- Konu Sahibi eftalya0732
-
- #1.201
Terapi zaten asıl inanmayalarda işe yarar Çünkü terapiye karşı olanlar problemlerin konuşularak çözüleceğine inanmazlar,empati yapmazlar problemlerin tek suçlusu sebebi hep karşı taraftadır o koltuğa onları oturtmayı başardıysan (Psikiyatr lık bir sorunu yoksa tabi) mutlaka olumlu bir sonuç alırsın.İnanıp inanmamasının şu süreçte çokda önemi yok önemli olan evliliği için inanmadığı bir şeyi kabul etmesiydi.enişte "düşünüyorum düşünüyorum 2 haftaki yemekler dışında neden ailenle olan etkinliklere katılmadığımı bulamıyorum"demiş şu küçücük bir ayrıntı gibi görünen kelime bile terapi sonucudur zeynep evliliği süresince kimbilir bu soruyu ona kaç kere sorup cevap alamadı. Evlilik devam eder etmez bilemem ama faydası yok diye bir şey yokHaksızlar mı? Adam terapiye inanmıyor; terapiye ikna süreci de ayrı bir olaydı zaten, adam sırf gönlü olsun diye kabul etti, başka çaresi de yoktu, hala da zerre önemsediğini düşünmüyorum. Olayı karısını eve getirebilmek, şimdi sorsan Zeynep eve gelince ne yapacaksın diye, '' Abimle yengemi yemeğe çağırcaz. '' demesinden korkuyorum. :)
Kimin ailesine katılmamış? Zeynep in mi kendinin mi?Terapi zaten asıl inanmayalarda işe yarar Çünkü terapiye karşı olanlar problemlerin konuşularak çözüleceğine inanmazlar,empati yapmazlar problemlerin tek suçlusu sebebi hep karşı taraftadır o koltuğa onları oturtmayı başardıysan (Psikiyatr lık bir sorunu yoksa tabi) mutlaka olumlu bir sonuç alırsın.İnanıp inanmamasının şu süreçte çokda önemi yok önemli olan evliliği için inanmadığı bir şeyi kabul etmesiydi.enişte "düşünüyorum düşünüyorum 2 haftaki yemekler dışında neden ailenle olan etkinliklere katılmadığımı bulamıyorum"demiş şu küçücük bir ayrıntı gibi görünen kelime bile terapi sonucudur zeynep evliliği süresince kimbilir bu soruyu ona kaç kere sorup cevap alamadı. Evlilik devam eder etmez bilemem ama faydası yok diye bir şey yok
Zeynebin ailesiyle 2 haftada bir yemek yiyolardı oda sadece anne babasıyla diğer türlü zeynebin ailesiyle abisiyle olan hiç bir etkinliğe katılmıyordu.Kimin ailesine katılmamış? Zeynep in mi kendinin mi?
Pardon bu lafı KP mi söylemiş ? O da yüzsüzSenin okuduğun bölümden kvye ne ayol ? Yüzsüz.
Neden yapamıyor söylesin o vakit Zeynep. '' Kadının ailesi bir adım geride durur, kadın evlenince erkek ailesine dahil olur. Karısının ailesine mesafeli olur damat, yoksa maazallah şımarırlar. '' Bunu bal gibi biliyor aslında, ama derse Zeynep kızacak.Zeynebin ailesiyle 2 haftada bir yemek yiyolardı oda sadece anne babasıyla diğer türlü zeynebin ailesiyle abisiyle olan hiç bir etkinliğe katılmıyordu.
Düşünmemişki hiç şimdiye kadar annede öyle görmüş yengede öyle görmüş baba zaten kadınları değersiz ,emir kulu olarak empoze etmiş öyle görmüş göstermiş.Ben terapiyi kabul ettiği zaman umut gördüm bu evlilikte Çünkü benim için terapiye hiç inanmayan birinin bunu kabul etmesi daha önemli ve değerli.Neden yapamıyor söylesin o vakit Zeynep. '' Kadının ailesi bir adım geride durur, kadın evlenince erkek ailesine dahil olur. Karısının ailesine mesafeli olur damat, yoksa maazallah şımarırlar. '' Bunu bal gibi biliyor aslında, ama derse Zeynep kızacak.
Umarım biz yanılıyoruzdur, umarım inanmadığı terapi işe yarar da az gelişimini tamamlar bu dana.
