- 13 Nisan 2007
- 33.856
- 103.327
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Prensescann
-
Yeşil halt ne ola ki?Size şunu söyleyeyim
Oğlun yeşil bi halt sence aldıralım mı sen söyle !!
Bu saatten sonra millet ne der ?
20 li yaşlardaki bi erkek evlada yüklenen misyona bakın
O evladın çaresizliğine bakın
Sen söyle demişler aldıralım mı ?
Maşallah!Milletce dert cekmeyi de dert anlatmayi da dinlemeyi de seviyoruz
Cocuklarin da bu noktada anne babami ben secmedim senin secimin senin kaderin demeyi ogrenmesi lazim
Cocuklar ne yapsin
Misal benim annem dert yansa o yansin yani
Babamin ikinci esi , ustelik babamin bir oglu varmis evlendiginde ona da bakmis
Annemin ufak bir engeli var
Anneanneme dedeme annem bakti
Kardes acisi yasadi
Diger kardeslerinin sıkıntisina kosar
Calismis emekli olmus bi kadin
Daha bir kere duymadim agzindan bir sikayet
Deli dolu hayata bagli bir kadin
Torunlarindan daha cocuksu
Bize gore can sagligi olsun hastalik kaza bela olmasin olursa da dermani olsun
Hersey gecer gider
Eşim bebeklikten beri annesinin dertlerine esir maalesefAnne ve oğlunun bu sohbeti size zarar veriyor mu?
Eşiniz annesini dinledikten sonra stresini sizden mi çıkarıyor?
Veya eşiniz annesine yardım etmenizi mi istiyor?
Yani bunlara cevaplarınız hayırsa neden anne ve evladın dertleşmesi sizi geriyor anlamıyorum.
Çocuğumuzla dertleşemeyecek miyiz? Ben de oğlumla konuşur dertleşirim. Bundan kime ne?
Dertleşmek evladın iliğini sömürmek midir?
Çocuk küçük olur da sorunların içine çekmek istemezsiniz anlarım ama koca adam yahu. Bırakın ana oğul dertleşsinler.
Siz eşinize "annenle dertleşip sonra gelip bana anlatma" diyin yeter.
:)Yeşil halt ne ola ki?
bakın bu söylediklerinizede çok katılıyorum ama arada anlatmalı dediğiniz gibi. hergün arayıpta anlatmak hoş değil. yada oraya gidince öyleydi böyledi şöyleydi die sürekli söylemek oda iyi değil. benm annmde anlatır ama bazen. burdaki konu sürekli konuşulmasıı.. evet evlenince kimse kimsenin sahibi olamaz ama evlenince kayınvalideler gelinin artık bi ailesi olmadığını 3. 4. kapı olduğunu artık onların olduğunu bize ait tavırlarına girmelerine ne dersiniz :) yani ilerde böyle biri olmucaksanız iyi bi kv olursunuz. ama gamsız olmasın diede her sıkıntıyı anlatırsnız sorun olabilir. benm annem babannem beraber yaşadılar annem sabretti karşılıklıydı herşey. ama ben ayrı evde olduğum halde neler yaşıyorum çoğu zaman. anne babalar evlatlarını evlendirdikten sonra onlarında ayrı bi yuva aile sahibi olduklarını bilmeliler özelliklede kayınvalideler bilmelii. ama onlarda öyle değil bir oğulları var gerisi çöp. eşim annesinin sivri dili yüzünden babasıyla aralarının kötülüğü yüzünden evde kahvaltı yapmak istemediğini söyledi bana geçen gün. o kadar üzüldüm ki içimdn o ortamda böyle bi evlat büyümüş. şimdi evimizde huzur kaçsın iistemyor heleki yüksek sesle konuşulmasına gıcık oluyor. ama istisnalar kaideyi bozmazmış annesi sağolsun evimizde huzuru bırakmadı bırakmıyorda. heleki o olayı anlattınca içim parçalandı annesi yüzünden eşimle ters düşmemiz bana acı verdi inanın. ama işte inanın çok zor şeyler. yaşadığım için sizin dedikleriniz bana normal gelmiyor.. Amin inşallah alırımda huzurlu bi ortamda büyütürüm çocuğumu..Ben diyorum ki eşiniz bunun kararını kendi verebilecek bir olgunlukta olmalı. Anne ben dinlemek istemiyorum diyecek. Ben oğlumu öyle büyüteceğim nasipse. İstemiyorsa direk söylemeli. Benim eşim öyledir ben de öyleyim. Yani ikinci bir kişi karışmamalı.
Diyelim ki bebeğiniz evlendi kız ya da erkek ve sizin de canınız çok sıkılmış ve arayıp anlattınız ve damadınız ya da gelininiz buna aşırı karşı çıktı kızınızla arasını bozdu istemedi. Sizce de ayıp değil mi? Bunun kararını evlat kendisi vermeli.
