- 29 Ağustos 2014
- 1.614
- 3.853
- 333
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
kızın ne istediği, damadın ne yapacağı sizi ilgilendirmez, kaynın size ne kadar para verdiyse (veya o zaman o paraya ne kadar altın alınıyorduysa) aynı parayı bi şekilde vermeniz lazım kız isterse 30 bin tllik masa istesin, bu kendi aralarındaki mesela.. size 10 verdiyse siz de ona vermelisiniz. kına gecesi konusunda da damat kabul etmişse yapar bu da sizi ilgilendirmezBzdede dolu borç var kaynım biz evlnrken maaşındsn arada vermş ondsn bzm mecbur olduğumuz miktar var Bzde kara kara düşünüyorz nereden versek dye. Iki kredi borcumz var. Hanfendi iki bin tl lik te masa istiyormuş delirmş iyce
kızın ne istediği, damadın ne yapacağı sizi ilgilendirmez, kaynın size ne kadar para verdiyse (veya o zaman o paraya ne kadar altın alınıyorduysa) aynı parayı bi şekilde vermeniz lazım kız isterse 30 bin tllik masa istesin, bu kendi aralarındaki mesela.. size 10 verdiyse siz de ona vermelisiniz. kına gecesi konusunda da damat kabul etmişse yapar bu da sizi ilgilendirmez
Bu kadar yazdıginiz gibi konunun sizin açinizdan masum olduguna inanmiyorum. Siz evlendiginizde de sizin de paraniz olmadigini yazmissiniz. Onlar esinizin ailesi yardim etmedi mi? Eşinize kardeşi hiç para vermedi mi? Evlenecek ve eşinizin alti ustu on bin lira bir destegi olacak. Nedir yani? Kadinin istedigi koltuk takiminin falan fiyatini yazmissiniz ya. Size ne? Yardim ederseniz edin, etmezseniz etmeyin. Evleneli kac yil oldu bilmiuorum ama sizin aldiginiz takim bugun belki kadinin aldigindan pahaliya gelmis. Uc bes ayda her sey iki katina cikti haberijiz yok mu? Bence ayip şeyler. O cocuk da sizin esinize eminim cok destek olmustur kardesi yani.
Herşeye sizi ilgilendrmez yazmşsnz ama malesef konunun tam ortasınds bz varız kaynım kabul ediyo ama parası yok olmayınca da bize yükleniyor.
Kayınvalidemede ortak bskılacak evinin kirası vs. Si onunlada ilgilenmiyomuş artık ..ee bu sefer Kayınvalidemin tüm masraflsrı bize klack
O ayrı bir mevzu değil mi ? Siz aldığınız kadarını verin olsun bitsin . Fazlasını istiyorlar diyorsanız canınızı alacak değiller ya durumunuz ortadayken .
Ama aldığınız kadarıyla aynısını yapmalısınız ve gerisine karismazsiniz. Yine de eltinize kinlenmeniz doğru değil. Muhatabıniz o değil çünkü.
Şöle bi durum var kredi karto kullncaz ama limiti yüksek bizim vereceğimz miktar belli üstüne koyup alabiliolarsa alacklar ama bu seferde kredi kartına o parsyı ödemeleeri gerek ya başka zamn ödeyemem derlerse
İşte tam da bu yüzden ilgilendirmez yazdım. Siz size yapılan yardım kadar yardımınızı edin gerisine karışmayın. Karışırsanız hasetten veya para vermekten kaçmak için karışıyor olursunuz. Parayı verin açıkça sıkıştığınızı ve bir süre kimseye yardım etmeyeceğinizi açıkça bildirin başlarının çaresine baksınlarHerşeye sizi ilgilendrmez yazmşsnz ama malesef konunun tam ortasınds bz varız kaynım kabul ediyo ama parası yok olmayınca da bize yükleniyor.
Kayınvalidemede ortak bskılacak evinin kirası vs. Si onunlada ilgilenmiyomuş artık ..ee bu sefer Kayınvalidemin tüm masraflsrı bize klack
İlgilenirsihiz tabi ama ne almış size ne anlamadım. Yani dizdennistenrn 10 bin anladiğım ister bi sehpaya versin ister tüm esyaya. Ben cebimden çıkana bakarım mesela. Siz para verince hrralde borcunuzdan duşulur degil mi?Yoo sadece maaşından bikç ay vermiş bzde onu ödiyeceğz zaten ayrıca düğündede hiçbişiy takmadı.
Ayrıca sizene dediğiniz şeyler malesef öle olmuyo herşey szden isteniyosa öle olmuyo.
Kız tarafı hiçbişiy yspmayıp bide beş bin tllik koltuk tskımı iki bin tl lik masa . Yedi bin tllik yatsk odası tskımı. Iki gün üst üste kına için de yani düğün salonu kiralanmasını istiyo ki bizim burda kınayı Kız tarafı yspar. Ve bende erkk tarafı oldığum için ve bişeyleere yardim ettkten sonrada eksik kalınca yine bizden isteneceğini bildiğim için kusura bakmq ama kocamın cebi söz konusu ilgilenmek zorundsyım. .
