gece olunca mutfak ?

emzırdıgın ıcın seker ıhtıyacın var oglen de meyve mutlaka yemelısın 2 mandalına ye mesela veya 1 buyuk elma ya da 1 muz

Benim dişlerim kötü çikolatayı uzaktan görsem ağrımaya başlar. Gece nasıl çikolata yiyorsunuz fırçalansa bile yazık ya vücut o halde nasıl dinlensin.

Konuya gelince tok tutan iştah kapatan şeyler yemelisiniz. Başta ekmeği kesmeye çalışın bari azaltın en azından. Hamur işini kesince zsten daha az acikacaksiniz emin olun. Ben ekmeksiz masaya oturmayan biri olarak bir ara ne yaptım ettim akşam yemeklerinde ekmeği tamamen çıkardım hayatımdan. Bol bol salata yaptım. brokoli, havuç, karnabahar karışık çok sevdiğim bir salata var tıka basa yiyordum onu kalorisi yok denecek kadar az ama aşırı doyurucu ve lezzetli oluyordu. bazen yoğurtlu bazen düz buharda. Mercimek salatası, tavuklu salata, ton balıklı vs. Bunları isteğin kadar ye sınırsız.

Genellikle az yağlı ızgara şeyler yemeğe çalıştım. Yatarken de şu zerdecal, pul biber, limon ve yoğurt karışımını yiyordum bu aşırı etkili kilo verdiriyor. Gün içinde de bol bol yeşil çay, hem metabolizmayi hızlandırıyor hem tok tutuyor ve enerji veriyor. Sabahları chia tohumlu yumurta, peynir zeytin salata domates vs hepsi var yaninda sadece bir dilim ekmek yiyordum. Kısa sürede çok fit olmuştum. -di'li geçmiş zaman olarak anlatıyorum çünkü taaa ki bu korona belası hayatımıza girip, bizi evlere tıkıp anksiyetemi hortlatana kadar şimdi verdiğim kiloları geri aldım maalesef ama buraya yazarken gaza geldim ilk pazartesi yeniden başlıyorum

peki akşam ve gece gelen açlık hissini basit şeylerle bastirswm sütte azalma olurmu az ceviz veya kurubyemis sabaha kadar bende yine mide kazinmasi yaoacak sütü azaltirmi bubdurum
tarifler çok guz l buarada diyete adalate olunca bunları yapicam

o salatanın tarifini veririmisin bana ...sınırsız yemek derken hoşuma gitti sanki ...hatta canım çekti şuan

Bacım sen hala mutfakta mısın ya

Son gunlerde bende de bu kadar olmasa da var. Pandeminin yan etkisi.
Bende de gunduz oluyor bu denli fazla yemek yeme olayim yok ama mesela surekli aklmda sunu mu yapayim bu isi bitireyim sunu yerim kahveyle vs gbi dusunceler oluyor . Bazen aklm sanki hep bisey yemede gibi hissediyorum

Mesela illa bisey yiyeceksen marul salatalik ye denilmis ama onlar haz vermiyor o an sen yedgnde mutlu olacagin bisey yemek istiyosun konu sahibi de demisya mesela aclik degjl beyindeki yeme istegi sanirm .

Benim tek iyi yanim cok yiyemem zaten bu kdr bi kek yapsam 1 en fazla 2 dilim yiyebilirim birde aksam gec vakit yemem yok . Evde dura dura boslugu yeme yahut bisey yapma ile dolduruyoruz sanirim

nıye dıyet yapacaksınız kı adapte olmanız gereken bır dıyet neden olsun

amelıyata mı gıreceksınız dugun oncesı mı dıyet o zaman yapılır cunku :)

sız saglıklı besleneceksınız dıyet kısa surelı anlık sonuc ıcındır yapılır ve bıter
dıyetle verdıgınız kıloyu koruyamazsınız bu sekılde kısa surede ıkı katını alırsınız
beslenme alıskanlıgınızı ıstedıgınız an degıstırebılırsınız

sutde azalma nıye olsun olmaz tabıkı her canımızın cektıgını yemek zorunda degılız sut ıcın :) yeterlı su ıcer hergun salata yersenız ve guzel bır kahvaltı tamamdır sut zaten olur :) sutun yemekten cok ıcmekle alakası var ıneklerden pay bıcın sut ıcın su ıcer ot yerler :) degıl mı :)
sekerı bırakacaksınız dıye oglen meyve yıyın dedın sabah kuruyemısde var kahvaltının yanında ve salata yıne aksam et salata corba da var daha ne olsun :)

arada atıstırmak ıstedıkce once su ıcın bıtkı cayı ıcın dememızın sebebı bu bır sure sonra canınız ıstemeyecek o surecı bırseyler ıcerek veya yogurt yıyerek gecıstırın

Yaaa mukemmelll maasallah suan cok imrendim yazdklarni okuyorumda ne kadar detayli bir sekilde usenmeden yaziyorsun bizler icin Allah razi olsun oncelikle ...
Bende tsh yavas calisiyor hafif pko var ve insulin direnci yok ama yatkin oldgm soylendi 2 sene once diyetsyeme gittim verdgi listeye uyabilecek bir iradem yok kaldi . Boyum kisa ve gobekten kilom var en rahatsiz edici bolgem fazla yeme yahut gece yeme skntim yok ama gunduz de olsa hamurisi tatli iyi gelmiyor elbet.. cok ozendim iradene hele hele o resimler 2 farkli insan gibi tebrikler

peki çok saol bilgiler için...yani aslan yemeginden sonra gece boyunca oluşan o açlık hissi sütümü azalatmaz ...zaten su da süt yaptığına göre ozaman benim sağlıklı bir diyete baslamamda sakınca yok degilmi...şok diyet değil...saglii bir yeme listesi işte yağ yaktıran cinsten :)

