Anneniz artık ileri bir boyuta varmış ama engel olamadığını düşünüyorum kendine. Benim de bir akrabam kendi annesi bile gelse, o gittikten sonra evde olağanüstü hal ilan edilir. Bütün nevresimler çıkar, bütün ev baştan aşağıya temizlenir.
Ben biliyorum kadını, kötü bir niyeti olduğundan değil ama temizlikle evi kontrol altında tuttuğunu hissediyor.
Biz mesela o şehir dışına gittiğinde, dönmeden evi tertemiz etmiş bırakmıştık. Geldiği günün sabahı baktık, kocaları doldurmuş Duvarlardan başlamış silmeye. İki gün önce inen perdeleri tekrar indirmiş yıkıyor. Üstüme alınmadım artık, e biz oraları yapmıştık da demedim. Onda o bir şart olmuş, kendisi yapmadan rahat etmeyecek.
Yine de bu davranışları sizi üzüyordur tahmin edebiliyorum. Benim de annemin evi çok dağınık olurdu eskiden ve karışılmasını istemezdi. Bir sefer buzdolabını temizledim, içinde kurumuş limon kabuklarını attım diye beni evden kovdu.
Bir daha dokunmadım dolaplarına. E öyle koşarak da gitmiyorum tabi şimdi. Ama insan annesi olunca, abla kızkardeş de olmayınca başka bir sıcaklık bekliyor tabi ama belli bir yaştan sonra artık o beklentileri düşürüyorsun mecburen. Benim annem yürüyemediği için evime gelemiyor, ben gitmek zorundayım her halükarda. Bir de ben elimden geleni yapıp, beklentiyi sıfırlıyorum. Şu anda ameliyatlı olduğu için hafta sonu yanında kaldım, yataktan çıkmıyor. Altını da aldım, üstünü de giydirdim. Döndüm evime, o teşekkür etmedi, ben de beklemedim.
Sen çocuklarına odaklan daha çok. Gitmektense anneni çağır evine. Gittiğinde de, temizlik takıntısının sebep olduğunu düşün, çok üstüne alınma. Yaşlandıkça kimisi daha zorlaşıyor. Çok var etrafımda örneği.
Hem devamlı torunların gürültüsü ve yaramazlığından şikayet edip, hem de 1 sefer dahi gelmeyince hiç gelmiyorlar, aramıyor sormuyorlar diye abartan cadı tonton teyze..
Ananemin de meşhur sözü; ki beni büyüten kendisidir ama o zamanlar genç Ve kafası alıyordu. Şu anda ben çocuğumla gelsem; çocuk biraz hoplayıp zıplasa en güzel gün, bir torunların geldiği , bir de gittiği gün diyor.
Bir de ben annem bana kırıcı bir şey söylemişse ben artık alınmak yerine, dalga geçiyorum. Annen zaten koşturuyorsa çocukların Peşinden, gittiğinde hiç oralı olma, o kadar temiz bırakacağım diye uğraşma. Nasıl olsa peşimizden dip köşe yapıyorsun, dökülüversin de geç. Belki o biraz düşünür bu sefer.