Sadece Kırmızı et degil tavuk balık bakliyat yemek lazımferrum fort mu? odur. ama süt ve süt ürünleri ve kahve- çayla arası açık olsun canım. canım tatlı istediğinde azcık tahin pekmez ye. bir de hibisküs çayında demir var. ama ölçülü içersin.
tiroid önemli bir sorun. metabolizmayla ilgili. sürekli ilaç kullanmak zorunda kalırsın. ama glutensiz beslenmeyle çözümlersin. yapan var. bir de piyasadaki roll on ları kullanma. tenine parfüm ve deodorant sıkma. duş jelleri bile kimsayal. tiroid sorunlarına yol açıyor. paketli ürünler vs.
ben de ramazanda beslenmemi bozdum. bozuktu daha da bozdum
demir takviyesi kullanman ve çok sıkı perhiz yapman lazım. madem öyle çay-kahve içmemen lazım kuzum. seninki ileri derece. demir hapı kullanmakla hemen yükselmiyor. uzun bir tedavi süreci bu. bazı besinleri tüketmemek ve bazı besinleri de beslenmeye düzenli dahil etmek gerekli.
kan pıhtılaşması sıkıntılı bir durum. doktorun ne diyor? belirli aralıklarla kan değerine göre kan sulandırıcı alman gerekli. onun dışında kan sulandırıcı besinler tüketmen gerekli. mesela yaz geliyor. kiraz kan sulandırıcıdır. ama bu yıl kilosu kaç TL olur bilemem
demir, hücrelere oksijen taşınması için gerekli bir elementtir. kalp kasının kasılması için gerekli vs. yani hayati önemi var.
geçmiş olsun
benim de ferritin sıkıntılı. yani depo demir. gerçi demir de ne halde bilmiyorum. saçlar elime geliyorayıptır söylemesi kırmızı et de yiyorum düzenli. limonlu yeşil salata, yumurta, hurma vs. anlamadım gitti. ama kahve ve yeşil çay içiyorum başka.
Teşekkür ederim sultanim. ❤Güle güle kullan canım.
Nasıl yaptın sayfayı öyle
tabi diğerleri de lazım ama kırmızı et, içinde en çok demir bulunduran besin.Sadece Kırmızı et degil tavuk balık bakliyat yemek lazım
Havuç kırmızı kapya biber kırmızılı olan çok kan yapıcı karpuz çilek kiraz domates felan Brüksel lahana da kan yapıcı okumuşum k vitaöşn var onda sevmeye başladim
Nasıl böyle yapılıyor ben de yapayım
Ay çok heves ettim ne güzel bir menü paylaşımı olmuş ya masallah
Paylaşıyoruz evet. Beni, zipzip ve cordelia kaptanları etiketlersin
Anemi dedi işte doktorWilma11 dogru beslenmek dışında vücudunun demiri almasına engel bir rahatsızlığın ya da genetik bir durumun olup olmadığını da kontrol ettirmen lazım. Yazdığın değer normal değil çünkü, eksi.
Nasıl yaptın sayfayı öyle
Nasıl böyle yapılıyor ben de yapayım
Teşekkür ederimAy çok heves ettim ne güzel bir menü paylaşımı olmuş ya masallah
demir takviyesi ve beslenmeyle çözersin. bir tanıdığım akdeniz anemisi. zamanında çok demir tedavisi görmüş. sonra doktor yeter artık demiş. beslenmeyle çöz. çünkü bu haplar da zararlı. kırmızı eti ve diğer demir içerikli besinleri düzenli yer. maşallah şimdi demiri ve ferritin benden çok yüksek.Anemi dedi işte doktor
Sonra arttırdım 15 e çıkardim
İlaç kullandim
Sağlıklı beslenmeye çalıştım
Şimdi de tahil yapmam lazım bayadir yapmadim gidicem doktora sira alıp
ohhh ziyafet çek kendine canım. keyfini çıkar. tatlı yeme, lavaşı da fazla yeme yeter. hoş vakit geçirEşim akşam yemeğine çıkardıiyi ki msj attık hafta sonu kalabalık olur çocuklarla diye erken anneler günü kutlaması. Melihin köprüye çıkacağım akşam haberlerine yetismesede sabaha yetisirim
Afiyet olsun canim06 Mayıs 2022
sabah 12.00
sucuklu kaşarlı omlet
7 zeytin
nutella
domates salatalık kapya biber
tandır ekmeği (lavaşı yani)
ara 16.00
1 portakal bol tarçınlı
akşam 19.00
2 kepçe yoğurtlu kırık yarma çorbası
3 köfte+ 2 yk patates
yeşil salata
1 dilim tbe
akşam yeşil çay ya da hibisküs çayı içerim.
bilekliği takmadım. kaç adım attım bilmiyorum.Zipzip- Cordelia North River
Izgara yiyeceğim canim zaten ama saat olarak geç kaldıohhh ziyafet çek kendine canım. keyfini çıkar. tatlı yeme, lavaşı da fazla yeme yeter. hoş vakit geçir
Geçmiş olsun canimtansiyonum yükseldi bugün. gerildim biraz ondan mı bilmiyorum. beslenmem çok absurt son zamanlarda. akşam üzeri limon suyu ve melisa çayı içtim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?