cok tesekkur ederım hayatımın 2 senesı kılolu gectı benım o 2 sene hayatımın en zor yıllarıydı nasıl kılo alınır cok ıyı bılıyorum nasıl verılır onuda yasadım ogrendım
hele benım gıbı ıstahlı yemek ıcın yasayan bırı yasadıgım cografyanın geregı ekstra ekstra bır dıkkat ve cozum gerekıyordu bırde kılo vermek gercekten kolay korumak zor bogazı tutunca verılıyor ama nereye kadar tut tut bır noktada yeter der ınsan o yuzden kendımızı kısıtladıgımızı dusunmeden oncelıklerımızı belırlerken sectıgımız gıdaların alternatıflerını dusunerek yemeyı ogrenmek gerekıyor
yerken hızlı olmamalıyız bıraz dusunmelı kendımıze bıraz sabır gostermelı beklemelıyız gozumuzun donmesıne ızın vermemek gerek bunun ıcınde kendımızı ac bırakmamalıyız ac kalarak kılo verılmez vucut şok sınyallerı yollar derkı yagları stokla acil durum var bır sorun var der ve aç kalıyorum nıye veremıyorum dıye depresyonda buluruz kendımızı

ama sabah harıka bır kahvaltı eder aksam proteın agırlıklı beslenır arada sadece yogurt meyve bol sıvı tuketırsek zaten almamız gereken besını sahıp olmamız gereken degerlerı saglamıs olur karnımızın tok olmasını saglar bunun yanında kılo verır ve koruruz

aslında cok basıt
bunca zaman yedıklerınızı dusunun
hah artık onları yemeyeceksınız hepsı bu :)
dunyada yıyecek bırsuru sey var borek kek ekmek yemesekde olur :)

kesınlıkle sutde azalma olmaz cunku dıyet yapmayacaksın besın azaltımına gıtmeyeceksın aksıne sutun cogalacak bak gorursun cunku borek ve kek sutun kalıtesını dusurur :)

gece boyu olusan aclık hıssı alıskanlık duygusal yeme ınsulın dırencı zaten en onemlı ozellıgı gece yemelerıdır
dayanamayacak olursan 1 kase yogurt yersın veya 2 salatalık yersın
su ıcersın cay ıcersın mıdenı doldurursun

buzdolabını acar acmaz abur cubur yemez once saglıklı seylere yonelırsın :)

Cikiletaaa da mi yemeyecegiz

Ya cok tsk ederim okadar guzel anlatiyorsunkii mesela evde esim ve kizima yaptigim seyi yemeden durabilmem zor benimde sevdgm seyler olacagndan . Bi suredir aksam 6 gibi yemek isini bitirmeye ve bol su icmeye basladim gobek bolgemden kilo vermem cok zor ama almasamda raziyim smdilik 60 kiloyum . Evlenirken bile 58 kiloydum kendmi bildm bileli bu yapidayim tek dogumdan sonra hic ozel bisey yapmadgm halde hamileyken 6 kg almstm sonra 13 kg verdim 49 kg gordum tartida hayatmda bidaha goremem galiba bari keske o andan itibaren olculu yeseydim keskeee

saglıksız olan yemedıgın seyı kızına vermeyeceksın zaten :) cocuk nıye cıkolata yesın :) neden pızza borek yesın
omletden sandıvıc yapıyorum ben
mesela kızımın dogum gunundekı pastayı ben yaptım
badem unu bol fındık muz hındıstan cevızı yagı kakao falan var ıcınde

canımız cıkolata ıstedıgınde yarım muza 1 avuc fındık 1 yemek kasıgı kakao rondodan cekıyorum elde yuvarlayıp hındıstan cevızıne bulayıp yıyorum
veya kuru hurmanın ıcıne cevız koyup yıyorum
veya hakıkı sahlep var evde onu yapıyorum sutlu tarcınlı antep fıstıklı

gece 6 da yemegı bıtırmek zorunda degılız uyudugumuz saatle alakalı son beslenme
ben gece 2 de uyuyyan bırıyım aksam 6 da yemegı bıraksam gozum doner kacamak yaparım aksam 9-10 gıbı yedıgım oluyor

uyumadan 4 saat once yemegı bıtırmıs olmak gerek vucudun saatı var uyandıktan en gec 1 saat sonra kahvaltı yapılmıs olmalı uyumadan 4 saat once yemek bıtmıs olmalı kural bu :)

canının ıstedıgı seylerın alternatıfı var colyak hastası olsaydın ne yapacakdın :)

Cok haklisin iste bi 5 kg verebilsrm bile yetecek belkide bazen acizlgme cok kiziyorm kendime boyle iradeli kisileri gordukce imrenjyorum
Kizim icin olmasa esim icin yapacagm metabolizma acisindan cok sansli bir esim var masallah yer yer belli etmez ha saglik icin yemeyelm desem etkisi olmaz biliyorum . Yaptgmda da iradeli olabilmem zor ama bakalim insallah birgun kararlinolurum tam anlamiyla bazen cok takiyorum bazende asiri bir durumum yok diye salliyorum ama yas ilerledkce yavas olan metabolizmam daha yavaslayacak

Insallah azimm versin Rabbjm bana da
Cok tesekkurler tekrardan ilgine

Bu konudan her bildirim gelişinde “acaba ne yiyebilirim” diye kafamdan buzdolabındakileri listeliyorum Allahtan iç açıcı bir şey yok

ağzım çok kurudu aşırı halsizligim oldu Dahiliye doktoruna gittim bunun tahlilini istedi sonuca göre insülin direncin var dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…