Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Canımcım çocukluğumuzda defalarca boşuna anlatmadılar tavşanla kaplumbağanın hikayesini
İki günde 1 kilo verebiliyorum diyen arkadaşlar şimdi neredeler bilmiyorum ama , belki de onlar mola verip, kaybettiklerini misliyle geri alırken, sen hedefine doğru azimli , güvenli ve sağlam adımlarla ilerliyor olucaksın...
Geçtiğimiz bir ayı kendine ve vücuduna deneme süresi olarak vermiş olsan ve iki kiloyu da kar saysan ve çizelgende olduğu gibi bu ay diyete başladığını kabul etsen,
sana 2,5 ay gibi bir süre kalıyor, ki bu da haftada 1,4 kilo demektir. Ulaşılmayacak bir hedef değil, hele ki senin gibi sabah bisikletini , öğleden sonra platesini , akşam yürüyüşünü aksatmayan düzenli bir hatun için
Yaa bismillah kolay gelsin :13:

çok iyisin ylnzeskici dostum
sen de olmasan......
ben 3 kilo da olsa mutlu olacaktım ama 2 beni çok üzdü
moralim çok bozuk ama karnım tok neyse ki anlarsın ya şşşşııışşşttt

çok iyisin ylnzeskici dostum
sen de olmasan......
ben 3 kilo da olsa mutlu olacaktım ama 2 beni çok üzdü
moralim çok bozuk ama karnım tok neyse ki anlarsın ya şşşşııışşşttt

Bozma moralini canım arkadaşım
bir de şu tarafından bak ; bu bir ayda kalori sayımı yapmasaydın, kendisi sınırlamasaydın yeri geldiğinde miden kazınsa da dirayetli olmaya çalışmasaydın ne olacaktı ???

a) O iki kiloyu da verememiş olmayacak mıydın

b) Gerektiğinde yeme konusunda kendini dizginleyebileceğine olan inancın zayıflamayacak mıydı

c) Bugün tartıda 69 yerine 74-75 leri görme ihtimalin artmayacak mıydı

d) hepsi

O yüzden şu an düşük de gelse o iki kiloyu kar say ve arttırmak için yeniden motivasyonunu kazanmaya bak...
derim ben nacizane
Gene çok uzun oldu yaa, biri bana mesaj yazacağım zaman dur desin, ya da bana özel karakter sınırlaması falan getirsinler bariii

of of of bugun kayinvalidem icli kofte yapti iki gidim bile yesem anca kilomu koruycam benim diyet haftaya pazartesiye kaldi siksamda neler getirmis neler o gidince kalanlarida dagitcam hem haftaya esimde istanbula isine basliyo kimse kalmaz kaynvalidemlerde doner

e biraz ye bari canım yaa, alt tarafı bir hafta. kaç kilo alabilirsin ki ?
Onlar gidip eşin de işine başlayınca senin hayatın daha bir düzene girer , telafi edersin
sıkma canını ...

Merhaba kızlar bende bu diyete başlamak istiyorum yaza düğünüm var şu 5 kg fazlalığımdan kurtulmam lazım
göbekli gelin olmak istemiyorum

Merhaba kızlar bende bu diyete başlamak istiyorum yaza düğünüm var şu 5 kg fazlalığımdan kurtulmam lazım
göbekli gelin olmak istemiyorum

Aramıza hoşgeldiniz.
göbekli gelin olmamanız konusunda söz veremeyiz ama yaza kadar bu diyetle 5 kilo verebileceğiniz kesin :)
( Vücut kilo kaybederken bizim gözümüze en çok batan yerimizden değil , bir bütün olarak tamamından vermeyi tercih ediyor, o nedenle göbek yağlarınızı eritmek için egzersiz yapmanızı öneririm )
İnşallah hedefinize ulaşır güzel bir gelin olursunuz

Selamlar ayça hanımın ayda 8 kilo diyetini yapıyorum
ancak 5 kilo verebildim hiç yoktan iyidir gözüyle bakıcam artık
acaba haftada 3.5 kilo olan diyeti yapan varmı yazabilirmi lütfen bu arada adım seda :))

