Canim cok gecmis olsun.Kalp atislarin bir anda mi yukseldi? Yani otururken, hareket etmezken ki kalp atislarin mi bunlar? Yoksa yuruyus, ev isi vs bir seyler mi yapiyordun?
Birde duzensizlik var mi kalp atislarinda? Mesela kalp atislarin 100diyelim, sonra bir anda 140a cikti, bir saniye sonra 80e indi gibi?Bunu olcebilme ihtimalin var mi akilli saat vs ile? Birde daha onceden boyle bir sey gozlemlememis miydin,yoksa yeni mi oluyor?
Dakikada 150nin uzerindeki kalp atislari olagandisi.Kalbin ritmiyle ilgili bir problem olabilir.Tasikardi ya da afib dedigimiz duzensiz kalp ritmi olabilir.Kalp atislarin hizlandiginda , kendini bir anda halsiz hissediyor musun? Gogsunde agri var mi?Nefesin kesiliyor mu? Bayilacak kadar kotu hissediyor musun?
Kalp ile ilgili durumlar sakaya gelmez.Benim tavsiyem en kisa zamanda doktora gorunmen canim.Hastanede kan tahlilleri,Ekg-ecg yaparlar.Ya da holter ile kalbin nasil calistigini gozlemlerler.Uygun gorurse doktor eko ister(echocardiogram) yani kalp ultrasonu.Ve bir sorun var mi yok mu ortaya cikar guzelim.Lutfen ihmal etme, bu onemli bir durum…
Aaa yeseydiniz kaptanim, oldu mu simdi
Canim lutfen pazartesi ve cuma tartilarimiz cok yaklasti.Takim sorumlulugumuzda var.Ben inaniyorum toparlayacagiz beraber.Onumuzdeki gunleri hafif gecirip telafi ederiz.