Sizden cikan 10 bin olacak demissiniz ya bence ne almis umursamayin. Konu para verirsiniz ya da vermezsiniz.İlgilenirsihiz tabi ama ne almış size ne anlamadım. Yani dizdennistenrn 10 bin anladiğım ister bi sehpaya versin ister tüm esyaya. Ben cebimden çıkana bakarım mesela. Siz para verince hrralde borcunuzdan duşulur degil mi?
Zamanında tüm bunlar sana yapılmadığı için kızgınsın tabi. Ayrıca haklısın. Bu dünyada eltin gibi olacaksın. Eşine söylersin evimi baştan düzeceğim sen zamanında nasıl düğün yaptıysan kardeşinde öyle düğün yapsın dersinMrrhabalar .
Kaynım evlenecek üç dört ay sonra .
Kız tarafının ailesi kızımızı veriyoruz ama hiçbirşey almayız diyorlarmış yok diyorlarmış paramız . Kimsede peşin para yok herkes borçlanacak ama bu aile 2 bin tllik kedi almayı biliyor maşallh evleri bizden güzel evlerine 3 maaş giriyor ama paramız yok deyip işten sıyrılmaya çalışıyorlar .
Kayınpederim bütün beyaz eşyalarını taksitle alacak . Biz de yardım edeceğiz mecbur . Bi de bilezik takcaz en az on bin harcayacağız . Koltuk takımını Biz alacağız öle anlaşmış eşim kaynımla .
Kız istemedede çiçek çikolatayı Biz aldık. Neyse herkes elini taşın altına koyacak ama Kız tarafı hem hiçbirşey yapmıyor hem de eltim herşeyin en mükemmelini istiyo ki kaynımın da durumu yok.
Eltim tektaş + beştaş aldırmış 5 bin tl ye . Ben bilezik istemem demiş fakat düğünde bilezik takmamak çok saçma Biz yüzük taktık 5 bin tl ye altın istemedi gelin mi diycekleer ki Kız bilerek yaptığını düşünüyorum çünkü nede olsa bilezik takmak zorundayız bunu biliyor .
Neyse kendileri hiçbirşey yapmadığı gibi hanfendi Bi de miktar belirtiyor .
5 bin tllik Koltuk takımı 7 bin tl lik yatak odası takımı alınacakmş . Ben evimdeki iki Koltuk takımına verdim 4.500. Yatak odamıda hiç bğenmeden aldım paramız yoktu o zmn diye.
Kendileri bişey yapsa tmm istesin de erkek tarafının da yokki .
Bi de şimdi bizim zorla aylardır çalışıp kapattığımız kredi kartı borcumuz var kaynım onu ver ondan alalım herşeyi diyormuş eşim de veremem aylardır zor ödemesini bitirdim drmiş ve bizimde iki kredimiz var kredi borcumuz kredi kartını verse bile geciktirince kredi notu da düşüyor ki eşim sürekli kredi çekip iş yapıyor kredi notu çok önemli ilerde ev almak için herşey için .
Bende araştırdım 5 bin den aşağı koltuk yok diyor kaynım kız ne derse onu yapmak için kendileri o miktardan aşağı beğenmiyolarmış o yüzden onlara göre yok. Baktım 3 , 3.5 bin tl ye çok güzel takımlar var . Ben evime alırım yani güzel ama elti beğenmiyormuş .
Anlamadım ne olacak. Ucu bize dokunmasa naparsa yapsınlar da szce ne yapalım.
Biz koltuk takımı alcaz istediğini alsın 5 bin tl yi verip karışmayalım mı yoksa koltuk takımını daha cüzi miktar seçmeleri için ısrar edelimmi. Daha cüzi miktar seçerse başka şeylerin alımın dada yardım edebiliriz çünkü. Bu sefer aldıracaklar 5 bin e koltuk takımını ee bunun yatak odası perdsi halısı düğünü gelinlği nolcak?
Birde kız tarafının yapması gerek kınayı yapmadıkları gibi eltim düğün salonunun iki gün üst üsste tutulmasını istiyormuş.
Kaynım da o ne isterse tmm diyo ama parası yok .. Valla sinir oldum.
Ayağını biraz yorganına göre uzatır insan madem hiç Bi halt yapmıyorsun hangi hakla o kadar şeyi istiyorsun
Hepsni taksitle alsın ödesin kaynın yavas yavasKayınpedeerbize hiçbişey yapmadı kşke onlara yapsa daha fazlasını da bizi de kurtarsa . Kız hem hiçbişey almayıp hem herşeyin en mükemmelini istiyor ben ona kızıyorum
Ne var su evlilikte valla cozemedim+1m
Kesinlikle çok haklısınız evlilik için birikimi olmayan boşa evlenmemeli..Bu maddi sorundan çok hır gür çıkıyor zaten..
