Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Cumartesi köydeydim hanımlar. yasak şeyler yedim. beyaz ekmek, kek , külünçe gibi. dün de sabah bi kahvaltı yaptım akşam 8 e kadar yeşilçay içtim bir kupa o kadar. midem bulanıp şişlik vardı bugünde öyleydi ama yedim. Dün akşam fırında kabak patlıcan domates pişirdim yoğurtla yedim.
Bugün kahvaltı da 2 yumurta beyazı omlet. az lor yoğurt dukan ekmeği 1 salatalık yedim. öğlen 1 kornişon az tavuk pişirdim tavada. yoğurt ve 1 dilim dukan ekmeğiyle yedim. Şuan gün içinde 10 bardak su içmiş durumdayım. ve 4km yürüyüş yaptım. dünde 20 dk yani yaklaşık 2 kmm kadar yürümüştüm. Şimdide maden suyumu içim buraya yazıyorum.
Sonunda regl oldum galiba. Herhalde sandımca. Çarşamba hastane yolu gözüktü. Şu soğan kürü ne zaman nasıl uygulanıyordu ? onu deniyecek gibiyim. Hamişliğe hazırlık bakalım. Doktorlada konuşacam. öncesinde neler yapmalıyım diye. Heyirlisi :)

Annem dukanı bıraktım sandımca. Bende dukan ekspresi bırakacak gibiyim ya bakalım. :)

iyiniyetli geçmiş olsun canım.

neslihan kendini iyi hissettiğin kilo yeterli olandır.

Makbule bende öğrenciyken gitmiştim o merkeze ama sadece analiz yaptırdım sonra uğramadım :) Öğrenciyken para nerdeeee . Sonrada yok dedim. Ama sen bilirsin tabi.

Başka kimi okudum hatırlamıyorum.. haaa çakmel. bende geçenlerde yaptım. canın çok istiyorsa az da olsa nefsini bastırmak için ye bence.

Bu arada bugün 58.2 yi gördüm. Bakalım neler olacak. hedefime gelince mi hamiş olsam ne

iyiniyetlim babana çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum canım...

sana da geçmiş olsun canım,aman dikkat
tavuk suyuna tarhana ve 2 kupa tarhana..

üşüyorum başım ağrıyor..sanırım regl güçten düşürdü..nesfit hayal oldu

geçmiş olsun bebişimbugün boşver nesfiti,senin güçsüz kalmaman ve kendini iyi hissetmen daha önemli şimdi:112::112:

Ekmek Tarifi ( Dukan )

Malzemeler

3 adet yumurta
3 yemek kaşığı light yoğurt
8 yemek kaşığı yulaf kepeği ya da karışımı
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı light süt
Bir çimdik tuz

Tarifi :

Öncelikle yumurtaları bir kaba ekleyin, yoğurt ve sütü de ilave ederek çırpın. Daha sonra içerisine yulaf kepeğini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından tuz ve kabartma tozunu da ekleyin ve son bir kez daha karıştırın. Bir borcama ya da kek kalıbıma dökün. Yağlı kağıt sererek ya da kalıbı biraz yağlayarak kullanabilirsiniz.

170 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin, kürdanla kontrol ederek 10 dakika daha pişirin ve servis edin.

Yumurta

Dukan Diyeti’nin favori besinlerinden biri olan, bir protein kaynağıdır yumurta.

Hatta örnek protein kaynağıdır. Bunun sebebi de anne sütü haricinde, vücudun ihtiyacı olan tüm besin kaynaklarını içinde barındırmasıdır.

Ayrıca yumurtadaki proteinde; vücutta sentezlenmeyen, dışarıdan alınması gereken elzem amino asitleri bulunur.

Her birey, günde mutlaka 1 yumurta tüketmelidir.

Yağ yakımına yardımcıdır.
Kolay sindirilir.
İçindeki demir sayesinde vücuda kan yapar.
Büyüme ve gelişme için gereklidir.
İçerisindeki kolin maddesi sayesinde zihinsel/bedensel gelişimde etkilidir.
Protein bakımından zengin olduğundan, çocuklarda yeterli tüketildiğinde okul başarısı artar.
Yumurta sarısı kemik ve dişlerin oluşumunda ve sağlamlaşmasında etkilidir.
Düzenli tüketilirse kansere karşı kalkan görevi görür.
Kalp ve damar hastalıklarından korur.
Felç olma riskini en aza indirir.
Menapoz etkilerini hafifletir.
Sindirim sistemini düzenler.
Göz sağlığını korur.
Katarakt riskini azaltır.
Besin değeri yüksek olmasına rağmen kalorisi düşüktür.
Bu faydaları dikkate alın ve yumurta tüketimini artırın! :)

Dukan tost ekmegi

5 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı (1 yemek kaşığı karışım, 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeğine denk geliyor)
2 yemek kaşığı light yoğurt, 1 kaşık yoğurdun suyundan
2 yemek kaşığı light süt
Çay kaşığının ucu kadar krem tartar
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 adet yumurta
2 adet yumurta akı

Yumurta aklarını krem tartar ile birlikte köpük olana dek iyice çırpın. Bir başka kapta yumurta sarısını, yulaf kepeğini, sütü, yoğurdu ve tuzu ekleyin ve çırpın. Söndürmeden diğer karışıma ilave edin. Bu aşamada kesinlikle tahta ya da silikon bir kaşık kullanın. (Bu sayede beyazı sönmeyecek)

En son kabartma tozunu ilave edin, karıştırın ve önceden ısıtılmış fırına atın. Fırına dayanıklı borcama yağlı kağıt serin. Karışımı bu borcama dökün ve 170 derecede pişirin.

