- 24 Haziran 2012
- 1.966
- 4.361
- 133
- 52
Supersin canm ya masallah bizimde esimle hayalumiz dogu gorevi bitince egede biyere yerlesip kendimiz ekip bicmek cok istiyoruz bunu sen ne guzel herseyin dogalini yetistirmissin masallh
Harikasın canım...hele kendi sucuğunu yapman kendi yetiştirdiğin sebzeleri kullanman müthiş..Ben de arada kendim yaparım sucuğu..Aslında sürekli öyle yapmalı..Satın alınan sucuklar çok kötü...Özellikle fermente tercih ediyorum ama o bile kötü..Evdeki stok bitsin bizim mahallenin kasabı kendi yapıyor onu bir deniyeceğim..beğenirsem alırım sürekli..Sen yapıp kuruttuktan sonra buzlukta mi muhafaza ediyorsun..Yoksa azar azar kullanacağın kadar mı yapıyorsun..Benim evim küçük ve buzluğum da yetersiz..Aynen adanın dediği gibi bizim de eşim ve kızımla hayalimiz bahçeli ev, emeklilikte inşallah..Çok isterdim kızım küçükken böyle bir evde yaşamayı ama gezgin olunca mümkün olmuyor..Çok şanslısın bu konuda..
Allah bize de gösterir inşallahBahçenin resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz...
[/QUOTE]Türkiye'de yaşasam uğraşırmıydım bahçeyle bilmiyorum. Köy pazarlarını severim çünkü. Bizimki biraz da mecburiyetten. Ama sucuk ve turşu gibi şeyler evde yapılınca çok güzel oluyor en azından içine ne koyduğunu biliyorsun ve Etin güzel yerlerini kullanabiliyorsun. Üstelik çok kolay bir yapılışı var.
Sucuk yapmak çok kolay. Ben kıyma makinasından tüm malzemeleri baharatları iki kez çekip buzdolabında 1 gece dinlendiriyorum sonra strech kullanarak birer yemeklik paketler yapıp dondurucuya koyuyorum. Bittikçe yapıyorum. Ama günlük yaptığımda oluyor. Bir gece dinlenirse daha güzel oluyor.
Evimiz Bahçeli ama yazın çok yağmurlu ve sıcak olduğu için bahçeye çıkamıyoruz çok fazla böcek ve sivrisinek oluyor. Burda kış mevsimi güzel içeri girmek istemiyo insan ama böcek yılan çok fazla. Birde en iyi mahallede olsa çocuklar yalnız bırakılanıyor güvenli değil. Çocuklar bahçedeysen başlarında durmak gerekiyor. Yine de Bahçeli ev çok güzel tabiiki Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Kızlar bugün Akşam öğünüm biraz garip oldu..Çoğu kişi sevmeyebilir ama ben kokoreç çok severim
Marketten pişmiş kokoreç almıştım tavada ısıttım tam buğdaydan lavaşın içine sardım ve yedim..yanında da ayran..
Tabii sokakta satılan gibi olmadı..İdare ederdi..
Bundan snra senin duzenin benim duzenimdir:) bnde karatay dukan karisimi yapiorum cnm vicuduma en iyi onlar gelio zaten oyle bisey olsun ki yasam felsefesi olsun diorum bu iki dyet bizlik sanorsam tabsiyelerin olursa arada beklerim cnmHarikasın canım...hele kendi sucuğunu yapman kendi yetiştirdiğin sebzeleri kullanman müthiş..Ben de arada kendim yaparım sucuğu..Aslında sürekli öyle yapmalı..Satın alınan sucuklar çok kötü...Özellikle fermente tercih ediyorum ama o bile kötü..Evdeki stok bitsin bizim mahallenin kasabı kendi yapıyor onu bir deniyeceğim..beğenirsem alırım sürekli..Sen yapıp kuruttuktan sonra buzlukta mi muhafaza ediyorsun..Yoksa azar azar kullanacağın kadar mı yapıyorsun..Benim evim küçük ve buzluğum da yetersiz..Aynen adanın dediği gibi bizim de eşim ve kızımla hayalimiz bahçeli ev, emeklilikte inşallah..Çok isterdim kızım küçükken böyle bir evde yaşamayı ama gezgin olunca mümkün olmuyor..Çok şanslısın bu konuda..
