- 7 Nisan 2021
- 403
- 658
- 23
- Konu Sahibi eftalya0732
-
- #1.181
Dün ilk gündü yaptık normal konuştukTerapistin önerisini yapıyor musunuz peki akşamları telefonda konuşmayı
Var kendimce bi sebebimHiçbir zaman mutlu etmeyecek bir evlilik için bu kadar ısrarcı olmanız çok garip, terapiste bir terapist bile bu kadar anlam yüklemiyordur. Konunun tamamını okumasam da az çok biliyorum, sanırım sadece hırs yaptınız, o yüzden bu kadar uğraşıyorsunuz. Yoksa böyle bir kocanın yüzüne tükürülmez bile, sırtınıza koca bir ailenin yükünü almak için bu kadar çabalamanız çok enteresan.
Allah gönlünüze göre versin, inşallah mutlu olursunuz.
Hiçbir zaman mutlu etmeyecek bir evlilik demek çok acımasızca değil mi?
Sonuçta Zeynep buraya sadece sorunlarını yazıyor. Bilemeyiz bu sorunlar harici ikili ilişkilerini. Kaldı ki birbirlerini sevdikleri belli.
Sevgi yetmiyor işte. Yoksa hayat bayram olurdu. Evet, gelişimini tamamlayamamış biri ile mutlu olunmaz. Ben olanını görmedim. Yıllaaar yılı çaba veriyorsun, 1 arpa boyu yol alıyor; sonra minnet edeceği yerde aldırdığın 1 arpa boyu yolla kendini bişey sanıp dışarı kaymayacağının da garantisi yok.Hiçbir zaman mutlu etmeyecek bir evlilik demek çok acımasızca değil mi?
Sonuçta Zeynep buraya sadece sorunlarını yazıyor. Bilemeyiz bu sorunlar harici ikili ilişkilerini. Kaldı ki birbirlerini sevdikleri belli.
Sevgi yetmiyor işte. Yoksa hayat bayram olurdu. Evet, gelişimini tamamlayamamış biri ile mutlu olunmaz. Ben olanını görmedim. Yıllaaar yılı çaba veriyorsun, 1 arpa boyu yol alıyor; sonra minnet edeceği yerde aldırdığın 1 arpa boyu yolla kendini bişey sanıp dışarı kaymayacağının da garantisi yok.
Adamın iki lafından biri özledim eve gel. Daha ileriye bile Zeynep sayesinde gitti, hala da gönülden kabul ettiğini düşünmüyorum, sadece eve getirtene kadar he diyecek. Kaynana neler neler demiştir kız, '' Bastıbacağa bak, aileyi birbirine kattı. ''Evet doğru ama burda diğer konu sahipleri gibi gözü kör olan bir kadın yok. Biliyosunuz genelde böyle konularda kadınlarımız ailelerini suçlar kocalarında kusur bulmazlar kocaları hep özünde iyi ama ailesi tarafından doldurulan tiplerdir. Zeynep daha ayakları yere sağlam basan neyin ne olduğunu gören biri. O yüzden çabalayıp karşılık alamadığında uzatmayacağını düşünüyorum. Yoksa ben de hiç çekme bu tipi boşan diyen biriyim.
Haha o yarım ağız konuşmalara katılıyorum. Zeynep kapattıktan sonra damarına s.çtığım demediyse bişey bilmiyorum kdjdjjjdjAdamın iki lafından biri özledim eve gel. Daha ileriye bile Zeynep sayesinde gitti, hala da gönülden kabul ettiğini düşünmüyorum, sadece eve getirtene kadar he diyecek. Kaynana neler neler demiştir kız, '' Bastıbacağa bak, aileyi birbirine kattı. ''Alışık değiller böylesine, kendileri erlerine karşı evet efendim sepet efendim modunda oldukları için. Zorlarına gidiyor bir yerde. Efsane tutmuş kendini telefonda, içime içime yarıldım. Bilmez miyiz o yarım ağız iyi konuşmaları. Aman patlamayayım diye özenle seçilmiş 3 kelimelik cümleleri. Ne dedikodusu dönüyordur aile içinde Zeynep in şimdi. Ne şımarıklığı kalıyordur ne piremsesliği ne arsızlığı.
Yok inanın acımasızca değil. Böyle bir aileyle, böyle bir kocayla hiçbir zaman mutlu olunamaz. Hamileyken bebeğin kontrollerine kendin gidersin ben babamdan nasıl izin alırım diyen biri ne kadar mutlu eder sizi? Benim hayata bakışıma asla uymuyor bu durum, böyle bir cümleyi eskaza kurmuş bir adam gözümde bitmiştir bir daha girdiği çukurdan çıkamaz.Hiçbir zaman mutlu etmeyecek bir evlilik demek çok acımasızca değil mi?
