Bugünki hadisemi paylaşiim sizle ; eşim akşamüstü kızı dershaneden getiriken yolda benden izin alabilirse fenerin maçını izlemeye gitceğini söylemiş benim kızda yaa sen çocukmusun koskaca adamsın ne izni istiyosun demişeve gelince de babasından önce davranıp babam maç izlemeye gitcek ona göre ne iş yapcaksa şimdi yapsın sonra maç var dedi bende buyursun keki yapsın o zaman dedim ne dese beğenirsiniz mutfak işleri senin görevin dedii tabi tabi sizin göreviniz ne len o zaman bu evde hizmetci gibi ben yoruluyorum siz dershane kursa git gel yapıyosunuz anaaaa geldi eşim ben kaçar
yok canım yok niye veremiyon diye sormam ben genelde nasıl verdin diye sorarım maşallah 4 kilo kalmış zaten onu da verirsin hemencik bi toparladık mı valla haklısın bizde yavaş yavaş düzene giriyoruz şimdi bi ara pizzaya çok takmıştık bizim bi de öyle huyumuz var taktık mı takıyoruz bu aralar balığa taktık bu iyi en azındanDaha gençsin daha kolay verirsin canım merak etme , bide tatlı ve abur cubur birçoğumuzun zaafıama birden bire tamamen hayatından çıkarmak zor yavaş yavaş azalta azalta oluyor ve sonunda cidden o tatlılar çok tatlı abur cuburlar çok ağır gelmeye başlıyor kendiliğinden porsiyon azaltıyoruz zaten en azından bende öyle oldu eskiden hel yaz tatilinde çocuğu annemlerle yollayıp eşimle kalınca akşam yemeği yerine paket paket cips-yoğurt ardından meyva dondurma gofret vs ile karın doyurmaya başlamıştık en hızlıda o zaman kilo almıştık zaten şimdi çok şükür normale döndük pek aramıyoruz cıssları diyceksin niye kilo veremiyosun o zaman ; bayramla başlayıp aşure mevsimiyle devam eden mecburi kaçamaklar oldu sonrasındada tembellikten hazır yufkadan sosyete mantısı vs gibi yemekleri sık yapmaya başladım bide kış geldi daha az hareket var o yüsden canikom ha bide benim menopoz başlangıcı gibi mazeretim var canım
Ayyy Makbuşun yaşındayken insan aklından geçirse zayıflıyo...Oysa şimdi bakkkkkkk (hatırladın mı bu şarkıyı?)...Yaşlılık çok fena anneeeemmmDiyorum ki ; 40 yaşına kadar vücut senin istediklerini , 40 yaşından sonra da sen vücudun istediklerini yapıyosun Zayıflamıcam diyo benim ki mesela , inat etti edepsiz
OOOOOOOO Çiğdem de gelmişhoşgeldin sportmen vede hırslı hatuuun demek kaynanatör gelmiş hamura boğmuş nihayetinde gitmiş geçmişler olsun darısı Leylakın başına
Bizde seni özledik beyaabidaha arayı bu kadar açma Çiğdoş ,niye çok yoğunsun yeni işyerinde eleman eksikliğimi var :44:
Hafta içi 8-10 arası, hafta sonları değişebilmek kaydıyla bu saatlerde çoğunluk vede ben buralarda oluyos ona göre gel
Özledik seni canımcım yawww.Kaynana hamur manyağı yapmış sizi , intikam mı alıyo acabaKoltuk takımını güle güle kullanın , onlar eskisin siz heeeeep yeni kalın.Enişten de sana sevgi ve saygılarını yolladı , "sesi-soluğu çıkmıyo çoktan" dedi.
