Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Günaydın kızlar..gelemedim 2 gündür,geldik yorgunluk,temizlik vs...bugün başlıyorum tam anlamıyla diyete.yürüyüşe de tabi.çok kilo aldım mutsuzum...bu kez başarıcam artık...
hoşgeldin canım..nasıldı tatil yağmur yağmamıştır inşallah..olacak bu sefer üzme kendini..beraber vericez
hoş geldin .menülerini de yazar mısın leylak cım. yoğun musun.

unlu sirkeli börek resmi yok mu.
eline sağlık canım çok güzel olmuş.
onun resmini çekmedim canım..tarifi kolay çok güzel oldu ben patatesli ve peynirli yaptım eşim çok beğndi..
ara sosu
1 bardak sıvı yağ
3 kaşık un
1 kaşık sirke
1 paket kabartma tozu
boza kıvamında olacak
iki yufkanın arasına sürülecek
ben yufkaları sigara böreği sarar gibi sardım 8 e böldüm
üzerlerine yumurta sarısı ve susam ..içine de istediğiniz bir harç...

sersum bnde ona benzer bi yemek bliorum patlicanin icinde ne var cnm et mi bn et sote gbi bosey yapiorum ustune de kasar biraz firina tabi misafir gekince yapiorum genelde :)
kuşbaşı et canım aynen patlıcan en üste ve en alta da dilimlenmiş patates koydum ortaya kuşbaşı biberli soğanlı baharatlı soteeşim de öyle dedi tam misafirlik olmuş bu senin spesiyallerin arasına girsin bence dedi
sağol canım..aynen kızartmadan olmuyor patlıcan..iyi tatiller sana da

Sersumum patlıcan kapama harika görünüyo,canım istedi.eşime yapayım 1-2 güne bende bari:)
yap tatlım yapp..sağol

selam kızlar...bugün kızım okula gitmedi sınavlar bitti izin yapıyor..birlikte kahvaltı yaptık..

salçalı omlet
1 dilim kızarmış çavdar
dünden kalan börekten 1 adet
salatalık çeri
peynir zeytin

gene regl yaklaştı şiştim tam vermeye başlıyorum regl geliyor şişiyorum moralim bozuluyor..aslında kalıcı değil biliyorum ama tartıda görünce moral bozuyor.

şükür bugün oruçluyum.
sahurda 2 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu kadar tulup peynir
1 domates
3 dilim karpuz
çeyrek cevizli katmer

iftar menüsü belli değil .
Şükür canım Allah kabul etsin.
Benimde iftar belli değil daha dünden yemeklerim duruyor bakalım. Ne kadar az da yapsam yemeği hep fazla oluyor ramazan bereketi ne güzel şükürler olsun.

Kizlar benim sahurum yine ayni bi tatli k teteyagindan omlet aslinda haslama da yapablirdim ama boyle hem daha hizli hmde daha lezzetli geldi bi sure boyle takilayim:)
Peynir
2 ceviz
1 dilim ekmek
3 kasik yogurda corekotu:)
Bende hep omlet yapıyorum bazen haşlama omlet daha lezzetli geliyor bana hem beklemek zorunda da kalmiyoruz: )

herkese günaydın..
birkaç gündür giremiyordum. Malum ramazan, iş güç derken fırsat olmadı.. Bende bugün regl oldum. havada serin sanırım.müthiş üşüyorum. dünde böyle olmuştum. gece sahurda yediklerimle duruyorum..şuana kadar bişey yemedim. Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı. ama işler de çok yoğun..

slm kızlar dün temizlik yaptım
bugün boşum akşama ne yemek yapıcam bilmiyorum yemek programlarına bakıyorum belki fikir olur
sahurda sigara böreği yedim ve çay
dün iftarda bol salata tavuk göğüs yedim
biraz karışık yazdım neyse
birazdan yakkında pazar oraya gidicem marulum yok pazardan almamıştım var diye azmış bitti
kırmızı soğan alıcaktım şu an bulunmuyomuş
bi dolaşayım bakalım belkiburda olur salata çok iyi oluyor tavsiye ederim mideyi şişiriyo az yiyosun ya da benim mide alıştı az yemeye
sersumcum yemekler çok güzel görünüyo çok severim patllıcanı

