- 30 Ocak 2013
- 29.478
- 43.959
- 798
Bende 3-4 de yatıyorum Cnm ama açılınca kahve içiyorum o yüzden De erken yiyorum :)Ben gece 3-4e kadar oturunca çözümü 7 gibi yemekte buldum. :/ Teşekkür ederim bitanem atarım foto birazdan. ^^
Parkurlu Parka çıktım cidden yürüyorumSende ''Starbucksta arkadaşlarla keyif..'' diye yer bildirimi yapıp evde odanda oturmuyorsun değil mi yani gerçek yürüyüş fotosu değil mi bu
Parkurlu Parka çıktım cidden yürüyorum
Aklıma şey geldi geçen nisan ayı bir yayın evi sahibinden hoşlanıyorum adam da İzmir de gel kahvaltı yapalım falan diyor ama piclikte aklı belli uzak durmam lazım falan kendmi alsancakta etiketledm ama bldign evde oturuyrmSende ''Starbucksta arkadaşlarla keyif..'' diye yer bildirimi yapıp evde odanda oturmuyorsun değil mi yani gerçek yürüyüş fotosu değil mi bu
Gorusuruz canım :)Tamam tamam şaka yaptım inanıyorum ahahah
Neyse bende 2 büyük bardak su içip yemeğimi ayarlıyım balım görüşürüz. :*
Aklıma şey geldi geçen nisan ayı bir yayın evi sahibinden hoşlanıyorum adam da İzmir de gel kahvaltı yapalım falan diyor ama piclikte aklı belli uzak durmam lazım falan kendmi alsancakta etiketledm ama bldign evde oturuyrm
tesekkur ederim canim sut iciorum bide protein agirlikli besleniorum ki acikmim krom icerenler hangileri ona da dikkat edeyim cnmBol bol tarçın tüket canım. Şeker krizleri için de fırında tarçınlı elma dilimleri.
Krom içeren besinlere ağırlık ver bu dönemde. Diyeti en az hasarla atlatırsın. :*
tesekkur ederim canim sut iciorum bide protein agirlikli besleniorum ki acikmim krom icerenler hangileri ona da dikkat edeyim cnm
Gayet profesyonel gidiyorsun canımBu arada kızlar biliyorsunuz kilo verirken 600 kaloride bırakıyordum. Artık 700e çıkardım. Yarın 750 öbür gün 800 yapacağım. Öyle öyle gideceğim. 1000'de sabitleyeceğim kilo korumak adına.
Gayet profesyonel gidiyorsun canım
cok tesekkur ederim cnmKrom İçeren Besinler
Brokoli:
Besleyici özellikleri bakımından sebzeler arasında tam bir süper star olan brokoli, zengin bir krom kaynağıdır. 1 kase brokolinin içermiş olduğu krom miktarı 18,55 mikrogramdır ve bu değer, günlük alınması tavsiye edilen krom miktarının % 53’ünü karşılamaktadır. 1 kase brokolinin enerji değeri ise 54,6 kaloridir.
Not: Brokolinin haşlanarak değil de, buharda pişirilmesi besin değerlerinin korunması açısından önemlidir.
Yumurta:
Çok iyi bir selenyum kaynağı olan yumurtanın sarısı, krom içeriği bakımından da zengindir. Organik ya da esas adı ile “free range eggs” yumurta, doğal yollar ile ve stres altında olmadan beslenen tavuklardan elde edilmektedir. Bundan dolayı da, organik yumurtanın besleyici değeri daha yüksektir.
Tatlı Patates:
Oldukça lezzetli bir patates türü olan tatlı patatesin, besin değerleri normal patatesin besleyici değerlerinden daha yüksektir. Çok iyi bir, pro vitamin A, antioksidan ve mineral kaynağı olan tatlı patatesin krom içeriği de iyidir.
