Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Ekmek bana kalırsa tamamen alışkanlık.
Biz küçükken hep “ekmeksiz kaşıklayın çorbalarınızı” derdi annem babam, o da sonraki yemeklere yer kalsın amaçlı aslında. Sonra biz alıştık, ben çorbayı hiç ekmekle içmezdim, makarna-pilav tarzı bir yemek varsa mutlaka sulu yemeğin yanında alır ekmeğe ihtiyaç duymazdım. Ama evlendikten sonra baktım eşim her şeyin suyuna ekmeği bana bana yiyor, bir-iki derken ekmeğe alıştım. Yani bağımlısı olmadım hiçbir zaman ya da dilim dilim yemedim ama “ekmeksiz çorba” olayım bitti bir dönem. Şimdi o ekmeksiz günlerime geri dönmeye çalışıyorum. Sadece kahvaltıda esmer ekmek tüketiyorum. Onun dışında ekmeğe gerek yok, sadece bir alışkanlık diyorum.

Teşekkür ederim canım.
Her gün bu kadar düzenli olmuyor ama bugün denk geldi diyelim.
Bakalım haftasonu neler olacak:)

Önemli olan devamını getirebilmek bugün bende abarttım mesela ama yarın hiç olmamış gibi devam edeceğim. Bugün çok yedim diye salarsam yine kilo almaya başlarım o yüzden irade çok önemlii. :) Sende benim gibi yap sınır aşarsan ertesi gün biraz kemeri sık onu dengelemiş olursun zaten :)

Vücudun 21 günlük bir direnme süreci varmış bu bilimsel olarak da kanıtlandı. Hatta 21 gün diyetleri falan var internette. Çok sevdiğin bir besinden 21 gün boyunca uzaklaştığın zaman beyin onu unutuyor ve bir daha istememeye başlıyor. Bu deneyi önce kola gibi bağımlılık yapıcı kafein içeren içeceklerde uygulamışlar sonuç olumlu olmuş. Şimdi ise 21 gün diyeti adı altında un tuz şekerin yasaklandığı diyet listeleri var internette her yerde.

Bende de öyle oldu mesela çok abur cubur tüketirdim. Birkaç hafta geçince artık canım çekmemeye başladı. Bilinçaltından sanırım çıkarınca bir daha gereksinim duymuyorsun.

Evet doğru bir yaklaşım. Sürekli düzenli beslenmek de mümkün olmuyor aslında, misafirliğe gidiyorsun, sevdiğin bir şey oluyor, insansın canın istiyor vs tabii ki bazan denge şaşabilir. Önemli olan telafi edip devam ettirmek.

Burda arkadaşların öğünlerinde çok görüyorum iki kaşık pilav diyor mesela. Bence hiç pilav yememekten daha iyi. Yasak olayına karşıyım ben. Nefsi köreltmek lazım. Ha çok kaçarsa o zaman bir sonraki öğün veya gün dengelemek lazım.

Süreyi bilmiyorum ama bazı yiyecekleri tamamen bağımlılık eseri istiyor insan. Ben 10 yıl önce filan ortodonti tel tedavisi gördüm, asitli içecekler yasaktı. İki yıl hiç kola içemedim. O gün bugündür de hiç içmedim. Hayatta da canım çekmez. Ama cipsi çok severim mesela, herkesin bir şeylere zaafı var işte:))

Herkesin bünyesi farklı canım mesela 5 günde 5 kilo diyeti var KK'da. Birçok kişi yaptı kimisi ayıldı bayıldı ama mesela ben o diyeti her yaptığımda 5 günde en az 2 kilo veriyorum. Sudur ödemdir bir şeyler gidiyor işte. Birkaç kere arkadaşlar ile yaptık onlar gram veremediler ya da 300 500 gram verdiler. Yani her diyet yöntemi herkese uymuyor olabiliyor.

Ben diyete girince direk ekmeği makarnayı ve pilavı çıkarıp atıyorum. Öyle alıştım senelerce bilmiyorum. Yani diyet demek benim için un tuz şekerin bırakılması demek. Zaten bunları çıkarınca geriye et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyve kalıyor. Bunları yiyerek de kilo almaya devam etmek çok düşük bir ihtimal yani. :)

Tamamen çıkarabilen tabii ki çıkarsın. Ama bunun için çok mücadele ediliyorsa o zaman asgari ölçüde tüketilsin diyorum ben. Şimdi herkesin iradesi farklı tabii, ben mesela kendimi çok sıkarsam saldırabilirim sonrasında

güzel cnm tadı . aslında hafta sonu yiyip kilo almıştım ama cumaya kadr aldğmı verip 1 önceki haftaya döndüm

EceZ canısıııı valla öyle bir gece geçirdim ki acısı çıktı zaten içtiğimin gece 3 de mide bulantısıyla kalktım Allahım afedersiniz kussam kusamıyorum böyle değişik şeyler sonra şerbet yapıp içtim de lavaboya geçtim biraz olsun ağrı geçti dün akşam karıştırdım mı ne anlamadım

Yok canım onu da ogurdu
Vazgeçtim artik
tühh..vay sıpa ne inatçı çıktı

Kızlar sabah doktor kontrolüm vardı o yüzden baya bir mesafe de telefondan yazıyorum hala 54 kiloyum ne verdim ne aldım kusura bakmayın
nasılsın canım..ameliyattan sonraki durumdan memnun musun?
Listemiz hayırlı olsun
Kilo verenler
1.ficans
2.aaaddaaa
3.sersum
4.nadalvanos

Kilo alanlar
Svltr
mesmeser

Sabit kalanlar
Sabahvesen
Okuyucuu
Sarfansari
ellerine sağlık canım.. ficans 2 haftadır bırakmıyorsun kimseye 1. liği

geçmiş olsun canım..çok fena bir his o bilirim

Geçmiş olsun canım yediğin birşey mi dokundu

saolasın cnm galiba öyle ağzıma bişeyler atıyordum karıştırdım sanırım

saolasın cnm aynen çok fena bir durummuş yaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…