- 7 Ocak 2016
- 10.350
- 49.944
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
Siz iyi niyetlisiniz o yüzden çoook daha fazla üzülmemek için bir daha görüşmeyinAslında yüz göz olmadım öyle mıç mıç bir arkadaşlık dostluk değil öyle zaten ben hoşlanmıyorum iyi günlerimizde birlikte gezdiğimiz onların kötü günlerinde yanında olmam hepsi bu
Allahım hiçbir anneye böyle acı yaşatmasınDegişikmiş gerçekten bak benim yeğenim 9 yaşını bırak anne karnında öldü dünyaya geldi yüzünü gördüm çok acı içim acıyorkiyafetlerini kardeşim görmesin diye evden kaçırdık annemin gardolabina koyduk kardeşim valizini istiyor boş olarak bebeğin doğum kiyafetleri valizdeydi erken dogum olursa diye hazirlamistik çıkarıp valizi boşaltmaya vermeye elim ermiyor açamıyorum
Başınız sağ olsun.Elti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok
Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten
Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
Aminn arkadaşımın çocuğu da atlattı çok şükür uzun ömürlü olsun yavrularımız inşallahÇok şükür bitti gitti. Çok iyi şuan da. Allah bir daha göstermesin inşallah.
Sizde eltiye ve görümceye takılmayın. Zorunlu akrabalık neticede
Aminn AminnAllahım hiçbir anneye böyle acı yaşatmasın
Sağolun norrmalde öyle laf sokmalı paylaşımlar yapmayı hiç sevmem ama paylaşma isteği doğdu içimdeBaşınız sağ olsun.
Eltinizle ya da gorumcenizle anlaşmak zorunda değilsiniz. Kardeş gibi olmak zorunda da değilsiniz. Onlar için de bu böyle çünkü kardeş değilsiniz. Samimi olmazsınız olur biter.
İnstadan ordan burdan laf sokmaniza bile gerek yoktu. Herkes ne yaptığını ne yapmadığını bilir.
Ah ah ne denir ki?Bak sana daha vicdani olmayan birini anlatayım, yeğeni öldü 9 yaşında ve kız daha 40i bile çıkmadan şarkılı durumlar atti, kızının doğum gününü kutladı onu attı
Kesinlikle öyle, abisinin yengesinin sosyal medyası yok çok şükür göremezler ama çok yazık gerçektenAh ah ne denir ki?
Rabbim hepimizi merhametli insanlarla karşılaştırsın, böyle insanlar da bizden uzak olsun
Kimse kusura bakmasın bunlar insan olamaz
Sağolun beni anladınız teşekkür ediyorumBasiniz sagolsun
Bence gayet normal bi tepki, islerine gelince biz aileyiz biz kardesiz diyen insan bi zahmet aile gibi kardes gibi aciyida paylassin.
Öncelikle eltinizin ya da görümcenizin sizin çok yakınınız, kardeşiniz olduğu fikrinden vazgeçin. Elti ya da görümce dediğimiz insanlar, 25-30 yaşımızda hayatımıza eşimizle evlendik diye giren, öncesinde bizimle hiçbir ilgisi olmayan kişiler. Tanışırsınız, baktınız enerjiniz tutuyor, arkadaş olursunuz, ne mutlu size. Ama öyle olmuyorsa da beklentiye girmezsiniz. Sizin kardeşinizin, canınızın ciğerinizin evladı gitmiş, Elti veya görümcenin bu acıyı sizinle aynı derecede yaşamasını beklemeyin. Yetişkin bireylersiniz, instagramdan ordan burdan engellemeye laf sokmaya da hiç gerek yok. Mesafeyi koyarsınız olur biterElti veya görümce ile arası iyi olmayanlar nasıl baş ediyorsunuz ne yapıyorsunuz? Çok iyiydik kardeş gibiydik ama asla öyle olmadığını anladım sildim engelledim ikisini de insan ister istemez üzülüyor arası iyi olmayanlar kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? İçten içe sorguluyorum nasıl bunca sene anlayamadım karşılıksız fedakarlıklarım ne kadar aptalmışım diyorum kendime ... Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok
Detay : Kardeşimin bebeğini kaybettik Ben hastanede iken telefonla aradi eltim konuşacak durumda olmadığımı söyledim ben olsam ya hastaneye koşardım yanına ya da cenaze günü eşimle piknikte story atmazdım. Ben instadan story attım zor günümde yanımda olmayanları sileceğim ile ilgili bir story ertesi gün geldi bana elimi tuttu falan benim yapabileceğim bir şey var mı diye ya sen yapacağını yaptın zaten
Sonra bi 20 gün geçti bir tanıdığımız yakınımızın babası öldü eltim bana gelecek misin akşam başsağlığına gideceğiz dedi daha henüz 2.akşami ölen kişinin hayır gelmeyeceğim dedim görümcem ve eltim ikisi gitti beraber beni aptal yerine mi koyuyorlar dedim kendi kendime
Aminn teşekkür ediyorum.Öncelikle eltinizin ya da görümcenizin sizin çok yakınınız, kardeşiniz olduğu fikrinden vazgeçin. Elti ya da görümce dediğimiz insanlar, 25-30 yaşımızda hayatımıza eşimizle evlendik diye giren, öncesinde bizimle hiçbir ilgisi olmayan kişiler. Tanışırsınız, baktınız enerjiniz tutuyor, arkadaş olursunuz, ne mutlu size. Ama öyle olmuyorsa da beklentiye girmezsiniz. Sizin kardeşinizin, canınızın ciğerinizin evladı gitmiş, Elti veya görümcenin bu acıyı sizinle aynı derecede yaşamasını beklemeyin. Yetişkin bireylersiniz, instagramdan ordan burdan engellemeye laf sokmaya da hiç gerek yok. Mesafeyi koyarsınız olur biter
Kardeşinizin başı sağolsun çok çok üzüldüm. Rabbim tüm bebekleri korusun anasına babasına bağışlasın
Ayy ne çok görümce eltiYani ben çok eksikliklerini yaşamıyorum şahsen. Bir eltimle pek gorusmeyiz merhaba merhaba. Diğeriyle daha çok muhabbet ederiz birbirimizi gördüğümüz zamanlarda ama. Gorumcemin birisiyle nankörlük ve sinsilikleri nedeniyle numarasıni silmek suretiyle gorusmuyorum. Kendime yaptığım en büyük iyilik. Diğer görümcemi severim onunla görüşür konuşuruz. Hiç zorluk olmuyor ama şoyle hepimiz zaten birbirimizden uzaktayiz bundan kaynaklı olabilir. Sadece o hiç gorusmedigim gorumcemle aynı ortama girmeyi tercih etmiyorum ama bu da yine zor olmuyor. Hele benim açımdan hiçabisini yeğenini goremeyen o bana göre hava hoş. Pek hoş hatta
Ayy ne çok görümce eltiAllah kolaylık versin cümlemize
Ayy uzak olsunlar aman ne kadar uzak o kadar iyi derlerdi inanmazdım öyleymişAmin cümlemize. Bizde herkes birbirinden uzakta olduğu için problem olmuyor ama yakın olsak görüşmek istemesek sıkıntı olabilirdi.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum.Görümcemi ablam gibi görür ve severim hiç
kırılmadım kendisinden.
Eltimle ne samimiyiz ne kötü.
Çok nadir telefonlaşırız, görüştüğümüzde güzel muhabbet ederiz.
Hepimiz ayrı şehirlerdeyiz.
Kardeşimin hastalığı veya cenazesi olsa ikisinden de yakın ilgi beklemem.
Bana ‘geçmiş olsun’ demeleri benim için yeterli olur.
Oğlum, eşim, kardeşim, yeğenim, annem-babam, kayınvalidem-kayınpederim ve iki dayım dışında kimse için fedakarlık yapmam, her dertlerine koşmam.
Fazla samimiyet, tez ayrılık,
Fazla fedakarlık, çokça cefakarlık getirir.
İnsan ilişkilerinde hele de akrabalık ilişkilerinde dengeli olmak en güzeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?