Eltimin istekleri..

kızın ne istediği, damadın ne yapacağı sizi ilgilendirmez, kaynın size ne kadar para verdiyse (veya o zaman o paraya ne kadar altın alınıyorduysa) aynı parayı bi şekilde vermeniz lazım kız isterse 30 bin tllik masa istesin, bu kendi aralarındaki mesela.. size 10 verdiyse siz de ona vermelisiniz. kına gecesi konusunda da damat kabul etmişse yapar bu da sizi ilgilendirmez

Herşeye sizi ilgilendrmez yazmşsnz ama malesef konunun tam ortasınds bz varız kaynım kabul ediyo ama parası yok olmayınca da bize yükleniyor.
Kayınvalidemede ortak bskılacak evinin kirası vs. Si onunlada ilgilenmiyomuş artık ..ee bu sefer Kayınvalidemin tüm masraflsrı bize klack

Yoo sadece maaşından bikç ay vermiş bzde onu ödiyeceğz zaten ayrıca düğündede hiçbişiy takmadı.
Ayrıca sizene dediğiniz şeyler malesef öle olmuyo herşey szden isteniyosa öle olmuyo.
Kız tarafı hiçbişiy yspmayıp bide beş bin tllik koltuk tskımı iki bin tl lik masa . Yedi bin tllik yatsk odası tskımı. Iki gün üst üste kına için de yani düğün salonu kiralanmasını istiyo ki bizim burda kınayı Kız tarafı yspar. Ve bende erkk tarafı oldığum için ve bişeyleere yardim ettkten sonrada eksik kalınca yine bizden isteneceğini bildiğim için kusura bakmq ama kocamın cebi söz konusu ilgilenmek zorundsyım. .

O ayrı bir mevzu değil mi ? Siz aldığınız kadarını verin olsun bitsin . Fazlasını istiyorlar diyorsanız canınızı alacak değiller ya durumunuz ortadayken .

Ama aldığınız kadarıyla aynısını yapmalısınız ve gerisine karismazsiniz. Yine de eltinize kinlenmeniz doğru değil. Muhatabıniz o değil çünkü.

Şöle bi durum var kredi karto kullncaz ama limiti yüksek bizim vereceğimz miktar belli üstüne koyup alabiliolarsa alacklar ama bu seferde kredi kartına o parsyı ödemeleeri gerek ya başka zamn ödeyemem derlerse

Şöle bi durum var kredi karto kullncaz ama limiti yüksek bizim vereceğimz miktar belli üstüne koyup alabiliolarsa alacklar ama bu seferde kredi kartına o parsyı ödemeleeri gerek ya başka zamn ödeyemem derlerse

Bu işi çok dallandirip budaklandirmadan halletmelisiniz kaldı ki kız tarafının eltinizi isteklerini vs karıştırmadan konuşmadan sakince halletmelisiniz dışardan kötü görünüyorsunuz gerçekten .

Yapacağınız şey belli ya ödeyeceğiniz kadar nakit bulmalısıniz bi şekilde yada açık açık konuşacaksınız bize bu kadar yardımın oldu bizim durumumuzda malum ancak verdiğin kadarını geri verebiliriz bitti .

Kayniniz istemekten cekinmiyorsa sizde durumunuzu anlatmaktan çekinmeyin . Bu şekilde söyleyip çekilin kenara bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar.

Ayyy okurken bana bı sinir geldi,yorumlari bile okumadim sinirden. Ben sizin yerinizde olsam 10 bin lira nakit para ayarlayip 6-7 bin lirasini kaynima veririm bununla istediginizi alın diye,geri kalan parayla da bilezik alirim. Az çok içinde bulunduğunuz durumu anladığım için hiç bir şeye karışmayın diyemiyorum. O yüzden en mantıklı çözümüm bu. 10 bin lira haricinde kesinlikle hiç bir şeye karışmam.

İşte tam da bu yüzden ilgilendirmez yazdım. Siz size yapılan yardım kadar yardımınızı edin gerisine karışmayın. Karışırsanız hasetten veya para vermekten kaçmak için karışıyor olursunuz. Parayı verin açıkça sıkıştığınızı ve bir süre kimseye yardım etmeyeceğinizi açıkça bildirin başlarının çaresine baksınlar

İlgilenirsihiz tabi ama ne almış size ne anlamadım. Yani dizdennistenrn 10 bin anladiğım ister bi sehpaya versin ister tüm esyaya. Ben cebimden çıkana bakarım mesela. Siz para verince hrralde borcunuzdan duşulur degil mi?

Sizden cikan 10 bin olacak demissiniz ya bence ne almis umursamayin. Konu para verirsiniz ya da vermezsiniz.

