benim canım müthiş hamurlu bişeyler çekiyor bugün.. hadi hayırlısı bakalım...
Zaten genelde sebze, meyve, protein ve bakliyat tüketiyorum genelde..Evdeki abur cuburlar da duruyor öyle yemiyorum ama bugün bir çılgınlık yaparım diye korkuyorum nedense..Karbonhidrat çekiyorsa vücudun ya da ihtiyacın varsa sebze meyveye yönel canım benim elma ye mesela 1-2 tane. Veya güzel bir sebze yemeği. Odamda 2 kutu abur cubur duruyor ve 5 gündür duruyor. Yemedim yemicem. 10 günü kesintisiz geçersem 10. günün sonunda ödül olarak yemeye karar verdim. :)
ben de zaten sadece protein diyetiyke incelebiliorum cnm peki senin protein diyetin sana ait miydi yoksa netten mi bulmustun ben rus diyetini goruorum ne zamandir ama onda peynir ve sut urunleri yok seninki nasildiBunu direk karnabahar köftesi kalori diye internette arat canım tarif aşağı yukarı aynı her yerde. Karnıbahar köftesi kalori diye de aratabilirsin. Belki karnabahar değil de karnıbahar yazıyordur. Adet olarak bak kalorisine of valla nefis duruyor canımı çektirdin.
10 gün uzun bi süre ben neden gaza geldim de 10 gün yaptım bilmiyorum5 gün ile başlayabilirsin mesela canım görüyorsun menülerimi az çok. bol bol sebze protein yumurta lor peyniri et süt ağırlıklı gidiyorum.
Protein ile hızlı verirsin bak ben daha önce 5 gün protein yapıp çok daha kısa sürede incelmiştim. Ama şuan sebze ile o kadar hızlı incelmedim. Sebze de karbonhidrat çünkü. Protein için yumurta lor peyniri et süt yoğurt gitmek lazım. Sabahları lor peynirli dereotlu maydonozlu omletler, haşlanmış yumurtalar, normal peynirler, lor peynirleri.. vs vs..
Öğlen akşam uygun fiyattan tavuk göğsü belki a101'de satılan tavuk dönerler. Herkes kilosu 40 liradan kuş başı yiyemiyor haliyle. diyet de olsa ekonomik çözümler getirmemiz lazım ben de genelde tavuk yapıyorum o yüzden. :) Yanına yoğurt belki salata vs. Bende salata kültürü yok genelde yoğurt ile kombinliyorum o yüzden.
ben de zaten sadece protein diyetiyke incelebiliorum cnm peki senin protein diyetin sana ait miydi yoksa netten mi bulmustun ben rus diyetini goruorum ne zamandir ama onda peynir ve sut urunleri yok seninki nasildi
@demirleke çok güzel görünüyorsungünaydın arkadaşlar
çok sporlu bi hafta sonu geçirdim.
çünkü kaçamak dolu bi hafta sonu yaşadım.
dibine vurdum çikolatanın gofretin bisküvinin.
bu sabah 56.7 çıktım.
maşallah kilo almışım hafta sonu . 1 kilo almışım .
yuh diyorum kendime.
yediklerimden pişman olup kardiyo denilecek kadar yoğun egzersizler yaptım.
bu s abah pantolonu giydim işe gelirken .
pantolon baya baya bollaşmış
ama buna rağmen 1 kilo almışım.
sıkılaştım sanıyorum egzersiz ile.
resim de atayım. dün dışarıda piknik yaptık. yağmur da yağdı arada ama yine de gittik çocuklar için . böcek . kertenkele tutkuları var. ateş yakma merakları da çok. onu gidermek için gittik.
benim canım müthiş hamurlu bişeyler çekiyor bugün.. hadi hayırlısı bakalım...
Sakın birşey yeme
ben açlığa alışkınım yemem canım da aman sen son dakka gofret yiyivermeSpor yap bişey yiyemezsin kıyamazsın emeğine
Selam kızlar gunaydin
Yaaa yüzüm şişmiş dombul yanak olmuşumağzımin içi de çok kötü
Suyu bile zorla içiyorum offf kahvaltı nasıl yapıcam bilmiyorum yavaş yavaş birşeyler yemeye çalışacam artık
geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın?@demirleke canım ben 7 sene önce yaptırmıştım arka sağ ve sol arka taraf tamamen kaplama ve alt sol tarafta da 3 tane dolgum vardı.
Nasıl olduysa aynı anda hepsi yerinden çıktı arada boşluklar olmuş tabi ben hamilelikti bebekti derken kendime de pek bakamayinca hiç dikkat etmemişim.
En en en önemlisi de gerçekten doktor tercihi . o zamanlar mecburen o kişiye yaptırmıştım.
Şimdiki doktorum gayet iyi ve profesyonel cevremde hep tanıyanlar yaptıranlar var fazlaca memnunlar.
