bunu ben de bikaç yerde okumuştum. içindeki kafein metabolizmayı hızlandırdığı için sporda yakılan kalori miktarını artırdığı söyleniyor. ama ben kahve içip sokağa çıkarsam 10 dakikada eve dönmem gerekir. 1 fincan kahve vücuttan 1 bardak civarı su atarmış.
şimdi kızımı almaya gidiyorum. öğleden sonra görüşürüz
teşekkür ederim tavsiyelerin için kesinlikle dikkate alıcam ama meyve için söz veremem onlarıda yemezsem bünyem şeker krizine girer diye korkuyorum
ilk defa duyuyorum ben hiç kahve içmem eyer öyleyse başlamalıyım :)
ben de de zaman zaman hipoglisemiye benzer belirtiler oluyor. ailede de diyabetliler olduğu için endokrinolojide baştan ayağa tetkikten geçtim. öyle durumlarda tabi ki meyve yiyeceksin. benim demek istediğim muz, incir, üzüm, karpuz vs gibi şeker oranı yüksek meyveler yerine elma, armut, portakal, kivi meyveleri tercik etmen. günde 1 elma sağlık için şart. kahvaltı kadar önemli.
meyvenin miktarı da önemli akşam tv karşısında aynı anda 1 elma 1 portakal 2 mandalina hatta utanmadan bazen 1 havuç 1 muz yiyordum. oha dediğinizi duyar gibiyim. 1 kilo meyve yer kalkardım. yazın 2-3 dilim karpuz yada yarım kilo üzüm mesela. asıl sakıncalı olan bu. yoksa günde 1 elma, 1 portakal 120 kalori ediyor. bi de bunları ayrı zamanlarda yersen kan şekerin de dengeli olur. şeker krizine girmemek için her ana öğünde çok az karbonhidrat alman gerek. o zaman sorun yaşamazsın.
kafein metabolizmayı hızlandırır. o nedenle zayıflama ilaçlarının hepsinde kafein vardır. ama siz kafeini kahveden alın
endokrinolojiye bende gittim kiloya bağlı şeker hastalığım varmış sadece 1 yılda 20 kilo aldığım için salgı bezlerimin yavaşladığnı kesinlikle kilo vermem gerektiğini söyledi ama veremiyorum çok zorlanıyorum ilaç verdi ama ben kullanmak istemiyorum dietle zayıflamak istiyorum çiğerlerimi ilaçla zorlamak istemiyorum
o zaman sen mutlaka glisemik index diyeti yapmalısın. sakın buralardaki diyetleri yapma ani düşüşler yaşarsın ve kalıcı hasar verirsin kendine. bir de koşmak herkesin ha deyince yapabileceği bişey değil. sen tempolu yürüyüş yap. yoksa koşudan sonra hipoglisemiye girer bu sefer şekerli yiyeceklere saldırırsın ve daha çok kilo alırsın. ben geçen sene bunları hep yaşadım. aç karnına da spor yapma. spordan bir yarım saat önce 1 elma 1 bardak süt iyi gelecektir. ablam 37 yıllık diyabetli ve biz diyabetle yatıp diyabetle kalkıyoruz. fazla kilo insülin direnci de yapıyor o zaman da kiloverilmiyor. bunun için gi diyeti yapmak çok önemli. gi diyetinde meyvenin yanına süt veya yoğurt mutlaka verilir ki kan şekeri yavaş yavaş yükselsin. ve her öğünde 1 dilim ekmek veya makarna, pilav az olmak kaydıyla yenmeli. ben de ona dikkat ediyorum. karbonhidratsız bir diyet sakıncalı.sen internette bu konuyu iyice araştır. özellikle gi diyetini. ben doktorun verdiği ilacı tahmin ediyorum. salgı bezleri dediği pankreas salgılanan insülin hormonu. gereğinden az salgılanması yüksek şeker yapar ki o da direkt yağa dönüşür. senin durumun hassas. doktorunun gözetiminde tedavi olmalısın seninki sadece fazla kilo meselesi değil. şeker tedavisi olduktan sonra zaten kilo verirsin.