çok egoist gördüm senii..liste yapılmasa nasıl rezil olucaaz sonra da disiplin olucaz..yapılsınn
e şekerim etli ekmek de lahmacun gibi hafta da 1 serbest zaten..tabee abartmamak lazım
çok da severim afiyet olsun
Hahahaha harbiden ne çektik beeee...Akşam misafirliğe gittik , aşure vardı (çoook tatlıydı , ben bi kaşık ancak yiyebildim) , sonra annem aşure yapmış , koca kase geldi , sonra karşı komşu getirdiAnneminkiyle komşununki az şekerliydi , onlardan yedim...Buı da sondur umarım , valla mafolduk lakin aşureyi de ben çok seviyorum yawww , ne kadar leziz ve besleyici bişey
Canımcım , soyup 1cm eninde halka halka doğruyorum.Tencereye bunları , ince doğranmış soğanları , minik doğranmış bir havucu koyup soteliyorum.Sonra yarım limon suyu ilave ediyorum biraz daha soteledikten sonra sıcak su ilave ediyorum ve elmalar yumuşayana kadar pişiriyorum.Kapatıp hiç ellemeden soğumasını bekliyorum.Sonra kaba alıp bir gece dolapta bekletiyorum.Ertesi gün ince doğranşı dereotu ilavesiyle yiyoruz.Tabi bu benim yapış şeklim , başka türlü yapanlar da muhakkak...
HIIMMMM mis mis denicem, ben portakallı yapıyodum seninki limonluymuş teşekkürler şekerimmm
bu arada gelen aşurelerden sadece 2 bilemedin 3 yk yemi,şimdir nasılll
Bugünki hadisemi paylaşiim sizle ; eşim akşamüstü kızı dershaneden getiriken yolda benden izin alabilirse fenerin maçını izlemeye gitceğini söylemiş benim kızda yaa sen çocukmusun koskaca adamsın ne izni istiyosun demişeve gelince de babasından önce davranıp babam maç izlemeye gitcek ona göre ne iş yapcaksa şimdi yapsın sonra maç var dedi bende buyursun keki yapsın o zaman dedim ne dese beğenirsiniz mutfak işleri senin görevin dedii tabi tabi sizin göreviniz ne len o zaman bu evde hizmetci gibi ben yoruluyorum siz dershane kursa git gel yapıyosunuz anaaaa geldi eşim ben kaçar
kimse yok diye çıkmıştım ben deSersuuuum bi sen varsın muhtarım nasılsınız ne var yok geçmişi okuyamadım
karatay siz oluyorsunuz..Karatay kim gıı :44:
Bu arada dün internette 2 soru iptal diyodu haberiniz varmı ?
off offf ben de çok seviyom bu aşureyi beee..Hahahaha harbiden ne çektik beeee...Akşam misafirliğe gittik , aşure vardı (çoook tatlıydı , ben bi kaşık ancak yiyebildim) , sonra annem aşure yapmış , koca kase geldi , sonra karşı komşu getirdiAnneminkiyle komşununki az şekerliydi , onlardan yedim...Buı da sondur umarım , valla mafolduk lakin aşureyi de ben çok seviyorum yawww , ne kadar leziz ve besleyici bişey
Anaaaam ne çok hastalık oldu topikte bu aralar...Geçmişler olsun İğneoyam , teyzemin nesi var , hayırdır niye o bölümde ?
Eğer muhtarımız olmasaydı hepimiz listesiz kalacaktık bu hafta , Allahtan kendisi 911 hızıyla ulaştı da cafcaflı bi liste yaptı.
Canımcım , soyup 1cm eninde halka halka doğruyorum.Tencereye bunları , ince doğranmış soğanları , minik doğranmış bir havucu koyup soteliyorum.Sonra yarım limon suyu ilave ediyorum biraz daha soteledikten sonra sıcak su ilave ediyorum ve elmalar yumuşayana kadar pişiriyorum.Kapatıp hiç ellemeden soğumasını bekliyorum.Sonra kaba alıp bir gece dolapta bekletiyorum.Ertesi gün ince doğranşı dereotu ilavesiyle yiyoruz.Tabi bu benim yapış şeklim , başka türlü yapanlar da muhakkak...
balık iyidir iyiyok canım yok niye veremiyon diye sormam ben genelde nasıl verdin diye sorarım maşallah 4 kilo kalmış zaten onu da verirsin hemencik bi toparladık mı valla haklısın bizde yavaş yavaş düzene giriyoruz şimdi bi ara pizzaya çok takmıştık bizim bi de öyle huyumuz var taktık mı takıyoruz bu aralar balığa taktık bu iyi en azından
aman diyyim bel önemlii:26::26::26:hatunlar iyi akşamlar;
sabah annemle babam kahvaltıya geldiler ama kzı yediriyim derken sadece annemin getirdiği bazılı burmalıdan axıcık ve peynir yedim..
