Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Omegayla ne alıyodun antioksidan niyetine mıhtarım :44:

Ya zaten omegayı antioksidan ile için diyo uzmanlar e en kolay ve çok çeşitli besinlerde bulunan vitamin de C olduğu için birçoğumuz ya vitamin hapıyla yada meyva sebzeyle içiyoruz benim kulak çınlaması için kullandığım bir vitamin karışımı var onu yıllar önce yani karataydan önce kullandığımda kışın zırt pırt grip olan ben hiç hasta olmamıştım kesinlikle faydalı yani (benim kullandığım Lipoflavanoid isimli bi hap içinde B vitamin ağırlıklı ve C de dahil birçok vitamin var )

İnşallah yaff bi eğlencem o hele annemin evinde ses ve ışıklarda kapalı olmalı diye anca oralarada izleyebiliyodum

sen yarışdasın şekerim yeme

ben de p.tesi gününe hazırlanıyorum nabeerr..

Dimii üstelik benim asıl tartı günüm pazar bide o var bide Çiğdoşu gördünmü aba altından zopa göstermiş bana durup durup birden de verebilirmiş

Hadi bakalım kim roket gibi kim kaplumbağa gibi görciiz sizide

inşallah canım..evet haklısın senin bi eğlencen o var..

oooo çiğdoşş çok fenaaa cadı o cadııııı

bakalım cicim biberiyeye başladım kayınçomun yüzünden bugün de

Süpeeer en iyisini yapıyosun ben kızımada hapı verip 5-6 iri siyah üzümü iyice çiğne yut diyorum ama anca hafta sonları hafta içi

doğru düzgün kahvaltı bile yapmıyolar uykuyu tercih ediyolar

ben de kızıma arada zorla veriyorum ..hem tadı da çok güzel..

ah canım zor günler sizin için ama geçecek..aklın hep kızında biliyorum..benimki gözümün önünde bile beni dinlemiyor..
nappçan mecburr

İnşallah canım sen ve senin gibi şarktakiler içinde zor hepimiz için önce sağlık sonrada hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyorum

Benim kızda o linki okuyunca gaza gelmişti ya dahada hamur işi tatlı yemiycem dedi tarhana çorbası içti sonra dayanamadı 2-3 ısırık börek yedi bide ben yokkenki halini düşün

ben de az önce ayranı ve yeşillikleri hazırladım..anamm yeşillik soğan kokunca acıktığımı hissettim yavvvv:18::18:

ben 9:30 da yapmıştım kahvaltıyı ama mutfak dışında hiç iş yapmadım hareket yok bide çay içiyorum zencefil ve tarçınlı sanırım o yüzden acıkmadım acıkınca yoğurt yicem hadi ben çamaşıra sen mutfağa afiyetler olsun size

amin canım..hepimiz için hayırlısı

ah canım yaa..biz dayanamıyoruz irademize o nasıl dayansın..genç aktif..

ben bizimkileri bekliyorum canım ..çamaşırlarıda kurutmaya aldım kuruyor işim yok nette dolanıyom zaten..
sana kolay gelsin

Geçen kış bana süt getiren bir kadın vardı. Yazın ineği satmş, getiremez olmuştu. Şimdi tekrar süt getirmeye başladı. Benim de gözüm döndü resmen. Görmemişin sütü olmuş, napıcanı şaşırmış hesabı, birazını süt olarak ayırdım. Birazını sütlaç yapıyorum, birazı da tabii ki yoğurt. Yoğurdu küçük güveç kaplarına yapıyorum. Daha güzel oluyor yemesi. Sütü kaynatıp soğuttuğum tencerede mayayı karıştırıyorum. Sonra bu küçük güveçlere alıp, mikrodalga fırına üstüste koyarak diziyorum. Sonra da mikrodalganın kapağını kapatıyorum. Tabii ki çalıştırmıyorum. İçi sıcak tutuyor herhalde... Gayet güzel mayalanıyor. İsterseniz siz de deneyin.