Allah bize de gösterir inşallahBahçenin resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz...
Hiç aç kalmadım canım ..Hep doyana kadar yedim ..Sadece akşam 6-7 den sonra ağzıma katı bir şey koymadım hiç..acıkınca ayran içiyordum..Gene o düzene dönüyorum artık
Ins iyi cikicak sen kalbini ferah tut dualarimiz seninle cnmSelam kızlar...
dün akşam
nohut yemeği
salata
1 kaşık pilav
yoğurt
bu sabah
menemen
peynir zeytin
pastırma
maydanoz salatalık
3-4 dilim kavun
Şimdi de 2 küçük kuş lokumu eşliğinde Türk kahvem
bol su içiyorum bu aralar..cuma günü büyük ihtimal annemlere gidicem..Babamın sonucu çıkacak ve yeni kemoterapi başlayacak..umarım sonuçlar çok iyi çıkacak..
Bi kere benm vucuduma da seker grince ertesi sabah uyandgimda seker istegiyle uyaniorum cnm sende de oyle olmus dimikızlar dün ki sütlaç faciasından sonra bu sabah pişmanlıkla uyandım tabak tabak yetmezmiş gibi bide gece 3 te yedimregl olucam o yüzden olunca migdem bulaniyo fazla yemiyorum ama olana kadar iste .bu hafta cezaliyim çok dikkat edicem inşallah
bu sabah kahvaltm
yarim simit
peynir zeytin
maydonoz
siyah çay
yeşil çay
Ayyyni ben bende univ de istanbulda okudum ama yasamak icin deniz kenari sakin bi yer istiorum ama istanbula da yakin olsun izmirli oldgim icin oraya da:)Amin canım..sağol..
zopa geliyo..zopa...toparlan artık
İstanbul gezmek Çanakkale yaşamak için ..Ben de Üniversiteyi İstanbul'da okuduğum için aşığım bu şehre..Ama yaşamak için Çanakkale gibi yerleri hayal ediyoruz biz..Deniz kenarı ve huzurlu olsun da
Ayyyni ben bende univ de istanbulda okudum ama yasamak icin deniz kenari sakin bi yer istiorum ama istanbula da yakin olsun izmirli oldgim icin oraya da:)
Aynen cnm bu da benim tercihlerim arasinda bi durum bursayi da cok seviorum ve izmirle istanbulun ortasinda nilifer ilcesi de cok guzel dimi oyle hatirliorum deniz goruodu sankiTam ortada Bursa var. İstanbul Yenikapı'ya hızlı Deniz otobüsüyle 1.5 saat, İzmir'e yeni yapılan yolla 2.5 saat. Bursa'da büyüdüğüm için Bursa'yı çok severim ama eskisi kadar sakin olmayabilir, çok büyüdü çünkü. Yine de Mudanya yolundaki sitelerde bir evim olsun isterdim. Hem denize yakın hatta çoğu Deniz manzaralı, hem de İstediğim zaman İstanbuluma günü birlik bile gider gelirdim ne güzel olurdu.
