Evlatlarının iliğini sömüren analar

Yeşil halt ne ola ki?

Maşallah!
Allahım sağlıklı huzurlu ömür versin tüm büyüklerimize inşallah.

Eşim bebeklikten beri annesinin dertlerine esir maalesef
Bi kaç yıllık bi mesele değil

Bu anneler babalar en iyisini bilir " anne çocuğu için en iyisini düşünür " masalı da cidden sıktı. Herkes dünya görgüsü, eğitimi, umutları, gelecek tasavvuru oranında kendince " kendi çocuğu için en iyisini" düşündüğünü sanır. Ama belki iyi tezahürü sorunludur, belki kendisinin iyi gördüğü şey aslında uzun vadede iyi değildir ve çocuklarının yararına hiç değildir, insan anne olunca eksiklikleri, öngörüsüzklükleri, yeri gelir cehaletleri falan dolmuyor. Doğum öncesi kadın neyse onun çocuklusu oluyor.

Teyzemin yaşadığı şehirde 70lerde köylerinde okul yok. Yatılı bölge okulları var ve ilkokula giden çocuğu oraya vermek zorunda herkes ama teyzem " ben kör mü olmuşum çocuğu oraya vereyim öksüz yetim gibi yurtta kalsın" diyerek kuzenleri okula yollamıyor. Kırk elli yıl sonraki sonuç : eğitimsiz, niteliksiz kocaları tarafından ezilen kız çocukları ve ağır işlerde çalışmaktan nevri dönmüş oğullar.

bakın bu söylediklerinizede çok katılıyorum ama arada anlatmalı dediğiniz gibi. hergün arayıpta anlatmak hoş değil. yada oraya gidince öyleydi böyledi şöyleydi die sürekli söylemek oda iyi değil. benm annmde anlatır ama bazen. burdaki konu sürekli konuşulmasıı.. evet evlenince kimse kimsenin sahibi olamaz ama evlenince kayınvalideler gelinin artık bi ailesi olmadığını 3. 4. kapı olduğunu artık onların olduğunu bize ait tavırlarına girmelerine ne dersiniz :) yani ilerde böyle biri olmucaksanız iyi bi kv olursunuz. ama gamsız olmasın diede her sıkıntıyı anlatırsnız sorun olabilir. benm annem babannem beraber yaşadılar annem sabretti karşılıklıydı herşey. ama ben ayrı evde olduğum halde neler yaşıyorum çoğu zaman. anne babalar evlatlarını evlendirdikten sonra onlarında ayrı bi yuva aile sahibi olduklarını bilmeliler özelliklede kayınvalideler bilmelii. ama onlarda öyle değil bir oğulları var gerisi çöp. eşim annesinin sivri dili yüzünden babasıyla aralarının kötülüğü yüzünden evde kahvaltı yapmak istemediğini söyledi bana geçen gün. o kadar üzüldüm ki içimdn o ortamda böyle bi evlat büyümüş. şimdi evimizde huzur kaçsın iistemyor heleki yüksek sesle konuşulmasına gıcık oluyor. ama istisnalar kaideyi bozmazmış annesi sağolsun evimizde huzuru bırakmadı bırakmıyorda. heleki o olayı anlattınca içim parçalandı annesi yüzünden eşimle ters düşmemiz bana acı verdi inanın. ama işte inanın çok zor şeyler. yaşadığım için sizin dedikleriniz bana normal gelmiyor.. Amin inşallah alırımda huzurlu bi ortamda büyütürüm çocuğumu..

Maşallah!
Allahım sağlıklı huzurlu ömür versin tüm büyüklerimize inşallah.
Amin inşaallah hepimizinkine

Ben depresif insanlara dayanamiyorum
Reelde dert dinleyemiyorum
Dert dedikleri dert gelmiyor cogu zaman
Aklim erdigine fikir verir gecerim
Yoksa , sabir gostermem gereken yerde sabrim bitiyor tahammulum azaliyor

duzelteyim, babalar en iyisini bilir diye bisey yok, analar bilir yanlizca

Üç senedir bile değil, bebeklikten beri , hergünama hergğn
Hala da her gün
Boşanın demiş eşim birkaç defa artık son yıllarda
Boşanmıyorlar da
Ama annesi hala her ayrıntıyı anlatıyor

Bende yaşadım. Beynini yiyorlar. Ana oğul konuşması olamaz, baban onu dedi abin bunu yaptı yengen şuraya gitti. erkek ne anlar bunlardan. Sadece sinirleniyor o kişilere. Koskoca kadınsın. Çöz sorunlarını.

