- 30 Temmuz 2019
- 906
- 1.228
- 113
- Konu Sahibi eftalya0732
-
- #1.161
Anlıyorum seni bazen benimde görümceme kaynanama eşimle vakit geçirmek istiyorum sürekli çağırıyorsunuz diye dert yanasım geliyor ama biz el kızıyız anlamazlar ki biz kötü oluruz. Kötü lanse etmiştir elti sonuçta iyi lanse etse derdiki kız haklı kocasıyla gitmek istemekte biz gitmeyelim deseydi olaylar bu noktaya gelmezdiEğer evet tatilden haberim var vs deseydi öyle konuşurdum ama aaa ne tatili beni zaten adam yerine koyup söylemezler siz kavga mı ettiniz sesin kötü falan diyince aldandım. Eşimden dert yandım aslında ona bi laf etmedim ama kırk yılda bi dışarı çıkarcaktı kocası hevesi kırıldı tabi o yüzden nasıl lanse etti nasıl anlattı kim bilir
Kova burcu nasıl oluyr ki bende kovayım :)Sorunu baştan beridir takip ediyorum, yıllardır açmamıştım burayı, senin konun vesile oldu(başka bir platformda kopyalanmış,oradan gördüm).
Kocan tam bir kova, süzme inattan oluşuyor. Ben de kovayım,etrafımda da kova olan erkekler var. Hiç bulaşma bu aşamadan sonra, onu egosuyla bir süre başbaşa bırak. Sen elinden geleni zaten yapmışsın, adam terapiyi bile manipüle etmeye çalışıyor. Bundan sonra sana düşen tavrında istikrarlı olmak ve "artık yapabileceğim bir şey yok, son raddedeyim" mesajını vermek. Emin ol sen üsteleyip çabalamadığın esnada o kendi kendine hatasını bulur, hatta zaten hatasının farkındadır da inadından kendine toz kondurmuyordur. Eşin ancak inadını yenebilir ve egosunu kontrol edebilirse evliliğiniz devam eder, böyle giderse ruh sağlığın için ayrılman bence daha doğru.
Bu arada sigaraya karşıyım, eşin için değil en başta kendin için bırakmalısın vs. vs ama böyle bir eş figürüyle sigarayı geçtim alkolik olmaman bile bir başarı. Anası-danası da cabası.
Ay o kadar çok şey oldu ki anlatamadım. Çözüm konuşma raddesine geldi terapiye erken gel konuşalım dedi. Konuştuk bu annenlerle 2 haftada bir yemeğe gitmek dışında neden planlarınıza dahil olmadım diye kendime soruyorum cevap bulamıyorum dedi. Muhtemelen kv de zaten 2 hafta çok uzun demiştir buna. Neyse uzun uzun konuştuk çoğu şartımı kabul etti iş babasına dokunana kadar. Amelenin bile babalık izni yıllık izni vardır git konuş iznini ayarla, ben her ihtiyaç duyduğumda geliceksin gibi maddelerde babamı biliyosun babama ben nasıl hadi ben gidiyorum diyim kavga eder vs dedi. Bababnla işte kavga etmemek için karınla kavga ediyosun beni ilgilendirmez babanla ilişkin o zaman benim babam da delirain küfürler etsin sana bana evlatlarına o zaman benm babamın dediği mi olcak, babanla ilişkin beni ilgilendirmiyo ister çöz ister çözme bie kadın olarak ihtiyacım varaa kocam gelmeli beni babamla muhattap etme cevabını istemiyorum dedim. İzin işi mümkün değil bu babayla dedi beni ilgilendirmez baban nasıl çözersen çöz dedim. İnatlaşıyosun ama sen bu şartlardan biri bile olmazsa dönmem diyosun dedi. 2 senedir zen İnatlaşıyosun ben ölmedim 1 gün de ben inatlaşıveriyim korkma ölmezsin dedim. Sonra 20 gün ayrıyız dönmeliain diye yine çok özledimli konuşmalar yaptı ben de dönmicem dedim döneyim de bida mı kov dedim. İyi tamam sen böyle