Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Supersin canm ya masallah bizimde esimle hayalumiz dogu gorevi bitince egede biyere yerlesip kendimiz ekip bicmek cok istiyoruz bunu sen ne guzel herseyin dogalini yetistirmissin masallh

Türkiye'de yaşasam uğraşırmıydım bahçeyle bilmiyorum. Köy pazarlarını severim çünkü. Bizimki biraz da mecburiyetten. Ama sucuk ve turşu gibi şeyler evde yapılınca çok güzel oluyor en azından içine ne koyduğunu biliyorsun ve Etin güzel yerlerini kullanabiliyorsun. Üstelik çok kolay bir yapılışı var.

Sucuk yapmak çok kolay. Ben kıyma makinasından tüm malzemeleri baharatları iki kez çekip buzdolabında 1 gece dinlendiriyorum sonra strech kullanarak birer yemeklik paketler yapıp dondurucuya koyuyorum. Bittikçe yapıyorum. Ama günlük yaptığımda oluyor. Bir gece dinlenirse daha güzel oluyor.

Evimiz Bahçeli ama yazın çok yağmurlu ve sıcak olduğu için bahçeye çıkamıyoruz çok fazla böcek ve sivrisinek oluyor. Burda kış mevsimi güzel içeri girmek istemiyo insan ama böcek yılan çok fazla. Birde en iyi mahallede olsa çocuklar yalnız bırakılanıyor güvenli değil. Çocuklar bahçedeysen başlarında durmak gerekiyor. Yine de Bahçeli ev çok güzel tabiiki Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.[/QUOTE]

[/QUOTE]
Aynen canım evde yapılan sucuk en güzeli..Ben küçükken annem de hep günlük yapardı..

Ayy hadi böcek neyse de yılan..Nefret ederim..Çok fena çok..Demek sizin oralar da güvenli değil..Artık her yer güvensiz çocuklarımız için maalesef..Bizler sokaktan girmezdik ,çok uzak okullarımıza bile yürüyerek giderdik..Şimdi kızım 17 yaşına geliyor servisle gönderiyorum okula..Onda bile güvenemeyip bazen servise kadar eşlik ediyorum..
Amin canım

Kızlar bugün Akşam öğünüm biraz garip oldu..Çoğu kişi sevmeyebilir ama ben kokoreç çok severim
Marketten pişmiş kokoreç almıştım tavada ısıttım tam buğdaydan lavaşın içine sardım ve yedim..yanında da ayran..
Tabii sokakta satılan gibi olmadı..İdare ederdi..

Sabah kahvaltısında dün yaptığım sucukdan azıcık bişey 1 dilim ekmekle yedim. Diyet kahvaltısı gibi olmadı ama sucukları paketlemeden önce denemem lazımdı eksiği fazlası varmı diye.

Eklentiler

• IMG_0261.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 48
[/QUOTE] Ayy hadi böcek neyse de yılan..Nefret ederim..Çok fena çok..Demek sizin oralar da güvenli değil..Artık her yer güvensiz çocuklarımız için maalesef..Bizler sokaktan girmezdik ,çok uzak okullarımıza bile yürüyerek giderdik..Şimdi kızım 17 yaşına geliyor servisle gönderiyorum okula..Onda bile güvenemeyip bazen servise kadar eşlik ediyorum..
Amin canım[/QUOTE]

Malesef burda çocuk kaçırma olayı çok yaygın olduğu için her saniye başlarında durmak gerekiyor, hergün mutlaka en az bir çocuk kaçırılıyor ve çoğu bulunamıyor. İşin içinde polisin olduğu düşünülüyor satıyolarmış çocukları. dünyanın hiçbiryeri güvenli değil artık insanlar çok kötüleşti. Sennde dediğin gibi biz çocukken sokaktan hiç eve girmezdik.

Ben kokoreçe bayılırım. Afiyet şeker olsun, Eşimde çok sever. ne zaman Türkiye'de olsak haftanın bir kaç günü kokoreççideyiz. Orda olaydım diyet miyet dinlemezdim

Bende sucuklarımı paketleyip dondurucuya yerleştirdim Zencefilli, karanfilli, defneli çayımı içiyorum. Harika kokuyor herkese tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_0262.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 58
Bundan snra senin duzenin benim duzenimdir:) bnde karatay dukan karisimi yapiorum cnm vicuduma en iyi onlar gelio zaten oyle bisey olsun ki yasam felsefesi olsun diorum bu iki dyet bizlik sanorsam tabsiyelerin olursa arada beklerim cnm

Ins iyi cikicak sen kalbini ferah tut dualarimiz seninle cnm

Bi kere benm vucuduma da seker grince ertesi sabah uyandgimda seker istegiyle uyaniorum cnm sende de oyle olmus dimi

Ayyyni ben bende univ de istanbulda okudum ama yasamak icin deniz kenari sakin bi yer istiorum ama istanbula da yakin olsun izmirli oldgim icin oraya da:)

Yemeklerime koyduğum baharatlarımı böyle yetiştiriyorum. Biberiye, fesleğen, kişniş, Reyhan, nane, maydanoz, adaçayı, dere otu, kekik hepsi var. Çok yer kaplamıyorlar ve taze taze kullanılınca süper oluyor. Sizde varsa bahçenizde yoksa balkonunuzda yada mutfağınızın güneş alan kısmında yetiştirebilirsiniz. Bakımları çok kolay ve yılın 12 ayı yetişiyorlar.