Afiyet olsun.
(Karışımdan yapılırsa 1.5 günlük yulaf kepeği hakkı kullanılmış oluyor. Evrelere göre hesaplayınız)

Son düzenleme:
valla neden dün böyle oldum bilmem..3 hapla baş ağrım anca geçtii..saat 8 de sızıp kalmışım enson kızım hadi annne yatalım dedi onu hatırlıyorum..

bu sabah 6.20 de kalktım kızımın kermesi varmış..makarna salatası yaptım sabahın köründe..

yavrum ben çalışıyorum diye en kolayı makarna salatası anne napiim onu seçiyorum diyor..kıyamam kuzuma

sabah meyveli nesfit yiyecem ..öğlen meçhul:44:..gelince yazarım..öpüldünüz..

bu tam bizlikmiş...

yapmadım canım ama bu gün mısır yapicam inş. ayyy ne güzel hedefe yaklaşmak bende 60 lı rakamları görsem ne iyi olur yaaaa,ALLAHIM istediğin zamanda hayırlısıyla sağlıklı bir bebek nasip etsin canım.bence hedefe gel ki rahat bi hamilelik yaşa. tartı sonucum çoooooooook kötüüüüüüüüüü kızlarrrr ben oruç tuttunca şişiyorum yaaaa toplamda 500-600 cal. anca yemişimdir günlük ama şişmişim cuma en son sıra benim hanımlar

özlem canım evet ciddi ve sert bi diyet haziranın son 15 gününe bıraktım artık hayırlısı emzirdiğim için vicdanım el vermedi isveç hayal oldu karataya devam...

sersum makarna salatası nede güzel olur dimiii 1 yıldır hiç yemedim deee kızın ne kadar da düşünceli maşallah

kahvaltım
1-2 ısırık simit
2 ısırık tost eşimden arakladım çok güzel koktu napim, sütüm çekilir mazallah bahaneye bakın kızlar
kahvem en sadesinden
2 incir

öğle
kabak
yoğurt

akşama
mısır ve kahveeeeee

Son düzenleme:

Olur öyle arada. regl mahvediyor insanı.. Bende oldum dün. halim yok ağrımayan yerim yok. Bugün iyiysen sıkıntı yok annem. Düşüncelii kardeş :)

Banada öyle geliyor aslında. şurda 1 aya veririm herhalde sıksam kendimi. ama bakalım. yarın doktora gideceğim. hormon testi yapacaktı. Sonuçlarına göre hamilelik öncesi neler yapmam gerekeceğini söyleyecektir herhalde bakalım :)
Mısır yap bi de emziriyorsun halledersin :)

Günaydın hanımlar.
Dün akşam 1 bardak ayran ve biraz tavuk yedim.
Çayın yanına puding vari birşey yapmıştım yulaf kepekli onu yedim o kadar.

Bu sabah sebze günüm domates salatalık 1 dilim dukan ekmek 1 tam 1 beyaz yumurtadan omlet biraz lor peyniri yedim.
Bu ay ağrılı olacak sanırım regl geç gelince. Hayırlısı bakalım.

merhabalar.. forumda gezerken sayfanızı gördüm, hem eğlenceli sohbetiniz hem de birbirinize desteğiniz çok hoşuma gitti.. beni de aranıza alırmısınıızzz kendimden bahsedeyim kısaca.. yaklaşık iki ay önce dukan diyetine başladım, 11.6 kilo verdim, sonrasında bi kaç kaçamak yaptım ve sağlık sıkıntılarım başladı, sindirim sistemi sorunları yaşıyorum, bi hafta kadar diyete uygun olmadan mideme hafif gelecek şeyler yedim, 500 gr geri aldım, hem kilo vermeye devam etmek için hem de sağlığımı korumak adına dukan'ın daha hafif şekli olan dukan express'e başladım bu hafta.. kilom 87.7 hedefim 68..

değil mi yaa valla arkadaşlarım bırakamıyo hala,22 sene içip bi çırpıda bıraktımyaparım zaten şu an çok gaza gelmiş durumdayımsen de çok iyi zayıfladın canım,takılmalar oluyo aradaküçük bebeğin var iyi hallediyosun yine de

Hoşgeldin aramıza11.6 kg çok güzel bir başarı devamı gelir elbet..ben de karatayla başlayıp dukan yapanlardanım..hepberaber verecez bu kiloları başka yolu yok:13::13:

özlemim iyi bulmuşun şekeri bahane et yeme kıss:13::13:sigarayı bırakan herşeyi bırakır

çakmelcim sen emziriyorsun isveç falan ağır gelir sana..makarna salatam da güzel olur haniiben de 1 lokma yedim tadına bakmak içünn

yavlum ben dukanı bırakmadım ama çok sıkıldım yavv..kepekten de gına geldi karışık takılıcam gibi..
inşallah Allah senin de gönlüne göre versin canım..

bugün iyiyim kızlar sağolun..düşüncelidir benim kızçem

Selam hanımlar öğlen tavuklu kabak sabahtan kalan domates salatalık ve 1 dilim dukan ekmeğinin yarısını yedim. ayranla beraber. az da maden suyu.
Haklısın annem bende sıkıldım sanki ya. Kepekten değil ama yani sanırım :) tatlandırıcı kullanmıyacağım sanırım artık. bebiş için hazırlık yapacak olursam eğer. yarın ki sonuca bağlı. Ama ben diyet yapmaktan sıkıldım sanki. Ne bilem yafff. Dolapta meyveler duruyor ama yemeyeyim diye duruyorum. Gerçi midem de yemekten sonra az da yedim ama bir şişlik var. bakalım işte.. Akşama ne yemek yapcam bir de o muallakta bakem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…