Eşim ve yalanı

Bazı yörelerde erkeğin çocuk sahibi olamaması çok büyük kusur olarak görülüyor. Eğer böyle yetiştiyse yalan söylemek durumunda hissetmiştir kendini ama anlatmak zorunda değildi. Henüz düşünmüyoruz nasip kısmet diyebilirdi soranlara.
Bu kadar özel konular ortalığa dökülmemeli ama madem açtı kendi düzeltmeli hatasını ve doğrusunu söylemeli.
Söylemeyeceksen ben söyleyeceğim deyin.

Senin yerinde olsam bunlari duyunca hele bide bi adamla boyle biseyi paylaştığı icin once ke disiyle tartisir sonrada asil sorunun kendisinde oldugunu soyleyip ameliyat oldugunu ama yinede hamile kalamadigimi anlatrdm snra korunmaya baslardm anlasin seni düşürdüğü durumu once

Yahu bebegi suan dusunmuyoruz biz biraz daha gezip tozucaz deseydiniz nasip ya da vakiti karistirmadan once bu cumleler.sorun olmasa.bile soru soran kisiye sorun varmis gibi gidiyor. Esiniz kendi soyleme diyor kendi kuyrugunu garantiye aliyorda sizde sorun yokken nasil bunu gidip enistesine soyluyor. Enistesi gidip karisina anlatmicak mi sanmis. Erkeklik gururuna madem bunu yediremiyor size de laf ettirmicek o zaman. Esinize sinir oldum ya en mahrem en sadik en destek olmasi gereken esiniz. Birlikte cozulur bu konu suclu aramakla sorunlu aramakla degil. Neden soylemis nasil guvenmis bence sorun. One surdugu bahanelerde bahane olsa neyse

Bu konu bana eski kiracimizi animsattı benzetmek gibi olmasın.

20 senelik evlilerdi. Adamın canlı spermi yoktu. Tüp bebek dahil hiçbir tedavi ile çocuk sahibi olma ihtimali olamamıştı ve olamayacaktı.

Ama kadın da çok kocacıydı. Ağız birliği etmişlerdi. Kadının kısır olduğunu söylüyorlardı.

Kadın da kendi için diyordu bunu yani. Kocasının erkeklik gururunu kıramazmış...

Neyse gel zaman git zaman. Kadın menopoza girdi.

Tam da o ara kocasının senelerdir kendisini aldattığını öğrendi. Başka başka kadınlarla. Zaten çok geçmedi. Adam boşadı kadını koydu kapının önüne.

"Bana bi sey olmaz. Ben erkek adamım. Sen dul karı olursun. Yalnız iyi hizmetcisin . Evden giderken ütülerimi yaparsın. Iyi hizmet ettin senelerce ama etmrseydin " diyerek...

Erkekler böyledir. Sonunda yapmasaydın demek onlar icin zor değil.

Insallah sonunuz ona benzemez.

Ama bana kalırsa erkeklik gururu diye düşünen ortaçağ zihniyeti "yapmasaydın" "dul karı" gibi ifadeleri de pek kolay zikredecektir.

Sizin için çok üzgünüm.

Ama bu adamdan çocuk sahibi olursanız ben sizin için üzülmekten de vazgeçerim.

Yapmasaydın,derim.

Dışardakiler sizin çocuğunuz olup olmadığını neden bu kadar sorguluyor? Eşiniz neden çocuk gibi suçu size atıyor? Sorgulanacak çok şey var. Benim eşimde de sıkıntı vardı, hiç kimseye açıklama yapmak zorunda değildik ve yapmadık. Ne erkekler gördüm karısında bir sorun varsa "Ben çocuk istemiyorum o yüzden yapmıyoruz" diyen ama sizinki gibisini görmedim.

1 yıllık evlisinz sanırm ama 7 aydr deniyorsunz anladığım kadaryla esinzde sadece varikosle problemi varsa bebeğinz gayette olur ameliyattan sonra sperm sayısı artar benim eşimde de vardı lakin yorumlarda okuduğum kadarıyla ne garip düşünceler var sanki bu bı kusurmuş gibi insanin hasta olması nasıl kusur değilse bebeğinin olmamasıda onun kusuru değildir, benimde sorunum vardı eşim annesi bı komsuna dedi diye ortalığı kaldrdi kimseye deneyelim diye hatta bigun annesine anne benimde rahatsızlığım var % 70 olmamasınn sebebi benden onuda anlatmak istermsn insanlara dedi gurur duydm onunla ama sizinki nasıl desem bı garip durum.