Bütün işlerimi bitirdim çocukları camiye götürüp 1 saat spor yapıcam. Herkese iyi pazarlar.

Eklentiler

• IMG_0264.webp
    64,7 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_0263.webp
    49,9 KB · Görüntüleme: 39
Ayyyni ben bende univ de istanbulda okudum ama yasamak icin deniz kenari sakin bi yer istiorum ama istanbula da yakin olsun izmirli oldgim icin oraya da:)

Tam ortada Bursa var. İstanbul Yenikapı'ya hızlı Deniz otobüsüyle 1.5 saat, İzmir'e yeni yapılan yolla 2.5 saat. Bursa'da büyüdüğüm için Bursa'yı çok severim ama eskisi kadar sakin olmayabilir, çok büyüdü çünkü. Yine de Mudanya yolundaki sitelerde bir evim olsun isterdim. Hem denize yakın hatta çoğu Deniz manzaralı, hem de İstediğim zaman İstanbuluma günü birlik bile gider gelirdim ne güzel olurdu.

Aynen cnm bu da benim tercihlerim arasinda bi durum bursayi da cok seviorum ve izmirle istanbulun ortasinda nilifer ilcesi de cok guzel dimi oyle hatirliorum deniz goruodu sanki

Bundan snra senin duzenin benim duzenimdir:) bnde karatay dukan karisimi yapiorum cnm vicuduma en iyi onlar gelio zaten oyle bisey olsun ki yasam felsefesi olsun diorum bu iki dyet bizlik sanorsam tabsiyelerin olursa arada beklerim cnm
tamamdır cicim..

Ins iyi cikicak sen kalbini ferah tut dualarimiz seninle cnm
Amin canım sağolasın
Benim memleket bize uyacak bu gidişle..Karamürsel ..Hem İstanbula yakın hem deniz hem huzurlu ve sakin..Bizim niyetimiz şimdilik orya yerleşmek..annemlerin evi zaten deniz kenarında..Yazı çoğunlukla orada geçiriyoruz..Eşim de çok seviyor..Allah hepimizin gönlüne göre versin..
Mudanya bence de güzel canım..Bursa çok kalabalıklaştı artık
Aynen cnm bu da benim tercihlerim arasinda bi durum bursayi da cok seviorum ve izmirle istanbulun ortasinda nilifer ilcesi de cok guzel dimi oyle hatirliorum deniz goruodu sanki
Bursa eski bursa değil canım..tavsiye etmem..Anca Seylanın dediği gibi ilçeleri olabilir..

Çok fena..Allah yavrularımızı korusun..

di mi yaa şöyle miss gibi taze taze kokoreç..benim yaptığım güzel olmadı bir daha almam..
Çay ve bitkilerin çok güzel görünüyor..

@o zaman eledim bursayi ben egeye devam mugla istioruz hayirlisi ins seninde memleket olur cnm ben izmiri cok seviorum ama aileme de cok yakin olmak istemiorum yillardir esimle yalnizliga alistik sanki boyle daha cok sahiplendik birbirimizi sakinlige fazla alistik

Ayy hakettim artık demi kizelbette Çanakkale yaşanacak yer benim ailem akrabalarımız hep orada bizde emeklilikte gideriz inşallah

Nilüfer ilçesi Deniz görmüyor malesef orası da artık çok kalabalık. Aslında ben eski Bursa'yı seviyorum. Her yaz mutlaka gidiyorum ve mutlaka Çekirge meydanında kalıyorum. Çocukluğum Emirsultanda geçti. İnsanları ve komşuluk açısından en favori semtler Emirsultan ve Yeşil. Çok eski kafalıyım belki, gelenekçiyim bilmiyorum ama Yen'i siteleri ve site hayatını sevmiyorum. Burda bile sitede yaşayamadım. Aslında sitelerde evler ve şartlar daha güzel ama bana çok robotik geliyor, soğuk buluyorum. En azından benim yaşadığım siteler öyleydi. Oysa Emirsultan hala eskisi gibi. İnsanlar bile aynı. Özlüyorum oradaki hayatımı. Her sabah başka bir komşuda kahvaltı ederdik, kocaman bir aile gibiydik. Şu anda yaşadığım yerde yandaki evde kimler var bilmiyorum ve burda 5 yıldır yaşıyorum hiç karşılaşmadım bile. Tuhaf ama gerçek.

Ailem beni ikna etti Denizli'den ev aldım yazları gidip kalıyoruz. Ege ve Akdeniz'in ortasında heryere yakın güzel bir yer ama İstanbul ve Bursa'yı yinede özlüyorum. Bende senin aksine aileme yakın olmak istiyorum yalnızlıktan bıktım sırf onlara yakın olayım diye Denizli'den ev aldım. Yazları her gün beraberiz. Bütün bir kış yalnızlıktan sonra çok iyi geliyor bana.

Kendimle gurur duyuyorum. Restauranta gittim ve sadece salata yedim diyetimi bozmadım. Üstelik bugün kayınvalidemin Doğum günüydü ve herkes karışımda tıka basa yedi. Kendimi nasıl sabitlediysem canım bile çekmedi. İnşallah cumaya kadar 57 ye düşcem umutluyum :)

Günaydın kızlar haftaya +1 ile başladım ammaa morel bozmak yok cumaya eksilerde olucamm inanıyorum ve soz veriyorum kendime ve sizlere
Bir bardak ılık su
Kahvaltı m
1 haşlanmış yumurta
2dilim peynir
5zeytin maydanoz
2lokma
2kucucuk dilim helva

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…