Eltimin istekleri..

Çok doğru söylemişsiniz biz Eşimle ikimiz yaptık herşeyi benim ailem perdeleri aldı Eşimin ailesi hiçbir şey almadı düğüne dahi karışmadı Eşimle eşyaları birlikte aldık alabildiğimiz kadar o kredi çekti ben maaşımı eşya taksitine bağladım çok şükür kısa sürede hallettik herşeyi takılan bilrzikleri dahi eşim aldıisteyince yapılıyor herşey

Biz de evlendik çevreden de evlendiler

Herkes aldı bütçesine göre karı koca ödediler

Eltiye vs sipariş veren duymadım

Taksit yapıp ödesin elti ile kayın

Aynen bizimde öyle oldu ama ben takılarımı vermedim zaten bilezikleri mile eşim aldı ev alırken bozdum kimseden hiç bişey istemedim olduğu kadar dedim hep

Aklima bizim olayimiz geldi..

Kaynim bizden 6 ay sonra evlendi.. hediye olarak tvlerini biz alalim dedik.. biz aslinda 1000 tl kadar butce ayirmistik (bundan 7-8 sene oncesinden bahsediyorum) ki bizim tv mizde 1000 tllik ti..

Ama kaynim 3000 tl lik tv begenmis ve istemis... hayir diyemeyen esim pasa pasa 3000 tlyi ödedi.. onlar 3000lik tv, biz 1000 tl lik tv ile oturduk

Bizde eltimle iki ay arayla evlendik eşim çeyrek taktı bende tebrik ederken ayıp olmasın dedim para taktım eltime nişanlı olduğum halde iki ay sonra kaynım eşime çeyreğin yarısı gibi bi altın var ya onu taktı benm de aklıma bu geldi sen öyle deyincr

Aynen katiliyorum ya adamin parasi pulu yok ee kartini ver, yok dugun salonu iki kere tutulacak. Ver parasini tut pasam. Damada cok uygun bi soz varda soylemeyecegim
Hadi dugun bir gun,e sonra nasil gecinecek bu insan? Dugunu yapamayan evi nasil dondurecek az akil beyin yani

Para verip mi kötü olmak istersiniz , vermeden mi ?
Biz verdik kötü olduk. Vermeden kötü olmayı tercih ederdim. Param cebimde kalırdı.

Yorumların tamamını okumadım söylendiyse bilemem. Ancak ben olsam koltuk takımını alırım. Başka da bişeye karışmam, düğünde de bilezik takmam. Küçük altın takar geçerim. Hediyenizi peşinen verip bir de bilezik neden alasınız? He kredi kartıma da asla dokundurmam.

Eşinin sınırı belirlemesi gerektiği yerde hayır demesi gerekiyor,annesi babası değil ki abisi çok saçma geldi açıkçası

Sırf ailem belki ilerde sorun olur diye ki olanları çok gördük tüm eşyaları çatal kaşığa kadar yarı yarıya ödedi sen mahcup olma dediler.
Siz evinizde olmayanı neden onlara alıyorsunuz ki ben olsam almam

siz niye dert ediyorsunuzki onu anlamadım ... alma verme bukadar basit. Düğün günü takını takarsın bukadar. Koltukmuş yok bs sizin derdiniz değil ki? Kayınvalden kayınbaban kaynın problemı...

Kizin tavri bilemiyorum turk milletinin acilen 1 kere evleniyorum zihniyetinden kurtulmasi lazim borcla kurulan yuvadan kim huzur bekleyebklir ki?
Adetleri boyle olan kesimler var bizde de var kiz tarafi hicbisey yapmayan o yuzden bilemicem ama sacma

Ayyyy o kadar benzer şeyler yaşadık kiii...

Çok şükür maddi dururumuz iyi kayınvalidem her yakaladığında biZiii oğlumaa destek,, yardımm evlenene yardımcııı olunnnn vs.o kadar bunalttı ki.
Çiçeğini , çikolatasını ııvırını zıvırını aldık birr sürüüü şey aldık. ses çıkarmadım.

