İnşallah canım benimİnşallah bi an önce herşey yoluna girer canım
Öyle miii@SebastianCheesecake bizi sevmiomuş
Çok sağol canım,normalde iyiyim toparladım epey,şişlikte bayağı bir azaldı,ne makbule geçer varya çok sağol aldım içecem hemen .Abla geçmiş olsun. Hemen toparlarsın umarım. Yenice mercimek çorbası yaptım. Gönderiyorum
Önemli birşey değildir umarım,yardımcı olabileceğimiz bir durumsa her zaman yanındayız.Oğlumla ilgili sıkıntılar var canım
Teşekkür ederim ablacımÖnemli birşey değildir umarım,yardımcı olabileceğimiz bir durumsa her zaman yanındayız.
Kız bozam dedi ki en çok beni seviyosun di mi?
Yani herkesi seviyorum sen anla
ya kıyamamOğlumla ilgili sıkıntılar var canım
yuvarlak cvp verdiÖyle miii
Rica ederim canısı,bizler buradayız biliyorsun.Teşekkür ederim ablacım
Dualarımdasınızz kuzum benimCanım dün ilk defa değişim düşündüm ama bu problem dışında okulundan sınıfından öğretmeninden çok memnun. Koparmak istemiyorum çok da başarılı bunu etkilemek istemiyorum
İnşallah düzelir duanı bekliyorum
Oh iyi şükür, ben de hediye aldım ama yeni yıl için deyil, izinde vermek için, hediye vermeyi çok seviyorumSelamlar hanımlar şimdi geldim eve çok yoruldum,dikişler cumaya kaldı 2 tanesi az kalmış düzelmeye.
Yoğurt yiyom şimdi çok açıktım çorbası olan varsa fırlatsın ekrandan bana içimm.
Avm keyfi yaptım hediye aldım,çok zorlandım bu sefer fiatlar tam uçuk olmuş,neyse buldum aldım herkese.
Toplanıp okulu basalımÖnemli birşey değildir umarım,yardımcı olabileceğimiz bir durumsa her zaman yanındayız.
Eline emeğine yüreğine sağlıkTakmaması mümkün değil canım o yaşlarda. Anlatıyor olması çözüm arıyor demektir, çok güzel. Arada dengeyi kurmak önemli, yolu gösterip çözümü ona bırakmak lazım aslında. Allah cümlemizin evladını iyi insanlarla karşılaştırsın ama hayatı boyunca mutlaka bir yerlerde zorba insanlarla karşılaşacaklar. Hakkını/kendini savunmayı öğrenmesi lazım. Sen bir yandan ‘hiçkimsenin seni üzmesine önem verme, huzursuz ortamlarda bulunma, seni üzen çocuklarla arkadaşlık yapmak zorunda değilsin’i aşılamaya çalışırken diğer tarafın da ‘başkasında olan herşey sende olamaz, her zaman en başarılı/en hızlı/en güzel/en … sen olamazsın, bazen kaybedebiliriz, bak ben de şunu yaptım ama yeterince başarılı olamadım sonra daha çok çalıştım ve sonunda başardım’ gibi cümlelerle desteklemesi lazım çocuğunu.
Biz, nispeten üst düzey gelire sahip insanların olduğu bir muhitte yaşıyoruz. Bir gün çocuğumu parka çıkarttığımda, aynı katta oturduğumuz -ama malum komşuluk yok artık büyük şehirlerde, heleki pandemiden sonra- 7-8 yaşlarında bir erkek çocukla babannesi vardı. Çocuklar halı sahada, benimki topa vurmaya çalışıyor, koşturuyorlar bende o arada kadınla sohbet ediyorum. Tam bir hanımefendi. Gelini, oğlu çalıştığı için okuldan torunu alıp ebeveynleri gelene kadar onların evinde kaldığını anlatıyor. Sonra kızımın ağladığını fark ettim. Erkek çocuk kızıma ‘sen yapamazsın ki, kızlar yapamaz, kızlar güçlü değil’ gibi cümleler kuruyor. Sinirden vücudum karıncalandı. O yaşta bir çocuk bunları nerden öğrenebilir? Gözümün önünde ‘aslan oğlum, kız gibi ağlama, kızlar güçsüz olur sen yaparsın’ gibi cümleler kuran babası geldi (önyargı evet, çünkü bir başkasından öğrense bile ailesinin müdahale etmesi gerektiğine inanıyorum). Babane susturmaya çalışıyor, daha çok bağırıyor, benimki ağlıyor. Kızımın kulağına eğildim ve ‘gözyaşlarını silip parende atar mısın?’ dedim. Benimki çimlerin üstünde taklacı güvercin gibi süzüldü. Sonra çocuğa bakıp ’hadi bakalım güçlü çocuk, bir parende de sen at’ dedim. Önce ‘daha güzel yaparım ama yapmak istemiyorum’ dedi uyanıksonra ikna olmadığımı görünce yaptı, un çuvalı gibi yuvarlandı yerde. ‘Bak gördün mü, erkekler de kızlar gibi herşeyi yapamayabilir. Eğer çok çalışırsan güzel parendeler atarsın, benim kızımda çok çalışırsa çok güzel top oynayabilir’ dedim. Ben çocuğa hayatının dersini verdiğimi düşünürken, arkamızdan kızıma ‘senin bisikletinin tekerlerini patlatıcam’ diye bağırıyordu. Çok kızdım ama en çok üzüldüm arkadaşım. Bazen işten, güçten çocuklarla ilgilenmiyor bazı aileler. Ya da eksiklerini tamamlamayı, ihtiyaçlarını gidermeyi, yemeğini hazırlayıp güzel kıyafetler giydirmeyi doğru ebeveynlik sanıyorlar. İletişim, paylaşım, gönül bağı olmadan vazife oluyor bu iş. O yüzden üzülme çocuğum bana anlatıyor diye sakın. Ne çok yazdım
Bende çok severim hediye işini,fiatlar uçmuş resmen.Oh iyi şükür, ben de hediye aldım ama yeni yıl için deyil, izinde vermek için, hediye vermeyi çok seviyorum
Elebaşı benim ona göre,severim kavga etmeyi iyide dalarımToplanıp okulu basalım
Ben senin arkandayımBende çok severim hediye işini,fiatlar uçmuş resmen.
Elebaşı benim ona göre,severim kavga etmeyi iyide dalarım
Teşekkür ederim canımGeçmiş olsun
Teşekkür ederim canımGeçmiş olsun canım
Teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun canım inşallah temiz çıkar sonuçların
Teşekkür ederim kaptanımAfiyet olsun canim❤
Afiyet olsun canim ❤
Gecmis olsun canim sonuclarin temiz cikar inşallah
Afiyet olsun canim❤
İnşallah canım sağolasınSonuç iyi çıkar inşallah canım
Hayırdır canım inşallah önemli bir şey yoktur.Oğlumla ilgili sıkıntılar var canım
Uçuyoruz hemen atla süpürgemeBen senin arkandayım
Hayırdır ne oldu saracım.Teşekkür ederim canım
Teşekkür ederim canım
Teşekkür ederim canım
Teşekkür ederim kaptanım
İnşallah canım sağolasın
Ben mutlu olayim diye miOlur mu canım en çok seviyorum tabisen mutlu ol
Bu gün iki gün çok önemli kaptanımCordelia
Hallederiz
Bar_na
fesang
pastelfit
minerva1988
D u t
Hadi canlarim,bastirin. Yarin persembe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?