Terapiye inanarak gitmekle terapinin işe yaraması hakikaten farklı. Çok danışanıma yeme bozukluğu tanısı koydum inanmadılar hiçHaksızlar mı? Adam terapiye inanmıyor; terapiye ikna süreci de ayrı bir olaydı zaten, adam sırf gönlü olsun diye kabul etti, başka çaresi de yoktu, hala da zerre önemsediğini düşünmüyorum. Olayı karısını eve getirebilmek, şimdi sorsan Zeynep eve gelince ne yapacaksın diye, '' Abimle yengemi yemeğe çağırcaz. '' demesinden korkuyorum. :)
Her iki tarafa anne babaya da katılmadı. Sadece abi farkı var o hep abisiyle görüşmemizi isterken benimkiyle hiç görüşmüyoduKimin ailesine katılmamış? Zeynep in mi kendinin mi?
Bana da bu rahatlığı veriyorAra ara girip okuyorum. Bu adam değişmeyecek ve değişmiş gibi yapacak, belki bir iki ay rol yapacak, sonra yine abim, yengem, yeğenim e dönecek, adam için teslis gibi bu.
Sonunda ne yöne evrilirler bilemem ama Terapi, konu sahibi için ayrılsalar bile en azından "bana yaşatılana rağmen, ben evliliği kurtarmak adına gerekli adımları attım " rahatlığını verecektir.
Bu aileye, aile terapisi lazımTerapiye inanarak gitmekle terapinin işe yaraması hakikaten farklı. Çok danışanıma yeme bozukluğu tanısı koydum inanmadılar hiçterapi mi çözcek yiyesim var yiyorum diyolardı ama ilk seanslarını ben ayarladım terapiste. Ve cidden başarılı oldu. İnanmasak da gitmek işe yarıyor bence de. Bi de adamın dediğini yapıyor bu hoşuma gidiyor benim. Ben de terapistin eşime iyi geleceğini ama tam olarak düzeltmeyeceğini biliyorum. Çünkü bu taraf düzeltcek öbür taraf sen niye değiştin falan dicek vaşa sarcak ama başa sardıkça bida terapiye gidecek. Yabi sonuç olarak hayırlısı artık düzelip düzelmem ek elinde kendi bilir bi adım geri gelirse bida beni bulamaz ama bunun farkında olmasını sağladığıma seviniyorum
Terapiye inanarak gitmekle terapinin işe yaraması hakikaten farklı. Çok danışanıma yeme bozukluğu tanısı koydum inanmadılar hiçterapi mi çözcek yiyesim var yiyorum diyolardı ama ilk seanslarını ben ayarladım terapiste. Ve cidden başarılı oldu. İnanmasak da gitmek işe yarıyor bence de. Bi de adamın dediğini yapıyor bu hoşuma gidiyor benim. Ben de terapistin eşime iyi geleceğini ama tam olarak düzeltmeyeceğini biliyorum. Çünkü bu taraf düzeltcek öbür taraf sen niye değiştin falan dicek vaşa sarcak ama başa sardıkça bida terapiye gidecek. Yabi sonuç olarak hayırlısı artık düzelip düzelmem ek elinde kendi bilir bi adım geri gelirse bida beni bulamaz ama bunun farkında olmasını sağladığıma seviniyorum
Ben o kadar olumsuz olamıyorum nedense. Çok pozitif şeyler olacağına dair inancım çok kuvvetli. Esin gözünü o ailede açtı. Önce sen, sonra da terapist ona başka bakış açıları kattınız Zeynep. Büyüdüğü aileyi sorgulamaya basladi ama tabi ki ilk etapta sana haklısın demeyecekti. Babasından ne gördüyse hastalıklı bir şekilde yanlış olduğunu bile bile aynen uyguluyor. Fakat karşısındaki kadın annesi değil. Babasının sürdüğü hükmü o suremeyecek. Çok sancılı bir süreç Esin için. Ama emin ol sen bu aileye çok şey öğreteceksin. Dengeler seninle değişecek. Şimdi çok yadırganıyorsun, düşüncelerin dislaniyor. Ama sen bu insanlara çocuklarına ve ailelerine saygı duymaları ve bir adım geride olmaları gerektiğini öğreteceksin.Bana da bu rahatlığı veriyor
O kadar haklısınız ki.Ben o kadar olumsuz olamıyorum nedense. Çok pozitif şeyler olacağına dair inancım çok kuvvetli. Esin gözünü o ailede açtı. Önce sen, sonra da terapist ona başka bakış açıları kattınız Zeynep. Büyüdüğü aileyi sorgulamaya basladi ama tabi ki ilk etapta sana haklısın demeyecekti. Babasından ne gördüyse hastalıklı bir şekilde yanlış olduğunu bile bile aynen uyguluyor. Fakat karşısındaki kadın annesi değil. Babasının sürdüğü hükmü o suremeyecek. Çok sancılı bir süreç Esin için. Ama emin ol sen bu aileye çok şey öğreteceksin. Dengeler seninle değişecek. Şimdi çok yadırganıyorsun, düşüncelerin dislaniyor. Ama sen bu insanlara çocuklarına ve ailelerine saygı duymaları ve bir adım geride olmaları gerektiğini öğreteceksin.