Merhaba güzeller ,
Uzunnnnnn aradan sonraaa ben geldim .. tabiki çok çok kilo alarak .. hep birlikte kurtulmak dileği ile

Oruçluyum
Dün yediklerim
Sahur : 1 kase yoğurt ve bir avuç badem ve bol su
İftar : börülce , köfte ve quiona

Yine sahur da 1 kase yoğurt 3 dilim ananas ve badem

Kilomu bilmiyorum kızlar cesaretim yok tartıya ..
Bir süre sonra çıkınca yazarım :)

bende bu akşam omlet yapacam dün köy yumurtası aldım bu akşam kömbe yapmıştım
Köy yumurtasiyla daha lezzetli olur canım
Kolay gelsin canım

Hoşgeldiniz daha önce burdamiydiniz?

Istekli olarak basladiysan gerisi gelir canım önemli olan istemek.

hoşgeldin canım bizde seni konuşmmuşştuk bir süre önce ne yaptı acaba diye
ne güzell döndün azimliydin canım sen verirsin tabiki bebişte büyümüştür kokla bizim için

@sersumcum harnupp pekmezi evde var ama korkkuyoorum alerji yüzünde yiyemedim pekmez dokunuyor biliyosun bana ama bunu bilmiyorum içinde normal pekmez mi var acaba

sağol canım..pazara bayılırım biliyorsun benim için de gez...
hoşgeldin bebeemmm

@sersumcum harnupp pekmezi evde var ama korkkuyoorum alerji yüzünde yiyemedim pekmez dokunuyor biliyosun bana ama bunu bilmiyorum içinde normal pekmez mi var acaba
canım bu normal pekmezle hiç alakalı değil..keçi boynuzu ya..bence azcık azcık dene anlarsın heralde dokunup dokunmadığını yada şey al ben aldım da daha kullanmadım siyah üzüm çekirdeği tozu..yoğurda katıp yeniyor..asıl çekirdeği kan yapıyormuş ya..

Hoşgeldin canım. Bi eskiler bu site olmadan yapamıyoruz. InsAllah hep beraber fit olacağız.
Şimdiden kolay gelsin.

Hoşgeldiniz daha önce burdamiydiniz?

Istekli olarak basladiysan gerisi gelir canım önemli olan istemek.
Hoşbuldum
Evet .. çocuk sağlık sorunları derken uzunnnn süre yoktum .. geri geldim :)
Kilo verebiliyorum eğer istikrar olabilirse .. o da bu topic ile oluyor .. niyet ettik .. inşallah en az 15 gider :)

Ramazan’da kilo vermek mümkün
30.05.2017 Salı
Dilara Koçak
https://plus.google.com/share?url=h...mek-mumkun/magazin/ydetay/2459285/default.htm
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...mek-mumkun/magazin/ydetay/2459285/default.htm

Ramazan ayındaki besin ihtiyacını yılın diğer zamanları gibi düşünebilirsiniz. Almanız gerekenden daha az kalori alırsanız kilo kaybedebilir, eğer daha fazla alırsanız da kilo alma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ramazan ayında almanız gereken enerji ve besin öğesi ihtiyacınız diğer zamanlarla aynıdır. Normalde gün içine yaydığınız öğünlerle aldığınız besinleri; Ramazan’da sahur, iftar ve ara öğün şeklinde planlayabilirsiniz. Bu dönemi de yılın diğer zamanları gibi düşünebilirsiniz, almanız gerekenden daha az kalori alırsanız kilo kaybedebilir, eğer daha fazla alırsanız da kilo alma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eğer Ramazan’ı kilo vermek içinde bir fırsat olarak değerlendirmek istiyorsanız dikkatli olmanızda fayda var. Almanız gerekenden çok düşük enerji ve besin ögesiyle beslenirseniz, uzun vadede metabolizmanız yavaşlayabilir. İlk zamanlar kilo kaybediyor gibi görünseniz de sonrasında verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alabilirsiniz.