Selamlar ayça hanımın ayda 8 kilo diyetini yapıyorum
ancak 5 kilo verebildim hiç yoktan iyidir gözüyle bakıcam artık
acaba haftada 3.5 kilo olan diyeti yapan varmı yazabilirmi lütfen bu arada adım seda :))

Aramıza hoşgeldiniz iyi geceler :))

Ben 39 yaş, 1,70 boy, 80 kilo ile 14 ocakta başlayıp 1 ay boyunca haftada 3,5 kilo diyetini yaptım ve toplam da sadece 4,2 kilo verebildim ( halbuki diyet listesine göre en az 14 kilo vermem gerekirdi :26:) son 13 gününde spor da yaptım, günde 1 kez 40-45 dk arası 5 / 5.5 km hızda koşu bandında yürüyüş...

11 şubattan buyana ayda 8 kilo listesine başladım ve devam ediyorum, bugün itibariyle 4 kilodan fazla verdim. Hergün aksatmadan spor yaptım ve sporumun adedini ve süresini ciddii artırdım, günde 2 kez 90 dk 5 / 5.5 km hızda koşu bandında yürüyüş !!!
Tabii listedeki bazı kalemleri uygulamıyorum , örneğin her öğlen et , ara öğünde tost gibi... Bununla beraber tam 1 haftadır günde en az 1 öğün lahana çorbası yemeye özen gösteriyorum, tarifi geçtiğimiz günlerde xc9 arkadaşımız tarafından paylaşılmıştı bakabilirsiniz...

Tüm bunlar bir yana ; ben size sadece şunu söylemek istiyorum ; bu diyet listeleri herkesin yaşı/boyu/kilosu/fiziksel aktivite yoğunluğu/yeme alışkanlığı/bazal metabolizma hızı vs gibi faktörler gözardı edilerek hazırlanıyor. O nedenle verilen baz sürede verilen hedef kilo kaybı herkes için geçerli değil olamaz da, bu sadece bizi hevese getiren bir hesap ( aa 1 ayda 8 kilo verirsem yaza kadar 24 kilo ohh 38 beden bikininin içine rahatlıkla girerim oleyyyy durumu )
Neden ?
Çünkü ; benim yaşımda , benim boyumda 110 kilo birini düşünün.
Bu insan normal beslenmesinde günde en az 8-10 dilim ekmek yiyordur değil mi ( doyabilmek için ) Ee listede o kadar ekmek yook ?
Öğlen ve akşam öğünlerinde mutlaka pilav makarna türü gıdalar tüketiyordur , eee listede bunlar hiç yook ?
Şimdi ben 80 kilo ile başlarken günde sadece sabah kahvaltılarında 2 dilim ekmek yiyen, diğer öğünlerde hiç ekmek yemeyen bir insandım,
Ayrıca pilav ya da makarna yediğim öğünde başka hiçbişey yemeyen bir insandım
Aynı diyet listesini uyguladığımızı varsayarsak , benimle onun kilo kaybı aynı olabilir mi sizce bu mümkün mü ???

Diyeceğim o ki; yediklerinizi bir listeyle çerçeveleyip o listeyi yapan kişinin söylediği rakamların herkes için geçerli olduğu fikrine kapılmak yerine, kendi vücudunuza uygun kalori hesabı yaparak zayıflamanızdır.

Dilerim hedefinize ulaşırsınız, Kolay gelsin...

evet canım cok haklısın ben mesela haftada 3,5 uyguluyorum gunde yarım kılo eder ben 100 gr cıvaru kaybedıyorum mesela ama bu benı cok mutlu edıyor tartıya cıkınca 100 de olsa eksık cıkmak cok guzel

merhaba seva bu topiği açan sen olduğun için sana soracağım ayda sahiden 8 kilo verdirdi mi bu diyet?toplamda kaç kilo verdin?ya da bu diyete uyupta 8 kilo veren var mı?