Sürekli buzdolabı alın, ütü alın, onu alın , bunu al. Artarak devam etti.

Elimi ayağımı bir çektim. Kalıverdiler kapının dışında. İçimden gelmişti kıza künye almıştım nikah hediyesi 800-1000 liralık bir şey. Takmadım inadımdan. Kendi koluma taktım:)))

Eşim kendimize düşen bileziği taktı. Kayınvalidemlede o süreçte konuşmadım hiç. Ne aldın ihtiyacın var mı maddi manevi destek olmadım. Yok gibi davrandım. Kinlendim çünkü.

Salak bulmuştu bizi . Al al, ver ver. Ortalığı birbirine kattım çekildim kenara. Kayınvalidem şu an ne yapacağını şaşırıyor. Çünkü haklıyım. Sinir oluyorum. Yoksa olanla yetin.

Elden gelen aşla yemek olmaz. Olsada vaktinde olmaz dedim bir gün. O oldu. Sustu nihayet. Hatırladıkca çıldırıyorum o günleri.

Şimdi her fırsatta yağmurlu havada bir damla su yok kimseye diyorum.

Neden el birligiyle culsuz bir adam evlendirilmeye calisiyor anlamadim. Parasi olmayan evlenmesin arkadas.
+1m
Kesinlikle çok haklısınız evlilik için birikimi olmayan boşa evlenmemeli..Bu maddi sorundan çok hır gür çıkıyor zaten..
Keşke evlenme evrakı hazırlarken erkek şu kadar kadın şu kadar diye ortalama maddi teminat beyanı da verme zorunluluğu olsa kimsenin de başı ağrımasa..

Konu sahibi sonuçta zamanında kayniniz size yardım etmiş , belki de kardeşler olarak aralarında öyle anlaştılar ben evlenirken sen yardım et ; sen evlenirken de ben ederim diye. Hem de kayniniza borcunuz var onu ödemeniz lazım. Boş yere burda eltinizi yermişsiniz , ben eltinizde bir hata göremedim . Beğendiği koltuk takımını söylemesi hakkı. Belki zamanında sizin koltuk takiminizi da kayniniz aldı , o şekilde bir yardimsa zaten ağzınızi acmamaniz lazım . Size yardım edilirken iyi de , kayniniza yardım edilirken mi kötü ?

Kocanla otur konuş. Bir düğün hediyesi belirleyin. İlla yapacaksanız nakit yrdım için bir rakam belirleyin, zarfa koyup verin. Bunun dışına da çıkmayın. (Bu konuda eşi ikna etmek önemli. )
Arayıp para istediklerinde de onlardan çok ağlayıp sızlayın. Başka çare yok.

Önceden olsa kıza aa tüü derdim ama şuan iyi yapıyor diyorum. Ben de 1 yıllık evliyim hiç öyle şunu alın bunu alın demedik ne alıyorlarsa ne takıyorlarsa tamam dedik bizi saf yerine koydular. Kendi ettiklerini gözümüze soktular. Keşke bende böyle olsaydım da en azından herkesi başında tanırdım. Kızı geçindirecek durumu yoksa evlenmesin ne size ne başkasına muhtaç etmesin ne zamanki durumu olur o zaman evlensin o da kızın suçu ne? Biz kız tarafı olarak yatak odası, l koltuk, bulaşık mak ve daha ıvır zıvırları aldık. Bütçemiz buna yetti. Ama baksan bunlar bile kimsenin gözüne görünmüyor.bu dediğim damat ve ailesine siz bence elinizden geleni yapın kimseye fazla fazla bir şey yapmak zorunda değilsiniz herkes ayağını yorganına göre uzatsın.

Sizin evlendiginiz sırada kaynin düğün borcunuza yardim ettiği için sizden beklenti içinde olabilir mi? Hani direk size vermemistirde kocanın babaevine bıraktığı borçları ödemiştir?
Aksi halde böyle yüzsüzlük ilk defa görmüş olucam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…