Kaynana konuştu diyo da kadın konuşmamış bile akjsjfjfjcjv. Tutmuş kendini resmen, lakin bu da bişey. Korkuyorlar artık en ufak lafımız ters teper diye. Ama bu korku da geçici olacak tabi. Böyle yaşanmaz ya. Her an tetikte hayat yorar.Haha o yarım ağız konuşmalara katılıyorum. Zeynep kapattıktan sonra damarına s.çtığım demediyse bişey bilmiyorum kdjdjjjdj
Evet aslında benden görerek aile ne demek öğrenir falan diyip fedakarlık yaptım. Ya küçük kardeşi doğduğunda yoğun bakımda kalmış bi ay, babası hiç onları görmeye gitmemiş. Hakikaten bu aileden çıkabilcek en normal kişi benm eşimmiş ama göre göre öğrenir derken tam tersi geri gitmeye başladı ben de çıldırdım yani artk. Büyüyecek umarım büyümezse de kimse leyla değil kimse mecnun değil defolup gideriz birbirimizin hayatından. Baştan beri söylediğim buydu benim evlendikten sonra hiç söylememiştim ilk kez geçen gün kullandım bu lafı. Umarım etkilemiştir söylediklerimKonuyu başından beri takip ediyorum, böyle devam et zeynep.
Eşin küçük bir oğlan çocuğu. Ailesi onu kendilerine bağımlı tutmuş şimdiye kadar, öyle yetişmiş. Bu anne babalar yazık ediyor çocuklarına. Sen de belki düzelir umuduyla alttan alarak onun alıştığı düzeni devam ettirmesine olanak sağlamışsın taa ki bugüne kadar. Sendeki bu değişim, onu çocukluktan çıkaracak. Sakın bırakma, böyle devam et. Barıştıktan sonra da taviz verme hiç.
Dediğin gibi eşin senin terketmeyeceğine güveniyordu. Çünkü çocuktu. Sen de anne gibi onun hatalarını affediyor, kovsa bile gitmiyordun. Dediğin gibi şu an "kadın bu kadar yalnız bırakılırsa başka ilgileneni olur" korkusunu yaşıyor. Çok haklı, korkmalı bundan. Önceleri seni kovarken korkmuyordu ama... Çünkü sen değiştin. Sen dik duruşuna devam et, 6 ay sonra eşin başka bir insan olacak. Maalesef bazılarının hayatta olgunlaşmak için böyle sıkıntılı süreçler yaşaması gerekiyor. Keşke anne babası düzgün yetiştirseydi de kocanı sen büyütmek zorunda kalmasaydın.
Ya çok mutlu ettikleri de oldu tabi canım. Ama ayda 3 hafta iyiysek bi hafta kesin küsüyo. Sadece kaldırabilmek önemli bence. Ben kaldıramadığım noktadayım. O bunu farketmedi evden gidince bile döner zannetti. Kaybetme korkusu işe yarıyor bence. Ve kim ne derse desin hayatında bi kez bile terapiye gitmemiş insanlar terapiste anlam yüklememi garipser tabi. Ama fibromiyaljide ortopedistten çok terapist işe yarar küçümsemeyin bu kadar terapiyi.Katılıyorum ortada aldatma şiddet ağır hakaret yoksa ve sevgi varsa karşındaki insan için uğraşabilirsin. Ama saygı da olacak saygı çok önemli. Belli bir yere kadar karşılıklı çaba gösterilir. Olmazsa boşanma yolu hep açık. Sadece burdaki 50 mesajla kimsenin ilişkisini karakterini bilemeyiz. Kaldı ki biz burda her şeyi tek taraftan dinliyoruz.
Size yanıt olarak yazdım pardon lafım size değil terapi ne işe yaricak kafasında olanlaraYa çok mutlu ettikleri de oldu tabi canım. Ama ayda 3 hafta iyiysek bi hafta kesin küsüyo. Sadece kaldırabilmek önemli bence. Ben kaldıramadığım noktadayım. O bunu farketmedi evden gidince bile döner zannetti. Kaybetme korkusu işe yarıyor bence. Ve kim ne derse desin hayatında bi kez bile terapiye gitmemiş insanlar terapiste anlam yüklememi garipser tabi. Ama fibromiyaljide ortopedistten çok terapist işe yarar küçümsemeyin bu kadar terapiyi.
