- 21 Aralık 2014
- 9.018
- 28.464
- 798
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Allah kurtarsın yaModern kızlar bu ayıları nerden buluyorlar bilmiyorum ki
Sanırım kardeşim çok geçiştirdigi için çocuk sinirlendi. En son geçen hafta kıyafet bakmaya gittiler. Demekki o günden sonra kardeşime baskı yaptı. Halaa elbise bulamadı falan diyordu.nisanlilik evresi uzayinca iyi olmuyor bence. 2 sene uzun bana kalirsa. ama cocugun gun vermesi, bagirip cagirmasi normal degil. guzellikle de ikna edebilir. bence ayrilsin.
Bence bu ilişki aşırı rahat büyüyen biri için çok yanlış, resmen köle hayati sürecek evlenirse...Kız kardeşim 23 yaşında, sevgilisi de 24 yaşında.Genel olarak kardeşim çok rahat büyüdü.Şuan çalışıyor, geziyor, çevresi var, evde rahat. Bunu söyleme sebebim evlenince bu rahatlığın bozulması. Ve evlilik için erken olduğu. Sevgilisi kardeşime aşırı düşkün,gerçekten deger veriyor. Ancak kardeşime evlenmek için aşırı baskı yapıyor. Bu baskılar sonucu aileler tanıştı. Aileler bayramda yüzük takılsın denildi.Bayramda yüzük takılmadı. Kardeşim erken oldugunu söylüyor bana. Çocuga da elbisemi almadım falan, bu tarz şeyler söylüyor. Çocuk şimdi mesaj atmış. Çevredekiler, anne babası, akrabaları ne zaman yüzük takılacak diye soruymuş. Çocuk diyorki, büyüğümüz olarak bişey söyle, size 2gün müddet, yarın son gün, yoksa yarın herkese vazgeçtiğimi söyleyeceğim. Bidaha beni kimse o masaya oturamaz dedi. Bende kardeşim ile konuşmasını söyledim.Kardeşim hemen evlilik istemiyor, yani dügün hemen ıstemıyor. Ama çocuk hemen yüzük takıp dügün istiyor. En geç 1 sene sonra. Kardeşim 2 sene uzatmak istiyor. Ama ailesi ve çocuk bu kadar uzatmaz.
Şimdide kardeşim ona baskı yaptığını, sürekli bagırıp çagırdıgını söylüyor.
Bu durumda mantıklı olan ne sizce?
Kardeşime kalsa 27 de falan evlenir. Ancak çocuk uzatmak istemiyor. Evlenınce hemen çocuk istıyor. Çalışmasını istemiyor. Yani başka işte yorulmasın ben bakarım diyor
Kardeşim markette çalışıyor. Akşam geç saatte işten çıkıyor. O saatte işte olmasını istemıyor.boyle bir sey icin iki tarafin da evlilige hazir hissetmesi lazim. bir de hemen evlenecekler diye bir kaide yok, sureci 2-3 yila yayabilirler. ama evlenme teklifi etmekten aciz, isini gorucu usuluymus gibi cozmeye calisan adamdan da bir cacik olmaz. kiz kardesiniz evlenmek istemedigini, evlense de hemen cocuk istemedigini, isten cikmak istemedigini vs her seyi acik acik konusmali
Kardeşim baştan aileleri tanıştırmayacaktı.Ailesi de sanırım çocuga baskı yaptı. Kvsi torun sevmek istıyor hemen. Kardeşimde çocuk bakacak sorumlulugu kendinde görmüyor.İşte ben de onu diyorum, uzatmak için bu tarz bahaneler ileri sürmek çok çocukça maalesef. Açık açık ben şuan evlilik düşünmüyorum demeli. Bu tarz bahaneler evlilik çağına gelmiş yetişkinlerin kullanacağı yöntemler olmamalı bence. Eğer çocuk sırf erken dedi diye kardeşinizden vazgeçmeyi göze alacaksa zaten sevmiyodur. Derdi sadece herhangi biriyle evlenmektir. Ama kardeşiniz açık davranmadığı için o da belki bu tarz blöfleri kullanma gereği hissediyo da olabilir. Her iki tarf da çok çocuk geldi bana. Oyun oynuyo gibi bi havaları var.
İşte bunun farkında kardeşim. O yüzden uzatmak istıyor.Bence bu ilişki aşırı rahat büyüyen biri için çok yanlış, resmen köle hayati sürecek evlenirse...
kardesinize soyleyin buraya kendi baslik acsin, kendine gelecektirKardeşim baştan aileleri tanıştırmayacaktı.Ailesi de sanırım çocuga baskı yaptı. Kvsi torun sevmek istıyor hemen. Kardeşimde çocuk bakacak sorumlulugu kendinde görmüyor.
Onunla tam rahat konuşamadım. Birde olumsuz konuşup etkilemek istemiyorum. Kendisi istemiyorum diyor.Çocukta hemen evlenelim diye öyle diretiyorki. Ki evlenince çocuk diye de diretecek eminim ben.kardesinize soyleyin buraya kendi baslik acsin, kendine gelecektir
Bence uzatmak yerine bitirmeli, iyi düşünsün..İşte bunun farkında kardeşim. O yüzden uzatmak istıyor.
Sanmıyorum öyle yapacagını. Ama şimdiki gibi istedigi gibi arkadaşlarıyla buluşamaz bence.Burada ne konular okuyoruz her gün. Eşim çalıştırmıyor harçlık da vermiyor istediğim bir şeyi alamıyorum diyen birsürü kadın var.
Onu geçtim ileride kardeşinizin istediği zaman sizi ve annenizi gidip görmesine bile karışacak, otur evinde çıkma dışarı benim annem gelecek ona yemek hazırla diyecek bir havası var tam.
Tamam işte bakın arkadaki uyumsuzluğa. Bir abla olarak bu ilişkiyi nasıl onaylıyorsunuz?Ka
Kardeşim çocuk falan bakmaz. Hele bu yaşta. Zaten uzun süre çocuk istemiyor.Mesela kardeşim akşam arkadaşıyla bulusuyor. Ama cocuga uyuyorum dıyor. Cocuk ızın vermez yoksa.
hele pasama bak hele ona neymis kizin ciktigi saatten? market dedigin 10da kapaniyor en gec 11de evde. disariya guvenmiyorsa is cikisi alsin karisini. calismani istemiyorum da nedir. bu bahane olamaz. kiz kardesiniz yol yakinken donsun. 24 yasinda kendinden buyuk laflar ediyor. aylik kazanci 20k degilse o ev tek maasla donmez. kiralar olmus 8-9 bin...Kardeşim markette çalışıyor. Akşam geç saatte işten çıkıyor. O saatte işte olmasını istemıyor.
Evlilik teklıfını yüzük taktıktan sonra edecekti bir
bence sen hepten olumsuz konusma, sonra engelledi diye basina kalir. 23 yas evlenmek icin erken degil, ama kardesin de cocuk da olgun degil. cok problem yasarlar. bence cidden gelip buraya konu acsin, kendisi anlatsin.Onunla tam rahat konuşamadım. Birde olumsuz konuşup etkilemek istemiyorum. Kendisi istemiyorum diyor.Çocukta hemen evlenelim diye öyle diretiyorki. Ki evlenince çocuk diye de diretecek eminim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?