Bundan snra senin duzenin benim duzenimdir:) bnde karatay dukan karisimi yapiorum cnm vicuduma en iyi onlar gelio zaten oyle bisey olsun ki yasam felsefesi olsun diorum bu iki dyet bizlik sanorsam tabsiyelerin olursa arada beklerim cnm
Amin canım sağolasınIns iyi cikicak sen kalbini ferah tut dualarimiz seninle cnm
Benim memleket bize uyacak bu gidişle..Karamürsel ..Hem İstanbula yakın hem deniz hem huzurlu ve sakin..Bizim niyetimiz şimdilik orya yerleşmek..annemlerin evi zaten deniz kenarında..Yazı çoğunlukla orada geçiriyoruz..Eşim de çok seviyor..Allah hepimizin gönlüne göre versin..Ayyyni ben bende univ de istanbulda okudum ama yasamak icin deniz kenari sakin bi yer istiorum ama istanbula da yakin olsun izmirli oldgim icin oraya da:)
Mudanya bence de güzel canım..Bursa çok kalabalıklaştı artıkTam ortada Bursa var. İstanbul Yenikapı'ya hızlı Deniz otobüsüyle 1.5 saat, İzmir'e yeni yapılan yolla 2.5 saat. Bursa'da büyüdüğüm için Bursa'yı çok severim ama eskisi kadar sakin olmayabilir, çok büyüdü çünkü. Yine de Mudanya yolundaki sitelerde bir evim olsun isterdim. Hem denize yakın hatta çoğu Deniz manzaralı, hem de İstediğim zaman İstanbuluma günü birlik bile gider gelirdim ne güzel olurdu.
Bursa eski bursa değil canım..tavsiye etmem..Anca Seylanın dediği gibi ilçeleri olabilir..Aynen cnm bu da benim tercihlerim arasinda bi durum bursayi da cok seviorum ve izmirle istanbulun ortasinda nilifer ilcesi de cok guzel dimi oyle hatirliorum deniz goruodu sanki
Çok fena..Allah yavrularımızı korusun..Ayy hadi böcek neyse de yılan..Nefret ederim..Çok fena çok..Demek sizin oralar da güvenli değil..Artık her yer güvensiz çocuklarımız için maalesef..Bizler sokaktan girmezdik ,çok uzak okullarımıza bile yürüyerek giderdik..Şimdi kızım 17 yaşına geliyor servisle gönderiyorum okula..Onda bile güvenemeyip bazen servise kadar eşlik ediyorum..
Amin canım
Malesef burda çocuk kaçırma olayı çok yaygın olduğu için her saniye başlarında durmak gerekiyor, hergün mutlaka en az bir çocuk kaçırılıyor ve çoğu bulunamıyor. İşin içinde polisin olduğu düşünülüyor satıyolarmış çocukları. dünyanın hiçbiryeri güvenli değil artık insanlar çok kötüleşti. Sennde dediğin gibi biz çocukken sokaktan hiç eve girmezdik
Ben kokoreçe bayılırım. Afiyet şeker olsun, Eşimde çok sever. ne zaman Türkiye'de olsak haftanın bir kaç günü kokoreççideyiz. Orda olaydım diyet miyet dinlemezdim
Bende sucuklarımı paketleyip dondurucuya yerleştirdim Zencefilli, karanfilli, defneli çayımı içiyorum. Harika kokuyor herkese tavsiye ederim.
Ayy hakettim artık demi kizAmin canım..sağol..
zopa geliyo..zopa...toparlan artık
İstanbul gezmek Çanakkale yaşamak için ..Ben de Üniversiteyi İstanbul'da okuduğum için aşığım bu şehre..Ama yaşamak için Çanakkale gibi yerleri hayal ediyoruz biz..Deniz kenarı ve huzurlu olsun da
Olabilir canım ben zaten tatlı hastasiyimmBi kere benm vucuduma da seker grince ertesi sabah uyandgimda seker istegiyle uyaniorum cnm sende de oyle olmus dimi
Aynen cnm bu da benim tercihlerim arasinda bi durum bursayi da cok seviorum ve izmirle istanbulun ortasinda nilifer ilcesi de cok guzel dimi oyle hatirliorum deniz goruodu sanki
@o zaman eledim bursayi ben egeye devam mugla istioruz hayirlisi ins seninde memleket olur cnm ben izmiri cok seviorum ama aileme de cok yakin olmak istemiorum yillardir esimle yalnizliga alistik sanki boyle daha cok sahiplendik birbirimizi sakinlige fazla alistik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?