öğlen 15 de bir tabak dolusu bulgur üstüne nohut yemeği bol kırmızı biberli..
akşam yemeği yoktu ki eşim kahvaltılık yiyelim diyene kadar saat 20.30 da bir dilim kars kaşarı yedim..:18::18::18:
spor. 5 mil+500 adım+30 mekik+10 dk yer hareketi..
ama belimi hissetmiyorum şuanda..
bravoss o zaman abartmadığın içinahhhh o liste yok mu ben cumaya kadar tartılmıyorum bile ama 1 ay oldu sonuç çizelgedeneyse yılmak yok sabır sabır...
yoook hiç abartmıyorum komutanım hiççç
senin kızı horoz gördümbabacı işte bu kız milleti anam sanki babaları doğurdu
Sersuuuuum yakaladım mı seniii ? :44: alışverişler bitmiş geçmiş olsun,aldıklarınızı afiyetle yersiniz inşallah
Ben bu sabah kahvaltıda kızımın yemediği tostu yedim malesef :18: oysa dün akşam yaptığım kekin tadına bile bakmamıştım unlu şekerli
diyeüstelik normal tost ekmeği idi hanfendi özel istedi diye bari kepekli çavdarlı olsaydı dimi kendime çanta kaç numereydi bu
çantacıklar yaf :44: neyse kalktığımdan beri totomu yeni koydum kıoltuğa, dünki ve ondan önceki kaynatıp tepsilerde dolapta
beklettiğim sütlerin kaymaklarını toplayıp 5 lt sini temiz su şişesine geri boşaltıp anneme diye ayırdım kalanıyla 2. yoğurt mayaladım
buraya kadar iyi sonra bi dünya tencere tava yıka ocağı sil falan ellerim sudan çıkamadı vallabirazdan gidip yemek faslına
girişiciim şimdi dün akşamı okiim bakim
Kızar selam , iyi Pazarlar cümleten, nasılsınız bakalım ?
Muhtarım,Sarhoşum maşallah bi sürü iş yapmışsınızBen kalktım , kahvaltı ettim , çıktım-yürüdüm , geldim öğle yemeği yedim (kalan balık çorbası ve alan yeraması.Muhtarım tarifi beğenirsin inşallah , afiyetle ye sen de , dolapta kaldıkça güzelleşiyo) , şimdi kocayla kirve antrenman koşusunu gittiler , nerden baksan 2 saat yoklar , fırsattan istifade banyoları temizlicem , sonra da fasulye pişiricem.Şahane bir Pazar günü programı
İyiyim şekerparem , parmak da iyi , kullanamıyorum ama zonklama geçti , yarına belki acısı da hafifler...Regl oldum akşamüzeri , balık faslından sonra güzel bi banyo yaptım , pijamaları giydim , kedi pozisyonunda takılıyorum...
Ohhh ne hareketli bir gün geçirmişsin öööleee , pövalla gözlerim pörtledi okurken.Maşallah nasıl yetişiyosun bu kadar şeye ve iki farklı şehre ve hayata ? Ben olsam yapamazdım , ya eşi ya işi şutlardımO bakımdan da Allah dağına göre kar veriyo tabe
Yağınızı afiyetle yiyin , ben de çok severim tereyağını.Güzel bi kurufasulye yap o yağla , ohhhh missss...Bizim Edremit tarafında da bi fasulye var , ismini öğrenemedim hala , taze fasulye şeklinde ama sapsarı.Barbunya gibi ayıklıyosun , içinden kuru fasulyenin tazesi çıkıyo.Sonbahar sonunda oluyo.Gelirken getirmiştim , ayıklayıp dondurucuya koymuştum , yarın ihtimal ki onu pişiricem.Sende yap güzel kurufasulye , yanına da bulgur pilavı.Ohhhh ağzım sulandı valla
Ayyy Makbuşun yaşındayken insan aklından geçirse zayıflıyo...Oysa şimdi bakkkkkkk (hatırladın mı bu şarkıyı?)...Yaşlılık çok fena anneeeemmmDiyorum ki ; 40 yaşına kadar vücut senin istediklerini , 40 yaşından sonra da sen vücudun istediklerini yapıyosun Zayıflamıcam diyo benim ki mesela , inat etti edepsiz
Seni direkt İsaura'ya bağlamışlar Sarhoşum
yok canım yok niye veremiyon diye sormam ben genelde nasıl verdin diye sorarım maşallah 4 kilo kalmış zaten onu da verirsin hemencik bi toparladık mı valla haklısın bizde yavaş yavaş düzene giriyoruz şimdi bi ara pizzaya çok takmıştık bizim bi de öyle huyumuz var taktık mı takıyoruz bu aralar balığa taktık bu iyi en azından
Hoşbuldum canım ya. heeee sportmen ki ne sportmen. Hastaneye gitmek için her gün koşar adım en az 25 dakka yürüyorum. Kaynanatör hamura boğmasaydı 60.2 ye düştüydüm valla
Amn amin gitsin.
