Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Merhaba güzel Karatay Kizlari ... Nasilsiniz ???

Ben cok cok iyiyim..
Dün yine cok cok güzel bir gün gecirdim canim kocisim ile birlikte .. Patron Mutlu Son istiyor Hollanda Galasina katildik .. Filmi izledik .. Tolga Cevik ve Ezgi Mola ile tanistik , resim cekildik .. Saat gece 1 gibi evdeydik .. Film harikaydi .. cok gulduk , cok hüzunlendik .. tam bir romantik komediydi .. Bayildik..

Yemeklere gelince ... Asla kacamak yapmadik .. Esim birazcik kilo almis cunku son zamanlarda .. Karataya hic uymadi hemde hic .. Buyuk kararlar aldi yine .. Marta kadar aldigi 3 kiloyu verecek ve hic kacamak yapmayacakmis .. dedim herzaman ardindayim yigidim :)))))))

Benimde bes kilo vermem lazim dedimm yooooook dedi olmaz sennnn iyisin ..
Ama verecegim ..

Onunda benimle birlikte yine karataya baslamasi adina cok mutlu oldum ..
Cunku kendisi ayni benim gibi karatay ile 25 kilo verdi ve ideal kilosuna kavustu ..

Simdilik bu kadar kizceler ..
Sevgiler
iyi pazarlar

Bir arkadaşımızın sorusu ile birlikte bu konuya da el atmaya karar verdim. Konuya acillik getirirsek hepimizin isine yarar diye düşünüyorum. Zaten özellikle büyük şehirdekiler bütün gün ofiste çalıştıktan sonra bir da trafikte çile çekiyorlar ve spora ne zamanları ne takatleri kalıyor. Hemen moralimizi bozmayalım, neler yapabiliriz bulmaya çalışalım dedim.

Öncelikle, ofiste bol bol su içmek gerekiyor. Bazen isin yoğunluğuna kendimizi kaptırıp unuttuğumuz oluyor ki çok yanlış. Kolaylaştırmak için masanıza yerleştireceğiniz güzel ve büyük bir sürahi ile başlayabilirsiniz. Bir de Hayat Su’nun bilgisayara indirebileceğiniz bir programcığı vardı, her saat başı su içmeniz gerektiğini hatırlatıyordu. Eğer unutuyorsanız isinize yarayabilir.

http://www.hayatsu.com.tr/hayat_club/deskmate_download.aspx

Bu arada şirkette bulunan abur cubur makinelerinden mutlaka uzak durun. Onlar sizin bas düşmanınız. Hele de sevdiğiniz bir bisküvi veya içecek varsa bozuk paraları özenle biriktirirsiniz. Bu şekilde yapmayın bozuk paralarını kumbaraya atıp zayıfladığınızda alacağınız etek için biriktirin daha mantıklı olur. Ya da çekmecenizde bulundurduğunuz bisküvi ve çikolatalardan kurtulun . Birilerine hediye edin. O çekmecenin bos olması ya da yeşil cay gibi kalorisiz ama sağlıklı çaylarla dolu olabilir. Tabi ki asitli/şekerli içeceklerden de uzak durun.
Bir de ofis partileri/doğum günleri çok ama çok tehlikeli. Bunlarda kendinizi tutmanın bir yolunu bulmalısınız. En iyisi o güzel yiyeceklerden uzak durmak. Başka çaresi yok.

En çok şikâyet ettiğimiz ise hareketsizlik. Çok kolay bir başlanış olarak telefon görüşmelerinizi ayakta yapın, oturumken harcadığınızdan daha çok kalori harcarsınız. (Araştırdım 1 saatte 50 kalori daha fazla harcanıyor. Bir sitede 2 saat ayakta kaldığınızda 280 kalori harcandigi yazıyor.) Bazılarımız plazalara kisildik kaldık diye şikâyet ediyoruz. Mutlaka asansör yerine merdivenleri kullanın. Sabah girerken, öğle yemeğinde ve aksam yemeğinde kaçıncı katta olursanız olun merdivenleri secin. Ofisiniz 11. katta mi? Gücünüz bitene kadar cikin sonrasına asansörle devam edin. Kar kardır. Kimse sizi merdivenleri seçtiğiniz için suçlayamaz.
Yerinizde otururken de yapabileceğiniz egzersizler bulunuyor. Mesela günde 1000 defa bacaklarınızı kaldırıp indirebilirsiniz. Bunu farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Mesela sandalyenizde bacaklarınız 90 derece konumdayken ayaklarınızı kaldırıp dik hale getirebilirsiniz. Ya da dizlerinizi masanıza delegene kadar kendinize doğru çekebilirsiniz ki bu hareket kalça için ise yarayacaktır.