slm kızlar ben geldim korktuğum başıma geldi kayınvalidem vefat etti mahvolduk apar topar oraya gitmiştik işte bugün on gün oldu eşim alışmaya başladı kayınım da bizimle geldi ama o daha zor durumda o hep annesiyle yaşamıştı bu zamana kadar bir de çok bağlılar çok zormuş bu işler çok mahvolduk

konsey kararıysa uyman lazım
haklısın valla detoksla metoksla dengelersin sen..naapçann mecbuurrrr
cumaya bakalım:18::18:

selam kızlargeçmişe hızlıca baktım.birincimizi tebrik ediyorumkaneelcim eline emeğine sağlık liste için
şimdi çıkmam gerek yeğenim hastalandı test sonuçlarını almaya gidicez ablamla
geçmiş olsun canım,inşallah önemli bişey değildir:26:
Allah rahmet etsin,başın sağolsun canım,evlatlarına sabır versin mevlam

oyam sanırım 1 ay sonr bize de köyden süt gelecek ..inek hamileymiş doğurunca gönderecekler..arkadaşın akrabası..
sen sütü kaça alıyorsun..fiyat vermediler de:44::44::44:
hamarat hatun ellerine sağlık

:26::26:daha dün seni konuştuk canım..Allah rahmet eylesin..Başınız sağolsun..Mukadderat

mevlam mekanını cennet eylesin;geride kalanlara sabır ihsan eylesin...

sevgili karataycılar akşam yemeğim mi desem akşama kadar ağzım durmadı mı desem:18:
yediklerim
saat 12:10 1 kase tarhana çorbası nohutlusundan
avuç içi fıstık

saat 16 civarı
10 kadar hamsi hiç sevmiyorum ben bu balığı yaaaaa
nohutlu tarhana çorbası 2 kase

18 civarı yarım cennet hurması
karatay çikolatası bitterinden yarım su bardağı kadar (süt-kakao-yumurta akı-tereyağından ibaret oluyor kendisi) ben uydurdum kızlarrrr

60 dk yürüyüşşşş

Başınız sağolsun ,allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun canım, kaynın bekardı herhalde o yüzden daha çok etkilenmiştir,allahtan sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden malesef teselli sayılmaz ama eninde sonunda hepimizi toprağa karışacağız allah sıralı ölüm versin, validen gençti ama en azından evlat acısı yaşamadı diye düşünerek teselli et eşini ve kaynını

Aaa ne ilginç buradaki ineklerin de çoğu hamileymiş, ben köylü pazarından 5 lt sini 8 liraya alıyodum şimdi başka bi köylüden alıyorum eve getiriyolar litresi 2 lira istanbulda da arkadaşlar 2 ye alıyodu en son ben borcam ve büyük güveç tenceresinde mayalayıp odada 3.5-4 saat tutuyorum tutuyo

biz de 2 tl vermeyi düşünüyoruz sanırım genelde 2 tl canım..hayvanlar kışın ahıra kapanınca sıkıldılar zaar..

bizim de gelirse mayalıyacam bakalım..

biz de 2 tl vermeyi düşünüyoruz sanırım genelde 2 tl canım..hayvanlar kışın ahıra kapanınca sıkıldılar zaar..

Kış daha yeni geldi yaw ne çabuk sıkıldılarda işi bitirdiler eskiden insanlarda kışın daha fazla eve kapandığı için yazın doğum patlaması olurmuş bunlarıkide o hesap yani

Varsa mayalamak için 2 kaşık yoğurtta getirsinler doğal olur böylece yoksa market yoğurduna talim

Benim daha önce aldığım sütlerde son zamanlarda kaymak çok çok az çıkmaya başlamıştı satıcıya söylediğimde kıştan demişti şimdi aldığım maşallah bol kaymaklı üstelik kar yağdı tam kıştayız yani tereyağ için araştırırken öğrendiğime göre ; hayvanlar taze yeşilliklerle beslenirse sütünden elde edilen yağ sarı kuru samanla falan beslnirse beyaz oluyomuş sonuçta daha sarımtrak sütlerin kaymağı daha fazla oliiir

çabık sıkılmışlar bunlar zamane ineği..
ben nohuttan kendim yapıcam mayamı kıss hatta kefir mayam da var onu da eklemeyi düşünüyorum..tutarsa sonucu paylaşırım..:)

ay kaymaktan da teryağı yapalım..nekaa güzel olurrr..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…