Valla canım iş yerinde eeman eksikliği yok da hasta çokluğu var
Benim saat olayı sakat beybi. Ne zaman geleceğim belli değil geceli gündüzlü çalıştığım içüüünn
Sağol canım teşekkür ederim
Valla sorma haır manyağı olduk yemicem diyorum beğenmedin mi oluyo
Verdiğim 2 kiloyu aldım. Neye azimliyim valla bu ay 59 a inilecek o kadar
ahhhh o liste yok mu ben cumaya kadar tartılmıyorum bile ama 1 ay oldu sonuç çizelgedeneyse yılmak yok sabır sabır...
yoook hiç abartmıyorum komutanım hiççç
senin kızı horoz gördümbabacı işte bu kız milleti anam sanki babaları doğurdu
selam kızlar nasılsınız keyıfler yerındedır ınsallah.dun sabah klasık karatay kahvaltısı aksamda fırında besamel soslu tavuk etlı kasarlı karnıbahar(yemegın ısmı tarıfını verıyo gıbı oldu:))))mıkemmeldı..
bu sabah ıse
2 yumurtadan omlet
peynır,zeytın,fındık
omega3,gunkurusu
kesin beğenirim tarifi..sen de az iş yapmamışsın yürüyüş başlı başına işş daha ne olsun. .ee banyo temizliği de üstüne balla kaymak
kızım mantı istedi..amanın bana da Allah sabır versinn:18::18:
Mantımııııı allah irade güçlüğü versin balım sanada kolay gelsin bende kaçtımöpüldünüz hepiniz
yooo bitek kaha yok:44::44:..güleryüz de alya da cuma buradaydıyaaa bu arada alya- kaha- ve güleryüz görünmüyorlar yoksam ben mi gözlerimi bi göstereyim
Ah canım Sarhoşum evte , her yerden akıştayım ama yine de şükür , ağrım-sızım yok şimdilik.Yarına Allah kerim.Pampişle senin karnabahar pişirme teknikleriniz çoook leziz.Geçen ben de demiştim ya , köfte vardı , köfteli yaptım , uyyyy içine düştük eniştenle.Ayrıca da kurufasulye yaptığında beni de çağır , yanına da o güzel bulgur pilavından yap , ne tarif vermişsin be , ağzımın suyu ayaklarıma kadar aktı şerefsizim
Muhtarım mantı konusunda ben de sabırlar diliyorum tabi öncelikle yaparken sabırlar diliyorum.O minik minik hamurları kapatma işi baya yıpratıcı , sonra da yememe kısmına sabırlar dilicem ama sanırsam ki 2 kaşık da olsa yemeyi hakediyosun ve de yiyeceksin.Benim mantıyla çok aram yoktur , hiç yemesem aklıma gelmez Allahtan.LAakin tepside pişen , nar gibi kızaran cinsine karşı boş değilim
He , banyolar tamam , nevresimler değişti , makineye çamaşır atıldı , yarına da süpürme ve toz alma işi kaldı.Yaşlandım annem , iki günde yapıyorum artık temizliği
Cakmel'im ne çektin beFındıkla gün mü geçer kuzum , bari biraz normal yemek yeseydin.Fındık-fıstıklar benim içimi daha çok eziyo , hiç tokluk hissi vermiyo
Kızlar yemek yapmaya kaçıyorum , öpüldünüz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?