gittiğim dr çok iyi bi doktordu ve bu şekilde bi diyet söylemedi bana ama bi araştırıyim ama yanlış anladın ben pankreas yok bende :) düşündüğün için teşekkür ederim hormonel benim hastalığım dr söylediği diyetisyene gittim aşagı yukarı aynı diyeti verdi oda ama ben uygulamadım iki ay önce aynı hormon testlerini tekrar yaptırdım herhangi bi ilerleme yok koşma konusuna gelince orda haklısın kendime okadar güvenmiyorum benim tek sorunum sıkılınca üzülünce yemek yemek dieti anında bozuyorum dr verdiği ilaçta buna göre bi ilaçtı yani fazla yememi engelliyicek şeker isteğimi körerticek ismini tam hatırlayamıyorum şimdi ama büyük bi paket yanlış anımsamıyosam içinde 100e yakın hap vardı 3 ay sürücek ve her gün içmem gerekiyodu ama ben kabul etmedim içmeyi çok ağır gelirdi bana ben normal ağrı kesiciyi bile içmem çünkü ilaçlara karşı alerjim var :)
bunu ben de bikaç yerde okumuştum. içindeki kafein metabolizmayı hızlandırdığı için sporda yakılan kalori miktarını artırdığı söyleniyor. ama ben kahve içip sokağa çıkarsam 10 dakikada eve dönmem gerekir. 1 fincan kahve vücuttan 1 bardak civarı su atarmış.
şimdi kızımı almaya gidiyorum. öğleden sonra görüşürüz
1 fincan türk kahvesi mi, 1 fincan neskafe mi 1 bardak su attırıyor :26:
hepsi kahve suyu çekiyor böbrekler hemen süzmeye başlıyor. dikkat edin kahveden kısa bir süre sonra tuvaletiniz gelir. ağız kuruluğu olur. kahvenin yanında su ikramı deneyimlerle ortaya çıkmış.
O zaman pazar geceleri üç beş fincan kahve içelim :44:
Böylece ertesi sabah kilo bildirimi için tartılınca daha hafif gelirizzz
bugün sabah içtim bir de öğleden sonra içtim 2. kahvenin telvesini de yedim çok lezzetli bi kahveydi. ardından ateş basması ve iç sıkıntısı yaşadım bana 2 fazla geliyor. ayrıca yağ yakmıyor su atıyor
Ben yağları bişekilde yakıyorumama içtiğim suları atamıyorum :97: :84:
yağ yakman iyi su atamaman kötü. ödem çözücü çaylar hazırla kendine ve bir kür olarak belirli bir süre düzenli iç. maydanoz ve kiraz sapı çok iyi ödem atar. bi de yemeklerdeki tuz oranını azalt
selam nasılsınız kızlar diyetiniz nasıl gediyor?ya kızlar her dakika yeni bi şey ortaya çıkıyor insan bilmiyor kime neye inansın dün ender sarac kanaktürkte ovakado yaprak çayının tarifini verdi zayıflamak için bölgesel zayıflamaya yardımcı oluyormuş
şeker konusunda çok hassas olduğum için bu kadar çok ilgilendim. tabi ki en doğru kararı sen verirsin. ancak glisemik index diyeti ayça kaya nın da osman müftüoğlu nun en çok önerdiği diyet
Ahh o tuz yok mu o tuzz , beni hep o mahvediyor, bir de şeker((
şekerden vazgeçemem dediğim halde vazgeçtim günde bir bardak çay içer oldum ki ben günde iki üç demlik çay içen biriydim, her bir kupaya da 3 kesme şeker atardım, bazen canım daha tatlı içmek isterdi 4 . Şimdi ise sabah kahvaltıda 1 kupa çay, 1 tatlandırıcı o kadar, yaklaşık birbuçuk aydır bunun haricinde ne çay içiyorum, ne de içinde şeker olan tatlı herhangibir şey yiyorum. Ama tuzu bir gün az kullansam ikinci gün deli gibi tuz yiyesim geliyor
Ben çok teşekkür ederim böyle bir diyetin oldugunu açıkçası hiç bilmiyodum enine boyuna saatlerdir inceliyorum tamamen beni anlatan bi diyet bu ve yarın hemen başlıyorum hem çok basit hem hiç aç kalıycam hemde istediğim kiloya istediğim zamanda düşebiliyorum sana çok teşşekür ederim tekrar tekrar resmen aradığımı verdin bana güzel haberlerimide seninle baylaşıcam çok teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?