Zamanında tüm bunlar sana yapılmadığı için kızgınsın tabi. Ayrıca haklısın. Bu dünyada eltin gibi olacaksın. Eşine söylersin evimi baştan düzeceğim sen zamanında nasıl düğün yaptıysan kardeşinde öyle düğün yapsın dersin

Ne var su evlilikte valla cozemedim
Millet akin akin evlilige ucuyor ama totolarda don yok masallah
Bir kisi de gelse dese ki okumak istiyorum, kendime yatirim yapmak istiyorum diye. Yok valla yok

Tüm aile herşeye he derseniz o kız her şeyi ister. sizde ailecek batarsınız

Mrb, anlattığınız konunun bu çağda maalesef bir çok örneği var. Gelenek-göreneklerimize göre erkek tarafı eskiden beri biraz daha ağır basardı masrafların paylaşılması konusunda. Kız tarafı naz tarafı derlerdi bir şekilde anlaşılırdı. Ancak şimdilerde kızımızı veriyoruz daha ne istiyorsunuz tarzı davranışlar çok oluyor. Bu da erkek tarafının yükünü epeyce artırıyor. Oysa birlikte bir yuva kurmak ve yaşanacak ortamın birlikte seçilmesi, hayatı paylaşmanın, iyi günde- kötü günde destek olmanın A.B.C sidir, ilk adımlarıdır. Daha ilk günlerde bu tarz karşılanması zor isteklerle karşı tarafı zorda bırakmak, henüz bu kutlu yola başlamak için gereken olgunluğa erişilemediğini gösterir. Nasıl diyorsak ki çocuğa bakmasını bilmeyenler çocuk yapmasın, aynı şekilde evlilik olgunluğuna ulaşmamış kişiler de evlenmesin. Erkek tarafı belki tatsızlık çıkmasını istemedi için veya kendilerinin ne kadar güvenilir ve gelin hanımı üzmeyen bir aile olduğunu ıspatlamak için her şeye evet diyordur. Ancak kurulacak yuva sonuçta bir şeylerin birlikte ortaklaşa paylaşılmasıyla kurulmalıdır. Hayat müşterek diyoruz ama işimize gelen konularda tek taraflı davranabiliyoruz.

Canım benim anladığım kız tarafı henüz bu ortak paylaşım konusunda gerekli olgun düşünce yapısına sahip değil. Sizler erkek tarafı olarak öncelikle olumlu olumsuz konuları damada anlatın ve kız tarafıyla direk iletişimden kaçının. Çünkü en ufak bir isteğiniz bile size ters tepki olarak gelebilir. Yine de bu özel gün için eşinizin kardeşinin yanında olun. Para zor bela yine kazanılır ama bu günlerde oluşacak tatsızlıklar bir ömür unutulmaz. Kız tarafı şimdi herşeyi aldırabilir ancak şunu unutmamalıdır, düğün bitince eşinin borçlarına kanunen ortak olacaktır (eşinin üzerine olan borçlar, kartlar, krediler). Birlikte ödeyeceklerdir ve birlikte sıkıntı çekeceklerdir. Ha sizin masraflarınız tabi size kalacaktır ama bunu masraf olarak değilde eşinizin kardeşi için yapılan bir iyilik veya mutlu bir yuvanın (inşallah) temeline atılan harç olarak görün. Eminin aynı şeyi kendi öz kardeşiniz için de yapmak isteyeceksinizdir. İlerde bir gün kalabalık bir aile ortamında konu açılınca kendinizin ne kadar zor şartlarda evlendiğinizi anlatırsınız, evinizi eşinizle birlikte tırnaklarınızla kazıyarak kurduğunuzu, hayatın kolay olmadığını dile getirirsiniz belki yeni gelin biraz anlayabilir o zaman...

eltiyi geçtim kaynın da fena
adam bütçe mütçe bilmiyor
kaynını karşınıza alın açıkça konuşun geç yapın düğünü, madem durum yok
birde kız niye çalışmıyor anlamadım
kız da çalışsın birşeyler yapsın
geçinmeye gönlü yok kızın

iş eşinizde bitiyor
kardeşine resti çeksin
durumum yok para biriktir evlen desin
kızın ne dediği kaynınızı ilgilendirir hesabını o yapsın
çok taviz vermişsiniz kaynınıza
eşinizle oturup konusun bunları
siz bu kadar borca girince kaynınız size yardim edecek mi
olan sizin huzurunuza olacak

abisi kendi ailesinden kısarak borca girerek kendisine eşya alırken kaynın nişanlısına bir şey söylemeyip ailesini borca sokuyorsa o kaynınızın vurdumduymazlığıdır. onlar borçsuz evlenip gezip tozarken olan size olacak. ben yaşamadım ama çevremde çok yaşayan var sonra eltiler neden anlaşamıyor. Allah size sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…