Keşke evlenme evrakı hazırlarken erkek şu kadar kadın şu kadar diye ortalama maddi teminat beyanı da verme zorunluluğu olsa kimsenin de başı ağrımasa..
Bzdede dolu borç var kaynım biz evlnrken maaşındsn arada vermş ondsn bzm mecbur olduğumuz miktar var Bzde kara kara düşünüyorz nereden versek dye. Iki kredi borcumz var. Hanfendi iki bin tl lik te masa istiyormuş delirmş iyce
Mrrhabalar .
Kaynım evlenecek üç dört ay sonra .
Kız tarafının ailesi kızımızı veriyoruz ama hiçbirşey almayız diyorlarmış yok diyorlarmış paramız . Kimsede peşin para yok herkes borçlanacak ama bu aile 2 bin tllik kedi almayı biliyor maşallh evleri bizden güzel evlerine 3 maaş giriyor ama paramız yok deyip işten sıyrılmaya çalışıyorlar .
Kayınpederim bütün beyaz eşyalarını taksitle alacak . Biz de yardım edeceğiz mecbur . Bi de bilezik takcaz en az on bin harcayacağız . Koltuk takımını Biz alacağız öle anlaşmış eşim kaynımla .
Kız istemedede çiçek çikolatayı Biz aldık. Neyse herkes elini taşın altına koyacak ama Kız tarafı hem hiçbirşey yapmıyor hem de eltim herşeyin en mükemmelini istiyo ki kaynımın da durumu yok.
Eltim tektaş + beştaş aldırmış 5 bin tl ye . Ben bilezik istemem demiş fakat düğünde bilezik takmamak çok saçma Biz yüzük taktık 5 bin tl ye altın istemedi gelin mi diycekleer ki Kız bilerek yaptığını düşünüyorum çünkü nede olsa bilezik takmak zorundayız bunu biliyor .
Neyse kendileri hiçbirşey yapmadığı gibi hanfendi Bi de miktar belirtiyor .
5 bin tllik Koltuk takımı 7 bin tl lik yatak odası takımı alınacakmş . Ben evimdeki iki Koltuk takımına verdim 4.500. Yatak odamıda hiç bğenmeden aldım paramız yoktu o zmn diye.
Kendileri bişey yapsa tmm istesin de erkek tarafının da yokki .
Bi de şimdi bizim zorla aylardır çalışıp kapattığımız kredi kartı borcumuz var kaynım onu ver ondan alalım herşeyi diyormuş eşim de veremem aylardır zor ödemesini bitirdim drmiş ve bizimde iki kredimiz var kredi borcumuz kredi kartını verse bile geciktirince kredi notu da düşüyor ki eşim sürekli kredi çekip iş yapıyor kredi notu çok önemli ilerde ev almak için herşey için .
Bende araştırdım 5 bin den aşağı koltuk yok diyor kaynım kız ne derse onu yapmak için kendileri o miktardan aşağı beğenmiyolarmış o yüzden onlara göre yok. Baktım 3 , 3.5 bin tl ye çok güzel takımlar var . Ben evime alırım yani güzel ama elti beğenmiyormuş .
Anlamadım ne olacak. Ucu bize dokunmasa naparsa yapsınlar da szce ne yapalım.
Biz koltuk takımı alcaz istediğini alsın 5 bin tl yi verip karışmayalım mı yoksa koltuk takımını daha cüzi miktar seçmeleri için ısrar edelimmi. Daha cüzi miktar seçerse başka şeylerin alımın dada yardım edebiliriz çünkü. Bu sefer aldıracaklar 5 bin e koltuk takımını ee bunun yatak odası perdsi halısı düğünü gelinlği nolcak?
Birde kız tarafının yapması gerek kınayı yapmadıkları gibi eltim düğün salonunun iki gün üst üsste tutulmasını istiyormuş.
Kaynım da o ne isterse tmm diyo ama parası yok .. Valla sinir oldum.
Ayağını biraz yorganına göre uzatır insan madem hiç Bi halt yapmıyorsun hangi hakla o kadar şeyi istiyorsun
iş eşinizde bitiyorYoo sadece maaşından bikç ay vermiş bzde onu ödiyeceğz zaten ayrıca düğündede hiçbişiy takmadı.
Ayrıca sizene dediğiniz şeyler malesef öle olmuyo herşey szden isteniyosa öle olmuyo.
Kız tarafı hiçbişiy yspmayıp bide beş bin tllik koltuk tskımı iki bin tl lik masa . Yedi bin tllik yatsk odası tskımı. Iki gün üst üste kına için de yani düğün salonu kiralanmasını istiyo ki bizim burda kınayı Kız tarafı yspar. Ve bende erkk tarafı oldığum için ve bişeyleere yardim ettkten sonrada eksik kalınca yine bizden isteneceğini bildiğim için kusura bakmq ama kocamın cebi söz konusu ilgilenmek zorundsyım. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?