Ben de oğluyla birlikle çalışan bir babanın kızıyım. Babam çok otoriter, sinirli, işinde çok hırslı, başarı odaklı bir adam. Bu güne kadar başarısızlık tatmamis hep yükselmiş ama oğlu okulu bitirip gelince yepyeni fikirlerle aldı işi. Babamın bunu kabullenmesi çok zor oldu. Ne çatışmalar anlatamam! Hem gurur duyuyor oğlunun başarılarıyla ama hem de onu diğer işçiler gibi yönetmek istiyor. Sonra abim evlendi. İlk 2 sene abim çok başarılı, işi 10 adim öteye taşıyan ama babasından harçlık alan bir işçi mühendisti. Çok çok da saygılıdır. Eşini de babamı da kırmadan bol yalanla idare etti 2 sene. Yalanlar babama tabi. Sonra baktık babam yavaş yavaş yarım adım bir adım derken sahneyi ona bırakmaya basladi. Sancili oldu ama çok sancılı. Baba oğul ortaklıklarında kaçınılmaz durumlar. Ben o kadar iyi bilirim ki. Konu sahibinin eşi biraz küstahça idare etmeye çalıştı karısını ama muhtemelen birilerinin dolduruşu. Ailenin küçüğü olmasının da etkisi var. Ben bu adamın karısının yörüngesine gireceğine ve eş ailesinin birseyleri ogrenecegine inanıyorum. Yine de ikisi için en güzeli olsun inşallah.O kadar haklısınız ki.
Eğer arada sevgi varsa, ve taraflardan biri değişmeye meyilli ise emek vermeye değer bence. Bu sürecin sonunda çok daha kuvvetli bir ilişkileri olacağını düşünüyorum. Umarım her şey güzel olur :)
Ne güzel anlattınız :) idare etme sanatı bu. Kimi insan bunu daha kolay yaparken kimi zorlanıyor. Zorlananlara da destek olunabilir, zaman verilebilir. Eğer ki çaba gösteriyorsa zamanla dönüşüm gerçekleşir. Tırtılın kozasından çıkması gibi, büyüleyici bir kelebek olmak için zorlanmak gerekiyor.Ben de oğluyla birlikle çalışan bir babanın kızıyım. Babam çok otoriter, sinirli, işinde çok hırslı, başarı odaklı bir adam. Bu güne kadar başarısızlık tatmamis hep yükselmiş ama oğlu okulu bitirip gelince yepyeni fikirlerle aldı işi. Babamın bunu kabullenmesi çok zor oldu. Ne çatışmalar anlatamam! Hem gurur duyuyor oğlunun başarılarıyla ama hem de onu diğer işçiler gibi yönetmek istiyor. Sonra abim evlendi. İlk 2 sene abim çok başarılı, işi 10 adim öteye taşıyan ama babasından harçlık alan bir işçi mühendisti. Çok çok da saygılıdır. Eşini de babamı da kırmadan bol yalanla idare etti 2 sene. Yalanlar babama tabi. Sonra baktık babam yavaş yavaş yarım adım bir adım derken sahneyi ona bırakmaya basladi. Sancili oldu ama çok sancılı. Baba oğul ortaklıklarında kaçınılmaz durumlar. Ben o kadar iyi bilirim ki. Konu sahibinin eşi biraz küstahça idare etmeye çalıştı karısını ama muhtemelen birilerinin dolduruşu. Ailenin küçüğü olmasının da etkisi var. Ben bu adamın karısının yörüngesine gireceğine ve eş ailesinin birseyleri ogrenecegine inanıyorum. Yine de ikisi için en güzeli olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?