak algıladım ben.
Eşim kredi ödüyor evi ben geçindiriyorum minvalinde...
Bu yüzden zoruna gidiyordur. Şahsen benim anneme bu teklifi yapsam beni evden içeri almaz, üzerine çocuğa birşeyler alır verir. Evet kimse kesinlikle bakmak zorunda değil. Bende haftada 2 gün çocukluk arkadaşımın çocuğuna bakıyorum sabahtan akşama kadar, evde olan şeylerden yediriyorum, para yada yardim talep etmiyorum çünkü çok zor durumda olduğu için çalışmak zorunda. Birde malûm pazar el yakıyor, malûm kız faturalar 3 katı oldu zor

Zorlandığınızı söyleyin.Faturaları ödeyemeyeceğinizi belirtin.Yok ısrar ederse de yapacak birşeyiniz yok.Ya bu duruma razı geleceksiniz ya da kendi başınızın çaresine bakacaksınız.

Eklemek istediğim başka birşey daha var.Size işten ayrıl diyen eşiniz siz ayrılınca evi tek kendi geliriyle geçindirebileceğine güveniyorsa şimdi neden sizin hiç paranız kalmıyor o zaman anlamadım ben bu durumu.

Kayinvalidenizin bakma mecburiyeti yok ki.
Tamam mesela benim annem olsa degil para almak bu evde yiyip iciyorum der ustune para verir ama herkes ayni olmuyor iste. Benim kayinvalidem de baksa para ister, istemese bile bekler mutlaka.

Cok güzel bakiyor demissiniz, bakiciya verseniz en az 1500 tlye bakacaklar onlara da nasil guveneceksiniz? Ayrica evinizi de temizliyormus. Haftalik temizliğe kadin cagirsaniz kayinvalidenize verdiginiz parayi verirsiniz.
Cozum ya isi birakip kendiniz bakmaniz çocuğunuza ya da bu duzende devam etmeniz.

Bende Allah nasip ederse çocuğumu anneme bırakıp çalışmayı planlıyorum ve de aylık 750-1000 tl anneme vermeyi düşünüyorum Annemin böyle bir talebi kesinlikle olmadı kabul de etmez verince ama zorla da olsa vereceğim sonuçta annem benim kölem değil beni büyüttüğü gibi dinlenecek vaktinde torununu da büyütecek Allah annelerimizi kayınvalidelerimizi başımızdan eksik etmesin Parayla emekleri ölçülmez ben hiç gocunmam para vermekten

Yanlış anlamayın ama bence babanne değil de neredeyse bedavaya bulduğunuz çok iyi bir bakıcı-ev yardımcısı gibi düşünün ve dört elle sarılın derim. Zira benim çevremde (Ankara-İstanbul) duyduğum iyi referansları olan bakıcı ücretleri 1800-2200 civarında ve yalnızca bir çeşit yemek yapıyorlar o da mümkün olursa. Temizlik için birini çağırsanız 150 tl den başlıyor. İşten ayrılıp kendiniz de bakabilirsiniz ama o da hiç kolay bir şey değil. Benim de 14 aylık bir kızım var ücretsiz izindeyim ve kendimi aşırı yorgun, bakımsız ve bunalmış hissediyorum; işe başlasam da kendime gelsem diye hayaller kuruyorum
Hayat zor gerçekten Allah herkese güç, kuvvet ve çalıştığının karşılığını alabilmeyi nasip etsin.

Bakıcilar tum gün 1500 alıyo nasil baktiklari mechul ..hic degilse hem babaanesi hem tertemiz bakiyo deyip moral bulmaya calis..1 sene sonra krese gider zaten
1500 mü? keske oyle olsa.
yeni basladi bakicimiz 08:00-18:30 çalışacak 2400 e anlaştık. sadece çocuk bakacak onun yemeğini hazırlayacak okadar. diger işler yine bende olacak, ben oturup ağlayayım ozaman. S superkids

bence de. acaba kv ben vazgeçtim bakmıyorum dese napacak merak ediyorum. işten ciksa maddi sıkıntı büyüyecek, bakıcı bulmak istese bunun en az iki katini ödeyecek üstüne temizlik icin ayri birini tutacak. insan elindekinin kıymetini bilmiyor.
hic göründüğü gibi değil cocuk, yemek temizlik. üstüne bir de bakımsızlık, insanlardan uzaklaşmak.
bebeğim 10 aylık bir hafta sonra ise dönüyorum ben de, onu cok özleyeceğim o ayri ama hayat şartları, mecburum. imkanim olsa evde kalır ve bakici tutardım:)

Bence de kendi annesine verse o parayı o kadar zoruna gitmezdi

Bence gayet makul durumdasınız.Kv bebeğime hafta da 3 gün 6 ay baktı.Burda zamanında çok konu açmıştım elini bir şeye sürmezdi bırakın temizliği yemek ütü vs bebeğime çorba bile yapmazdı ben geceden yapar bırakırdım uyur kalırsam mama verirdi.Su içtiği bardağı bile salonda bırakır odasına çekilirdi ben gelince.Eğer kv deniz evladınıza tertemiz bakıyorsa ev işlerinde size destek oluyorsa değerini bilin derim.Ben sizin kadar şanslı değildim

Benim annem bakiyor sadece cocuga bakiyor artik yarim.gun okula da gidiyor yemek bulasik trmizlik vs de yardım etmiyor ben de diyorum ki keske parali bi bakici olsa da bazen nefes alsam.. insan her halukarda daraliyor vesselam.

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Inanin cok sanslisiniz. Olaya sadece maddi yonden bakmayin. Sanirim bakan kisinin adi kv olunca isler degiaiyor. Anneniz baksa bu pencereden bakmazdiniz sanki. Ben de diyorum ki yemek temizlik olmasa da tum günün yorgunluguna ragmen oyun oynasam cocugumla vakit gecirsem. Hamileyim her seye ragmen ona vakit ayiriyorum ayirmak gerekiyor gocunmuyorum ama pilim bitiyor resmen.

babaanne de sizinle birlikte yaşasın mümkünse böylece ayrı fatura derdi olmaz

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
O zaman sorun ne tamam babaannesi bakmasin bakiciya ver 1500 ucret ode ev isine dokunmaz yaoarsa supurur belki yemegi de aksamlari aksamlari sen hazrlarsin yemekte hazrlamaz cevremden duyduklarimi soyluyorum ddover mi halaret mi eder bakar mi ttv nin karsisina oturtup aksama kadar ot gibi yasar mi cococuk bilemezsin krese versen yine emin olamazsan orda da doven var bir arkadasim oglu kresten geldiginde saf gibi oluyor erkenden de uyuyor dye doktora goturdu kan tahlili yapildi cocuklara sakinlessinler doye surup icirildigini ogrendi ha benm annemde babami brakti 12 saatlik yzagabgtti yengemin ogluna bakiyor yegenime masallah temz bakar yedirir giydirir evi temizler yemegi hazrlar aksamda abim.ve yengem.isten gelnce basbasa kalsinlar dye cikar 2 saat yurur ggezer dolasir 5 kurus almaz bir de alisveris yaoar torununun ihtiyaclarini karsilar kaynvalideniz de firsatcilik yaomibbence ama en azndan emin elde dyip mutlu olun

ciddimisiniz vayyy beee ben bakım cocugunuza nerdesiniz dermişim :)) şaka bi yana heralde sizin geliriniz 10bin falan bu kadar para veriyosaniz öle olsaması gerek.. ziraa ben 2500 maaş alıyom teknik elemanım otururum cocuguma kendim bakarim daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…