Eltimin istekleri..

Kimseyle tartışmak ya da kimseyi kırmak değil niyetim ama konuda bir kaç yorum gördüm, elti adayının vücudunun altından olup olmadığını soran. (O kadar hoşuma gitmedi ki, yazamadım bile.)

Anlayamadığım şu, altından olsa herşeyi isteme hakkı olacak, değilse otursun oturduğu yere mi? İnsana kadın/erkek, güzel/çirkin olmasından bağımsız olarak, sadece insan olduğu için değer veriyor olsak, bu tabirler gündelik dilimize yerleşmiş olmazdı.

5 bin butcemi asar su aralikta begenin dersin olur biter. Sorun gelinde degil kayninda. Madem durumunuz yok erteleyelim dugunu bizimde durumumuz yok. Yokluk icinde biseyler yapmaya çalışıyoruz. Abim annem babam ugrasiyolar borc icinde biseyler almaya. Durumunuz ve durumumuzu toparlayalim oyle evlenelim yoksa borc icinde evlenir sikinti çekeriz desin. Yada mesela her dedigine olur demesin. Kinaya durumunuz yoksa kina yapmayalim bende karsilayamicam. 5 binlik koltuk butcesi fazla o kadar veremeyiz. Gibi gibi sinirlar cizsin. Kiz nasil goz korkutmussa kayniniz her dedigine okey

Kızın göz korkutması değilki enayiyi bulmuş kullanıyo işte .. Si... bildiği kadar s.. Çalışıyo kız benim kaynımı afedersnz qma direk öle yapıyo kaynım da aşık hep onu koruyo asıl kendi ailesini yoldurmak istemez millet bu kız tarafını koruyo yokmuş işte paraları diyo.
Sorun şu ki kimsede para yok. Herkes trink para saymayacak zaten. Herkes taksit borç işi ile alacak qma benim salak kaynım malesef beyinszleşmiiş Kızın aşkındsn bunları göremiyor söylersek de küsüyor

Evlenmeye parasi olmayan insanlar evlenince nasil gecimecek peki???
Siz de yapmak zorunda degilsiniz nasil kiz evi elimizde yok diyorsa siz de elimizde ancak bu var deyin. Kabulmediyorsan bu etmiyorsan keyfin bilir deyin tipis tipis ikna olurlar.

Sorun orda ya. Kiz tarafi erkek tarafina deger verseydi kendilerinin yapamadiklarini karsi taraftan beklemezdi veya en azindan abartmadan isteklerde bulunur. Biz Evlenirken iki tarafinda incinmemesine cok gayret ettik. Yok tektas felan filan bunlar bos isler. Önemli olan aile baglarina saglam temel atmak. Tek tas her zaman alinir.

Evlenmeye parasi olmayan insanlar evlenince nasil gecimecek peki???
Siz de yapmak zorunda degilsiniz nasil kiz evi elimizde yok diyorsa siz de elimizde ancak bu var deyin. Kabulmediyorsan bu etmiyorsan keyfin bilir deyin tipis tipis ikna olurlar.

Bu mantık saçma bence evlnmeye parası olmayan evini nasıl geçindirecek mantığı kaynımın aylık maaş 3 bin bi de arada bi iki arabası var onuda alıp satıyo aylık en az beş bin kazanıyo kız da alıyo iki bin aylık yanigeçinirler ama evlilik için 50 bin tl en az hazır parası olması lazım kişinin .

Bncede bikadın gerçkten sevgilisini nişanlısını yada herneyse gerçkten düşünüyorsa eşit dsvranır yüklenmeye çalışmaz üzülür fazlasını istemez fedakarlık yapar ama bu kız da yok. Bi de kaynıma sen annene oraya buraya sürekli para verion nasıl batmıyorsun diyormuş. Batacak parası bol sanki ..

Asil sacmalik bir yuva kurmak icin 50.000 tl den fazla para gerekmesi degil mi? Bende Minimalist degilim ama o kadar insani borca sokacagima pahali koltuk takimin olmasin. Daha iyi bence

Ben konudan bağımsız olarak, kullanılan tabirlere dair yorum yapmıştım.

Konu hakkındaki fikrim de daha önce belirttiğim gibi, evlenecek kişilerin kendi masraflarını karşılamaları ve her iki aileye de yük olmamaları gerektiği yönünde. Kız ya da erkek, bir tarafın öteki taraftan beklentilerinin çok olması apayrı bir haksızlık. Ama bu konuda istisnai bir durum var, evlenecek kayın konu sahibi ve eşi evlenirken maddi yardımda bulunmuş. Bu durumda en azından ona denk gelecek bir maddi yardımda bulunmaları şart.

Bizim maddi durumumuz iyi olduğu halde özellikle pahalı modeller seçmedim 3,5 bine de çok güzel modeller vardı çünkü. Kaynınız kendi parasıyla ödeyecekse buyrun ödesin bence siz bu işe hiç karışmayın eşinizide biraz geri adımda durması için ikna edin. Kimse parasını kolay kazanmıyo bu zamanda.

Acaba bizde mi sorun var nasil yaptiriyorlar boyle her istediklerini valla benim 5tane kaynim var dugunumde ceyregi bile zor taktilar .

Paraları yoksa evlenmesinler birazcık ertelesinler. Yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun. Sizin yerinizde olsam düğünde takacağım takıyı alırım bir de ev hediyesi (makulünden) o kadar. Siz yaptıkça kimse size çok sağolun abi yenge demeyecek dahası kötü olduğunuzla kalırsınız. Size tavsiyem hiç bir şeye karışmayın. Bu kadar olayın içinde olma sebebiniz maddiyatınız mı bir? Yani eşinle kardeşi aynı işi yapıp aynı parayı mı kazanıyorlar?

Asil sacmalik bir yuva kurmak icin 50.000 tl den fazla para gerekmesi degil mi? Bende Minimalist degilim ama o kadar insani borca sokacagima pahali koltuk takimin olmasin. Daha iyi bence

Off valla fıttırcam arrtık ya .
Yine kayınpeder ve yeni eşi bize gelecekmş eltinin ailesi ile öle konuşmk için .
Ofyq daha geçen geldiler vallahi çıldrcam. .
Ikisinisw sevmiyorum evime gelsin istemiyprum sürekli gelşyolar vallahi fıttırcam. Bi de bşka şehirde oturuyolar bu izmir sıcağında Bi de bunları çek 3 4 gün

Abo yani bu konu bir süre caninizi sıkacak gibi. Allah sabir versin

Vay be eşin ne güzel anlaşmış keşke bilezik taksaymış ne bu şimdi kendi evime almadım al elticim sana mı hadi ordan de yani yuhh yüzsüzlük bu yüzlülük

EVLENECEKLER YÜZYÜZ OLMAYIN NE OLUR İNSANLARIN DA HAYATI VAR

Abo yani bu konu bir süre caninizi sıkacak gibi. Allah sabir versin

Vllahi sinirliyim çok bi de misafir derdi çek bir değil iki değil. Kadına bi de o kadar masraf yaptınız kınada gelin Istersenz dedim ama olsun dedi yaa şaka gibi olsun dedi . Bi de bebekle gelecek o kadar yolu otobüsle bebek daha 4-5 aylık gel de çıldırma

Ne kızın ne oğlanın parası yok ama sizi söğüşlemeye gelince atmaca gibiler.
Kız tarafı ayrı terbiyesiz, kendileri para vermeye gelince yoklar ama siz sanki ağaçtan topluyorsunuz paraları.
Evlenince de maaş bağlayın bari.

Niye herkes size emrivaki yapıyor? Çok mu yüzünüz yumuşak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…