Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

benim canım müthiş hamurlu bişeyler çekiyor bugün.. hadi hayırlısı bakalım...

Karbonhidrat çekiyorsa vücudun ya da ihtiyacın varsa sebze meyveye yönel canım benim elma ye mesela 1-2 tane. Veya güzel bir sebze yemeği. Odamda 2 kutu abur cubur duruyor ve 5 gündür duruyor. Yemedim yemicem. 10 günü kesintisiz geçersem 10. günün sonunda ödül olarak yemeye karar verdim. :)

Zaten genelde sebze, meyve, protein ve bakliyat tüketiyorum genelde..Evdeki abur cuburlar da duruyor öyle yemiyorum ama bugün bir çılgınlık yaparım diye korkuyorum nedense..

ben de zaten sadece protein diyetiyke incelebiliorum cnm peki senin protein diyetin sana ait miydi yoksa netten mi bulmustun ben rus diyetini goruorum ne zamandir ama onda peynir ve sut urunleri yok seninki nasildi

ben de zaten sadece protein diyetiyke incelebiliorum cnm peki senin protein diyetin sana ait miydi yoksa netten mi bulmustun ben rus diyetini goruorum ne zamandir ama onda peynir ve sut urunleri yok seninki nasildi

Ben karataydan, dukandan, atkinsten, oradan buradan yani genel olarak diyet uzmanlarının kabul gördüğü şeyleri derleyerek gittim. Herkesin kendine ait bir tarzı olur diyet için de bu geçerlidir. Yani bu grupta günde 5 öğün yiyen de var o da kilo veriyor. Tek öğün yiyen ben de kilo veriyorum. Hani kimse kimseyi şu kadar öğün yiyeceksin ya da şunu yiyeceksin diye zorlayamaz sadece öneri verir. Çünkü bugün tüm dünyada kabul görülen çok sayıda yeme yöntemi var. Kabul edilmeyecek olan tek şey ise hiçbir şey yemeden aç kalarak kilo vermek.

Ben uzun yıllardır karbonhidratın düşük tutulduğu diyetlerin daha hızlı kilo verdirdiğine şahit olduğum için diyet listelerinde verilen proteinleri inceledim menülerimi kendim oluşturdum. İştahlı birisi olduğum için de kalori sayıyorum yoksa alır başını giderim günde 2000 3000 kalori vs olarak.

İnternette protein içeren yiyecekler diye arattım mesela. Sebzelerde bile protein var. En bilinen protein ne peki? Et yumurta tavuk. Ekonomik olması için de tavuk yumurta. Bunlara kombin olarak da süt, yoğurt, lor peyniri. Ancak süt ürünlerinde yüksek karb de oluyor o yüzden dikkatli tüketmek lazım yani saf protein diyetlerinin çoğunda süt olmaz mesela.

Ama biz biraz daha ev hanımları olarak her şeyi yiyebileceğimiz listeler yapmalıyız ki alışkanlık olsun. devamı olsun. hayatımız boyunca uygulayabilelim. yani bir şeyi hayatından tamamen çıkarmak zor olur.

Ben un tuz şeker tüketmem diyorum mesela. evet diyetteyken asla makarna pilav ekmek yediremezsin bana. ama canım isterse giderim bakarım kalorisine tam tahıllı çikolatalı bar yerim. bu şeker değil mi un değil mi bu da böyle.

Önemli olan aldığın kalori < yaktığın kalori olayı. Günde 1200 kalori yakıp da 2000 kalori yersen kilo alırsın. Ama 1000 kalori yersen kilo verirsin. Aşağı yukarı hesap edeceksin internette mesela yazıyor 1 tabak x yemeği atıyorum 300 kalori diye.

Yani benim sana önerim ne rus diyeti ne isveç diyeti. Sen kendi yemeyi sevdiğin şeyler doğrultusunda kalori kontrolü yaparak kendi beslenmeni oluştur.

Bu süreçte yumurtayı tavuğu yoğurdu bol tüket. Sebze mesela. Ben meyve yemiyorum şeker ve karbonhidrattan ötürü. Ama sabahları 1 meyve yenebilir diyor karatay. Fazlası zarar b*kunu çıkarmayın diyor afedersin kadın :)

Yorumları cok okuyamıyorum sınav yaklastıgı için
Cok yazamıyorum da
Hepinize mutlu Salılar
Sabah
1 dilim ekmek, yumurta kızartması vb. , şekersiz çay

Dün aksam cok tatlı ihtiyacı hissettim ama yemedim
1 büyük bardak süt üzerine tarçın ekleyip içtim ve tatlı ihtiyacıma iyi geldi
Cumaya belki kilomda - göremem(görsem de az olabilir belki) ama kilomu kontrol etmiş hissediyorum,kilo kontrolü yapıyor gibiyim,bu durumu da sınav psikolojisine yüklüyorum
Dün yürüyüş için çıktım fakat soğuktu ince giyinmiştim pek yürüyüş yapamadan geri döndüm
Kalın giyinseydim aslında gayet olurdu, kendinize dikkat edin üşütmeyin

@demirleke çok güzel görünüyorsun

geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın?

be your self tutamadın yine kendini yedin abur cuburu evdeki abur cuburları ye bitir de bi daha alma eve son çözüm bu :)

Aynen almamak lazım evde durunca insanın aklı gözü gidiyor olmuyor. :/
Evde olması cok kötü etkiliyor :)
Geçen bir şey vardı evde, miktarca fazlaydı, birkaç gün yedim kalori olarak aşırı yüksek kalorili ve kilo yapacak bir besin.. bitince oh dedim bitti, diyeti rahat yaparım gidip gelip görmem, gerçekten de öyle oldu
Gidip yenisini almadım bitince rahatladım...

aynen cnm bmde senim gbi aslinda bunlari adim gbi biliorum heosuni en cok proteinle kilo veriorum bunu da biliorum hatta meuve yemedgim bikac gun aninda bel ve cevrem incelio:) ben de sut konusunu merak etmistim.iyi oldu soyledgin cnku cogu protein diyetinde gercekten de sut yok ve ben bunu cidden merak ediordum
Benim sorunum su aslinda diyetisyene de gdiorum ama ben ya hep hep hic doyeti yaparim ya listelere bagli kalcam ya da bozcam bu cok sinir bozucu defalarca kendime dedim kendi listeni olustur die ama yok illaki biyerlere bagli kalcam tabiki insaniz robot degil bagli olamioruz ki biyerlere kajvalti iyi gelmio mesela bana ama su da bi gercek bikac gun sonra da kahvalti ariorum 3 gun kahvalti yapmayinca 4. Gun cok acikiorum bide sunu sorim sana sen de baya kiloluylen cok zayifladin peki buna kesin nasi karar verdin ve nasi o kadar irade gosterdin

Akşam yemeği yarım çupra fileto yanında da yağsız limonlu yeşil salata ( roka marul maydanoz tere )toplam 200 kalori
Bugün 700 kaloriyi geçmeden kapattık ilerleyen saatlerde bol bol çay içicem
cok guzel menu cuprayi ozlemisim yaaa yazin tatilde hep cupra yerim degismez:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…