Araştırırken su siteyi buldum:
http://www.officeexercises.net Burada güzel bilgiler bulunuyor. Alt kısımda bulunan resim de hoşuma gitti. Tüm makul egzersizleri bir yerde toplamışlar. Makul diyorum çünkü ofis egzersizi diye gösteriler egzersizlerin bazıları ofiste değil evde bile yapılamayacak kadar komik. J Bunlardan kendinize uygun olanları seçebilir, bana yetmez bunlar diyorsanız siteye göz atabilirsiniz.

Bunların hiç biri ise yaramaz diyorsanız, masanızın altına bir tane “steeper” alin. İnternetten de sipariş edilebiliyor. Sanırım Hepsiburada.com’da var. Fiyatı da 100 TL civarında bulunuyor. Masanızın altında çalışırken rahatlıkla yapabilirsiniz, ben de bir tane alacağım. Bir de şanslıysanız ve öğle arasında şirketin spor salonu falan varsa ya da yürüme ihtimaliniz, mutlaka tempolu yürüyün. Biliyorum pek mümkün olmuyor çalışırken ama ne yaparsanız kendiniz için. 30 dakikanızı ayırarak fark yaratabilirsiniz. Otobüsten veya metrodan bir durak önce inebilirsiniz. Arabanızı daha uzağa park edebilirsiniz. Mutlaka elinizdeki olanakları tekrar gözden geçirin. Hareket etmek bu isin anahtarlarından biri.
Steeper:

Son düzenleme:
[h=2]Ne zaman zayıflamanız gerektiğini anlarsınız?
[/h]Ne zaman zayıflamanız gerektiğini anlarsınız? Doktorun size kilo vermelisin, hastasın dediğinde mi? Hayır hiç de öyle değil. Aslında vücudunuz, beyniniz ya da çevrenizdekiler ki bu insan da olabilir kullandığınız bir eşya da olabilir size bu mesajı iletiyordur. Benim yeni fark ettiğim ama uzun zamandır aldığım sinyalleri toparladım, bakalım siz de ayni sinyalleri alıyor musunuz?

• Kıyafetlerinizin içine giremiyorsanız ya da içinde rahat edemiyorsanız
  • Merdiven çıkmak sizin için zulüm oluyorsa
  • Tartıdaki gördüğünüz rakamlar hız kesmeden yükseliyorsa
  • Hareket ettiğinizde nefes nefese kalıyorsanız
  • Ayakkabılarınızı bağlamak zorlaştıysa
  • Üzüldüğünüzde, sevindiğinizde, sinirlendiğinizde heyecanlandığınızda ya da hiç bir sebep olmadan kendinizi buzdolabının önünde buluyorsanız
  • Haftanın her aksamı makarna, pilav, börek, pizza vs. gibi yemekleri tüketiyorsanız
Siz de bunların bir kısmını ya da benzerlerini yaşıyorsanız, artık sizin için de kilo vermek bir istekten öte bir ihtiyaç olmaya başlamış demektir.

ay nekadar güzel canım..sosyallik sosyallik..çok özledim valla
eşinin de sana katılması güzel olmuş canım..birlikte daha rahat

bundan bende de var ama sadece 1 ay kullanabildim beni çok zorladı ve ağrılarım arttı.:26: bel fıtığım olduğu için ortopedistim tarafından yasaklandı..kızlar bel fıtığı olanlar hariç kullanabilir çok faydalı gerçekten..bel fıtığında merdiven ve step önerilmiyor bilginiz olsun

Son düzenleme:
Malzemeler:
1 demet karalahana (15-20 yaprak yeterli)
2 su bardağı siyez bulguru
2 su bardağı sıcak su
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
kristal kayatuzu, karabiber, pulbiber
Yapılışı:
Karalahanayı yıkayıp sapların kararmış olan uç kısımlarını kesin. ve ince ince doğrayın.
Bulguru yıkayın. Soğanları soyup küpküp doğrayın
Tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritin.
Bir sıra karalahana koyun. Üzerine soğan onun üzerinede bulgur koyup sıralamayı en üstte karalahana olacak şekilde tekrar edin. Tuz karabiber pul biberi atıp suyunu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Yemeğin suyu çekince ateşten indirip servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun

bu ve daha fazlası aşağıdaki linkte..

https://www.facebook.com/pages/Karataycılar/433736496657051

ayyyy ne güzel yaaa kaneel valla özendim sana. ben de çok sosyalim canııımmm çocuk odası, mutfak ,oturma odası, salon, balkon derken bu devir daim hiiiiç bitmez taki çocuklar uyanana kadar hele 10 aylık olan yavrum sağolsun 10-25 kez sabaha kadar uyanır onunla koridor, hol bi güzel gece gece yürüyüş yaparız ne kadar da sosyalim değil miii?