Sağlıklı beslenin

Ramazan’da oruç tutan kişiler uzun saatler aç kaldıkları için iftar ve sonrasında genellikle daha özgür davranır, istedikleri kadar yiyebileceklerini düşünürler. Bu dönemde genellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketimi artar. Buna karşılık sebze, meyve ve beyaz et tüketimi azalır. Oysa, unutmamak gerekir ki, günlük almamız gereken enerji, protein, vitamin ve mineral oranları hayatın her günü ve her dönemi için geçerlidir. Bu değişliklik birçok sağlık problemini tetikleyebileceği gibi kişilerin Ramazan ayı sonunda kilo almalarına da yol açabilir.

Ev yemeği tüketimi

İftar saati genellikle bütün ailenin masanın etrafına toplandığı, güzel sohbetlerin edildiği ve yemeklerin yendiği güzel anlardır. Artık yoğun hayat temposu ve koşuşturma içinde geleneklerimizi eskisi kadar yerine getiremiyor olsak da aile sofralarının değerini böyle özel günlerde daha iyi anlıyoruz.

Araştırmalar, ev yemeklerinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. The Ohio State Üniversitesi’nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, evde pişirilmiş yemekler obezite ihtimalini düşüren faktörlerden biri. Ancak daha çarpıcı olan bir şey daha var ki; yemek sırasında televizyonu açmayanların ve ev yemeği tercih edenlerin obezite riski azalıyor. Çalışmanın bulgularına göre, aile yemekleri sırasında hiç televizyon veya video izlemeyenlerin, izleyenlere göre daha az obezite olma ihtimali var. Yani yedikleriniz kadar yerken yaptıklarınız da önemli.

Her gün 100 kalori

Her gün 100 kalori eksik yemek, yıl sonunda 5 kilo yağ kaybetmenizi sağlar. Örneğin 1 küp şeker 20 kalori enerji verir. Günde 5 şeker 100 kalori enerji alımına yol açar. Her gün 100 kalori alımı, ay sonunda 3 bin kalori, 12 ay sonundaysa 36 bin kalori anlamına gelir. Vücudunuz 35 bin kalori fazla yediğinizde, 5 kilo yağ depolar veya tam tersi 35 bin kalori eksik yediğinizde veya egzersizle harcadığınızda) 5 kg yağ yakar. Seçim sizin!

Kilo almamak için bunlara dikkat!

- Gece yatarken niyet edip uyumak yerine, sahura kalkarak metabolizmanızın çalışmasına yardımcı olun. Üstelik sahurda tüketeceğiniz sağlıklı besinlerle gün içinde daha uzun süre tok kalabilirsiniz.

- İftarda midenizi çok doldurup tüm gün yemeniz gerekenleri tek bir öğüne sığdırmak yerine, önce ılık bir çorba için ve biraz bekleyin.

- Ekmek, çorba, bulgur, makarna, patates, börek gibi karbonhidrat içeren besinleri iftar ve sahurda dengeleyerek tüketmeye çalışın.

- Gün içinde halsizlik, yorgunluk ve baş ağrısı gibi sorunlar yaşamamak için iftarla sahur arasında sıvı ihtiyacınızı karşılayın.

- Tatlı tercihlerinizi ağır şerbetliler yerine; meyveli ve sütlü, dondurmadan yana yapın. İftardan hemen sonra yemek yerine, 1-2 saat sonra tüketin.

- Haftada iki kez kuru baklagil tüketimi bağırsak sağlığınız için önemlidir.

- İftardan sonra imkanınız varsa hafif yürüyüş yapın.

- İftariyelikler genelde yüksek yağ içerir bu sebeple peynir, zeytin, şarküteri ürünleri hurma gibi seçimlerde porsiyona dikkat edin.

- Yemeklerin suyunu tüketmemeye çalışın, bu şekilde daha az yağ almış olursunuz.

- Yavaş yemeye çalışın ve mutlaka iyi çiğneyin.

YARIN: MİDENİZE YÜKLENMEYİN

Hoşbuldum sersumum..tatil iyiydi yapmur yağmadı allahtan güzeldi herşey.inş vericez hep beraber canım...

Hoşbuldum
Evet .. çocuk sağlık sorunları derken uzunnnn süre yoktum .. geri geldim :)
Kilo verebiliyorum eğer istikrar olabilirse .. o da bu topic ile oluyor .. niyet ettik .. inşallah en az 15 gider :)

Hoşgeldin canım...hep beraber vericez inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…