Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

[h=3] YUMURTALI TON BALIĞI SALATASI
[/h]
[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD="align: center"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER:
-2 yumurta
-1 büyük kutu light ton balığı
-3 yk yağsız yoğurt
-3 kornişon turşu
-1 diş sarmısak
-çeyrek küçük soğan
-1/2 tatlı kaşığı dijon hardal
-1 tatlı kaşığı sirke
-toz kırmızı biber,az tuz,karabiber

Yumurtalar çok katı haşlanır.Yoğurdun içine hardal,sirke,baharatlar,ezilmiş sarmısak ilave edilip çırpılır.Ton balığı süzülür;yumurtalar,soğan ve kornişon küp küp doğranır.Tüm malzeme yoğurda eklenerek karıştırılır.
Lavas , tirnak pide , bir dilim ramazan pidesi ...( veya sade de yenilebilir ..)üzerinde servis edilir.
Afiyet olsun.

not:yoğurt ve balığın beraber yenmesi zehirlenmeye yol açmaz.balığın taze olmasına dikkat edin.

Son düzenleme:
[h=3] POŞE YUMURTA
[/h]

[TABLE="class: tr-caption-container"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Beyazı tam pişmiş sarısı ise akışkan nefis bir yumurtaya çok az kişi hayır diyebilir sanırım:)

Fincanda yumurta gibi bu yöntem de istenen kıvamda yumurta yemek isteyenler için ideal.Poşe tekniği yağsız pişirme için ideal bir yöntem olduğundan Dukan'a son derece uygun.

Suda pişirme anlamına gelen poşe, pişerken dağılma riski olan balık ve meyveler için de kullanılabiliyor.
Özellikle yağlı balıklardan somon için güzel bir pişirme tekniği.

Yapılışı oldukça kolay gibi gözükse de birkaç püf noktasına uymadan yapıldığında istenen sonucu almak mümkün değil.Yumurtanın suda dağılmaması için,
-Yumurtanın taze olmasına dikkat edin.Hafifçe salladığınızda içi sallanmıyorsa tazedir.
-Tencerenizi pişireceğiniz yumurta adetine göre pişerken birbirlerine değmeyecek genişlikte seçin.
-Su kaynadıktan sonra altı iyice kısılıp fokurdamamasını sağlayın.
-Suya mutlaka sirke ve tuz ekleyin.
-Yumurtayı direk suya değil önce başka bir kaseye kırıp suya yakın mesafeden bırakın.

Poşe yumurtayı sarımsaklı yoğurtla çılbır olarak,ıspanak gibi sebze sotelerin üzerinde,sandviçlerinizde kullanabileceğiniz gibi sadece kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

Tencereye 3 parmak yüksekliğinde su konur ve kaynatılır.Su kaynadığında 2 yk sirke ve 1 tutam tuz eklenip karıştırılır.Ateş kısılır ve suyun fokurdamaması sağlanır.
Yumurta önce bir kaseye kırılır ve nazikçe suyun içine kaydırılır.beyazının dağılmaması ve düzgün görünümde olması için kevgirle yavaş yavaş kendi çevresinde döndürülür.Dışı tamamen opak hale gelene dek(yaklaşık 3 dk.)pişirilir.
Kevgirle alınarak arzu edilen şekilde servis edilir.(Sulu kalmaması için önce bir kağıt havluya alıp sonra servis edebilirsiniz.)

Afiyet olsun.
You might also like:

Son düzenleme:
[h=3] KURU CACIK
[/h]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER:
-1-2 salatalık
-3 yk yağsız lor
-4-5 yk yağsız yoğurt(susuz kısmından)
-1 diş sarmısak
-az tuz-nane-sumak

Lor ve yoğurt krema kıvamına gelene dek blenderdan geçirilir.Ezilmiş sarmısak,küp doğranmış salatalık eklenerek karıştırılı.Nane ve sumakla süslenerek servis edilir.

Son düzenleme:
[h=3] AVUKMA-ÇİNGENE SALATASI
[/h]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Avukma Aydın yöresine ait Ege yöresinde çok iyi bilinen bir salata-meze.
Roman mutfağına ait bu tarif tek başına harika bir yaz öğünü ve tam da Dukan'a göre:)

Günlük 1 tatlı kaşığı z.yağ hakkınızı salata ve sebzelerle kullanmanızı öneririm çünkü sebzelerdeki bazı vitaminleri ancak yağ ile alabiliyoruz.