devam et falan diye terapiye girdik. Başta terapistin sorularına ben kötüyüm yanıtlamak istemiyorum vs dedi ama sonu iyiydi. Terapist acil iletişim sorunlarını çözmekle başlicaz dedi eşim de o yüzden eve dön diyorum evde yokki iletişim kuralım dedi. Terapist sağolsun ;siz iletişime odaklanmışsınız ama zeynep hanımın duygusunu bulalım eve dönünce tekrar kovulmaktan endişe ediyor olabilie mi dedi. Madem iletişim istiyorsunuz her gün akşam telefonla konuşun ilişkiniz dışında bişeyler dedi. Tabi ki boş boş bakınc terapist mesela nasılsın günün nasıl geçti vs vs dedi. Böyle yani. Bu sırada yasağa bi gün kala çarşamba günü tutuştular kayınvalide de aradı dönmem için heralde oğlu istedi aramasını. İçimde ne varsa çoğu şeyi söyledim. Hatta şu okudun üfledin de bu bölümü mü kazandın lafı var ya, sanki karşımdaki profosör de bana bu lafı ediyor falan dedim. Beni araç muayenesine 200 erkeğin arasına tek başıma gönderdi oğlun dedim. Kültür farkı falan dedi. Siz kaç kere aracınızı götürdünüz muayeneye dedim hiç dedi. O zaman sizin kültürde dw yokmuş bu, ayrıca bu nasıl rahat bir kültür insan karısını 200 erkeğin arasına sokar mı ne kültürü bu ya dedim. Çok rahatladım ama o konuşmaları yapınca kv ile
Eşimle konuşmam değil ama kv ye saygımı bozmym diye diye sustuklarom vardı, susmamak çok iyi geldi. Ne tatiliZeynep seni de biraz ferahlamış gördüm evindemisin geldin mi ? Eşinle elti mevzusunu konuştun mu birlikte tatile gitmek istediğini vs vs ? Halledebildiniz mi yani canım varmı canını sıkan başka mevzu yoksa eşine söyle eltine desin zeynep senden özür bekliyor diye herşeyi yetiştirdiği için
Yok yok dönmedim bütün şartlarımı, kabul bile etseydi dönmicektim 17 gün kafayı yerdim orda benAferin kız sana yola getireceksin bu adamı. Evine döndün mü peki?
Zeynep sen ne çetin bi kız çıktınYok yok dönmedim bütün şartlarımı, kabul bile etseydi dönmicektim 17 gün kafayı yerdim orda ben
Bn sonradan beni suçlamayacağını bilsem gider o kayınpederden yıllık izni de koparırırm maaş da belirletirim ama bunlar alışmışlar ezilmeye beni suçlarlar sonradan diye düşünüyorumZeynep sen ne çetin bi kız çıktın
Kesin suçlarlar zaten oğulları isteyince de seni suçlarlarki toz kondurtmazlar zeynep yüzünden böyle oldu derler. Klasik erkke ailesi işteBn sonradan beni suçlamayacağını bilsem gider o kayınpederden yıllık izni de koparırırm maaş da belirletirim ama bunlar alışmışlar ezilmeye beni suçlarlar sonradan diye düşünüyorum
Bu adamla neden bu kadar uğraşıyorsun anlamıyorum, ben bunu erkek olarak bile görmem, bu ne ya sürekli mıymıymıy. Herkesten ayırsan babasından ayıramazsın onu, babası olmasa aç aç. Onu bırak, tek başına iyi ayağının üstünde dengeyi bulamaz bu. Babasından ayırsan kazanmış olmayacaksın, bildiğin problemi devir alacaksın. Kendi başına yaşamak, karar vermek, sorumluluk kaldırmak nedir bilmez; hep senin eline gözüne bakacak. Seviyorsunuz böylelerini.Bn sonradan beni suçlamayacağını bilsem gider o kayınpederden yıllık izni de koparırırm maaş da belirletirim ama bunlar alışmışlar ezilmeye beni suçlarlar sonradan diye düşünüyorum