canım bu topiği yeni açmadım 24-12-2011 o zamandan bu güne kadar o kadar çok bayanlar yaptıki bu diyeti hepsinin nasıl bi netice aldığını hatırlamam mümkün deyil bazıları çopuk yorulub yarı yolda bıraktılar diyetiamma aralarında diyete harfiyen uyan ve 1 ay içinde tam 7 kilo 9 kilo verenler bile oldu her kesin metobalizması farklı olduğu için sonuçlarda farklı ola biliyor bana gelince topiği yeni açtığımda 1 ayda 6.500 vere bilmişdim ne yazık ki hastalandım bi ara diyete devam edemedim ve iştah diyilen o canavarın yardımıyla kilolarımı geri aldım

Son düzenleme:

super bi hesablaşma şiir gibi olmuşofff ne diye bilirim ki cnım inş hepimiz sağlıklı bi şekilde gözeleşir zayıflarız

merhaba günay ,sana 2 tane sorum olacak ,

1. : kellogs nedir?

2. :selüliti nasıl savacaz var mı sahiden öyle bir kür?

şiir gibi yazıyon valla
oku oku huzur bul..bende moral istiyorum.çok canım sıkkın.regl oldum cumartesi.pazar günüde aç karna 65.4 geldim(5 günde 1 kilo vererek 65 olmuştum)
bugün ise 65.7 olmuşum.

şimdi dürüst olmak istiyorum.ben pazartesi başladım cumaya kadar 1 kiloyu verdim.cumartesi ve pazarda normal beslendim.kilomu dengede tutmak adına yinede yediklerimin kalorisini 2000 den fazla arttırmadım.benim hesaplamamda günlük 2000 yiyebilirsin diyordu.ama 1 ayda vereceksem bu 6 kiloyu 975 yemen lazım dedi cetvelcik.yani şimdi cumt ve pazar normal dengeyi sagladıgım kaloriyi yedim diye mi yoksa regl oldum diye mi bu 700 gr geldi bana:44:

merhaba günay ,sana 2 tane sorum olacak ,

1. : kellogs nedir?

2. :selüliti nasıl savacaz var mı sahiden öyle bir kür?

ebru sallı ıle selulıt savar dvd alcaksın 21 gun duzenlı pılates yapcaksın bıde super karın var tabı sonra rutıne oturtup haftada 2-3 pılatese devam 1gun selulıt bırgun super karın yapabılrısen bıde pılates2 dvd sı yap bak kılolar gıderken nasıl sıkı olcaksın emzırırken kılo kaybı olmadıgı halde haftada 1 pılatesle ınceldım oyuzden bu kurlerde her gun yapıyorken ıse yarıyacak emınım dun gec geldım oglusu uyut felan zaman ayıramadım ama bu aksam selulıt kurune baslıycam ıns. sonrada super karın sonrada eskı duzenıme doncem haftada 2-3 pılatese

ülker special k canım hanı su müsli gevrekler yarım yaglı sutle yıyorum ama sut sevmeyenler yogurtlada tuketıyormus nestle nesfitde aynı işi goruyor ben tesaduf kellogsla basladım onla devam ettım

ebru şallının platesini ben yapamıyorum ya.heveslendim eşimle indirdik platesini ama çok zorlandım.plates topu bile aldım bir hevesle başladım.yapamayınca bıraktım.ama burada spora gidiyorum.plates yapmaya geçen hafta başladım.30 dkkada canımızı çıkardı

müsli gevrekler çok kalorili değil mi?

ben bugün haftada 3,5 kilo diyetini yapmaya başlıyorum bugün.ama haftada mı ayda mı?haftada yazıyor ama yanlış mı yazmışlar acaba?

evet canım cok haklısın ben mesela haftada 3,5 uyguluyorum gunde yarım kılo eder ben 100 gr cıvaru kaybedıyorum mesela ama bu benı cok mutlu edıyor tartıya cıkınca 100 de olsa eksık cıkmak cok guzel

Sen ne diyosun :)))
Ben bir ara üstümdeki eşofmanlar kaç gram ediyordur acaba çıkarsam mı diye bile düşünmüştüm

super bi hesablaşma şiir gibi olmuşofff ne diye bilirim ki cnım inş hepimiz sağlıklı bi şekilde gözeleşir zayıflarız

Ben geceleri erken yatamıyorum oturup böyle şeylerle uğraşıyorum işte
İnşallahh o günleri göreyim o zaman da vücuduma methiyeler yazıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…