Karatayın azimli hatunları umarım herkesin keyfi-sağlığı yerindedirgeçmişi okuyamadım ve yakın zamanda da okuyamıyacağım için
şimdiden özür
Sersum , Birdy ve Leylak canlar son yazıma verdiğiniz cevapları okumuştum ama moralmen çöküntüdeydim biliyorsunuz o yüzden cevap
yazamadımçok teşekkür ediyorum ilgi ve sevginize daha yeni yeni toparlıyorum, problemleri çözmekten ziyade anca öteledim,
umarım daha büyüyerek geri gelmez
İki gün önce kendi evime geldim bu hafta izindeyim, temizlikti okul alışverişiydi ,pazardı derken anca şimdi fırsat bulabildim yazmaya
yazlık kaldırıp sonbahar-kışlıkları indirip çamaşır, ütü,konserveler vs den fırsat bulamazsam cumartesi akşam gelirim bundan sonra cuma
geç saatte yada cumartesi akşamları gelmeye çalışacağım bilginize
Bu arada sıkıntılı dönemimde 62 kiloya düşmüştüm son 3-4 günde koptum hamur işleri tatlılar derken 64 oldumama trigiliseridi 250
olan kızımada uygulatmaya çalıştım meyva ve dondurmalara rağmen ekmek ve bilumum karbonhidratı kesince trg. 75 e düşmüş pek
sevindimfakat kontrol amaçlı gittiğim için dr insüline bakmayı kabul etmedi bende ısrar etmedim ama şekeri normal
kendimde 2. kez tecrübe ettiğim şeyi yine yaziim ; özellikle kek pasta gibi hem un hem şekerli bişey yiyince kopuyorum kaçamaklara engel
olamıyorum, ama sabah kayısısı, kahve yanındaki bi lokma bitter çikolata ve bulgur yoldan çıkarmıyorson olarak yürüyüş de çok çok
önemli yani iyice emin oldum ki ben basit karbonhidrat tüketip ve hareketsiz kalırsam hızla kilo alıyorum tersinde hızla veremesemde
malumunuz menopoz dan yavaş yavaş variyorum
Şimdilik hedefim 60 kilo ya düşmek 60 olup da yüzüm çökmezse yavaş yavaş devam ederim ama 57-58 altına düşmek istemem çünki
eminim yüzümde vücudum gibi sarkar
şimdi çizelgemi yeniden yapmaya çalışiim, hepinizi öpüyorum herşey gönlünüzce olsun
Sağol canım
Düzenli yürüyebilsek keşke,bende bi yürüyorum,sonrası yok
Selamlar herkese ,ben izindeyim siz iş güç peşinde normal tabi çakışamamak
Sağolun canlar eksik olmayıncümlemize amin diyorum.
Sersum 3 gün öğlenciymişsin şimdi kahvaltı keyfindesin galiba afiyet olsun canım
Benim eski çizelgeyi silemediğim için yenisini yapıştıramadım neden acaba :26:
Bu sabah unutmadan tartıldım 64.2 çıktım fakat izne çıktığımdan beri hergün öğlen dışarda olunca hamur işi yedim malesef
ama bu sabah 1 yumurta peynir salatalık 2 lokma gözleme 2 mini ,incir 2 kuru kayısı yedim öğlen dışarı çıkmadan yemeyi planlıyorum
akşama balık salata düşünüyorumPazartesi barbunyaları poşetlemiştim,dün kırmızı biber közledim 2 kavanozda domates sosu
yapabildim az almıştım cuma günü pazar var daha çok almayı düşünüyorum bu sefer ilk kez patlıcanda közleyip poşetleyip buzluğa
atcam yapan varmı tadi nasıl oluyor ?:26: bide burada taze fasulyenin kilosun hala 3,5-4.5 arasında halbuki bursa balıkesir
tarafından gelen arkadaşlarım 1,5 dan almışlar vede çıtır çıtır burda niye böyle anlamadım :26: bende inadın almıycam işte
bezelye zamanını her zamanki gibi evimde olmayınca kaçırıdım malesef bu sene yeşil sebze yoksağlık olsun.
işte böyle bugün ayakkabıları indir kaldır yapcam sonra alışverişe çıkcam akşama halim kalırsa ütüleri yapcam cam... cam...