Dün bende tanıştım ilk gitmeme rağmen gayet memnun kaldım.
Bakalım hayırlısı daha yolum uzun gibi...
Dün kaplamanin altında 2 disim çürümüş onlari çekti ve kök kalmış onu temizledi çok zordu. Nasıl kök bırakarak kaplama yapmışlar sana dedi kötü tecrübe yasamişsin ne yazıkki bu da dış etlerinede zarar vermiş yandaki 1 dişini de çürütmüş dedi. Önce çekim işleri bitecek kurtarilacaklara bakacak canım
ben açlığa alışkınım yemem canım da aman sen son dakka gofret yiyiverme
be your self tutamadın yine kendini yedin abur cuburu evdeki abur cuburları ye bitir de bi daha alma eve son çözüm bu :)
be your self tutamadın yine kendini yedin abur cuburu evdeki abur cuburları ye bitir de bi daha alma eve son çözüm bu :)
Evde olması cok kötü etkiliyor :)Aynen almamak lazım evde durunca insanın aklı gözü gidiyor olmuyor. :/
aynen cnm bmde senim gbi aslinda bunlari adim gbi biliorum heosuni en cok proteinle kilo veriorum bunu da biliorum hatta meuve yemedgim bikac gun aninda bel ve cevrem incelio:) ben de sut konusunu merak etmistim.iyi oldu soyledgin cnku cogu protein diyetinde gercekten de sut yok ve ben bunu cidden merak ediordumBen karataydan, dukandan, atkinsten, oradan buradan yani genel olarak diyet uzmanlarının kabul gördüğü şeyleri derleyerek gittim. Herkesin kendine ait bir tarzı olur diyet için de bu geçerlidir. Yani bu grupta günde 5 öğün yiyen de var o da kilo veriyor. Tek öğün yiyen ben de kilo veriyorum. Hani kimse kimseyi şu kadar öğün yiyeceksin ya da şunu yiyeceksin diye zorlayamaz sadece öneri verir. Çünkü bugün tüm dünyada kabul görülen çok sayıda yeme yöntemi var. Kabul edilmeyecek olan tek şey ise hiçbir şey yemeden aç kalarak kilo vermek.
Ben uzun yıllardır karbonhidratın düşük tutulduğu diyetlerin daha hızlı kilo verdirdiğine şahit olduğum için diyet listelerinde verilen proteinleri inceledim menülerimi kendim oluşturdum. İştahlı birisi olduğum için de kalori sayıyorum yoksa alır başını giderim günde 2000 3000 kalori vs olarak.
İnternette protein içeren yiyecekler diye arattım mesela. Sebzelerde bile protein var. En bilinen protein ne peki? Et yumurta tavuk. Ekonomik olması için de tavuk yumurta. Bunlara kombin olarak da süt, yoğurt, lor peyniri. Ancak süt ürünlerinde yüksek karb de oluyor o yüzden dikkatli tüketmek lazım yani saf protein diyetlerinin çoğunda süt olmaz mesela.
Ama biz biraz daha ev hanımları olarak her şeyi yiyebileceğimiz listeler yapmalıyız ki alışkanlık olsun. devamı olsun. hayatımız boyunca uygulayabilelim. yani bir şeyi hayatından tamamen çıkarmak zor olur.
Ben un tuz şeker tüketmem diyorum mesela. evet diyetteyken asla makarna pilav ekmek yediremezsin bana. ama canım isterse giderim bakarım kalorisine tam tahıllı çikolatalı bar yerim. bu şeker değil mi un değil mi bu da böyle.
Önemli olan aldığın kalori < yaktığın kalori olayı. Günde 1200 kalori yakıp da 2000 kalori yersen kilo alırsın. Ama 1000 kalori yersen kilo verirsin. Aşağı yukarı hesap edeceksin internette mesela yazıyor 1 tabak x yemeği atıyorum 300 kalori diye.
Yani benim sana önerim ne rus diyeti ne isveç diyeti. Sen kendi yemeyi sevdiğin şeyler doğrultusunda kalori kontrolü yaparak kendi beslenmeni oluştur.
Bu süreçte yumurtayı tavuğu yoğurdu bol tüket. Sebze mesela. Ben meyve yemiyorum şeker ve karbonhidrattan ötürü. Ama sabahları 1 meyve yenebilir diyor karatay. Fazlası zarar b*kunu çıkarmayın diyor afedersin kadın :)
cok guzel menu cuprayi ozlemisim yaaa yazin tatilde hep cupra yerim degismez:)Akşam yemeği yarım çupra fileto yanında da yağsız limonlu yeşil salata ( roka marul maydanoz tere )toplam 200 kalori
Bugün 700 kaloriyi geçmeden kapattık ilerleyen saatlerde bol bol çay içicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?