Etkilediğine eminim. O kapıyı hep açık bırakmak lazım, aradaki sevgi ne kadar büyük olursa olsun karşı taraf kırmızı çizgiyi geçerse terkedilebileceğini bilmeli bence. Insan tabii ki ilişkide güven ister ama eğer bu güven suistimal ediliyorsa verilmemeli. Bu dediğim terk etmekle tehdit emek değil yanlış anlaşılmasın. "Benim tahammül sınırım budur, geçersen biter" tavrı benim kastettiğim. Sadece eşle değil anne baba ilişkisi de dahil her ilişkide kişilerin sınırları olması gerektiğini düşünüyorum. Mesela eşiniz anne babasına o sınırı koyamadığı için sizinle ilişkisinde sorun yaşıyor. Umarım öğrenir. Ben umutluyum anlattıklarınıza bakarak. Yanlız şunu da unutmayın, bu tür değişimler hemen olmaz. Biraz sabır göstermeniz lazım. Bence o yola koyulmuş olması çok olumlu bir gelişme. Meyvesini almak uzun sürecek ama. Eminim terapinin bir noktasında eşiniz ailesiyle ilişkisini gözden geçirmek zorunda kalacak. Bir insanın bunu yapması çok çok zor. Çünkü bizi yetiştiren onlar ve beynimiz onların elinde şekilleniyor. Onların hatalarını görmek çok zor. Insanın kendi hatasını görmesinden bile daha zor. Eşinize burada anlayışlı yaklaşın ve zaman verin. Inşallah olumlu şekilde sonuçlanır. Bence eşinizin en büyük şansı sizin gibi biriyle beraber olmak. Biraz sancılı bir süreç yaşayacak ama sonunda daha mutlu bir birey olacak.Evet aslında benden görerek aile ne demek öğrenir falan diyip fedakarlık yaptım. Ya küçük kardeşi doğduğunda yoğun bakımda kalmış bi ay, babası hiç onları görmeye gitmemiş. Hakikaten bu aileden çıkabilcek en normal kişi benm eşimmiş ama göre göre öğrenir derken tam tersi geri gitmeye başladı ben de çıldırdım yani artk. Büyüyecek umarım büyümezse de kimse leyla değil kimse mecnun değil defolup gideriz birbirimizin hayatından. Baştan beri söylediğim buydu benim evlendikten sonra hiç söylememiştim ilk kez geçen gün kullandım bu lafı. Umarım etkilemiştir söylediklerim
Terapiyi biz küçümsemiyoruz, eşin küçümsüyor. Eşin inanmıyor. Adamın aklında ne yapıp edip seni o eve geri sokmak var fazlası değil. Şu an sürükleye sürükleye de olsa gelme nedeni bu, maksat gönlün olsun. Terapiye inanmayan birini terapi ile iyileştirmeye çalışmak fazla naifçe. Onda o aileye maddi bağımlılık oldukça başa saracak; zincirlerini nasıl kıracak, kırmak işine gelecek mi? Dışarda hayat zor da.. Aslında ne yapmak istediğini anlıyorum; bu adamla olmayacağını sen de biliyorsun, eninde sonunda bırakacaksın, sen de onunla bir gelecek göremiyorsun. Hani bir gün ben gitsem de bir hayrım olsun diyorsun, sayemde az bişey öğrensin diyorsun.Ya çok mutlu ettikleri de oldu tabi canım. Ama ayda 3 hafta iyiysek bi hafta kesin küsüyo. Sadece kaldırabilmek önemli bence. Ben kaldıramadığım noktadayım. O bunu farketmedi evden gidince bile döner zannetti. Kaybetme korkusu işe yarıyor bence. Ve kim ne derse desin hayatında bi kez bile terapiye gitmemiş insanlar terapiste anlam yüklememi garipser tabi. Ama fibromiyaljide ortopedistten çok terapist işe yarar küçümsemeyin bu kadar terapiyi.
kimse leyla değil kimse mecnun değil defolup gideriz birbirimizin hayatından. Baştan beri söylediğim buydu benim evlendikten sonra hiç söylememiştim ilk kez geçen gün kullandım bu lafı. Umarım etkilemiştir söylediklerim
Azımsanmayacak kadar Küçümseyen üyeler vardı ne işe yarıyacak gitmeyecek terapiste inanmayana terapi işe yaramaz bunlar hep söylendi burda onlara ithafen yazmışTerapiyi biz küçümsemiyoruz, eşin küçümsüyor. Eşin inanmıyor. Adamın aklında ne yapıp edip seni o eve geri sokmak var fazlası değil. Şu an sürükleye sürükleye de olsa gelme nedeni bu, maksat gönlün olsun. Terapiye inanmayan birini terapi ile iyileştirmeye çalışmak fazla naifçe. Onda o aileye maddi bağımlılık oldukça başa saracak; zincirlerini nasıl kıracak, kırmak işine gelecek mi? Dışarda hayat zor da.. Aslında ne yapmak istediğini anlıyorum; bu adamla olmayacağını sen de biliyorsun, eninde sonunda bırakacaksın, sen de onunla bir gelecek göremiyorsun. Hani bir gün ben gitsem de bir hayrım olsun diyorsun, sayemde az bişey öğrensin diyorsun.
Haksızlar mı? Adam terapiye inanmıyor; terapiye ikna süreci de ayrı bir olaydı zaten, adam sırf gönlü olsun diye kabul etti, başka çaresi de yoktu, hala da zerre önemsediğini düşünmüyorum. Olayı karısını eve getirebilmek, şimdi sorsan Zeynep eve gelince ne yapacaksın diye, '' Abimle yengemi yemeğe çağırcaz. '' demesinden korkuyorum. :)Azımsanmayacak kadar Küçümseyen üyeler vardı ne işe yarıyacak gitmeyecek terapiste inanmayana terapi işe yaramaz bunlar hep söylendi burda onlara ithafen yazmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?