Öptüm hepinizi ben kaçar
canım bende bu cumartesi patlıcan közlicem kış hazırlığı için ama ben konserve yapıyorum harika oluyor.biberleri de konserve yapıcam közleyip inşallah.barbunya bende poşetledim kilosunu 2.5 tan aldım.yeşil fasülye buralardada pahalı 3-4 lira kilosu samsundayım ben bu arada :) kuraklıktan fasülye olmamış bu sene ondan pahalı sanırım.közlediğin patlıcan ve biberi konserve yapmanı öneririm bir de ateşin üzerinde közlemeni
Bende hiç konserve denemedim mesela. Nasıl yapıyorsun ?
patlıcanları közledikten sonra dogruyorum bir tencerede çok az su ekleyerek yarım saat kaynatıyorum ve hemen kavanozlara dolduruyorum agzını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum.istersen çok az limon sıkabilirsin rengi kararmasın diye ama yine de hafif kararıyor.
serin bir yerde saklamak yeterli ama buz dolabında saklasan daha garanti
aynen canım.haklısın :) ben çok istikrarlı birisiyim bişeyi yapıyorsam harfiyen yapmam lazım ya da bişey öğreniceksem herşeyini öğrenmem lazım.diyet yaparkende çok kuralcıyım asla yemem çünkü yersem benim gözümde diyetim boşa gitmiş demektir :) ama haftada 3 sabah bir tane meyve yiyebilirim :) ama o zaman yumurtayı 2 tane değil 1 tane yerim zaten 2 yumurta çok geliyo ya
kesinlikle..karatayda kaçamak yaptım herşey bitti diye birşey yoksaol cnm önceden diyete girdiğimde bi kaçamak yapınca ipin ucunu bırakıyodum nasıl olsa bozdum diye sanırım işin sırrı kaçamk olsada devam edebilmekmiş.
sen sağlıklı beslen sporu boşver..yürüyüş en ideal spor zaten canım..selam canlarım nasılsınız günlerdir uğramıyorum ama hep aklımdasınız kuzular annemler bizdeydi yoğundum ama artık buradayım ve menü bildirmeye devam yoksa kaçamak oluyor malum cuma tartı günü ve ben biraz şiştim sanırım spor da yapamıyorum ama yediklerime dikkat edeceğim yinede
baskülümün pili bitmiş bugün alayım ama cuma günü Allah yüzümüzü kara çıkarmasın kızlar hepimiz kilo vermiş olalım
özlemim hoşgeldin bebişimmselam kızlar,herkesler iyidir inşallah
bugünden itibaren menü paylaşmaya başlıyorum3 aylık yaz dönemi bana çok pahalıya maloldu,cuma tartılıp görücem haftaya cuma da listeye girerim herhalde
kahvaltım
peynirli omlet,zeytin,peynir,3 gün kurusu,4 ceviz,1 bardak çiftlik sütü
saat 16. da 10 fıstık yedim
akşama köfte,salata ve ayran var menümde...
öğlen vakti 1.5 saat yürüyüş yaptım
12:00 Kahvaltı
Reglyim kızlar 2. günüm :44: sonumu hayır görmüyorum tartıda baya bi +++ yim şuan cumaya kadar dikkat etmeye çalışcam bakalım inersem sürpriz olacak. Neredeyse 2 ay oldu kaçamak kaçamak kaçamak. Ve yürüyüş de yapmıyorum eğer dikkat etmiş olsaydım şu ana kadar istediğim killoya gelmiş olacaktım. Kendim e çok kızıyorum. Ama bir şeyleri de değiştirmiyorum. Yani bu ne başı boşluk anlam veremiyorum. Şımardım heralde kilo verince ya
Teşekkürler. Peki bunu nelerde kullanabiliyorsun? . Birde zaten közlenmiş kaynatınca dağılmıyor mu ? Buzdolabında saklarım skıntı değil de...
kaçamaksız bir günü bitirmenin mutluluğu harika..