MALZEMELER:
-2 olgun domates
-1 orta boy soğan
-3 badem salatalık
-2 çarliston biber
-2 adet taze sarmısak(orjinalinde yok ama sevdiğim için kullandım)
-1 kase ev yapımı çökelek(yağsız yoğurdu kaynatıp ,kestirerek 3-4 saat tülbentte süzdürerek yapabilirsiniz.) veya lor.
-çeyrek demet maydanoz,nane
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-1 yemek kaşığı limon suyu
-bir çimdik tuz

Soğan incecik doğranır ve tuzla ovulur.Domates ve salatalık soyulur ,diğer sebzelerle beraber küçük küçük doğranır.Derin bir kase içinde çökelekle beraber harmanlanır.Z.yağ ve limon suyu eklenip servis edilir.

Not:Zeytin aromanız varsa 2-3 damla eklemenizi tavsiye ederim.Çok yakışıyor.

[h=3] FESLEĞEN SOSLU IZGARA PATLICAN
[/h]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Pesto sos en favori soslarımdan biridir.Fesleğen ,çamfıstığı ve zeytinyağının harika birleşimi beni benden alır.
Malum diyetteyiz ve fıstık kullanamıyoruz.Zeytinyağı da sınırlı.
Ama fesleğenin o muhteşem kokusundan mahrum kalmamız gerekmiyor.

MALZEMELER:
-2 büyük bostan patlıcanı
-1/2 demet fesleğen
-1 su bardağı
quark (veya yağsız süzme yoğurt)
-3-4 diş sarmısak püresi
-2-3 damla zeytin aroması
-1 çay kaşığı z.yağ

Patlıcanlar alacalı soyulup 1 parmak kalınlığında dilimlenir.Tuzlu su içinde acısının çıkması için en az 30dk bekletilir.

Kurulanan patlıcanlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine çok az tuz serpilir.1 diş sarmısak ortadan bölünür ve her bir patlıcan dilimi üzerine sürülür.(bu şekilde aromasını patlıcanın üzerine bırakacak ve pişerken içine işleyecek)

Sarmısak püresi için 1 baş sarmısağın püsküllü kısmı kesilir ve bütün halde aliminyum folyoya sarılır.Patlıcanlarla beraber fırına alınır ve 200 derecede patlıcanlar kızarana dek pişirilir.

[TR]
[TD="align: center"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="align: center"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"]Sarmısak fırından çıktığında krema kıvamını almış oluyor.Kabuğunu sıktığınızda böyle görünüyor.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Fesleğenler yıkanır.Quark,sarmısak püresi,aroma,z.yağ ve çok az tuz ilavesiyle blenderda püre kıvamında çekilir.

Patlıcanların üzerine paylaştırılarak servis edilir.

Afiyet olsun:)

geçmiş olsun canım ,önce kendi sağlığın senin sağlığın yerine gelsin,rabbim bebeğinide kucağına verir inşallah

sabah klasik kahvaltı
sadece 1 tane elma küçük
akşama ise
patates yemeği ev halkına
bana gelince
patlıcan biber kabak actifrayda üzerine yoğurt
bu aralar bende acayip cin biber yiyorum
kızlar leke devam ediyo belkide böyle geçecek 2 3 haftadır kilo veremiyorum takıldım kaldım kilomu koruyodum
cuma ne olacak bilmiyorum baya bi durakladım kızlar yoksa bu kadarmı vericem korktum valla gram gram vermenin kıymetini bile anladım inanın yarın çizelgemi değiştireyim bari belki şans getirir

2.öğünüm
1 kepçe köfteli-nohutlu çorba
börülce salatası

bu saat oldu hala temizlikle uğraşıyorum
bugünlük az işim kaldı,gerisi yarına artık

2. öğünümm

3 yumurtadan çılbır(bol yoğurtlu ve üstüne erimiş tereyağlı)
taze börülce salatası(üstkat komşum izmirden dün geldi o yapmış sağolsun..özlemişim valla)
kabak salatası
2 ısırık haşlama mısır