Ben kendi derdimi kendim çözebilirim, çocuğuma çözemeyeceğim bir sorunun derdini yanmam. Kendi içimde de kapatırım. Ama arada insan evladıyla da konuşmasın mı?
Buna karşıyım ben işte. Biz evlenince kimsenin sahibi olmuyoruz.
Kendi kararımızı kendimi vermeliyiz. Eşim annesiyle istediği kdar konuşabilir açıkçası pek de umrun değil çünkü biliyorum ki benimle aradaki dengeyi de sağlar. İşte böyle evlatlar yetiştirelim. Ve gamsız olmasınlar. Anne babalarının bir dertleri varsa biraz üzülsünler ki gelecek hayatlarında evlatları ve eşleri için de aynı duyguları beslesinler.
Umarım sağlıkla alırsınız kucağınıza.
Amin inşaallah hepimizinkineMaşallah!
Allahım sağlıklı huzurlu ömür versin tüm büyüklerimize inşallah.
Bu anneler babalar en iyisini bilir " annen çocuğu için en iyisini düşünür " masalı da cidden sıktı. Herkes dünya gördüğünü, eğitimi, umutları, gelecek tasavvuru oranında kendince " kendi çocuğu için en iyisini" düşündüğünü sanır. Sma belki iyi tezahürü sorunludur, belki kendisinde iyi gördüğü şey aslında uzun vadede iyi değildir ve çocuklarının yararına hiç değildir, insan anne olunca eksiklikleri, öngörüsüzklükleri, yeri gelir cehaletleri falan dolmuyor. Doğum öncesi kadın neyse onun çocuklusu oluyor.
Teyzemin yaşadığı şehirde 70lerde köylerinde okul yok. Yatılı bölge okulları var ve ilkokula giden çocuğu oraya vermek zorunda herkes ama teyzem " ben kör mü olmuşum çocuğu oraya vereyim öksüz yetim gibi yurtta kalsın" diyerek kuzenleri okula yollamıyor. Kırk elli yıl sonraki sonuç : eğitimsiz, niteliksiz kocaları tarafından ezilen kız çocukları ve ağır işlerde çalışmaktan nevri dönmüş oğullar.
Üç senedir bile değil, bebeklikten beri , hergünama hergğnYaşamayanlar bunu basit bir dertleşme olarak algılamış. Sorunların çözümü de vardır, sizin çözüm önerileriniz umursanmayıp sürekli aynı şeylerin konuşulması bir istismardır bence. Maalesef 3 senedir her gün annemin babamla ilgili aynı sözlerini dinliyorum. Bu kimin hoşuna gider ki
Bende yaşadım. Beynini yiyorlar. Ana oğul konuşması olamaz, baban onu dedi abin bunu yaptı yengen şuraya gitti.erkek ne anlar bunlardan. Sadece sinirleniyor o kişilere. Koskoca kadınsın. Çöz sorunlarını.
boşanırsa sana yerleşir haberinde olsunnn canım :)Üç senedir bile değil, bebeklikten beri , gergin ama hergğn
Hala da her gün
Boşanın demiş im birkaç defa artık son yıllarda
Boşanmıyorlar da
Ama annesi hala her ayrıntıyı anlatıyor
O zaman ben de boşanırım :)boşanırsa sana yerleşir haberinde olsunnn canım :)
:)) boşandıktan sonra hergün aynı şeylrr bizim boşanmadan önce hergün farklıydı. Çok sanmıyorum değişeceklerini, huy haline gelmiş. Eşinizinde ses çıkarmadığı için halinden memnun olduğunu düşünmüyorum açıkçası, ne yapacağını bilmiyodurÜç senedir bile değil, bebeklikten beri , gergin ama hergğn
Hala da her gün
Boşanın demiş im birkaç defa artık son yıllarda
Boşanmıyorlar da
Ama annesi hala her ayrıntıyı anlatıyor
Eve t:)) boşandıktan sonra hergün aynı şeylrr bizim boşanmadan önce hergün farklıydı. Çok sanmıyorum değişeceklerini, huy haline gelmiş. Eşinizinde ses çıkarmadığı için halinden memnun olduğunu düşünmüyorum açıkçası, ne yapacağını bilmiyodur
aman canım mutluysan gelsin kalsın boşanma diyemicemO zaman ben de boşanırım :)
Oğlu ile yaşarrrr gider
ben yaşıyorum bunları stresi falanda bana yansıyor napayım bi öneriniz var mı ?Anne ve oğlunun bu sohbeti size zarar veriyor mu?
Yani bunlara cevaplarınız hayırsa neden anne ve evladın dertleşmesi sizi geriyor anlamıyorum.
Çocuğumuzla dertleşemeyecek miyiz? Ben de oğlumla konuşur dertleşirim. Bundan kime ne?
Çocuk küçük olur da sorunların içine çekmek istemezsiniz anlarım ama koca adam yahu. Bırakın ana oğul dertleşsinler.
Anne ve oğlunun bu sohbeti size zarar veriyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?