Ciftlerden birisi bebek olmama sebebini bir diğerine yüklemek onu sorumlu tutmak zorunda değildir soranlara istemiyoruz demek karısının hormon değerlerini anlatmaktan daha kolay.

Pekala konu sahibi sizde ona buna eşimde varikosel var ondan olmuyor diye bilirdinz ama bu ozelinz aranızda kalsın demissnz esinz son derece haksız ben olsam bunun hesabını sorar uzunca bi sürede suratını yapardm bundan sonra soranlarada madem öyle bende yalan söylemek istemiyorum doğrusu neyse onu derim deyin azckts olsa hissettiklerinizi anlasın sanmıyorum ama erkeklerin empati yeteneği yok malum ama mutlaka rahatsız olduğunuzu bildirin ona amaaann ne varki demesin bugün eniştesine bunu anlatan yarın kime neleri anlatmaz

aynı zamanda ilk kadın hükümdar
Ilk k.hükümdar olduğunu belirttim zaten. Ama konu ile ilgisine atıfta bulunmak için "çocuğu olmayan" diye bir espri yaptım. Yoksa öyle bi şey yok tabiki.

Sosyal bilgiler öğretmeniyim. Kendimce bir tarih bilgim var.

Ağzına biberde sürsün mü? Çocuk değil ki karşısındaki, baba olmayı göze almış bir yetişkinden bahsediyor konu sahibi. "Daha 1 senelik evliyiz bir süre düşünmüyoruz" demek yerine neden eşini kusurlu gösteriyor? Üstelik kendisinde problem olduğu halde? Tamamen art niyet.

okurken çok sinirlendim.
peki kendisine söylediniz mi? ben seni kendimden öte korurken, laf söz gelmesin derken sen karının eteklerinin arkasına saklanan bir adammışsın. pehhhh diye.

Daha 1 yıllık evlilik 6 aydır çocuk istiyorsunuz daha bi durun bekleyin evliliğiniz otursun, kocanızı tanıyın. Belli ki daha tanımadığınız bilmediğiniz yönleri var çocuk için bu kadar acele etmek bence yanlış önce evlilik hayatına adapte olun biraz tadını çıkartın. Eşinizin yaptığı size karşı büyük saygısızlık. Sanki bir kusur bir eksiklik gibi kalkıp eniştesine şikayet etmek dahası yaptığı yalancılık. Doğru bile olsa bir insana eşinin dedikodusunu yapması yakışmıyor. Sizin evliliğinizden eniştesine ne? Eşinizi çok gevşek ağızlı buldum bence çocuk için biraz daha bekleyin

Gerçekten iğrenç ve affedilemez bişey.. bence herkesin içinde yalanını yüzüne vurun diyecek sözyok gerçekten kendi erkekligine laf gelmesin diye kadına iftira atmak sorunlu demek bence şunu düşünmelisiniz bu adamdan hala çocuk yapmak istiyor musunuz ?

Çok da şartlanmamak ve zorlamamak lazım diye düşünüyorum.
Özel meseleleri başkalarına anlatan 'erkeklerden ' de nefret ediyorum.
Bence çocuk fikrini bir süre unut bir rahatla kendine gel.
Kocanı da gözlemle, belkı ondan hıc cocuk yapmayacaksın. dÜŞÜN.

Sorumluluk almaktan korkmuş birde elalemin ağzına sakız olmaktan korkmuş.. milleti anlamıyorum sizene arkadaş ya cocugu varmış yok muş oluyormuş olmuyormuş ondan sonra baslasın yalanlar yalanlar ikiniz birbiriniz için yaşayın cocuk yapın elalem için degil... Olmuyorsa Allahın bir bildiği vardır.. Üzüntü Sebebiniz şükür sebebiniz de olabilir benim gibi........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…