şimdide kocişle çay içip film izlemece

Son düzenleme:
2.öğünüm
1 kepçe köfteli-nohutlu çorba
börülce salatası

bu saat oldu hala temizlikle uğraşıyorum
bugünlük az işim kaldı,gerisi yarına artık

hehe afiyet olsun leylakım ikimizde börülce salatası yemişizz

oh tertemiz olmuşundur otur kız artık totonun üstüne..

hehe afiyet olsun leylakım ikimizde börülce salatası yemişizz

oh tertemiz olmuşundur otur kız artık totonun üstüne..

afiyet olsun sersumumhe kıss börülceyle pişti olmuşuzçok seviyorum ben yaaa,bir de bol sarımsak-limonluohhh misss yani
şimdi oturabildim daha bacım,yarına kaldı artık diğerleri

Selam kızlar

Bugünüm maalesef kaçamaklı geçti,tam da tartı öncesi,telafi eder mi bilmem ama akşam 5 km tempolu yürüdüm,şimdi de çok fena başım ağrıyor,yarın herkes bol eksi görür inşallah,benim pek umudum yok,bi de regl oluyo gibiyim ama zamansız,daha biteli 12 gün oldu oysaki:44:

Hepinize iyi geceler

geçmiş olsun canım ,önce kendi sağlığın senin sağlığın yerine gelsin,rabbim bebeğinide kucağına verir inşallah
evet canim kismet gerisi bekliyoruz artik ilk once iyi olayim bebek hayirlisi ile Allahim nasip edecektir .. Sagol

inşallah canımAllah isteyen herkese nasip etsin

evet kaza geliyorum demiyor bazenn..sağol tatlımmm

Bugun tartı günü hadi bakim totişler kalksın tartılmaya

Benim de biraz dışarda işim var onları halledip geliciiim yanınıza

Ben gelene kadar herkes bildirimini yapmış olsun emi

Hadi bakalım haftanın birincisi kim olcek bekliyoruz heycanla

çokkk gecmıs olsun canım. hayırlısı olsun hakkında.. umarım bır an once saglıgına kavusur ve mujdelı haberı verırsın bızlere

Herkese günaydın ve güzel Cumalar ,
Bu haftaki durumumu aşağıdaki şekliyle arzederim ;

Geçen hafta : 45
Bu hafta : 44.9
Fark : - 0.1
Yüzde : - 0.222
Boy : 1.50
Beden : 34
Spor : 5 gün yürüyüş

Çidoşum kolay gelsin ve de şimdiden ellerine sağlık canımcım.Herkese de bol şans ...

gunaydıınnn,

bugun tartı gunu dımıııı ...ve ben yıneee aynı kılomda sabıttt kaldım. veremıyrm arkadaslar yahuu...ne ınatcıymıs kılolarım. mens donemi harıççç ve re mı yo ruuumm. bırde hastalıktan dolayı sporada gıdemıyrz. zaten hasta hasta calıstırıyorlar benıııı kaçamak desenız yapmadımmm hıc hemdeee 2 haftadır hıc kacamagım olmadı ama sonuc ? ıkı haftadır aynı kılodayım
:2:
hafta sonları evde olamıyorum , hep dugun hep dugunnn... bıtse de dugun mevsımı kurtulsakk

neyseee... ben aynı kılodayım sonuc olarak , 66.7 . (hafta ıcı 66.1 ı de gormustumn ama, hafta içi tabiii )

lıste yapacak arkadasa kolay gelsın

günaydın kısslarumarım herkesler kilo vermiştir.ben yine aynı kilodayım,çünkü reglyim.haftaya bi atak bekliyorum artık.çiğdemim kolay gelsin canımbenim yüzde yine koca bi 0

Bilmediğim yollardan gitiim, muayene oldum, uf yaptılar koluma, kan verdim,eve geldim,

Hala gelmediniz mi kızçeler

Bugun saat 4 te kan sonuçlarımı almaya gidiciiim ona göre en geç 3 bıçıkta evden çıkmam lazım bilmediğim yollardan geçiciiim zira

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…