Yok yok dönmedim bütün şartlarımı, kabul bile etseydi dönmicektim 17 gün kafayı yerdim orda ben
Çok uzun konuştuk ya onun da tek isteği dönmemdi. Bak 17 gün daha gircek aranıza soğukluk girer dedi kv.ben de çok sıcaktık ya sanki girebilir ben oğlunuzda bi değişim görmüyorum aynı şeyler olcak dedim. Olur mu çok değişti bence dedi. Tabi çok değişti terapiye gelmek için bana eltini ara gönlünü al diyodu ama vazgeçti ondan çok büyük değişim dedim. Ben biliyorum yapacağını döncem yine küscek bi odada o takılcak bi odada ben kovcak, ama yasak olunca ben çıkamicam tabi. Bunun için mi döncem ben dedim. Ama sen hatalarını hiç kabul etmiyosun ki dedi bak o ediyo dedi. Ne hatam vae benm siz söyleyin dedim. Terapinin ilk seansında oğöunuz saydı dedim hatalarımı. El öptrüyomuşuz biz, ben aile büyüklerini özel günde kötü günde aramasını istiyomuş um ne büyük hata ya dedim. Siz söyleyin benm hatamı kovduğında 3 kez gitmemem mi, ha alışır diye abime gelmemesini umursamadan ekime kadar onunla abisine gitmem mi, kocamla başbaşa tatil yapmak istemem mi, hastaneye gebelik kontrolunde babasının olmasını istemem mi falan diye işte sıraladım. Vardır muhakkak hatan dedi evet var dedim ilk kovduğunda geri dönmemek üzere gitmeliydim dedim. Oğlunuzla konuşmuşsunuz yarın öbür gün siz bana kırıcı bi laf etseniz ben bida sizin eve girmezmişim oğlunuz arada kalırmış böyle demişsiniz dedim. Evet eltime ettiğiniz lafları bana etseydiniz onun gibi yüzsüzlük yapıp, kimse benm gönlümü almadan gelmezdim dedm. Aile arası olur ufak kırgınlıklar kendi anne babanda bile hiç olmuyo mu dedi. Oluyo gönül almasını biliyorlar dedim. Siz sanki hiç beni kırmadığonızı mı zannediyosunuz dedim. En basitini söylym babam okudun üfledin de kazana kazana bu bölümü mü kazandı dedi dedim sanki karşımdaki profosör de benim mesleğimi beğenmiyo millet bana doktor hanım diye hitap ediyor dedim. Ama böyle ufak şeylerde sen hemen ben gelmiyorum diceksen dedi, ben bu olay olalı 1 sene oldu bi kere ben bida görüşmicem dedim mi dedim babamın patavatsız esprileri dedim geçtim ha cevap vermesini bilirdim orda ama sustum dedim. Bu mu benm hatam dedim. Oğlun beni babamla muhattap etme diye diye senin gebelik kontrollerine bile gelemem diye şimdiden uyarıyo dedim. Kültür farkı diyosunuz dedşm evet bu zamana kadar ben sustum onun kültürü yürüdü. Şimdi benm kültürüm böyle anne karakterim böyle ben napabilirim. Bizim kültürde 200 erkeğin arasına kadın tek başına gönderilmez falan dedim. En son hiç kabul etmiyosun ben arayıp dönmüyo oğlum diyim dedi. Diyin anne dedim diyin hani iyiliğiniz için aradım diyosunuz ya iyilik istiyosanız arayın da oğlum sen bu kızı niye bu kadar yalnız bıraktın diyin dedim çözüm bulman lazım çözüm bul diyin dedim. Bu arada terapide konuşurken de devir kötü bu kadar ilgiaiz bu kadar boş bırakılan kadın gider aldatır da bununki nasıl bir güven nasıl bir cesaret ben anlamadım falan dedim. O da oturmuştur içine.Kv ile ne konuştunuz ben anlamadım Zeynep
Dönmemekle iyi yapmışsın. Sürtsün biraz daha. Ne o? Yengesi onunla ilgilenmemiş mi? Kıyamam.
Kv hiç elti konusunu açtı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?