Mısır:
Doğal bir krom kaynağı olan mısır, son zamanlarda genleri ile oynanması nedeni ile (GDO), maalesef toksin madde de içerebilmektedir. Bundan dolayı da dikkatli şekilde tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca mısır, krom içeriğinin yanı sıra, selenyum minerali de içermektedir.
Sığır Eti:
Sığır eti özellikle de, çayırlarda beslenmiş olan sığırların eti, diğer bazı mineraller bakımından zengindir fakat krom içeriği ise 2 mikrogramın altındadır.
Yulaf:
Genellikle kilo vermeye yardımcı olması ile bilinen yulaf, krom bakımından zengin olmasının yanı sıra, selenyum minerali bakımından da zengindir. Zengin krom içeriği sayesinde yulaf, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. ¼ kase yulafın içermiş olduğu krom miktarı 5,38 mikrogramdır ve bu değer ise, günlük alınması tavsiye edilen krom miktarının % 15’ini karşılamaktadır. ¼ kase yulafın enerji değeri de 151,7 kaloridir.
Arpa:
Arpa besleyici yönü kuvvetli bir gıda maddesidir ve krom ile diğer mineraller bakımından da iyi bir besin kaynağıdır. ¼ kase arpanın içermiş olduğu krom miktarı 6,18 mikrogramdır ve bu değer, günlük alınması tavsiye edilen krom miktarının % 17’sini karşılamaktadır. ¼ kase arpanın enerji değeri ise 164,5 kaloridir.
Yeşil Fasulye:
Yeşil fasulye ya da bilinen diğer adı ile taze fasulye, iyi derecede krom içeriği olan bir sebzedir. 1 kase yeşil fasulyenin içermiş olduğu krom miktarı 2,04 mikrogramdır ve bu değer, günlük alınması tavsiye edilen krom miktarının % 6’sını karşılamaktadır. Ayrıca, 1 kase yeşil fasulyenin enerji değeri ise, 43,8 kaloridir.
Domates:
İyi bir krom kaynağı olan domates, hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin kaynağıdır. 1 kase domatesin içermiş olduğu krom miktarı 1,26 mikrogramdır ve bu değer, günlük alınması tavsiye edilen krom miktarının % 4’ünü karşılamaktadır. Ayrıca 1 kase domatesin enerji değeri ise 32,4 kaloridir.
Marul:
2 kase marulun içermiş olduğu krom miktarı 1,25 mikrogramdır ve bu değer, günlük alınması tavsiye edilen krom miktarının % 4’ünü karşılamaktadır. 2 kase domatesin enerji değeri ise 16 kaloridir.
Karabiber:
2 çay kaşığı karabiberin içermiş olduğu krom miktarı 0,93 mikrogramdır ve bu değer, günlük alınması tavsiye edilen krom miktarının % 3’ünü karşılamaktadır. 2 çay kaşığı karabiberin eneri değeri ise 14,6 kaloridir.
Krom İçeren Diğer Besinler:
İyi derecede krom içeren diğer besinler ve içermiş oldukları krom miktarları ise şu şekildedir;
- 1 kase patates püresi: 3 mikrogram
- 1 çay kaşığı kurutulmuş sarımsak: 3 mikrogram
- Hindi göğüs eti: 2 mikrogram
- Tam tahıl ekmek: 2 mikrogram
- Portakal suyu: 2 mikrogram
- Elma: 1 mikrogram
- Muz: 1 mikrogram
- Hurma,
- Mantar,
- Kepek,
- Kuru erik,
- Sakatat eti,
- Fındık,
KAHKAHA ATTIM ahdhahsa hepimiz hayatımızda en az 1 kere yaptık bunu merak etme ahahaa hadi gittim.
cok tesekkur ederim cnm
İşte bu yoruldum ama değdi :) 1 saat yürüdüm
Yürürken en çok sevdiğim şey düşünmek kulakliklari takip paso düşünüyorum.
Eki Görüntüle 1973177
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?