2. öğünüm
kıymalı omlet
1 kase yoğurt
patlıcan salatası
çay çayy
yemediklerim
eşimle kızıma yaptığım kıymalı ve peynirli fırında makarna..aferin bana
bende ikinci günü kazasız belasız bitirdim çok şükür :)) ama şimdi işten geldim ve deli gibi çay içesim var ve içiceeeemmm =) sersum ilk haftalarda dahamı hızlı zayıflanıyor bu diyetle yoksa her hafta aynı mı ? ben diyete başladıgımda ilk hafta en az 2 kilo veriyorum.bir ayda 8 kilo vermiştim düğünümden önce.bu diyet daha yavaş sanırım
hadi gözün aydın
..herkes de ayrı canım kilo veriş hızı..ama ilk zamanlar daha hızlı olabiliyor ..bazen 2-3 hafta hiç oynamıyor ve sonra aniden gidiyor..onun için umutsuzluğa kapılmadan devam etmek gerekiyor..zaten bizimkisi diyet değil yaşam biçimi ..yan etkisi kilo vermek ..bazen çok sabırlı olmak gerekiyor..benim metabolizmam mesela çok yavaş. .ama hiç umudumu yitirmedim..sonuçta hiç aç kalmadan doyarak zayıfladığım tek diyet bu..
aynen CANIM bu bi yaŞAM biçimi.sağlıklı kilo vermek istiyorum artık.daha 25 yaşındayım ve evlendikten sonra çok kilo aldım zaten öyle zayıf birisi de değildim.bu topik bana iyi gelicek inşallah her gün bildirim yapmak insanı motive ediyor :) ben diyetisyene gitmiyorum.bir de bu cuma tartılmayı düşünmüyorum çünkü dün başladım diyete bir hafta olunca tartılıcam ve bir dahaki cuma tekrar tartılıcam inşallah.listeye girmem için bi daha ki cuma bildirim yapsam olur mu :)
inşallah hepberaber kurtulacağız bu kilolardan...bu cuma zaten 2 haftan dolmadığı için kilo bildirimi yapmayacaksın ama haftaya listeye girmek için bu haftaki kilonu bilmen gerekiyor..yani kilo veriş yüzdesi hesaplıyoruz ve haftalık oluyor..bu cuma biz bildirim yaparken görürsün.. onun için cuma tartılıp kilonu not et canım..
Hoş geldin diyen herkese teşekkürler hoş bulduk :) bugün menü bildirimi yapmaya başlıyım artık ben de
Sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı keten tohumu çiğnedim bir de maydonoz suyu içtim
Yarım saat yürüyüş bandı(2.5 km yürümüşüm)+yarım saatte jillian yaptım (aferin bana :))
Kahvaltı:
2 yumurta, domates,salatalık,dere otu ve maydonoz ile bir salata yaptım
10 kadar yeşil ve siyah zeytin
3 dilim köy peyniri
2 kuru incir 1 avuç badem
1 kase yoğurt
Okulda olduğumdan öğle yemeği yemedim
Akşam yemeği:
Yeşilliklerle salata
1 kase bulgur çorbası
1 tabak barbunya
1 kase yoğurt
Merhaba kizlar
Nasilsiniz ?
bugunde gunduz calistim kizceler saat 4 gibi evdeydim.. guzel guzel dinlendim..
bugun doktor ile gorustum kullandigim antibiotik kuru bitmisti yine tahlil yaptirdik bana agir bi antibiotik yazdi bu gece basliyorum. Yan etkilerini sordum maalesef sislik olacakmis bu sislik gecici olmak la beraber tartida arti olarak cikabilirmis .. uzuldum bakalim bekleyip gorecegiz .. Saglik onemli saglik kizceler dikkat edin kendinizie ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?