kanel cim o kadar kilo gitmiş son kalan 5 kilo da rahat rahat gider..hele ki sen bu kadar az yiyorken 5 değil 10 kilo bile gider senden
aydo hoş geldin..hayırlı olsun..sağlıklı olarak verirsin kilolarını kısa zamanda merak etme..kaç kilo ile başlıyorsun karataya ..hedefin kaç kilo vermek
kanel cim o kadar kilo gitmiş son kalan 5 kilo da rahat rahat gider..hele ki sen bu kadar az yiyorken 5 değil 10 kilo bile gider senden
aydo hoş geldin..hayırlı olsun..sağlıklı olarak verirsin kilolarını kısa zamanda merak etme..kaç kilo ile başlıyorsun karataya ..hedefin kaç kilo vermek
adilemir hoşbulduk...66 kiloyla başlıyorum hedef 60 olmak yani bir 6 kilo vereceğim inşallah:) boy 1.62
buğün kahvaltıda el içi kadar ezine peynir yedim yanında çay ve ceviz birde 1 çay bardağı kadar beyez leblebi yedim sanırım onu yememem lazım ama evde vardı bitsin istedim kısaca buğünkü kahvaltı bu kadar ama yarın yumurta yemeği düşünüyorum ... spor yapamıyorum sizin motivasyonunuzla onada başlarım inşallah
bu kahvaltıdan sonraki öğün saatin kaçta..ve ne yiyorsun..
Tesekkür ederim canim ..
Gitmiyor vallahi gitmiyor ... Bkleyip grecegiz ... bir de su benim handikap im yemek yapmayi da yemeyi de cok seviyorum .. calisirken diyet tikir tikir ... bir gun izinli olayim esim de izinli oldugu icin o gun diyet hayal duman oluyor maalesef
arkadaşlar merhaba ben karatay diyetine dün başladım yardımlarınızı bekliyorum
yumurta da yersen tok tutar..inşallah verirsin kilolarını..çok değilmiş fazlalıkların..6 kilo çabuk gider.
evet leblebi yok sanıyorum listede.acıktığın zamanlarda ise ara öğün olarak ayran , bitki çayı ve süt(şekersiz , sade) var...sen yine ilk sayfaya bir gözat.
[h=2]Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat[/h]
Ilk once Hocamizin kitaplarindan birini edinmen sart ..
- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.
Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Bundan sonraki ogunum saat 1 gibi bir sütlü kahve
aksam yemegim, saat 4 ve 5 arasi gibi ( saat 3 de iste olacagim icin simdiden hazirladim ) aksam ogunum : Kiymali taze fasulye diblesi ve yogurt
Spor olarak : is yerinde tum aksam boyunca ayakta olacagim ve bir saate kadar 1 saatlik yuruyus icin giyinip kusanip disariya cikacagim .. ve insallah bu hafta kilo verebilirimm
evet çok haklısın sana katılıyorum..ben de evde olduğum zamanlarda yiyorum..her şey el altında..rahat rahat oturup yiyorum..
hafta sonu ben de çok abarttım..kaynım geldi ankara dan..sabahları sigara böreği..kahvaltıda ...muhlama...ooo..poğaça...
kahvaltı sonrası çay ..kek ...
akşam pilavlar ooo yemekler..
2 gün abarttım..tatlılar vs..
ama şuna dikkat ettim..evde olunca da eğer sebze yemeği pişirirsem problem olmuyor..yani kapuska yapıp afiyetle yiyebiliyorum..ama eğer sebze yemeğim yoksa Allah ne verdiyse götürüyorum...evde mutlaka sebze yemeği bulunmalı...karnıbahar vs.
yani saat 4 e kadar bir kez kahve hakkın var..
işin akşam kaçta bitiyor...ve ayakta olmak da iyidir..sürekli hareket gerektirir
olur bundan sonra leblebi yemem sanırım nohut yemeğide yok değilmi birde bulgur pilavının sınırı varmı onu merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim :)) adilemir senin kaç kilo kaldı?
Evet canim Aynen .. Evdeysem ve esimde benim le birlikteyse cosuyorum .. Ama evde iki yildir un , seker , makarna ,borek , corek ,kurabiye hic birsey yok .. Almiyorum .. hep saglikli seyler var .. pirinc yerine bulgur , un yerine ogutulmus keten tohumu , makarna yerine yine bulgur ve belki cok azisik eriste (ama yasak) bizim sorunumuz yaptigimiz saglikli yemekleri de cok cok fazla kacirmak ........ ahhhhhh ahhhhhhh neyse duzelecektir insallah ileride ..
Ben soyle birsey buldum :
Eger cok yedim , asiri abarttiysam .. Kacamak ertesi yapiyorum .. Okey iki gun boyunca cok cok yedim diye ertesi gün bol boool su iciyorum , pro yapiyorum ( yogurt ve yumurta ) ve gunde bir saat yuruyorsam 2 saate cikartiyorum ..
Hem kilo almamis oluyorum .. Hemde bu kacamagi gecistirmis oluyorum
evet haklısın..benim eve un giriyor..şeker giriyor..pirinç giriyor..çünkü çocuklar ve eşim yiyor..ama çocuKLAR büyükme aşamasında onlar zayif zaten..eşim çok çalışıyor ..yakıyor..zayıf..
ben ise tadımlık yiyorum yaptıklarımdan..
dediğin gibi fazla kaçtı bu hafta sonu..kızartma bile yedim bol bol..patlıcan kızartması bilem ...yağı emmişti ama yedim..
şimdi de iştah açıldı ya..senin dediğin gibi yapamıyorum dünden beri..yine canım istiyor..yemeğimi yedikten sonra kantine gidip alıyorum kremalı biskuvi falan 2 gündür.
Alma canim almaaaa o biskuviler falan cok zararli ......... tamamen seni hasta eder ....... kilo alirsin ....... Amann dikkat .. Acikiyorsan iki ogun arasinda 2. gonun yani ogle ogunu yapman sart .. yogurt , taze fasulye , tavuk .. basit ve saglikli seyler yiyebilirsin canimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?