her neyse başkanım facem yok ama eşimoğlum adına bitane açmış ondan girip beğenicem bol bol burda beğenemiyorum ya acısını çıkartıyım dedimm

15:30 son öğün

2 gün kuru
2 incir
2 ceviz
avuş içi fıstık
1 porsiyon çorba bol tavuklu
yarım porsiyon karnabahar yemeği
5-6 dal marul
10 kadar çiğ köfte (eşim diyarbekirli de kızlarrr)

toplamda 3 lt su

60 dk yürüyüş 7 km 420 kalori

sevgiler fıstıklarımmmm

iyi geceler kizlar tel.soyle bir bakayim dedim...kaneel canim guzel bir gun gecirmissin ne guzel.

cakmel canim senin yazdiklari okuyunca kendiminde ne kadarrrr sosyal oldugumu anladim.emin ol bende senin dolasiyorum.

telden yazmayi hic sevmiyom.biraz sonra uyuycam kizlar iyi geceler....

iyi uykular canım..ben de hiç sevmiyorum telden yazmayı

aaaaaaaaa kızlar beğen tuşu gene gelmiş ama basılmıyoo..şikayetimiz işe yaramış sanırsam

tekrar selam Sersumcum

Burdan çıktım eşimle yürüyerek kızımızı aldık sonra karabuğday arama bahanesiyle bol bol yürüdük geldik sonra kızım lavaş arası sucuk istedi benimde işime geldi yoksa pizza da pizza diye tutturmuştu neyse hazırladım ve bende 1 lavaş 1 de simit yedim
ama bugünde 2 öğün yapmış oldum şimdi çay içiyorum sanada yolluyim

Kanel değerli paylaşımların için teşekkürler canım o filmi dün eşimle kızım seyrettiler eşim pek beğenmemiş

Sersum bel fıtığına yaramadığını söylemen iyi oldu yoksa bende alıcaktım pratik diye annemde ileri düzeyde bel ve boyun fıtığı var dizlerindede çok problem var diye merdivenlerde çok zorlanıyor ama mecburiyetten yükleniyor bel ve bacaklarına napcaz bilmiyorum ?

aaaaaaaaa kızlar beğen tuşu gene gelmiş ama basılmıyoo..şikayetimiz işe yaramış sanırsam

Daha yeni koydukları için basılmıyodur yakında düzelir umarım

Benimde mesaj kutumu boşaltmam lazım bazılarını saklayıp bazılarını boşaltmanın yolu varmı :26:

Cakmel ve Ramaska vede diğer bebekli hatunlar sabredin elbet bebeler büyücek o zaman sizde sosyalleşiceksiniz hemide Karatay'ı erken öğrendiğiniz ve bu topikte olduğunuz için çıtır-fit hatunlar olarak

bulamadınız mı karabuğday..afiyet olsun canıım biz az önce kapadık çay faslını

alma canım merdivende yasak step de..en güzeli yürüyüş bize..

bence de

tabii ki var canım kutucuklardan hangisini seçersen onu silebilirsin ya da tek tek aç ve silmek istediğinin altında sil butonu çıkıyor öyle sil..

bulamadınız mı karabuğday..afiyet olsun canıım biz az önce kapadık çay faslını

alma canım merdivende yasak step de..en güzeli yürüyüş bize..

Bu mesajınıda beğeniyim dedim başkalarının mesajınıda değerlendirmelisiniz diye yazı çıktı zorlamı ya alla alla

Malesef burası küçük yer bulamadık artık salı günü mısır çarşısına gider alırım inşallah

offyaa evet zorla mı beğenecez yaa..
mısır çarşısında kesin vardır canım..

bence de

tabii ki var canım kutucuklardan hangisini seçersen onu silebilirsin ya da tek tek aç ve silmek istediğinin altında sil butonu çıkıyor öyle sil..

İlk dediğini tahmin ediyodum ama ya hepsi silinirse korkusuyla yapmamıştım 2. dediğin daha mantıklı tek tek açıp silerim bu arada sen benim çizelgeyi kilomu 63.2 olarak yenileyip yollarsan sevinirim ama acelesi yok ne zaman istersen o zaman olsun bu pc nin mausu yok o yüzden uğraşsamda geçen seferki gibi ( niyeyse ) olmıycak biliyorum

boyunu unuttum..:44::44::44:

buldum buldum 1.66 kayıtlıymış yolluyorum şimdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…