ne çözecekler canım anlatacak kimleri var bi oğlu. oda onu dolruuryor kafası dolu ufacık bişide bana patlıyor sebeb yok. saçı beyazladı eşimin daha 1.5 yıllık evliyiz kv sağolsun hem kendi derdi hem dilinin sivriliği bana suratı falan derken bi hayli bizi 1.5 senede yıprattı artık ne diyim

Üç senedir bile değil, bebeklikten beri , gergin ama hergğn
Hala da her gün
Boşanın demiş im birkaç defa artık son yıllarda
Boşanmıyorlar da
Ama annesi hala her ayrıntıyı anlatıyor
:)) boşandıktan sonra hergün aynı şeylrr bizim boşanmadan önce hergün farklıydı. Çok sanmıyorum değişeceklerini, huy haline gelmiş. Eşinizinde ses çıkarmadığı için halinden memnun olduğunu düşünmüyorum açıkçası, ne yapacağını bilmiyodur

Eve t
Bıkmıştır elbette
Kim ister ki sürekli anne babası hakkındaki gerginlikleri dinlemek
İnsan Üzülür yani , ama artık huy yani boşansa da başka dertleri ile bırakamaz oğlunun peşini
Diyorum ya eşimin diğer kardeşi dinlemez asla , annesi de ona yansıtmaz hiç bişey

O zaman ben de boşanırım :)
Oğlu ile yaşarrrr gider
aman canım mutluysan gelsin kalsın boşanma diyemicem çünkü ben şu yaşadıklarımla annesyle 1 dk oturamam kısa ve net. boşandı yada Allah koruusun eşimi öldü iki üç sokak ilerde tutsunlar bi ev orda kalsın tatlı gidelim tatlı gelelim. he allah korusun elden ayaktan çok düşerse yatalak falan tabiki vicdanlıyım bakarım ama öbür türlü zor bi durum

ben yaşıyorum bunları stresi falanda bana yansıyor napayım bi öneriniz var mı ?
bana anlatma demek bile çözüm dğil zaten anlatamadığında falanda strese girip morali bozuk olup kızıp bağırdıklarıda oluyor eşlerin ufacık bişeyee. var mı öneriniz ?
he ayrıca kaynanamın bana yaptıklarıda var falan.. ben 1.5 senede çözemedim düşünün ki sanki 15 yıllık evliyiz gibi dert sahibi etti beni sağolsun kv

size annesinin derdini dinliyorsa dinlesin. bende annemle hep dertleşirdim derdine ortak olurdum. kimse karışamaz buna.şimdi rahmetli oldu. eşim karışsaydı ve ben annemin yanında olmasaydım eşim dilimden kurutlamazdı asla. ben annemle büyüdüm tabiki onun derdini dinlicem. annesi senin yuvanı bozmuyorsa evladıyla dertleşiyorsa bu kadarına da karışmaya hakkınız yok. sömürmek demişsiniz birde. siz evlendikten sonra elmanın iki yarısı olduysanız sizin sıkıntılarınızda yanınızdaysa annesinin de yanında olmak zorunda

Ben senin ne demek istedigini cok iyi anlıyorum konu sahibi. Bosanmis bir anne babanin cocuguyum. Ancak onlar bosanana kadar surekli anneannemin evine gidip sonra kendi evimize geri gelip durduk. Annem cok cekti ona lafim yok haliyle cok bunaldigi anlar oldu ama benim.cocukluguma dair en net hatirladigim sey annem ve anneannemin surekli babami ve onun ailesini kotulemeleri dert yanmalari vs...yillar once bosandilar ama hala bu degismedi. Ha cogu konuda haklilar ama o da benim babamdi ve ben daha cocuktum, cok kucuktum. Hep onlari suclayarak buyudum, gerek yoktu...dert köşesi gibi buyudum. Sonuc icine kapanik sessiz urkek bir cocukluk. Hala daha annemle anneannemin huyu aynidir ama artik eskisi kadar dinlemiyorum onlari. Sonucta ailedir derdini elbette paylasacaklar ama en azindan kendi evime tasimiyorum verdigim en dogru karar belki de bu. Esimin olaylarin icinde olmasına gerek yok diye dusunuyorum. Her seye ragmen esin bu dengeyi saglamali.

Canım benim.
Çoğu konuşulanı da anlatamıyor ki insan.
Hele ki gerçekten utanıyorsan...
Ama içine attıkların dışına farklı yansıyor,maalesef ki en yakının etkileniyor o ayrı.
Kendi annen/baban kırılmasın,üzülmesin diye "he tamam,olur,haklısın" dedikten sonra eşe,işe,evlada tahammül kalmıyor ki...
Neyse...
Bu konuda gerçekten dertliyim...
Konuyu da dağıttım çok.
İyi akşamlar olsun hepimize inşallah...

peki anneniz ayni şekilde anlatsa eşiniz karışıyor muydu?
neden ana oğulun arasina giriyorsun ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…