çabık sıkılmışlar bunlar zamane ineği..
ben nohuttan kendim yapıcam mayamı kıss hatta kefir mayam da var onu da eklemeyi düşünüyorum..
ay kaymaktan da teryağı yapalım..nekaa güzel olurrr..
Doğru untmuşum zamane ineği olduklarını
nohuttan mayayı internette okumuştum ama hiç yapmadım nasıl yapıyorsun :44: kefiri nasıl alıcan yoğurdun içinden sonra yoksa ayranmı yapcan :44: 5lt sütten anca büyük bi kase kaymak çıkıyo kıss nasıl yapcaz tereyağını
Bu arada akşam yemeğini fazla kaçırdım ;
1 tabak dolusu kurufasulye
1 çeyrek yufkadan börek
4 kaşık erişte makarnasıve bol yeşil salata
Bu sabah ne güzel 63.3 çıkmıştım bide wc ye çıkamadım halayarın sabah tırt
pc yi istiyolar yarın sabah 10 dan sonra bildirime gelcemben kaçar size iyi geceler ve bol leptinler
eneeemmm bırdyım kınalı kuzum gelmısnasılsın fındıkiçim
Canımın içi , tatlım benim , iyiyim bebişim , sen nasılsın ? Ellerine sağlık turşu kurmuşsun , afiyetle yersiniz inşallah.Ben de bütün gün lahanayla uğraştım , yazarım birazdan maceralarımı
sagol balım gel beraber yıyeksen sarmasını sardın heralde galıba sanursam buda 7 numaradan yaslandık yaw
He canikom , sarmasını sardım ya da sarması beni sardı , bilemiyorum , kafam çok karışıkŞimdi ben gittim 3-4 kilo vardı heralde , hayvani bir lahana aldım eve geldim.Canım çoktan etli sarma istiyodu.Bi de annemin canı ıspanaklı börek çekmiş ama çok yorucu diye yapamıyomuş , geçen gün bundan bahsetmişti.Böylece bu devasa lahanaya ek olarak 1 kilo da ıspanak alıp eve geldim.O lahana ne tencereye sığdı ki haşliim , ne yaprakları soyuldu ki haşliiim , ayyy ne uğraştım yaww , resmen meydan muharebesi yaptık lahanayla.Bi de dondurucuda zeytinyağlı iç vardı benim önceden.Birkaç saatlik cebelleşme sonucunda 1 koca tencere etli sardım , haşlanmış ama damarlı olan yapraklardan börek şeklinde zeytinyağlısını yaptım , fırında pişirdim.1 kilo ıspnağı yıkayıp kavurdum , yarın börek yapıcam.Ama daha tonla haşlanmış lahana var evde.Bir kısmına maydanoz-sumak-limon-z.yağla sos yapıp salata yaptım yemeğin yanına.Geçen günden de turşu kalmış , akşam yemeğin yanında da bu turşuyla-salatayı yedik mi Ayyy heryer oldu lahana.Balkonda haşlanmış bi sürü lahana var hala.Sonra benim aklıma geldi ki anaaaam tatlı yapmam lazım çünkü arayıp yarın annemleri yemeğe çağırdım.Gece gece bi de onu yaptım , yapınca bi miktar yedim , yiyince şekerim oynayacak diye korkup 1 saat yürüyüş yaptım , yürüyünce çok terledim , terleyince banyo yaptım , banyo yapınca buraya gelip sana bu satırları yazdım.Ayyyyy ne çektim beeee
bırdyım bu yazdıklarını okurken farkettımkı nefes almıyomusum eneeemmm hık dıye gıdıverecektım solunum yetmezlıgınden..kız bacak kadar boyuna cocuk kadar kılona bakmadan kocca lahanayla ne harp vermıssın bırdıyım evcimenim hamaratım bırazda tursusunu yapaydın bı kavanoza cok severım guzel oliyi da
geçmiş olsun canımcım..
slm kızlar ben geldim korktuğum başıma geldi kayınvalidem vefat etti mahvolduk apar topar oraya gitmiştik işte bugün on gün oldu eşim alışmaya başladı kayınım da bizimle geldi ama o daha zor durumda o hep annesiyle yaşamıştı bu zamana kadar bir de çok bağlılar çok zormuş bu işler çok mahvolduk
geçmiş olsun canım,inşallah önemli bişey değildir:26:
biz de 2 tl vermeyi düşünüyoruz sanırım genelde 2 tl canım..hayvanlar kışın ahıra kapanınca sıkıldılar zaar..
bizim de gelirse mayalıyacam bakalım..
allah gulmekten ayırmasın agzımızın tadı bozulmasın kuruıncırımAh benim turşu kavurmam , koparttın beni valla akşam akşam.Unuttun mu nefes almayı , aman unutma , sen bana çoook lazımsın daha Ayyyy ne güzel söyledin , aynen yaaaa , resmen canımı dişime taktım Pampişim , bi ara dedim atiiim herşeyi çöpe de kurtuliiim ama o kadar mücadeleme yazık olur diye vazgeçtim valla Enişten netten baktı haşlanmış lahanadan turşu olur mu diye , oluyomuş , muhtemelen balkondaki yığından yapacak bi miktar.Ben de çok severim turşusunu.Hatta ben çiğ lahana yemeyi de çok severim.Hava soğudu ya , ne kadar lezzetlenmiş namusuz
aynen con vaynenLeylak Hanım hoşgeldiniz , hayırdır gece-gece ?
Leylak Hanım hoşgeldiniz , hayırdır gece-gece ?
Sarhoşum-Muhtarım , şuan biberiye çayının gece seansını içiyorum.Enişteniz de içti bi bardak ve de nabzının yükseldiğini söyledi (ben kendimde bişey hissetmedim henüz , yarın ölçücem) , bu durumda demek ki metabolizmayı gerçekten hızlandırıyor , yarın ilmi olarak tetkik edip raporlarım size.Sarhoşum ; henüz çiş ve kaka üzerinde bir menfi-müsbet bir etki tesbit etmedim , gözlemlerim devam ediyor , arzederim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?